X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :D PannaNatalia te mi wyszedł dodatki GBS, też szukałam info o naturalnych sposobach ale nic konktretnego :)
    oo to super ze kolejne dwie już rozpakowane, macie więcej info SN czy cesarka planowana ?:) gratulacje dla dziewczyn :)
    Mojej Małej się raczej nie spieszy na zewnątrz :P

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dobrze, że forum działa :)
    Mi GBS wyszedł ujemny, tyle dobrego ;)
    PannaNatalia - gratuluję donoszonej :) gonię Cię dzielnie i za 3 dni też będę świętować :D

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. My również gratulujemy dziewczyną. Mam nadzieję że wszystko było bezproblemowe :). Życzymy dziewczyną spokoju z maluchami. :)
    A za resztę wciąż trzymamy kciuka żeby było szybko i sprawnie :)
    Co do GBS. To na spokojnie. Pamiętajcie tylko żeby krzyczeć że go macie. Przy porodzie jest takie zamieszanie że lekarze często mają problem z zapamiętaniem informacji. :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • sisi Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja miałam najgorszą zgagę w nocy jak do tej pory, prawie nic nie spałam, tylko mleko przynosiło ulgę na krótki czas :( Aż boję się iść zjeść śniadanie, a kiszki grają marsza.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie dziewczyny na lajcie pojechały do szpitala, a rano dostałyśmy tylko informacje, że już tulą maleństwa. Obydwie SN :)

Będziemy krzyczeć, będziemy :P nie dość, że krzyki, że GBS to jeszcze krzyki, żeby podali immunoglobuline :P rany boskie, ile na głowie :)

Sisi, współczuje :/ mleko to faktycznie dobra sprawa w ciąży.. w razie czego to się wspomóż apteką, są bezpieczne leki. Mnie na szczęście chyba zgaga ominęła.. tfu tfu, żeby nie zapeszyć :)

Zimowa, a jak się żyje Jaśkowi i jego mamie? :)

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo dziewczynki :) No właśnie, wkońcu ten BBF działa ...
    My wczoraj mieliśmy wizytę, mały waży 2851 :)
    Również pobierany miałam GBS- wyniki za 10 dni, a kolejna wizyta 29 czerwca i mam nadzieję, że już zacznie się coś dziać- to będzie końcówka 39 tygodnia.
    Póki co zero rozwarcia, wszystko pozamykane na spusty także nic się nie szykuje ...

Wyszłam z gabinetu lekko poddenerwowana - gdyż Pani doktor stwierdziła, że mogłabym na 10kg się zatrzymać z przybraniem w ciąży :/ a dziś mam +9,5 ...
    Wiem, że ma fioła na punkcie wagi kobiet w ciąży, ale bez przesady ...
    Moje BMI przed ciążą prawidłowe było- więc o co jej chodzi ...
    Taaa jasne na pewno do końca ciąży przybiorę 0,5kg .. Pff głupie babsko!
    Aleee wracając do domu tak się wkurzyłam, że wstąpiłam po lody i zjadłam je z truskawkami oo :D zaraz mi się lepiej zrobiło i mam w pompie za przeproszeniem jej widzimisie :P

sisi, DarkPrincess, Marciiik lubią tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)

Wysłany: 13 czerwca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810. Chyba Ci się trafiła kobiecina z kompleksami :). Ja mimo normalnego wyglądu miałam BMI powyżej normy i przytyłam ok 15 kg. Połowę zostawiłam w szpitalu a teraz druga połowa schodzi sobie powoli więc nie martw się jej gadaniem :)

A u nas. Ja mam małą mleczarnie w domu xd. Czuje sie jakbym tylko odciagala mleko, przebierala i karmiła małego. Zastanawiam się kiedy coś się zmieni. A tak ogólnie to pierwsze spacery za nami. Jutro idziemy skontrolować jego bilirubine, czy mu ta żółtaczka na pewno schodzi. On sobie śpi, je i brudzi pieluchy i wymaga coraz wiecej przytulania :) a my jako rodzice... Strasznie niedospani. Ja nie wiem jak mogłam kiedyś nie spać przez całe noce i być pełna sił i energii, chyba się starzeje w wieku 23 lat. Haha :) czekamy teraz na moją cudownie piekielną położną i jak znowu mnie wkurzy to albo ją zmieniam albo całkiem z wizyt zrezygnuje, bo chyba nie chodzi o to żeby kobieta mnie psychicznie niszczyła. Jeszcze jest ryzyko jest zabawa może przyjdzie dziś, a może jutro w godzinach dopołudniowych no to dziś jej się czas powoli kurczy.

