X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam apetyt, właśnie opyliłam 4 zapiekanki z serem - 4 kromki chlebka, a po wizycie na mieście deser lodowy

jestem po wizycie, wszystko ok, malutka ma 712 gram i wazy na dokładnie taki tydzień w którym jestem (26)

krzywa cukrzycowa wyszła bardzo dobrze, wyniki krwi i moczu tez dobrze
    mała się standardowo zasłania rączka i nie widać na 3d buźki, była bardzo ruchliwa przy badaniu :) jestem rozczarowana tym, że buzki nie udało się uchwycić, ale skubana zasłania się i koniec!

jak tam inne dziewczyny po wizytach?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 20:26

sisi, DarkPrincess, Marciiik, gabi544 lubią tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po :) będzie syn waży 445g :)

sisi, DarkPrincess, Marciiik, bulkaasia, gabi544, mamakejti, DTEM lubią tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z apetytem. Musze się nauczyć rozróżnić kiedy tak naprawdę jestem głodna, a kiedy się nudzę :D

lipa lubi tę wiadomość

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do apetytu to w 1 trymestrze bylo dobrze, nie chcialo sie jesc i metabolizm byl rewelacyjny, bieganie do wc 3 razy dziennie, ubytek masy 4 kg, a teraz na opak, problem z zaparciami i apetyt, dlatego kupilam sobie syropek i jest poprawa

dzizasie, w tej tv to nic nie ma, tylko Barabasz na jedynce a reszta to polityka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 21:15

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira, Piki gratuluję :)

PiKi, elvira lubią tę wiadomość

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • Moto mama Nowa

Wysłany: 25 marca 2017, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe Mamy :)

Ja mam termin na 24 lipca. I już nie moge się doczekać na Pole.
    Jestem troche przestraszona, wybór ginekologa za pierwszym razem okazał się wielkim błędem... Mimo, że miałam ubezpieczenie na wszystkie badania umawiałam sie prywatnie, bo tak "podobno lepiej"... Koniec końców zmieniłam lekarke i okazało się, że poprzedni lekarz nie zauważyl anemii, hipoglikemii i niedoczynności tarczycy.... Myślałam, że nogi mi się ugną w kolanach.
    Teraz po leczeniu u endokrynologa jest lepiej, ale mam nadzieje, że w poniedziałek będę mieć lepsze wiadomości od lekarza. :)

DarkPrincess lubi tę wiadomość

Mm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym apetytem to ja mam zupełnie odwrotnie... Jem zdecydowanie mniej, głodu właściwie nie czuje i raczej jem, bo pora np. na kolacje... Mam wrażenie, że pojemność mojego żołądka się zmniejszyła, być może to kwestia ucisku :)

• 1kaktus Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Motomama przykro mi powodu zlych doswiadczen z lekarzem. Obyscir teraz juz wyly pod dobra opieka :-)

qdkki09kwrowb7nz.png

Aniołek 25.05.2016 [*] 6tydz.
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jem właśnie brownie z karmelem i sprawdzam wyniki testu obciążenia glukozą:) szału nie ma, ale chyba jeszcze nie galopująca cukrzyca: 91-141-105, we wtorek profesorcia zinterpretuje;)
    dobrej reszty soboty!

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • AniaKami Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz super wynik:)

16ud3e3kui6kcuib.png
    Oliwierek, nasz Aniołek Stróż.. *15.08.16[*]16.08.16 25+1tc Tesknimy!!!
    Aniołek 8t.c. ..13.12.2015 .... Na zawsze w serduszku ....
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamakejti bardzo dobre wyniki :) super :) u mnie doszedł nowy objaw, wczoraj po godzinie stania strasznie spuchły mi na wieczór nogi, czasami tak miałam w upały ale nie w marcu hehe :) letni prysznic, masaż stop i przeszło :)
    jak Wam Brzuchatki niedziela mija? u mnie mała dziś mnie nawet nie obudziła rano - dziś odpoczywa :)

[img][/img]
  • PiKi Ekspertka

Wysłany: 26 marca 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamakejti wrote:
    Dzień dobry, jem właśnie brownie z karmelem i sprawdzam wyniki testu obciążenia glukozą:) szału nie ma, ale chyba jeszcze nie galopująca cukrzyca: 91-141-105, we wtorek profesorcia zinterpretuje;)
    dobrej reszty soboty!

mi ginek powiedzial ze wynik po godz musi byc mniejszy niz 180, a po 2 godz mniejszy niz 140

my sie zaraz zbieramy na jakies jeziorko tylko nie wiem ktore a w lubuskim jest ich duzo

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • mamakejti Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczęta za interpretacje wyników;)
    Nalunia, mi też nogi puchna już, ale ja gruba jestem i tyle....

