X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah jak nie śpi to jest na cycu.. wiec chyba milion razy :P zazdroszczę spania serio :D w niedziele tak ładnie mi spała a teraz to nie wiem o co chodzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2017, 21:38

[img][/img]
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaNatalia to ja chyba też jeszcze chwilę zaczekam i będę obserwować.

Nalunia u mnie jak w poniedziałek była położna laktacyjna i powiedziałam że dokarmiam 2 x 60 mL to stwierdziła że taka ilość nie wpływa praktycznie na masę małego i powiedziała żebym spróbowała odstawić butle, dziś popołudniu idziemy się zważyć i zobaczymy co wyjdzie. Oprócz tego na laktację polecała parzyć sobie słód, zioła mlekopędne + ziele ogórecznika i korzeń shatavari, chociaż ja tego korzenia nie kupowałam ;)
    U nas ze snem to różnie, ale dłużej niż 3h to raczej się nie zdarza małemu przesypiać.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie kup sobie femaltiker on jest na slodzie :) ja pije 2x dziennie plus herbatki laktacyjne , hmmm dziwne bo ja dziennie podawałam małej właśnie 3x40ml mm czyli 120 + cyc ( najlepiej je w nocy jak odkurzacz) i mała przybrała w tydzień 400g wiec nie wiem jak to jest :P cieszę sie ze przybiera :) noc za to super krzyk był koło 20 o mm wiec dostała pierwszy raz 60 ml i zasnęła koło 22 spiąć do 2 :) pózniej cyc i spanie do 4:30 pózniej już co 1,5 pobudka na cyca ale i tak fajnie :) wreszcie sie wyspalam bo padłam z nią o 22 :P

[img][/img]
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie pilam ten femltiker ale słód tańszy i nie ma karmelu

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, cos nam forum zamiera. Jak u Was? Nasza mała dała przedwczoraj ( z soboty na niedzielę) taki koncert w nocy, ze rwalismy wlosy z glowy. Byla najedzona, pić nie chciala, miala sucho, nie bylo za goraco bo w nocy fajne ochlodzenie i wietrzylismy non stop zeby schlodzic powietrze, a ona co chwilke sie uspokajala jak tanczylismy z nią, przysypiała i po chwili ryk. Kolka to tez nie byla bo ani sie nie prężyła, tylko jakkby sie wkurzała. Jak zaczęła po wyciągnięciu z kąpieli (o 20:00), tak zasnęła dopiero po północy, chyba ze zmęczenia. Obstawiam skok rozwojowy, bo innego powodu nie widze. Za to dzis pospała ładnie, pomarudziła tylko wyciągnięta z wody, jak zwykle, ale usnęła po 22 i spała pięknie do 1:30. Nakarmiłam i dalej poszła w objęcia morfeusza do 5 rano :) ahh, przespac tyle godzin - czuje sie jak nowo narodzona :D
    A jak u Was? Marzenie - jak się macie?
    Nalunia - jak Marysia? Przybiera na wadze? Unormowalo sie to Wasze karmienie?
    Alimak - jak sie macie? <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2017, 09:22

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u nas też obstawianie skok rozwojowy bo wczoraj i przedwczoraj mały miał tylko po jednej drzemce w dzień, teraz śpi więc mam nadzieję że dziś będzie lepiej. Nocka też dziś u nas w miarę udana, ale ogólnie to dopada mnie trochę przemęczenie

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no i u nas już dziś 5 tygodni, a dokładnie o 11:40 będzie

gabi544 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, gonimy Was :) u nas jutro o 8:10 bedzie 5 tygodni :) jeszcze chwila i koniec połogu. Kurcze, mam dylemat. Bo właśnie za tydzien mam wizytę u gina, a ciągle plamię. Wprawdzie nie ma tego duzo, ledwo kilka plamek na dzien. Moze do tej pory sie skonczy, ale jak nie? Przekladac wizyte, jak myslicie? Cyrologii robic nke bede bo mialam w listopadzie na świeżo zrobioną, chodzi tylko o sprawdzenie po porodzie i antykoncepcję. Wlasnie problem taki ze do tego gina na wizyte czeka sie miesiąc. Co byście zrobily? ;)

Marzenie27 lubi tę wiadomość

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, Gabi ja wczoraj miałam to samo z Marysią! Jesteśmy w domu u taty, przyjechali znajomi i o 20 Marysia zaczęła krzyczeć w niebogłosy sucho miała była nakarmiona a dalej krzyk i pierwszy raz nic nie zadziałało - czułam jak siwieje z każda minuta jej płaczu.. dopiero po 10 kropelkach espumisanu troszkę sie uspokoiła i zasnęła koło 22. W nocy budzi sie często na cyca dopiero po mm prześpi koło 2,5 h. Marysia zaczęła nam bardzo ulewac i po kp i po mm :/ odbijamy co chwile bo sie pręży i widać ze coś jej zalega.
    Odnośnie kp to widzę ze pokarm przy naciśnięciu aż tryska a mała dalej sie nie najada na długo

