X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie. Ja tam do tej pory na rządanie. Chce to dostaje, a często chce. Chyba bym się z nim zamęczyła jakbym miała przetrzymywać go do jakiejś tam godziny. Noce są w miare regularne. 22-1-5-7/8 lub 23-3-5-7/8 dzis chyba bedzie opcja numer 2. A takto w dzień to zależy. Jak jest gorąco to chce czę$ciej ale mniejsze ilości chociaż zdaża się że i 4 godziny niczego nie chce, a potem by jadł i jadł i znowu 4 godziny spokoj. Najsmieszniejsze są dla mnie momenty kiedy juz jest spiacy i glodny jednoczesnie. Wtedy odpycha butle reka jednoczesnie ja ciagnie ustkami. I walczy ze snem :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie27 wrote:
    Dziewczyny które karmią piersią dalej karmicie na rzadanie czy ustalacie maluchom jakieś pory? W ogóle próbujecie wprowadzać jakiś konkretny schemat dnia? Bo ja jakoś sobie tego nie wyobrażam :-P

Ja coś tam planuje...a wychodzi różnie, ale można powiedzieć, że jakiś "plan" już mamy.
    Może zacznę od nocy :D

Karmimy się ok 23:00 - 23:30 i potem śpimy ok 4h, ok 3:30-4:00 cyc ale malutko, jakby tylko chciała się napić. Ok 5:00 pobudka na przewijanie i cyca, ok 5:30 - 7:00 drzemka.

7:00 trochę cyca i sobie leżymy z pół godzinki patrząc się na siebie :)
    Przechodzimy z sypialni do salonu i tutaj różnie: jak nie mamy kolki to wkładam małą do wózka i lecę zrobić sobie herbę i śniadanie (Miśka "potrafi" już z 10-15 min sama poleżeć. Ale niestety śniadanie jem z mała przy cycu albo na kolanach :p

Ok 12:00-13:00 łapiemy drzemkę do ok 15:00, pielucha, cyc i zabawianie do ok 18:30.
    !9:00-19:30 kąpiel, pielucha, cyc i ok 20:30 karmienie. Następne w okolicach 23 :)

Teraz jak Małej miną kolki (a po podaniu BioGai mam taką nadzieję) dołączymy gdzieś spacerki :D

Oczywiście nie zawsze uda się wszystko ale od kilku dni obserwuję powyższy schemat :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tak, teraz krzyczy tylko jak brzuszek go boli, wtedy to aż prawie się zanosi, a jak jest ok to śmieje się do karuzeli.
    My na razie nie chodzimy na spacery bo mam taką wizję że mały się rozpylacze i nie da już odłożyć do wozka, więc jego jedyny dwór to na podwórku za domem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2017, 14:27

2nn3vfxm7v9y72dw.png

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi Jasiek non sto krzyczy przy zmianie. Po ściągnięciu pieluchy jest spokój. Smarowanie pupy jeszcze ok. A zapinanie to wielki ryk. On po prostu lubi być goły :)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, największa frajda to kiedy nie ma pieluchy :-) a absolutnie najgorsze jest ściąganie bądź ubieranie czegoś przez głowę ;-)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez był krzyk do niedawna przy zmianie pieluszki, teraz nawet przy kąpaniu jest spokojna, Alimak słonko dzidzia musi sie oswoić ze wszystkim powoli zobaczysz za 2-3 tyg różnice :)
    Jeśli chodzi o schematy to u nas dopiero wszystko sie klaruje wczoraj nakarmiłam Marysię o 23-23:30 i obudziła sie o 4! Pierwszy raz tak mi przespała :) pózniej co h 1-5 :) dzis tez ładnie śpi :)

[img][/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    Mi Jasiek non sto krzyczy przy zmianie. Po ściągnięciu pieluchy jest spokój. Smarowanie pupy jeszcze ok. A zapinanie to wielki ryk. On po prostu lubi być goły :)

Bo Jasie to zboczuchy :P mój sika zawsze przy ściągnięciu pieluchy :D

zimowa stokrotka lubi tę wiadomość

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia. Skąd to znam. ;) jak słysze że mąż zaczyna krzyczeć "znooowu" to lece z ręcznikami. zresztą przy przewijaku zawsze teraz trzymam rolkę jednorazowych bo fontanna się często robi :)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Marysia tez sika przy przebieraniu hehe jak leży za spokojnie i patrzy mi głęboko w oczy to wiem ze zaraz pójdzie sik :D

