WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć czerwcówki :) żadna nie urodziła widzę, to dobrze :D ja tak sobie myślę, że jeszcze parę lat temu na myśl o porodzie sn dostawałam białej gorączki. Chyba faktycznie zachodzą u kobiet jakieś zmiany w mózgu w trakcie ciąży, bo teraz to już mi wszystko jedno, byleby zdążyli podać mi ten antybiotyk :P

Haha, obiecałam sobie, że od 37 tygodnia zacznę robić wszystko żeby Janek wyskoczył :D tymczasem leże i pachnę, czasem się przespaceruje, męża nie dopuszczam, podłogi nie umyte, he he he, taka ze mnie była cwaniara :P

AniaKami lubi tę wiadomość

• DTEM Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    U mnie fałszywy alarm- młody się pchał ale go zatrzymali...
    Wypuszczona do domku z nakazem leżnia plackiem, mam się stawić w szpitalu 22,06. Poród 23.06 jak było ustalone. Jeżeli coś się zacznie dziać wcześniej to jedziemy.
    Ignaś waży 3880gr, jest mi już ciężko i niewygodnie, ale zostało mi 9 dni więc na rzęsach ale dotrwam :)

DarkPrincess, Nalunia, gabi544, AniaKami, sisi lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello, ja wczoraj CHYBA czułam skurcze B-H, co kilka minut lekkie spięcie i twardnienie brzucha koło 23, później przeszło i dzisiaj nic :D chciałabym żeby jużsię rozkręciło bo za 2 dni zaczynamy 38tc :D
    DTEM to masz ładnego Kluseczka w brzuszku :D gratki ! :)

[img][/img]
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyczyby nie udzielam się tutaj ale czytam was na bieżąco :) mam pytanie i liczę na odpowiedzi
    Do 34 tygodnia nie miałam ani jednego rozstepu na brzuchu a teraz to jakiś koszmar . Nie chodzi o to że te rozstępy są tylko o ten ból pękania skóry i swedzenia .macie może na to jakieś sposoby lub sprawdzone kremy ???

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Junioer Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka wrote:
    Hej dziewczyczyby nie udzielam się tutaj ale czytam was na bieżąco :) mam pytanie i liczę na odpowiedzi
    Do 34 tygodnia nie miałam ani jednego rozstepu na brzuchu a teraz to jakiś koszmar . Nie chodzi o to że te rozstępy są tylko o ten ból pękania skóry i swedzenia .macie może na to jakieś sposoby lub sprawdzone kremy ???

Ja nie pomogę, bo smaruję się od samego początku ciąży po trzy razy dziennie i na razie, odpukać, spokój. Smaruję na przemian masłem karte z L'Occitane, balsamem dla kobiet w ciąży z ziaji, olejkiem arganowym i oliwką babydream. Może jakiś dobry olej by pomógł? Kokosowy czy arganowy?

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od paru dni też strasznie swędzi skóra na brzuchu :-\ rozstępów na razie brak, oby tak zostało... Smaruje się codziennie balsamem przeciw rozstępom Tolpa mum - skóra jest gładka, sprężysta i dobrze nawilżona ale czy to wystarczy, nie wiem.

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia ja mam to samo, miałam zamiar tak wszystko robić żeby niuniek już wyszedł a tymczasem ostatni tydzień mam taki że tylko bym spała i jadła;-) wieczorem z mężem godzinka spaceru i tyle, odpoczywam na zapas;-)

Ja od początku się smaruję oliwką z babydreama i nic nie wyskoczyło, ale jak rozstępy już są to chyba oliwka nie pomoże.

Ja też bym chciała SN urodzić, tym bardziej że na ostatniej wizycie lekarz zrobił mi wykład o tym że cc nie jest wcale takie dobre. Oczywiście czasem są co do tego wskazania i wtedy nie ma wątpliwości, ale u mnie wskazań brak.

DTEM to Twój synio na prawdę spory, obyś wytrzymała te 9 dni:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 12:11

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orbitka, przybijam piątke. Każdemu się chwaliłam, że nie mam rozstępów, a przez ostatnie 3 tygodnie zmieniłam gładką i młodziutką skóre na skóre tygrysa :/ najgorsze jest to, że te rozstępy są nie tylko fioletowe, ale też czerwone przez to pękanie.. Smaruje je 3 razy dziennie, ale pojawiają mi się już nowe.. Na pewno nie polecam ziaji mamma bo mają formaldehyd w składzie. Nie polecam też efektimy z rossmana bo w ogóle mi nie pomogła...