E.mila lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daję espupisan rano i wieczorem..Ja też mam wizytę w tym tyg bo dziś mija 6tyg..u mnie też niby się to oczyszczanie koncYlo a od kilku dni z 2razy dziennie leje się ze mnie żywą krew...i Nie wie. Co teraz robić...

w4sqyx8db6pby0vm.png

• E.mila Znajoma

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które karmicie piersią czy pijecie kawę?

cbda62d2e6963d096b9eac3064a62b53.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ankaa81 Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.mila wrote:
    Ja piję i nic złego się nie dzieje ☺

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E.mila wrote:
    Tak pije nawet kilka .

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja bym nie przekładała, ja mam wizytę w następny piątek też jeszcze plamię.
    Ja kawy nie piłam jakoś się boję bo mój synek i tak jest pobudzony

gabi544 lubi tę wiadomość

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marzenie :)
    Jak Wam mija dzionek? Moja córa dzisiaj spokojniutka, prawie cały czas śpi. Dałam radę ugotować obiad, ogarnąć mieszkanie i kawkę w spokoju wypić ;) słoneczko u nas świeci, ale fajnie chłodno, więc zaraz zbierzemy się na spacerek, tylko niech się obudzi i ją nakarmię, przewinę :) ogólnie, już jakaś taka bardziej wyciszona się zrobiła naprzeciw tego, co było przez ostatnie kilka dni - dziecko aniołek ;)
    kurczę, z każdym dniem czas leci mi coraz szybciej. Wczoraj skończyła 5 tygodni, jeszcze chwila i nim się obejrzę to będzie 2 miesiące :D
    A jak tam u Was dzisiaj?

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piję kawe ;) jeszcze nie wysuszyłam pokarmu więc antybiotyk leży i czeka aż mlika braknie.
    Ja od wczoraj mam dosyć. Młody płacze. Usypia tylko w bujaku, takto płacze. Na rękach nie chce jeść musi być karmiony jak nikt go nie dotyka. W takiej pol leżącej pozycji inaczej się drze. W ogóle ślibi się, wpycha wszystko do buzi i jak nie śpi to płacze. Zastanawiam się czy tak szybko może rozpocząć się ząbkowanie...

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski my byliśmy na długi weekend w domu i mała dała nam popalić po pierwszej godzinie jazdy i w te i w druga stronę (2x200km). Wczoraj na noc wróciliśmy już do siebie i mała ślicznie sie przytuliła do cyca i spała , za to dziś 3 drzemki po 40 min i tyle spania. Powiedzcie mi dziewczyny jak usypiacie swoje maluchy? U mnie mała po dokarmianiu mm i odbiciu rozbudza sie :/
    Zimowa może młody ma skok rozwojowy? U mnie mała tez czasami lubi tylko półleżącą pozycje bo wtedy sie mniej ulewa, czasami dzieci maja gorszy dzień może mu za gorąco jak go nosisz i dlatego w bujaki mu chłodniej.

[img][/img]
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On chyba po prostu odrzucił boszenie na rękach. Nawet w foteliku samochodowym mu wygodniej niż u kogoś na rękach, a z refuły w nim był strasznie spocony. Ja go nazywam samodzielną jednostką bytującą ;)
    No i chyba problem z płaczem się rozwiązał. Poszła kupa po pachy i płacz zniknął. Teraz się rozbudził i śmieje do dziadków i gada po swojemu :)
    Ale ślinienie i wpychanie do buzi zostało.
    A co do usypiania. Jak Jasiek sam nie zaśnie to po prostu kładę się obok i udaje że śpie, a wtedy i on śpi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2017, 18:44

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś tylko godzinka snu na dworze i teraz prawie 2 już śpi. Mój synek też pcha łapki do buzi, gdzieś czytałam że dzieci poznają swoje rączki i dlatego. U nas tylko usypianie na rękach teraz, chyba że czasem zaśnie przy cycu to już go nie budzę

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które karmią piersią dalej karmicie na rzadanie czy ustalacie maluchom jakieś pory? W ogóle próbujecie wprowadzać jakiś konkretny schemat dnia? Bo ja jakoś sobie tego nie wyobrażam :-P

2nn3vfxm7v9y72dw.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