Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mojego młodego to mi nawet ostatnio nie udaje się wybudzić na jedzenie. W nocy spi jak kamień i przy zmianie pieluchy tylko pojekuje. Jak zjada przed 22 to staram sie jeszcze miedzy 24-1 rozbudzic go troche i dac jesc to wtedy spi do tej 5 a potem juz 7 i 10.
Niestety musze wygaszac laktacje . Okazuje sie ze wysyp krost ktore mialam w ciazy to ostry tradzik i pupa. Bez leczenia sam nie zniknie a ja sie tylko bede meczyc i beda zostawc blizny. Oczywiscie najpierw wycisze laktacje dopiero potem zaczne brac antybiotyk na to, bo jednak poki mleko jest to mi go szkoda. Teraz z 6-7 razy na dobe odciagania zeszlam do 4 a mleka jakos mniej ni ma. Jeszcze szalwie pic sprobuje ale jakos czuje sie z tym zle. Takie mam poczucie ze stawiam siebie przed Jasia.
-
jednataka wrote:Dziewczyny karmiące tylko piersią - wybudzacie wciąż swoje dzieciaczki? Moja położna powiedziała, że skoro ma już miesiąc synek i przybrał 1kg to mogę mu nawet i 5h dać pospac... Jak to u Was jest?
U nas położna mówiła, że przez pierwsze 2 tyg trzeba wybudzać koniecznie na karmienie, co 2h. Potem jeśli maluszek przybiera prawidłowo to na żądanie
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Panna Natalia, nie mam pojęcia co na taką suchą skórę... Ja bym pewnie alantanem posmarowala i czymś w rodzaju wazeliny posmarowala i czapeczke na noc założyła...
Zimowa stokrotka, oj szkoda! Ale napewno przy tych antybiotykach nie możesz karmić? Wspolczuje
Alimak, daj znać!Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
Dziewczyny wczoraj o 17:53 na świat przyszedł mój synek z wagą 4090g i 60 cm długości w końcu i ja się doczekalam
lipa, Anga1989, delilah11, Marzenie27, Nalunia, Nicka90, cookiemonster, Alimak, gabi544, Marciiik, usmiechaj_sie, DarkPrincess lubią tę wiadomość
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Gratulacje!! Duży chłopiec )))) super!!
-
Gratulacje kochana !!! Ile ważył synek i jak ma na imię?) cieszę sie ze tez miałaś szybki poród
-
nick nieaktualnyZimowa, ja miałam to samo poszedł spać o 21, o 2:30 dalej się nie domagał, jak chciałam go przystawić to buzi nie otwierał. Dopiero o 6 coś zjadł i to tyle co kot napłakał nie wiem o co chodzi...
alimak znam te historie u mnie to samo, tylko ja przyjechałam z rozwarciem na 5
Mnie dziś masakruje ból głowy. Zrobiłam sobie mieszankę z solą i cytryną, chyba lepsza opcja niż paracetamol -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mój synek jadłby bez przerwy :p była u nas położna laktacyjna i już ie dokarmiamy się butlą, mały zaczął ładnie przybierać, ale cyce ciągle w robocie podobno po 6 tygodniu już wszystko się normuje i mały nie będzie tak ciągle jadł poza tym to zastanawiam się czy niuniek nie ma wzmożonego napięcia mięśniowego bo wygina się w literę c, zaciska piąstki i czasem wysoko trzyma głowę jak leży na brzuszku. Chyba będziemy musieli pójść do neurologa.
Gratuluję ostatnim rozpakowanym lipcówkom -
nick nieaktualnyMarzenie zacznijcie od dobreho fizjoterapeuty. Z Twojego opisu wynika, ze moze tak być, bo rozumiem, ze to wyginanie ma miejsce gdy jest spokojny?
Panna Natalia też mialam niedawno podobny epizod. Glowa nie bolała, ale taka nie do życia bylam i po poludniu temp. Paracetamol i spanko zalatwily sprawe;) -
nick nieaktualnyMarzenie, my mamy to samo ale myślę, że to nie powinno wzbudzać niepokoju.. ja tam czekam do 3 miesiąca, bo z internetów wynika, że mamy
*wzmożone napięcie
*refluks kwalifikujący do zabiegu
*zbyt szybkie przybieranie
*infekcje bo pulsujące ciemiączko
*odwodnienie bo lekko zapadnięte czasem
*infekcje dróg moczowych bo częste siuśki
*azs bo łuszczy nam się skórka głowy
.... zostawmy dr.google bo można ocipiećMajetta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej kobiety:) Nie udzielałam się na forum ale śledziłam Wasze losy. Urodziłam Mikołaja 7 lipca przez cc. Dziewczyny nie poddajcie się za szybko z kp jeżeli Wam bardzo zależy. Ja dopiero teraz po miesiącu od porodu zaczynam mieć pokarmu tyle żeby zaspokoić mojego głodomorka:) Cały czas cierpliwie walczyłam i nadal walczę o laktację. Co dwie godziny przystawiam małego do piersi i oprócz tego po karmieniu opróżniam pierś laktatorem. Piję bardzo dużo płynów (nawet w nocy po karmieniu). Musiałam go dokarmiać mm kiedy wiedziałam, że nadal jest głodny. Teraz czuję tą moją "mleczarnię" a Mikołaj jest zachwycony. Poza tym on od urodzenia uwielbia się przytulić do cycusia i nie tylko gdy jest głodny. To prawdziwy ssaczek he he. Pozdrawiam Was serdecznie i dużo zdrówka życzę!
Anga1989, delilah11, Marzenie27, Marciiik, DarkPrincess lubią tę wiadomość
-
Ja tez Delilah póki co dokarmiam 2-3 razy po 40 ml a reszta kp, mała śpi po 20/30 min chybaze spacer to do 2h a noc to 1h
-
Wow to u mnie że snem jest ładnie, całe popołudnia przesypia, w nocy ja budzę po 5 godzinach - to jest ta jedna dłuższą przerwa.
Od wczoraj popołudniu próbuje dawać jej tylko swoje mleko, pierś bądź odciągnięte więc wisi mi częściej na cycu. Zobaczymy jak będzie dalej.
Nalunia to jak często ja przystawiasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 20:28