Marzenie, ja też obowiązkowo drzemka po śniadaniu i po obiedzie tak po godzince :P porażka, nigdy nie spałam w ciągu dnia.

Też się przekonałam do sn. Ale jak czytam na czerwcówkach jakie mają przygody to masakra... Na kwietniówkach były lajtowe opowieści, a tutaj... :P :P

• Orbitka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem czy są może jakieś maści na receptę co lagodzily by to swędzenie i gojenie się tych ran...bo zwariować można :D ah ta Zosia tak rośnie i się rozpycha :)też myślałam że już rozstępów nie będzie a tu taki psikus :) też byłam nastawiona psychicznie na poród sn bo w 33tyg małą leżała już główka a teraz w 36 ułożona posladkowo. I teraz nawet nie wiem na co Mam się nastawić bo nie wiem czy się dobroci czy nie :)takie psikusy robi mamie na koniec :)

w4sqyx8db6pby0vm.png

• lipa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku smaruje się Palmersem, raz dziennie, bo jestem leniwa :-) na razie rozstępów brak. Chociaż podobno jest to uwarunkowane genetycznie, jeżeli ktoś na mieć rozstępy, to i smarowanie 5 razy dziennie nie pomoże.
    Czerwone można jeszcze odratowac. Może ten oslawiony bio oil?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 14:17

age.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Na pewno nie polecam ziaji mamma bo mają formaldehyd w składzie. Nie polecam też efektimy z rossmana bo w ogóle mi nie pomogła...

Formaldehyd, czy jego pochodne są z Ziaja Mamma masło ujędrniające po porodzie. Skład tego kremu przeciw rozstępom jest bardzo dobry. Tu link: http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-zaja-mamma-mia.html#

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer wrote:
    Formaldehyd, czy jego pochodne są z Ziaja Mamma masło ujędrniające po porodzie. Skład tego kremu przeciw rozstępom jest bardzo dobry. Tu link: http://www.srokao.pl/2015/11/analiza-zaja-mamma-mia.html#

Niestety ten skład jest nieaktualny. Też się skusiłam przez sroke na ziaje, a wczoraj sprawdziłam skład i w zeszłym roku producent wrócił do pochodnej formaldehydu :( no i się nacięłam.. poczytaj komentarze, tam jest aktualny skład.

Orbitka, to Twoja pierwsza ciąża? Bo jak pierwsza to już się bankowo nie obróci :P

• StiuuNatt Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Od dwóch tygodni mam w końcu normalny internet i zagubiłam się w wirtualnym świecie. Głównie nadrabiam filmy, seriale i inne głupoty, których mi brakowało kiedy byłam zdana tylko na pakiet danych z telefonu. Zapomniałam przez to o forum. :D Widzę że kilka z nas już się rozpakowało, jestem w szoku że to już. Gratuluję, życzę wszystkim powodzenia i wiele radości z maluszków. :*

Przedwczoraj miałam straszny dzień. Mój luby bał się po powrocie z pracy, że i ja zaraz urodzę. Cały dzień ból miesiączkowy, twardnienie brzucha, ciekło mi z piersi jak nigdy przedtem (to akurat nie nowość, kropi mi po trochu od 18-tego tygodnia ale nigdy aż tyle), do tego biegunka i 2 razy zwymiotowałam. Już myślałam że może organizm się oczyszcza przed porodem. No ale to chyba był fałszywy alarm, bo wczoraj było mi tylko niedobrze, a dzisiaj już w ogóle czuję się elegancko. Chyba mały trochę mi uciska żołądek czy coś. Czuję go czasami niewiarygodnie wysoko, dosłownie pod sercem. :P

