X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bunt na cycka w ciągu dnia, ryki, prężenie, wrzaski, łzy, kopanie, drapanie a w środku nocy wszystko gra.. nie ogarniam :)

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Natalia u mnie to samo w nocy super i w dzień jak jest zaspana to ładnie je a poza tym koszmar.. butli tez nie chce bo sie odzwyczaiła..

PannaNatalia lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira wczoraj byłam z córka u pediatry i potwierdziła kolki, mała sie prężyła przy cycu i płakała, bardzo sie zapowietrzala i dopiero jak sie porządnie odbiło to sie uspokajała w sumie tak od urodzenia miała. Malutka nie płakała tak strasznie z wyjątkiem 3 sytuacji ale była bardzo marudna codziennie. Dajemy jej delicol i espumisan ( jak skończę opakowanie to będę dawać sam simpplex) do tego mocno trzeba ja odbijać żeby odpowietrzyć brzyszek . Mamy jeszcze syrop na refluks bo baaardzo przez te gaz jej sie ulewalo. No i najlepiej mleko bez laktozy - my próbujemy bebilon comfort on ma obniżona laktozę ale jest gęste i ciezko idzie przez butelkę!
    A z ciekawostek to Marysia je z butelki ale tylko od męża :P cwaniak ode mnie chce tylko cyca a nie butle :)

[img][/img]
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia jaki macie syrop na refluks? Pomaga? U nas ulewanie plus czkawki po każdym niemal jedzeniu, czasem nawet 1.5 godz po co skutkuje zwróceniem jedzenia :-\ nie jestem w stanie Małej odłożyć bo boje się że zwróci - i tak dziś jest na rękach od 6.30 ... Odłożyłam ja właśnie na chwilę i tylko się obróciła jak dostała czkawkę i ulala, jadła prawie 2 godziny temu :-\

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gastrolus baby to ten syrop jeszcze nie próbowaliśmy dopiero na weekendzie albo jutro przetestuje :) u nas to samo Delilah ręce ręce ręce żeby tylko nie ulala ale powiem ci ze co ma ulać to uleje bo mała ma powietrze w brzuszku wiec musisz ja porządnie odbijać żeby odpowietrzyć brzuszek, tak mi lekarka mówiła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 13:15

[img][/img]
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie to samo z ulewaniem, nawet 2 godziny po jedzeniu mały ulewa, ale położna laktacyjna niby stwierdziła że to normalne i żeby się nie przejmować, że przez pierwsze 6 miesięcy może być silne a potem do roku słabiej,że to fizjologiczne. A na koli masować brzuch i kłaść go na brzuszku przed jedzeniem i że te wszystkie specyfiki na kolki to tak średnio działają. My mamy infacol ale jakoś nie widzę poprawy i tak małego brzuch boli, powiedziała że najlepsze są rurki które się wkłada w pupę żeby odgazować albo ewentualnie czopki glicerynowe ale nie próbowaliśmy jeszcze.

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak poza tym to kilka dni temu zauważyłam że mały sobie upodobał jedną stronę i tylko w lewo przekręca główkę, a wcześniej było w obie. Próbuję mu pokazywać wszystko z prawej i przekręcać główkę w drugą stronę ale strasznie się wtedy denerwuje, trochę mnie to martwi ;/

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. U nas ulewanie to norma. Do tego mlody strasznie placze jak kupke lub pierdzi robi i zaraz po niej jest spokoj. Nie wiem czy ma zaparcia czy o co chodzi... A takto zaraz konczymy 3 miesiac i sie zaplacze jak nie zacznie sie bawic zabawkami bo od 2 dni strasznie towarzyski jest. Miedzy 12 a 21 spi lacznie max 2 godziny a w miedzyczasie sam posiedzi moze moze lacznie 1.5 godziny a reszta czasu tylko z kims. W zamian za to dzisiaj spal az 6,5h az w szoku bylam.

PannaNatalia lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie, u mnie Mała też upodobała sobie jedną stronę i częściej głowę przekręca. Staram się dawać jej zabawki z tej drugiej strony, w wozku kładę ja przy ramie tak żeby nie miała możliwości skręcić jej w tą ulubiona strone. U mnie różnica jest taka że sie nie denerwuje niby ale stara się przekręcić ja tak żeby było na jej ;-) nie denerwuje się tym póki co, ale zastanawialam się czy nie byłoby dobrze przejść się do fizjoterapeuty żeby popatrzył tak ogólnie na dziecko o ocenił czy wszystko ok.

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc i czolem ;)
    Dawno mnie tu nie bylo no ale jakoś czas mi tak zasuwa ze szok..

U Nas wszystko ok, mala w srode wazyla juz 3940g, karmimy sie mm. Z tym ze mamy dwa mleka: bebilon pronutra i bebilon comfort na kolki i zaparcia. Karmie na zmiane, raz tym raz tym. Niki miala problem z zaparciami i po comforcie jej przeszlo. Potem gdy chciałam sprobowac znowu pronutre to dostała kolek :/ i musimy zoatac przy tych dwóch.
    Od samego początku ma tyle sily ze az bylam w szoku. Jak zlapie za palec to nie chce puścić. Główkę juz dawno ladnie podnosi, obraca ja na lewo i prawo. Malo tego, potrafi juz obrocic się z boczkow na plecki. Odpycha mi sie tak samo nozkami co przy zmianie pampersa jest troszke uciążliwe. Smoczka tez jak sobie wyciągnie to potrafi sama go z powrotem wlozyc do buzki hehe Ogolnie duzo juz umie/probuje robic ;) najwidoczniej juz chciała by byc samodzielna ;)
    W dzien karmimy sie co 3-4 godziny a w nocy to potrafi przespać nawet 5-6 godzin. Chociaz przewaznie obudzi się miedzy 1 a 2 a potem miedzy 5 a 7. Tak wiec narzekac nie mam na co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 20:25