Jaguś_7810, DarkPrincess lubią tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa stokrotka oj chyba nieprędko się zmieni niestety :(

Oj tak, dobrze ze dziala BBF ale zle ze nie dzialaja wykresy!

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    Jaguś_7810. Chyba Ci się trafiła kobiecina z kompleksami :). Ja mimo normalnego wyglądu miałam BMI powyżej normy i przytyłam ok 15 kg. Połowę zostawiłam w szpitalu a teraz druga połowa schodzi sobie powoli więc nie martw się jej gadaniem :)

A u nas. Ja mam małą mleczarnie w domu xd. Czuje sie jakbym tylko odciagala mleko, przebierala i karmiła małego. Zastanawiam się kiedy coś się zmieni. A tak ogólnie to pierwsze spacery za nami. Jutro idziemy skontrolować jego bilirubine, czy mu ta żółtaczka na pewno schodzi. On sobie śpi, je i brudzi pieluchy i wymaga coraz wiecej przytulania :) a my jako rodzice... Strasznie niedospani. Ja nie wiem jak mogłam kiedyś nie spać przez całe noce i być pełna sił i energii, chyba się starzeje w wieku 23 lat. Haha :) czekamy teraz na moją cudownie piekielną położną i jak znowu mnie wkurzy to albo ją zmieniam albo całkiem z wizyt zrezygnuje, bo chyba nie chodzi o to żeby kobieta mnie psychicznie niszczyła. Jeszcze jest ryzyko jest zabawa może przyjdzie dziś, a może jutro w godzinach dopołudniowych no to dziś jej się czas powoli kurczy.

Dokładnie, moja Pani doktor jest psychicznie walnięta. Nie martwię się tym wcale.

Super, że u was wszystko wporządeczku :) a no i jak mleczarnia jest to git hahaha :D
    Uuuu a jak z położną u Ciebie? Jakieś babsko wstrętne - skoro mówisz, że niszczy psychicznie Ciebie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 11:20

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)

Wysłany: 13 czerwca 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wejścia już jej nie pasowało bo pies szczekał jak weszła. Później że koty mamy i zwierząt trzeba pilnować. Ze 3 razy powtarzała zżeby seksu nie uprawiać przez cały połóg (no tak jedyne o czym marze przy szwach xd). Pytala czy rodzice nasi mieszkają gdzieś blisko bo my tacy mlodzi to na pewno pomoc potrzebujemy. Przebierałam pieluche małemu i akurat niedokonczona butelka stala to od razu ze po jedzeniu sie nie przebiera. No tak. Jak zrobi kupe to mam z go w tym zostawic i odparzenia murowane. W ogole jakas taka wredna byla i chamska. Najbardziej mnie wkurzyla z tym mlodym wiekiem i tym powtarzaniem zeby nie uprawiac seksu. Jakbym miala 15 lat i byla glupia. Moja mama stwierdzila ze no tak 20 lat to za mlodzi 30 to juz za starzy na dzieci, to moze sie w ogole nie rozmnazac skoro pomiedzy tez jest zlezleI kazala mi babie potakiwac a wychowywac dziecko po mojemu :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • alleb1988 Nowa

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam wszystkie lipcóweczki...ja trochę jak Filip z konopii...hehe, termin na 5 lipca mam, a dopiero Was znalazłam:) Trochę o mnie więc.. dosyć intensywną ciąże do tej pory miałam, przeprowadzka z UK do Pl, plus remont mieszkania, duuużo stresów osobistych po drodze i jeszcze sesja na studiach na koniec;) a lekarzy prowadzących to już chyba 4 miałam:)
    teraz już w końcu spokojny okres się zaczął mam nadzieję. Trochę się stresuję bo Gabrysia moja(bo to dziewczynka we mnie zamieszkała) malutka jest dosyć...tylko 2300g a to już prawie 37 tydzień, lekarz kazał ktg co tydzień teraz robić. Bardzo się boję o tą dzidzie moją. To chyba tyle na początek. Pozdrawiam wszystkie:)