A co do rozstępów... Wcześniej zrobiły mi się malutkie na boczkach. Prawie ich nie widać i byłam zadowolona, nie przejmowałam się. Tym bardziej że codziennie smaruję się na przemian różnymi balsamami i oliwkami. Co jakiś czas przeglądam się dokładnie w lustrze i zawsze jest ok. W niedzielę byliśmy nad jeziorem, leżę sobie na kocyku, a mój luby nagle mówi "o, zrobił ci się rozstępik". Ja panika, "jak to, ja przecież nic nie zauważyłam, przecież ja się smaruję, to niemożliwe" :D Po powrocie obejrzałam się znów w lustrze, no i faktycznie zrobił się jeden mały, na dole brzucha, jak patrzę z góry to nie widać oczywiście. :P Dobra, do przeżycia. Potem we wtorek będąc na zakupach i mierząc letnie sukienki, krzyknęłam w przymierzalni, aż mój ukochany się przestraszył. Mój "rozstępik" się rozmnożył i powstała cała armia. Przez 2 dni! :P No masakra, aż się wieczorem popłakałam w łóżku, cały dzień o tym myślałam. Jakaś przewrażliwiona się zrobiłam. :D Już dzisiaj w sumie mam to gdzieś, wiadomo, że tak jak to napisała wyżej lipa, jak ktoś ma mieć rozstępy, to smarowanie się nie pomoże. Trzeba szukać pozytywów. Nic nie widzę jak patrzę z góry, w lustrze staram się już tak nie oglądać bez ubrań i tyle. :D Do tego kupiłam sobie seksi sukienkę, jutro idę na grilla i się odwalę, już robiłam sobie próbny makijaż i wybrałam dodatki. Jestem taka piękna, że nadaję sobie tytuł Miss ciąża 2017 i nikt mi nie zaprzeczy. :P

Jak zwykle napisałam esej, przepraszam, to taka mała grafomania. xD

lipa, DarkPrincess, Marciiik lubią tę wiadomość

82do6iyeir1eoehg.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia wrote:
    Niestety ten skład jest nieaktualny. Też się skusiłam przez sroke na ziaje, a wczoraj sprawdziłam skład i w zeszłym roku producent wrócił do pochodnej formaldehydu :( no i się nacięłam.. poczytaj komentarze, tam jest aktualny skład.

Orbitka, to Twoja pierwsza ciąża? Bo jak pierwsza to już się bankowo nie obróci :P
    Tak to Moja pierwsza ciaza:),sama juz nie wiem co wolalabym I tak mysle co ma byc to bedzie:) aby jak naj szyvciej :D

w4sqyx8db6pby0vm.png

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rozstepami to nie mam już sama pojęcia jak jest. Z córką żadnego, a teraz od jakiegoś 32tc codziennie nowy... Głównie tam gdzie mały ma plecki... Masakra, zamienię się w tygrysa zaraz :( z corka smarowalam się od początku oliwka Rossmann, teraz sexy mama i palmers no i jest jak jest. Nie widziałam tej oliwki w rossmannie i kupiłam co innego. To chyba nie jest jednak genetycznie uwarunkowane :/

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz moze faktycznie ulozenie ma Janis wplyw na rozstepy bo rosztepy robia sie brzchu tak od a3 tygodni I wlasnie wtedy wydaje mi sie ze tez sie odwrocila bo wczesniej inaczej czulam Ruchy a teraz jak sie zaprze o cos to normalnie czuje kosci malutkiej moZe to tez plecki :)

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Majetta Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tymi rozstępami to nigdy nie wiadomo :/

Ja mam tendencję do rozstępów i smaruje się jak głupia rano i wieczorem (Palmers i Oliwka Mustella) i na razie nie mam ani jednego ale moja przyjaciółka (Grudniówka 2016) nie miała rozstępów przez całą ciążę i zaczęły jej wychodzić kilka tyg. po porodzie.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też od początku ciąży smaruję się wszystkim co się da, palmers, mustella, oliwka rossmann, evree, teraz tez kupiłam ziaję krem mamma mia bo czytałam srokę i chyba przestanę stosować na czas ciąży bo faktycznie wrócili do pochodnej formaldehydu i dokończę po porodzie :( teraz zamiennie olej ze słodkich migdałów i balsam evree bo są dobre jakościowo bez zbędnych dodatków, póki co rozstępów nie widzę :)

[img][/img]
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie dobrze, ze ten krem z Ziaji skończyłam juz jakiś czas temu :)
    A jak to właśnie jest z tymi rozstępami po porodzie? Mnie się jakieś to niewiarygodne wydaje, przecież skora nie musia się juz rozciągać. Może wygląd skory po porodzie pogarsza się, bo młode mamy zaniedbują smarowanie? A taka rozciągnięta skora potrzebuje nawilżenia/ujędrnienia, żeby wrócić do formy?

21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :) po porodzie też trzeba się smarować. Pytanie tylko czy coś to daje :P moja mama do dzisiaj ma taką obwisłą skórę na brzuchu po mnie i strasznie chciałabym tego uniknąć. Myślę, że smarowanie, nawodnienie, a potem jakieś lekkie ćwiczenia po połogu załatwią sprawe. OBY :)

Ja znowu czuję się jak w 6-7 miesiącu. Chyba se troche tego Jaśka jeszcze ponoszę :P

‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