X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    38 :)

lipa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza na placu boju, więc pewnie się rozkręciło. A co do alkoholu to też mam ciągotki :D tzn, gdybym powąchała wódke to by mi cofnęło obiad z zeszłego tygodnia pewnie, ale takie zimne, owocowe piwko :))))) albo zmrożone czerwone winoooo do kolacji.. mniam! Jeszcze chwilkę ;)

• lipa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli idealnie :-)
    Ja jutro zaczynam 37. Jeszcze bym troszkę potrzymala Mała w środku :-)

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia ja marzę o margaricie. Od miesięcy :-) ale jeszcze trochę sobie mogę pomarzyć.

PannaNatalia lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie dziewczyny: macie już siare?
    U mnie cicho, ciemno, sucho. Ciekawa jestem, czy wogole będę miała pokarm.

age.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam siary - raz ok nie wiem... 25 tygodnia? po scisnieciu pojawila sie kropelka ale o tamtej pory cisza a ja nie wywoluje wilka z lasu ;)

PannaNatalia po naukch przedmalzenskich, kiedy dziewczyny (biorace tabletki, sporo starsze ode mnie) nie wiedzialy, ktory to 1. dzien cyklu... Zalamalam sie i teraz mnie chyba nic nie zdziwi..

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jak bylismy z wizyta na porodowce to polozna mowila ze 10 ruchow do g. 14. jak nie bedzie to wtedy smialo na ktg przyjechac

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, mnie od wczoraj też już nic nie zdziwi... :D ale naprawdę, mina kobiety, której uświadomiło się, że dziecko leży do góry nogami była bezcenna :)

A co do siary, to tak od 3 tygodni mam po kropelce śladu na piżamie. Nie jestem pewna czy to siara, ale skoro na wysokości cycka to pewnie to? Woda by zniknęła, a to jest takie przeschnięte. Poza tym nic nie naciskam bo zesrałabym się z bólu :P trochę się obawiam tego karmienia, ale staram się bojowo nastawić.

Mężu mój mówi, że jak krowa niespokojna to ją nabiera :D :D dzisiaj ja, jałóweczka, od rana z motorkiem w dupie i chyba ma racje, że staram się zagłuszać myśli :P

Aha, no i Tina stała się naszą kolejną czerwcówką :D :D gratulacje!

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Tiny!!!!! świetnie :)))))) Jejku też bym już chciała mieć Marysię!! :))
    a jak się u niej zaczęło wiadomo coś?

ja tak samo jak Mania raz kropelka siary i tyle :D

[img][/img]
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A powiedzcie dziewczyny: macie już siare?
    U mnie cicho, ciemno, sucho. Ciekawa jestem, czy wogole będę miała pokarm.

U mnie to samo :(

Co do dyskusji odnośnie wsi a mentalności - od zawsze uważam że to stan umysłu, nie ma nic wspólnego z faktycznym pochodzeniem :)

Odnośnie karmienia to chciałabym, ale jak na razie nie wiem na ile dam radę - od początku ciąży tak bolą mnie sutki że dotknąć się nie mogę :( więc jak Mała zacznie mi je podgryzać to będzie ciężko ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 18:17

• sisi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pierwszy raz pokazała sie kropelka siary dwa dni temu i wczoraj po naciśnięciu sutka. Też mnie niestety pobolewają i trochę sie boję jak wytrzymam przy karmieniu.

20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
    19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
    19/02/2021 Anielka 2860
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też nic nie leci, choc zdarzyło mi się zauważyć jakby zaschnięte białe grudki przy sutkach. Ale czy to mleko? Pojęcia nie mam. Z drugiej strony cożby innego? Ból sutkow miałam przeogromny w połowie ciąży, ale przeszło. Żeby sobie ulżyć smarowalam maścią, bo nawet delikatne muśnięcie bolało jak cholera.
    Ruchy u mnie zdecydowanie inne. Śmieje się czasem, że dziecko samo proboje sobie cc zrobić. Czasem bywa, ze delikatne przesunięcia zdecydowanie lepiej czuję pod ręka lub po prostu widzę niż czuję tak o..
    Udanej soboty dziewczęta!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, ja też częściej widzę ruchy niż je czuje :) Ja się wczoraj całkowicie wyeksploatowałam.. dzisiaj pokutuje za dzień pełen ruchu :P ale za to mam pyszny sernik na zimno z truskawkami <3 tylko nie mogę się opamiętać i żre jak nienormalna. Ale przynajmniej Jaśko radosny :)

Alimak, mnie ogólnie od początku ciążki zarąbiście bolą sutki, tak jakby mi igły ktoś w nie powbijał i każdy dotyk mnie przeszywa :/ dlatego obawiam się tego karmienia, ale nie widze innej możliwości niż kp :) i tak sobie wpajam już od miesięcy :D

• PiKi Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, sernik na zimno! to jest myśl. Lece do sklepu po składniki!

