X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimowa, mój też tylko sufity i obrazy :P polubił ostatnio bAlona z helem, uwiązałam mu do nogi i kopie sobie, a karuzelki i grzechotki ma w dupie :D

Dzisiaj ważyłam małego.. mamy 5800 <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81ae4b185cd6.jpg

Anga1989, zimowa stokrotka, gabi544, delilah11, Marzenie27, DarkPrincess lubią tę wiadomość

• zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś przespaliśmy ciągiem 7 godzin :) o 23 się nakarmiliśmy a później dopiero 6 rano.
    PannaNatalia widzę że te nasze Janki to porządne chłopy są :) ja za tydzień wezme młodego na szczepienie to między 3 a 4 miesiącem to też się dowiem ile waży, ale pewnie koło 6 kg :)

PannaNatalia lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Nalunia - co do karmienia. U nas też nie ma jakiejś systematyczności, czasem zjada po 70-90 co 2-3 godziny, a czasem wypije ledwo 40-50 i woła co godzinę, półtorej. Zapisuję sobie ile dobowo wypija to też jest różnie, ale najczęściej w przedziale 580-620. Choć przedwczoraj zjadła 670, wczoraaj znowu tylko 540, ale skoro przybiera na wadze, jest wesoła i śpi spokojnie to jest dobrze. My mamy mleko Bebiko, to był pierwszy wybór na próbę i podeszło jej. Na początku miała zaparcia, po przejsciu z piersi na mm, ale minęło po kilku dniach. Teraz pierdki idą bez poblemu, czasem tylko się trochę pręży ale nie ma jakiejś tragedii.
    Ja dziś zaczęłam nowy cykl, a ledwo 3 dni temu skończyłam plamienie po porodzie :/ słabo, oj słabo, nAJLEPIEJ NIE wychodziłabym z łózka :/

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga1989 wrote:
    A wlasnie powiedzcie mi czy Wasze pociechy zawsze odbijaja po jedzeniu? Nikoli czasem sie tak odbije jak staremu dziadkowi a czasami ma problem. A co za tym idzie? Ulewanie a potem czkawka...

Macie jakies sprawdzone sposoby na odbicie?

Anga u nas wygląda to identycznie... Pomaga położenie jej na chwilę poziomo a potem podniesienie do pionowej pozycji tak jak pisze Stokrotka, ale też nie ma 100% skutecznosci :-\

Ja dokarmiam Bebilon Profutura, wybrałam je ze względu na brak oleju palmowego i syropu glukozowego w składzie, na razie jest ok. Jesteśmy tak 50/50 jeśli chodzi o moje mleko a mm.

• Nalunia Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah u nas tez 50/50 z kp i mm, cieszę sie strasznie ze Marysia załapała butelke i mam wrażenie ze od tych 3 dni lepiej i efektywniej ssie pierś , w nocy jest tylko na piersi a w dzień dostaje butelke co 4-5 h tak około 70-80 ml bebilon HA.
    Dziewczyny mam prawie całe mm hipp bio combiotic - mała spróbowała dwa razy ale nie chciała jest któraś zainteresowana?
    A tu moja kudłata księżniczka :)))
    0821a3dde0b1db23med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2017, 16:19

Anga1989, Marzenie27, gabi544, DarkPrincess, delilah11 lubią tę wiadomość

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam ile Wasze malenstwa zjadaja to chyba tylko z mojej jest taki glodomorek maly. Ona potrafi 120ml zjeść. Wiadomo ma dni kiedy zje max 70/80ml ale srednio 100ml zjada

l22nhdgen92nqanl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia - te włoski są meeega! Cudo po prostu :)

Nalunia lubi tę wiadomość

• Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delilah 2 dni ćwiczeń i znów krzyś przekręca główkę w obie strony:)
    PannaNatalia, zimowa ale duże Wasze chłopaki nie chce mi się wierzyć że mój nie długo taki będzie. Na razie wazy 4820.
    Anga pięknie wygladacie z Niki. Ja w ciąży przybylam 15 kg i już to zrzuciłam ale brzuszek został:/ lekarz mówił że do pół roku wszystko będzie jeszcze wracać do normy.
    Nalunia super Twoja niunia ma te włoski!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 08:50

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek lubi melodyjki, karuzela i samolot z pozytywka to jedyne zabawki jakie lubi. Niestety główki za bardzo jeszcze nie dźwiga, jak miał 3 tygodnie to myśleliśmy że już wysoko podnosi i trzyma ale okazało się ze to było wzmożone napięcie mięśniowe i już minęło. Poza tym najlepiej mu się śpi na mamie, więc chusta to był najlepszy zakup jaki zrobilam. W chuście też chodzimy na spacery.
    Poza tym to trochę jestem jak samotna matka bo 3 odebraliśmy mieszkanie i mąż po pracy ciągle jeździ tam wykańczać i wraca dopiero na kąpiel więc mały też słabo go zna i nie zaś nie ani się nie uspokoi u niego na rękach:(

