Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello PannaNatalia te mi wyszedł dodatki GBS, też szukałam info o naturalnych sposobach ale nic konktretnego
oo to super ze kolejne dwie już rozpakowane, macie więcej info SN czy cesarka planowana ? gratulacje dla dziewczyn
Mojej Małej się raczej nie spieszy na zewnątrz -
nick nieaktualny
-
Hello. My również gratulujemy dziewczyną. Mam nadzieję że wszystko było bezproblemowe . Życzymy dziewczyną spokoju z maluchami.
A za resztę wciąż trzymamy kciuka żeby było szybko i sprawnie
Co do GBS. To na spokojnie. Pamiętajcie tylko żeby krzyczeć że go macie. Przy porodzie jest takie zamieszanie że lekarze często mają problem z zapamiętaniem informacji.
-
Hej dziewczyny
Ja miałam najgorszą zgagę w nocy jak do tej pory, prawie nic nie spałam, tylko mleko przynosiło ulgę na krótki czas Aż boję się iść zjeść śniadanie, a kiszki grają marsza.20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
nick nieaktualnyObie dziewczyny na lajcie pojechały do szpitala, a rano dostałyśmy tylko informacje, że już tulą maleństwa. Obydwie SN
Będziemy krzyczeć, będziemy nie dość, że krzyki, że GBS to jeszcze krzyki, żeby podali immunoglobuline rany boskie, ile na głowie
Sisi, współczuje mleko to faktycznie dobra sprawa w ciąży.. w razie czego to się wspomóż apteką, są bezpieczne leki. Mnie na szczęście chyba zgaga ominęła.. tfu tfu, żeby nie zapeszyć
Zimowa, a jak się żyje Jaśkowi i jego mamie? -
Hejo dziewczynki No właśnie, wkońcu ten BBF działa ...
My wczoraj mieliśmy wizytę, mały waży 2851
Również pobierany miałam GBS- wyniki za 10 dni, a kolejna wizyta 29 czerwca i mam nadzieję, że już zacznie się coś dziać- to będzie końcówka 39 tygodnia.
Póki co zero rozwarcia, wszystko pozamykane na spusty także nic się nie szykuje ...
Wyszłam z gabinetu lekko poddenerwowana - gdyż Pani doktor stwierdziła, że mogłabym na 10kg się zatrzymać z przybraniem w ciąży a dziś mam +9,5 ...
Wiem, że ma fioła na punkcie wagi kobiet w ciąży, ale bez przesady ...
Moje BMI przed ciążą prawidłowe było- więc o co jej chodzi ...
Taaa jasne na pewno do końca ciąży przybiorę 0,5kg .. Pff głupie babsko!
Aleee wracając do domu tak się wkurzyłam, że wstąpiłam po lody i zjadłam je z truskawkami oo zaraz mi się lepiej zrobiło i mam w pompie za przeproszeniem jej widzimisiesisi, DarkPrincess, Marciiik lubią tę wiadomość
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
Jaguś_7810. Chyba Ci się trafiła kobiecina z kompleksami . Ja mimo normalnego wyglądu miałam BMI powyżej normy i przytyłam ok 15 kg. Połowę zostawiłam w szpitalu a teraz druga połowa schodzi sobie powoli więc nie martw się jej gadaniem
A u nas. Ja mam małą mleczarnie w domu xd. Czuje sie jakbym tylko odciagala mleko, przebierala i karmiła małego. Zastanawiam się kiedy coś się zmieni. A tak ogólnie to pierwsze spacery za nami. Jutro idziemy skontrolować jego bilirubine, czy mu ta żółtaczka na pewno schodzi. On sobie śpi, je i brudzi pieluchy i wymaga coraz wiecej przytulania a my jako rodzice... Strasznie niedospani. Ja nie wiem jak mogłam kiedyś nie spać przez całe noce i być pełna sił i energii, chyba się starzeje w wieku 23 lat. Haha czekamy teraz na moją cudownie piekielną położną i jak znowu mnie wkurzy to albo ją zmieniam albo całkiem z wizyt zrezygnuje, bo chyba nie chodzi o to żeby kobieta mnie psychicznie niszczyła. Jeszcze jest ryzyko jest zabawa może przyjdzie dziś, a może jutro w godzinach dopołudniowych no to dziś jej się czas powoli kurczy.Jaguś_7810, DarkPrincess lubią tę wiadomość
-
zimowa stokrotka wrote:Jaguś_7810. Chyba Ci się trafiła kobiecina z kompleksami . Ja mimo normalnego wyglądu miałam BMI powyżej normy i przytyłam ok 15 kg. Połowę zostawiłam w szpitalu a teraz druga połowa schodzi sobie powoli więc nie martw się jej gadaniem
A u nas. Ja mam małą mleczarnie w domu xd. Czuje sie jakbym tylko odciagala mleko, przebierala i karmiła małego. Zastanawiam się kiedy coś się zmieni. A tak ogólnie to pierwsze spacery za nami. Jutro idziemy skontrolować jego bilirubine, czy mu ta żółtaczka na pewno schodzi. On sobie śpi, je i brudzi pieluchy i wymaga coraz wiecej przytulania a my jako rodzice... Strasznie niedospani. Ja nie wiem jak mogłam kiedyś nie spać przez całe noce i być pełna sił i energii, chyba się starzeje w wieku 23 lat. Haha czekamy teraz na moją cudownie piekielną położną i jak znowu mnie wkurzy to albo ją zmieniam albo całkiem z wizyt zrezygnuje, bo chyba nie chodzi o to żeby kobieta mnie psychicznie niszczyła. Jeszcze jest ryzyko jest zabawa może przyjdzie dziś, a może jutro w godzinach dopołudniowych no to dziś jej się czas powoli kurczy.