[img][/img]
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia wrote:
    Moja Marysia tez sika przy przebieraniu hehe jak leży za spokojnie i patrzy mi głęboko w oczy to wiem ze zaraz pójdzie sik :D
    A już myślałam, ze Tylko moje dziecko tak ma, ze jak poczuje wiatr między nogami, to od razu sika i nie tylko. Dobrze wiedzieć, ze to normalne i powszechne :-D

age.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś z was będzie mogła mi pomóc :( złapałam zapalenie piersi od 3 dni biorę antybiotyk i 3x dziennie po 2 paracetamol . Plusem jest to że gorączka która utrzymywała się 40° spadła i nie mam dreszczy ale pierś bardzo boli, jest czerwona i te zastoje :( a na dodatek na brodawce porobily mi się bomble z wodą :(
    wiecie może co pomaga ? Kapusta też obkladalam ale to nic nie daje

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno dobre są też ciepłe prysznice na taką stwardniała pierś plus karmienie dziecka jakby od góry, czyli pierś nad dzieckiem. Na poranione brodawki mi pomógł balsam palmersa, z masłem kakaowym. Natomiast na zmietolone i nadwrażliwe lekarstwa chyba nie ma :-( :-(

A czysta lanoline ma też Ziaja.

• elvira Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję dziewczyny Ale ja chyba próbowałam już wszystkiego na zastój :( dzisiaj jest jeszcze gorzej :( przylozylam wczoraj Małego bo się dowiedziałam ze dziecko lepiej ściąga niż laktator . Tak to prawda ale całe brodawki mam tak popekane że po prostu widać środek coś strasznego ... A co najgorsze nie da się ściągać ani laktatorem ani dziecka nie przyloze bo tego bólu nie da się wytrzymać.
    I tak od nocy smaruję brodawki bepanthenem i po troszkę ściągam rękami na pieluche . Pierś nie wygląda dobrze jutro idę do kontroli przewiduje szpital

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira brzmi to bardzo niedobrze, obys to szybko wyleczyła!

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira jeśli masz w okolicy doradcę laktacyjnego to zadzwoń one potrafią ściągać delikatnie ale skutecznie pokarm z zapalenia piersi i przy zastojach doradzi co i jak

[img][/img]
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvir koniecznie lekarz :( jesli domowe sposoby + antybiotyk nie dziala

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • elvira Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam w ośrodku jakąś maść robiona żeby skutki się zregenerowaly i przedłużenie antybiotyku do 10 dni

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski jak żyjecie? U nas bez zmian mała ładnie w nocy jest na piersi a w dzień upomina sie o mm przez cewnik do tego odbijanie co chwila a po mm noszenie na rękach żeby tak strasznie nie ulewala.. próbowałam innego mleka tj hipp boi combiotic ale po nim jeszcze gorzej, wczoraj bebilon confort na kołki ale jest gesty i nie przechodzi szybko przez sonde i mała sie wścieka wiec wracamy do bebilon ha.. dziś mamy prywatna wizytę u pediatry która jest tez alergologiem wiec będę coś wiedzieć..
    Gabi i inne butelkowe mamy napiszcie mi jak wyglada wasza doba, bo nie wiem czy u mnie wszystko jest tak nierrgularne..
    Z ciekawostek to próbowałam dac małej butelkę to albo patrzy na mnie z otwarta buzia jak na wariata ze wciskam jej plastik albo sie drze... czy któraś poradziła sobie ze zmiana cyc / butelka i dzidzia zaczęła jeść z butelki? U mnie karmienie w dzień to koszmar jak mała sie pręży po cycu ze chce jeszcze albo za wolno leci.. daje jej sonde to tez sue wkurza ze jej majstruje coś wiec płacz = zapowietrzenie i tak w kółko...

[img][/img]
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z dziewczynami i życzymy miłego oraz spokojnego dnia :D

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) kiedy u waszych maluszków zaczęły się kolki ? I czy coś na to wskazywało ?

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
‹‹ 796 797 798 799 800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