Grotka lubi tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga super ze malutka juz tak sie rozwija :) a jak Ci śpi w dzień Niki?
    jeśli jej comfort odpowiada i sie lepiej po nim czuje to znaczy ze ma problem z laktoza bo to mleczko ma obniżona zawartość, my dajemy bebilon hanibdo tego delicol, ale będę szukać mleka bez laktozy..,
    a jak Ty sie czujesz kochana?
    Ja tez kupiłam bebilon comfort ale jest tak gesty ze przy jej ulubionym smoczku nuka cieżko idzie i sie Marysia złości , jakiej butelki i do niej smoczka używasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 21:03

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia ja mam butelke z Lovi 0+. W rossmanie butelka 150ml ze smoczkiem cos kolo 40zl kosztuje :) mam dwie takie: jedna na mleko a druga na wode przegotowana.

Co do mm to bebilon pronutra dostawala w szpitalu i nie chcialam jej zmieniac firmy więc dodatkowo kupilismy tego comforta. I powiem Ci ze jak dostaje na zmiane te mleka to jest ok ;)

Co do spania w dzien to ostatnio dopoludnia praktycznie nie spi - to jej czas zabawy :) popoludniu po spacerze to by spala i spala. W nocy to samo.
    A najbardziej to uwielbia sie kangurowac. Jakby mogla to 24h by wisiala na mnie. U mamusi najlepiej ;) zreszta nie raz zdarzylo Nam sie zasnac w nocy i przespac kilka godzin.

A ja jak sie czuje? Dobrze :) na poczatku mialam problem bo mi prawa strone chwycilo tzn tak jakbym sobie ścięgna naderwala czy cos. Strasznie kulalam na prawa noge a o obroceniu się w lozku albo wstaniu juz nawet nie wspomne. Na szczescie minelo jakies 1,5 tygodnia temu :)
    Polozna zagladala do moich szwow i bardzo szybko mi sie rana zagoila. Jedynie to sie chwycila za glowe jak zobaczyla ze mam bardzo duzo szwow tych wew.
    Aaaa no i sie pochwale ze juz 8-10kg ze mnie zeszlo ;) a niby nic takiego nie robie i nie karmie piersią

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu pozdrawiamy wszystkie ciotki ;)

fe7f79940072afcdmed.jpg

zimowa stokrotka, gabi544, PannaNatalia, Marzenie27, DarkPrincess, Selja, Solane lubią tę wiadomość

l22nhdgen92nqanl.png

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie maleństwo. Ja już nie pamiętam kiedy Jasiek był taki malutki. Teraz jest taki:

0b7c243b3b64798dmed.jpg

Już wyrastamy z ubranek 62 i wskakujemy w 68 także jest ciekawie :)
    Sam się obraca (jak mu się chce) i powoli próbuje podnosić się do siadania. Oczywiście gada po swojemu. Śmieje się w głos i uśmiecha do wszystkich. Na razie smoczek jest be, zabawki są be i wszystko jest be oprócz ludzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 21:47

Anga1989, gabi544, Marzenie27 lubią tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to Niki ma juz nawet swoja ulubiona maskotke - Myszka Minni która jej tatus kupil ;)
    Zabawek ma dosc sporo ale ta sobie upatrzyla najbardziej ;)

l22nhdgen92nqanl.png

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrz. Mój Jasiek miśków, pluszaków, grzechotek i całej reszty ma od chol... Dużo :) i żadna mu nie pasuje. Nawet karuzeli nad łóżeczkiem nie lubi. Czasem przez chwilę do niej pogada i traci zainteresowanie. Bardziej interesują go kolory ścian, faktura mebli, sufity (serio serio, jak się zapatrzy w pustkę to aż strach co on tam widzi). A zabawki są na razie niezbyt interesujące. Jedynie bujak. Tak bujak jest fajny. Bo można sobie poleżeć w troche innej pozycji niż łóżeczko no i bo buja, chociaż to nie jest konieczna dla niego opcja. Nie lubi w nim tylko melodyjek. Zresztą jedyne melodyjki jakie mu się podobają to niektóre kołysanki, pozytywka i zwykła muzyka (najbardziej disco polo ;) ). Wymagajacy ten mój mężczyzna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2017, 22:06

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie powiedzcie mi czy Wasze pociechy zawsze odbijaja po jedzeniu? Nikoli czasem sie tak odbije jak staremu dziadkowi a czasami ma problem. A co za tym idzie? Ulewanie a potem czkawka...

Macie jakies sprawdzone sposoby na odbicie?

l22nhdgen92nqanl.png

Wysłany: 25 sierpnia 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaśko też nie zawsze odbije, a i odbicie nie gwarantuje mu że nie uleje albo nie dostanie czkawki. Ja z reguły siadam z nim, opieram go pionowo (bardziej półleżąco na brzuszku) o siebie i delikatnie bujam na kolanie. Z reguly ti działa. Mąż mój natomiast chodzi z nim po mieszkaniu i też lekko buja.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas musi sie odbić koniecznie bo pózniej mała jest bardzo niespokojna i płacze. Cudne te wasze maleństwa :)

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam noc mamusie? :)

U Nas była pobudka o 4 a potem o 8. Zaraz zabieram Nikole na spacerek bo akurat przestalo padac :)

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