Dokładnie, moja Pani doktor jest psychicznie walnięta. Nie martwię się tym wcale.
Super, że u was wszystko wporządeczku a no i jak mleczarnia jest to git hahaha
Uuuu a jak z położną u Ciebie? Jakieś babsko wstrętne - skoro mówisz, że niszczy psychicznie CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 11:20
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
Od wejścia już jej nie pasowało bo pies szczekał jak weszła. Później że koty mamy i zwierząt trzeba pilnować. Ze 3 razy powtarzała zżeby seksu nie uprawiać przez cały połóg (no tak jedyne o czym marze przy szwach xd). Pytala czy rodzice nasi mieszkają gdzieś blisko bo my tacy mlodzi to na pewno pomoc potrzebujemy. Przebierałam pieluche małemu i akurat niedokonczona butelka stala to od razu ze po jedzeniu sie nie przebiera. No tak. Jak zrobi kupe to mam z go w tym zostawic i odparzenia murowane. W ogole jakas taka wredna byla i chamska. Najbardziej mnie wkurzyla z tym mlodym wiekiem i tym powtarzaniem zeby nie uprawiac seksu. Jakbym miala 15 lat i byla glupia. Moja mama stwierdzila ze no tak 20 lat to za mlodzi 30 to juz za starzy na dzieci, to moze sie w ogole nie rozmnazac skoro pomiedzy tez jest zlezleI kazala mi babie potakiwac a wychowywac dziecko po mojemu
-
Hej, witam wszystkie lipcóweczki...ja trochę jak Filip z konopii...hehe, termin na 5 lipca mam, a dopiero Was znalazłam:) Trochę o mnie więc.. dosyć intensywną ciąże do tej pory miałam, przeprowadzka z UK do Pl, plus remont mieszkania, duuużo stresów osobistych po drodze i jeszcze sesja na studiach na koniec;) a lekarzy prowadzących to już chyba 4 miałam:)
teraz już w końcu spokojny okres się zaczął mam nadzieję. Trochę się stresuję bo Gabrysia moja(bo to dziewczynka we mnie zamieszkała) malutka jest dosyć...tylko 2300g a to już prawie 37 tydzień, lekarz kazał ktg co tydzień teraz robić. Bardzo się boję o tą dzidzie moją. To chyba tyle na początek. Pozdrawiam wszystkie:)PannaNatalia, Marciiik, gabi544, sisi lubią tę wiadomość
https://bellybestfriend.pl/graph/affc6fe97d7a68dff051109e8279c4ff][/url]
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
Marciiik wrote:Jak miło, że forum działa
Mi dziś nad ranem spać nie dał ból jak na okres, ale nie skurcze tylko taki nieprzerwany, a brzuch napinał się i rozluźniał co jakiś czas. No ale w końcu przeszło i na godzinkę jeszcze zasnęłam. Choć teraz będę jak zombie... No ale cóż...
Chyba pora na śniadanko
U mnie dziś niestety bardzo podobnie i generalnie cały czas czuje takie spięcie nieprzerwane jak na okres - nie śpię od 4 i męczący ten dzień dzisiaj.
Wczoraj mąż skręcił łóżeczko i się śmiałam, że już mogę rodzić a tu dziś taka niespodzianka z bólamiMarciiik lubi tę wiadomość
9 cs.
[img][/img]
-
a laseczki słyszałam o antybiotyku na GBS przed a immunoglobulina na co i kiedy o nią się upominać ?
Witamy Alleb - spokojnie Malutka przybierze jeszcze ma 3 tygodnie
Dziewczyny co do wagi to ja jestem +15 na plusie, ale mi się zdaje że na tyle nie wyglądam nikt nie wierzy że już za 3 tyg. będę rodzić bo mam taki mały brzuszek nie przejmuję się wagą bo mi poszło w piersi i brzuszek Rozmiar spodni mi się nie zmienił a t-shity noszę M/L i jest okay -
Uff to oki bo u mnie konflitku nie ma, tylko, albo aż gbs+
JA czuję tylko że mi się woda zatrzymała bo mam problem ze ściągnięciem pierścionka czy obrączki, na razie nie przejmuję się wagą w ogóle, nie jem słodyczy ani smażonego, piję dużo wody, codziennie od kilku lat na śniadanie owsianka,jem sałatki i zawsze starałam się zdrowo odżywiać więc jak ma być +15 kg to niech będzie hehe -
nick nieaktualny
-
Melduję się po wizycie. Młoda waży już ok. 3 kg, wszystko jest w porządku. Dostałam skierowanie na CC (bo panicznie się bałam, że wyląduje w szpitalu i każą mi rodzić SN), mam też ustalony termin na 26.06. Zostało jeszcze 13 dni!
PannaNatalia, DarkPrincess, Marciiik, gabi544, Marzenie27, sisi lubią tę wiadomość
-
Nicka90 wrote:Wow przeciez to juz! Masz cc bo balas sie porodu sn?
lipa lubi tę wiadomość
-
Junioer super 3 kg świetna waga małej oh też chciałabym za 2 tygodnie już przytulać moją Marysię )) zazdroooo !! ) ja chcę spróbować SN i mam nadzieję że się uda
Junioer lubi tę wiadomość