Byłam dziś z córką na Pięknej i Bestii, na koniec aż się poryczałam....ech....hormony

teraz idę ogarniać obiad, jakiś późny przez tę zmianę czasu;)

dobrej reszty niedzieli!

DTEM lubi tę wiadomość

"nie spoczniemy, nim zajdziemy...;)"

f2w3skjotzzbwk43.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie poweekendowo:)

Które wizytują w tym tygodniu? My w środę, ale nie nastawiam się na usg, gdyż moja lekarka ma stary sprzet więc pewnie zbada, zmierzy szyjkę i tyle- reszta to wyniki i pogaduchy:)

Pierwszy raz moja waga pokazała jakiś spadek- fakt 0,5 kg ale stwierdzam po wczorajszej rozpuście, że powinnam być na diecie ciastowej!!!

Marciiik, megi78, mamakejti, sisi lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry poniedziałkowo :)
    Zaraz lecę na glukoze,czyli zaczynam nowy tydzień na słodko ;) mam nadzieję,że dam radę ;)
    Dziś też mija granica przeżywalności płodu :D

Miłego dnia!!!

Marciiik, megi78, DTEM, sisi lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • ejkej Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Panna Natali Ty to widzę trzymasz formę u mnie brzuszek wyskoczył do przodu dawno :P
    muszę zrobić na dniach fotkę bo już 25 tydzień a pojutrze 26 zaczniemy z Malutką :)
    u mnie wygląda brzuszek tak:
    ecb9578a1f3f2055med.jpg

EJkej bylismy zainteresowni roanem soft bass ale w końcu padło na anex sport, z ciekawości zapytam, czemu sprzedajesz go?

Zmiana koncepcji nastapila maz mnie chce ubic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 08:09

6c2vjy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    mamakejti - ładny wynik :)
    Elvira, PiKi - gratuluję udanych wizyt :)

Jak minął Wam weekend? U nas w sobotę pracowicie - (wykorzystałam męża, poprzestawiał meble w domu) - niedziela leniwie, bo cały dzień padało znów :/

Zaraz lecę na badania tarczycy, potem wyprawa do położnej (muszę wypełnić jakąś deklarację, bo mieszkamy w innym miejscu niż jestem zameldowana).

Miłego, lekkiego poniedziałku i całej reszty tygodnia :)

mamakejti lubi tę wiadomość

• ejkej Koleżanka

Wysłany: 27 marca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec :) wrote:
    Hej, na początku się tu częściej udzielałam ale wkońcu przeszłam do sierpnióweczek ( termin z om na 27.07 ale z USG na 02.08),ale regularnie Was tu poczytuję :)
    czemu chcesz sprzedać ten wózek coś z nim nie tak? Ja właśnie myślałam o zakupie tego modelu ale w innym kolorze i tak mnie zastanawia że coś chyba musi być z nim nie tak że sprzedajesz?

Ze tak to ujme nic z nim nie jest nie tak :) wszystko gra, mam gwarancje, kolor jest ladny, natomiast w mym ciazowym mozgu nastapila zmiana koncepcji :) Poza tym mam ponizej 160cm i ciut mala sie przy nim czuje choc dziewczyny mnie tu prostuja ze przesadzam :) wystawilam go, link: wózek Roan Bass Soft 3w1 NOWY - okazja + gratisy!
    https://www.olx.pl/oferta/wozek-roan-bass-soft-3w1-nowy-okazja-gratisy-CID88-IDl7fHv.html

6c2vjy5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 marca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    jak po weekendzie? ja już w pracy i powiem szczerze, że już mi się nie chce rano wstawać. 6.04 mam wizytę i chyba to będzie mój ostatni dzień w pracy koniec udzielania się w imię nie wiem czego. czy jest tu jeszcze jakaś lipcóweczka, która pracuje?
    Miłego dnia wam życzę w ten piękny słoneczny dzień :)

Marciiik lubi tę wiadomość

• Magdaaaaa Znajoma

Wysłany: 27 marca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Ja pracuje jeszcze ;) i jak wszystko dobrze pojdzie to chciałabym do końca maja ;) ale wiadomo zależy jak samopoczucie, ze wstawaniem też już trochę gorzej, ale kładę się wcześniej spać i jest ok ;) W pracy się absolutnie nie przepracowuje, ale mam nadzieje, że oprócz względów finansowych i to, że czas mi szybciej leci chyba jest na plus ;)

m3sxyx8d2nsfsbd3.png
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