PannaNatalia, Marciiik, gabi544, sisi lubią tę wiadomość

https://bellybestfriend.pl/graph/affc6fe97d7a68dff051109e8279c4ff]affc6fe97d7a68dff051109e8279c4ff.png[/url]
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ikciu Znajoma

Wysłany: 13 czerwca 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marciiik wrote:
    Jak miło, że forum działa :)
    Mi dziś nad ranem spać nie dał ból jak na okres, ale nie skurcze tylko taki nieprzerwany, a brzuch napinał się i rozluźniał co jakiś czas. No ale w końcu przeszło i na godzinkę jeszcze zasnęłam. Choć teraz będę jak zombie... No ale cóż...
    Chyba pora na śniadanko ;)

U mnie dziś niestety bardzo podobnie i generalnie cały czas czuje takie spięcie nieprzerwane jak na okres - nie śpię od 4 i męczący ten dzień dzisiaj.

Wczoraj mąż skręcił łóżeczko i się śmiałam, że już mogę rodzić a tu dziś taka niespodzianka z bólami

Marciiik lubi tę wiadomość

9 cs.
    [img][/img]atdci09kknf9dqaa.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a laseczki słyszałam o antybiotyku na GBS przed a immunoglobulina na co i kiedy o nią się upominać ? :D
    Witamy Alleb - spokojnie Malutka przybierze jeszcze ma 3 tygodnie :)
    Dziewczyny co do wagi to ja jestem +15 na plusie, ale mi się zdaje że na tyle nie wyglądam :D nikt nie wierzy że już za 3 tyg. będę rodzić bo mam taki mały brzuszek :) nie przejmuję się wagą bo mi poszło w piersi i brzuszek :D Rozmiar spodni mi się nie zmienił a t-shity noszę M/L i jest okay :D

[img][/img]
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to oki bo u mnie konflitku nie ma, tylko, albo aż gbs+ :P
    JA czuję tylko że mi się woda zatrzymała bo mam problem ze ściągnięciem pierścionka czy obrączki, na razie nie przejmuję się wagą w ogóle, nie jem słodyczy ani smażonego, piję dużo wody, codziennie od kilku lat na śniadanie owsianka,jem sałatki i zawsze starałam się zdrowo odżywiać więc jak ma być +15 kg to niech będzie hehe :)

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nie żre, tylko Jssiek :D co zrobić.... :) :)

Pikcia lubi tę wiadomość

• Junioer Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. Młoda waży już ok. 3 kg, wszystko jest w porządku. Dostałam skierowanie na CC (bo panicznie się bałam, że wyląduje w szpitalu i każą mi rodzić SN), mam też ustalony termin na 26.06. Zostało jeszcze 13 dni!

PannaNatalia, DarkPrincess, Marciiik, gabi544, Marzenie27, sisi lubią tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:02

km5smg7ypbbal4gr.png
  • Junioer Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicka90 wrote:
    Wow przeciez to juz! :) Masz cc bo balas sie porodu sn?
    Będę miała cc, bo po tylu latach starań, 6 inseminacjach, 4 próbach in vitro i poronieniu, to wg mojego lekarza bezpieczniejsza opcja. Zgodnie z wytycznymi PTG moja historia kwalifikuje mnie do cc. A swoją drogą bałam się porodu SN. Wierzę w skalpel i dobre leki, a nie ćwiczenia oddechowe ;)

lipa lubi tę wiadomość

6 nieudanych IUI, 2 nieudane IVF, 1 IVF z KD koniec w 8tc
    21.10. FET sukces!
    e6l0p2.png

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junioer super 3 kg świetna waga małej :) oh też chciałabym za 2 tygodnie już przytulać moją Marysię :))) zazdroooo !! :)) ja chcę spróbować SN i mam nadzieję że się uda :)

Junioer lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • Nicka90 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2017, 13:02

km5smg7ypbbal4gr.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