Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
co do wagi to z tymi maluchami roznie jest, moja mala do 34 tc zanosila sie na kruszynke ze skonczymy na wadze ok 3200-3400 a lekrza nowil zeby si ena nic nie nastawiac bo kazde dziecko w ostatnich tygodniach roznie rosnie - niektore gonia na maksa a niektore sie zatrzymuja. I nagle moja skoczyla tak ze juz ma 3600 a wlasnie zaczynam 40 tc! przerazilam sie ze moze dojsc d 4 kg a lekarz mowi ze moze byc roznie, za tydzien na wizycie moze miec nawet dalej 3600 ze nei da sie tego przewidziec i niestety ale to genetyka.
a ja od rana z plamieniami, rano zywa krew ktora zmienila sie w brazowe plamienia, na sczescie mialam wizyte i mala fika, skurcze sie nie pisza, ale za to zwiastuny są. Niech wychodzi jutro na Piotra i Pawla bo mój mąż to Pawełsisi lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj o 10:00 urodziłam przez cc moją długo wyczekiwaną córeczkę. Mała wazy 3140 gr, mierzy 55 cm i dostała 10 punktów. Jest idealna jestem absolutnie zakochana.
Anatolka, Nicka90, delilah11, DarkPrincess, Anga1989, Nalunia, elvira, sisi, Jaguś_7810, cookiemonster, Marciiik, Alimak, usmiechaj_sie, 1kaktus, Marzenie27, gabi544 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje Junioer!
Czyli się dzieje...
Ja z kolei martwię się bo przez tydzień nie ma przyrostu na wadze, mamy 2400. Od poniedziałku zaczynam wizyty już w szpitalu tak więc odliczam.
Zazdroszcze Wam Dziewczyny które macie już maluszki przy sobie!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 23:01
-
Junioer gratulacje !!!!!!! zazdroszczę strasznie że możesz już tulić swoją córeczkę )))))) u mnie mała szaleje dziś bardzo i mam wrażenie że troszkę mi się brzuszek obniżył - czuję MArysię bardzo nisko może coś wymyśli na noc ucieszyłabym się
Alimak lubi tę wiadomość
-
Nalunia wrote:Junioer gratulacje !!!!!!! zazdroszczę strasznie że możesz już tulić swoją córeczkę )))))) u mnie mała szaleje dziś bardzo i mam wrażenie że troszkę mi się brzuszek obniżył - czuję MArysię bardzo nisko może coś wymyśli na noc ucieszyłabym się
U mnie tak samo
23/05/17 moja kruszynka wazy już 2kg i 268 gram -
nick nieaktualnyJunioer gratuluję!
Ewusiach mnie też piersi dają o sobie znać. Po puerwsze znow urosły, po drugie sutki zrobiły sie wrazliwsze.
Moja mała jest mega nisko. Od wtorku mam skurcze acz występują w zrywach - czyli raczej przepowiadające. Dziś też mnie obudziły w nocy... I tak czekam kiedy się rozkręcą w końcu... -
Marciiik wrote:Junioer gratuluję!
Ewusiach mnie też piersi dają o sobie znać. Po puerwsze znow urosły, po drugie sutki zrobiły sie wrazliwsze.
Moja mała jest mega nisko. Od wtorku mam skurcze acz występują w zrywach - czyli raczej przepowiadające. Dziś też mnie obudziły w nocy... I tak czekam kiedy się rozkręcą w końcu...
23/05/17 moja kruszynka wazy już 2kg i 268 gram -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, widzę, że maszyna ruszyła my dalej się docieramy i próbujemy stworzyć fajny team ale różnie to wychodzi nadal walczymy o kp, udaje się nam już 2 dzień ale wpadam w takie stany, że szok.. Mały ciągnie 10 minut i śpi 2 godziny. Mam wrażenie, że nie dojada ale jutro mamy wizytę położnej to sprawdzimy przy wyjściu ze szpitala spadł mi do 2970, a we wtorek ważył 3240.
Rozpakowanym gratuluje, a reszcie powodzenia nie taki diabeł straszny!Marzenie27, gabi544 lubią tę wiadomość
-
dobrze słyszeć że mały ładnie zajada - jak przybiera na wadze to znaczy że jest okay, u mojej siostry synek zasypiał przy cycu śpioch jeden i waga spadała, ale jak u Ciebie rośnie to dobrze
Natalia pamiętam że miałaś dodatni GBS - zdążyli Ci dać antybiotyk, badali dodatkowo synka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 09:57
-
Rozpakowanym serdecznie gratuluję na razie lipcowe dzieci wybrały czerwiec
Panna Natalia, jak mały sika i robi kupki to powinno być ok, jest nawet jakas norma tych ilości, ale napewno jest dobrze
Delilah, jak przepływy dobre to moze błędny pomiar usg, ze juz nie rosnie?
Dziewczyny którym odszedł czop -to jest taka biała galaretka, trochę jak plodny śluz? U mnie już kilka tygodni temu coś takiego było, ale myślałam, że to taki śluz,ale od wczoraj znowu coś takiego widzę i już sama nie wiem co to
Ja też tylko poruszam się po okolicy, bo boję się, że się zacznie niespodziewanieCóreczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Alimak wrote:Lipa ja tak mam od jakiegoś czasu, zwłaszcza rano, ale u mnie to dosłownie wygląda jak płodny śluz
-
ja też mam większą ilość śluzu, nie mówiąc o napieraniu na szyjkę i bólu w pachwinach.. idę idę zryw, idę dalej zryw - wczoraj tak miałam prawie cały dzień, ale pewnie dlatego że Marysia tak szalała - dziś odpoczywa sobie
-
Hej hej, tak, tydzień temu miałam sprawdzane przepływy i niby wszystko ok. Może to kwestia różnych USG bo to z wtorku starszej generacji. Martwię się bo mam nisko pępowinę, czy jej Mała nie dociska jakoś... Odliczam do poniedziałku, gdyby cokolwiek się działo czy coś mnie niepokoiło mam nie czekać tylko od razu jechać do szpitala.
Też obserwuje zwiększona ilość wydzieliny, i też panikuje czy to nie wody ale ma taki mleczny kolor a wody z tego co wiem są przezroczyste. -
Delilah, to spokojnie myśle z ta waga, jak różne sprzęty, a moze i lekarze to tak może być. Ja w 35tc miałam usg dzień po dniu u innych lekarzy i na innych sprzetach i różnica też była duża.
Czy Wy też tak się boicie porodu?mi się śni po nocach.... Chciałabym tak jak Panna Natalia -raz dwa i już
Dziewczyny, a mam inne pytanie... Czy coś trzeba robić z owlosieniem "tam"?;P zagwostke mam czy jakieś fryzury porodowe obowiązują przy cc miałam łatwiej, same położne ogolily miejsce blizny i już.Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017