PannaNatalia lubi tę wiadomość

f2w3dqk37wy2z51g.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię domowa pizzę :-) u nas szaro buro i ponuro, a pizza jest dobra na wszystko.

DarkPrincess lubi tę wiadomość

age.png
  • DTEM Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia- niezła historia z tym grilem- ja to bym się zdenerwowała pewnie i przeżywała dobro tego dziecka...
    Lipa- zgapam obiad od Ciebie :)

Majetta- doskonale Cię rozumiem, ale mam nadzieję, że za jakiś czas zmienisz zdanie- my zanim pojawiły się bliźniaki też wiele przeszliśmy, (ciąża też była trudna) gdy już z nami były to też nie było wesoło ale gdy minęło kilka lat znów poczułam tą ogromną niesamowitą chęć posiadania dzidziusia... życzę Ci tego samego!!!

U nas- po fałszywym alarmie wszystko wraca do normy... choć spojenie boli okropnie. Odpoczywamy i leczymy córcię :)
    Dokończyliśmy kącik dla synka i czekamy- 23,06, już tuż tuż...

Nicka90, sisi lubią tę wiadomość

5djy9n73ddhyjn9b.png 9.110heart.gif.
    9f7je6ydpsf0hnxs.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też szaro buro i chłodno, ale powiem Wam że jakoś ta pogoda mi nie przeszkadza - chyba teraz lepszy jest taki chłodek niż upał 30 stopni bo wymęczyłybyśmy się strasznie :) Ja mam gołąbki z młodej kapusty i ciasto wiśniowe :D
    Co do sutków to mnie też bolą okrutnie - przy KP ponoć jak bejbi dobrze złapie to nie bolą, ból wywołuje tylko złe przystawienie - tak słyszałam :D

[img][/img]
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sutki bolały przez pierwszych kilka miesięcy ciąży. Od jakiś 4 miesięcy jest wszystko ok, mam nadzieję, że po porodzie nie będę mieć z nimi większych problemów ;) W razie "W" maść z lanoliną już jest :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 13:53

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• jednataka Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przez pierwsze tygodnie okrutnie bolały sutki, krwawily i wszystko naraz. Jak tylko miałam karmić to cała się spinalam z bólu. Mała źle lapala i za nic nie mogła ogarnac jak to zrobić dobrze. Mam nadzieję, że teraz będzie lepiej ;) coraz częściej mam bóle jak na miesiączkę, oby coś się ruszyło!

Córeczka 06.05.2014
    Synek 03.07.2017
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia po prostu brak sów na coś takiego, jak to jest że niektóre dziewczyny tak bardzo chcą mieć maluszka i starają się jak mogą a nie wychodzi, a taki idiotki zachodzą bez problemu... Szkoda tylko maluszka który już cierpi, a później pewnie nie będzie lepiej.

U mnie też chłodno i szaro ale chociaż nogi mi tak bardzo nie puchnął.

Co do siary to ja nie mam, ani żadnych bóli też na szczęście nie mam więc jestem dobrej myśli :)

U mnie z tymi ruchami to jest różnie czasem mały ma taki dzień (jak wczoraj) że rusza się prawie bez przerwy jak szalony, a czasem bardzo mało. Z reguły ożywia się na wieczór i jak słucha Mozarta ;)

Wczoraj załatwialiśmy z mężem parę spraw na mieście, a jak wróciliśmy moja mama na mnie spojrzała i taka poważna mówi: jesteś jakaś zmieniona chyba dziś urodzisz. I tak cały dzień za mną chodziła już do wieczora i powtarzała że to już na pewno lada dzień urodzę. Aż wieczorem nie mogłam zasnąć, tylko czekałam aż coś się zacznie ;) ale wróżba niestety nie trafiona :p

DTEM za tydzień już będziesz miała w ramionach maluszka :) i to w dodatku w dzień ojca :) Wspaniale! ciekawe czy mój mąż będzie już obchodził w tym roku swoje święto czy dopiero w przyszłym ;p

sisi, DTEM lubią tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