2nn3vfxm7v9y72dw.png

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenie nie martw się. Maluch ma jeszcze czas na "oswojenie" się z tatą. (Jakkolwiek brutalbie to brzmi). Mój Jabko Franko najlepiej uspokaja się u mnie i u mnie na rękach zasypia. Aaa i u dziadków. Mojego męża traktuje jako partnera do śmiania się, przewijaka i tate do karmienia. Za to na rączki pójdzie do każdego! Nikogo się skubany nie boi. Ostatnio nawet podrywał jakąś pabią w sklepie ;)
    A co tam w ogóle u Was? Cisza zastała ten nasz wątek. :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z kolei Nikola ma tatę w weekendy. Jak na złość już 3 tydzień z rzędu ma delegacje. Dobrze, że wraca na te weekendy. W poniedziałek szykuje mu się kolejna :(
    Na szczęście nie mamy problemu z zasypianiem u Niego. Nawet mogę spokojnie powiedzieć, że ostatnio się z Nim droczyła. Zaczęła pokazywać mu język na co odpowiadał tym samym aż jej się to nie spodobało i udała, że płacze. No to mój zaraz ja uspokajal, że juz nie będzie i wogole a ta popatrzyla na niego spod byka i zas mu jezorek pokazała :D no ja to padlam ze smiechu...

Tak poza tym to przedwczoraj i wczoraj to plakalam razem z Niki. Doslownie nie wiedzialam co sie dzieje. Tak bidulka plakala jakby ja ze skory obdzierali :( nie wiem czy ja brzuszek bolał czy moze po prostu byl to ten skok rozwojowy... Dzisiaj wróciła spokojna i usmiechnieta Nikola :)

Jestem ciekawa ile wazy ta moja kluseczka. W zeszly piatek miala juz 3960g.
    Powiem Wam, że ten czas tak zasuwa, ze jestem w szoku. Jeszcze nie tak dawno rodzilam i wspominam porod a tu Nikola w poniedziałek będzie mieć 6 tygodni <3

l22nhdgen92nqanl.png
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo nie wiem kiedy to minęło, dopiero jechalam do szpitala, a w poniedziałek będzie juz 8 tygodni Krzysia. My już (albo dopiero) dobilismy do 5 kg. Krzyś coraz więcej się śmieje i umie już przekręcić się na boczek. Też miałam takie dni że plakalam razem z nim,oby nigdy nie wróciły ;)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas wczoraj wybił 7 tydzień z Marysią :) dziś pierwszy raz malutka spała w łóżeczku w nocy (2 pobudki i usypianie 1,5 h )bo wcześniej z nami w łóżku ale ja już nie dawałam rady co pol h dawać cyca i spac na jednym boku a poza tym małej było gorąco i cały czas potowki miała. Powoli ja przyzwyczajam tez w dzień do drzemkowania w łóżeczku :) a jak u was to wyglada?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 11:04

[img][/img]

Wysłany: 1 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ja mam powiedziec? :) jak dzis pamiętam jak jechałam rodzić i z nudów wypisywałam tutaj :) a w poniedziałek już 3 miesiac będzie skończony.
    Nalunia. U mnie Janko od początku śpi sam. I w dzień i w nocy. Wyjątkowo biorę go czasem nad ranem jak nie może się uspokoić i płacze i płacze, ale to rzadko. Z reduły wtedy usypia na mnie i staram się go odłożyć do łóżeczka.
    U nas dzisiaj deszczowo co chyba wpływa na Janka. Wstał o 8 i dopiero teraz poszedł spać ale jakoś tak płytko śpi. Takto musiałam go tulać co chwila. Ja mam w planach udać się na szczepienie w przeciągu 2 tygodni. Mam nadzieje że mi się uda. Chociaż sie dowiem ile waży. Pielęgniarka środowiskowa na oko oceniła go wczoraj na +/-7 kg i w sumie to się nie zdziwie. Tylko na moim mleku to chyba powinien być troszkę mniejszy.
    Mi nie udało się zachamować laktacji więc antybiotyk czeka a Jasieńko wcina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 11:27

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj - leci czas, leci :) U nas we wtorek będzzie już 8 tygodni :) dopiero co zwijałam sie w nocy z bólu a to już tyyle czasu. A jak kolejne kobiety od nas rodziły to tak mi się dłuzyło, myślałam że młoda nigdy nie wyjdzie.Jak wchodziłam na wątki wcześniejszych ciężarówek to myślałam: matko, 2 miesiące - już takie fajne bobo, kiedy moje takie będzie? :D a to rach ciach i już prawie :D nim się obejrzymy, zaczną dzieciaki raczkować i rozrabiać :)
    nasza w nocy od początku śpi w łóżeczku, bo baliśmy się z nią spać zeby nie zgnieść. Przysypiałam na chwilę ale takim snem lekkim i co chwilę spawdzałam gdzie jet młoda. W dzień jedynie śpi na mnie albo w salonie, tak żeby mogła mnie zobaczyć w kuchni np, jak się obudzi, bo inaczej od razu ryk na cały blok jest. Ostatnio mąż coś sobie wkręcił przez sen i mówi mi rano, że jak młoda płakała na jedzenie w nocy, ja poszłam zrobić mleko a on myślał że jest z nami w łóżku i głaskał kołdrę, ja ją zdążyłam nakarmić, przewinąć a on dalej. i tak przez jakas godzine uspokajał pościel :D my byłyśmy we wtorek na szczepieniu, mała miała tylko stan podgorączkowy w dzień kłucia i marudna była jeszcze przez koejny dzień, ale wczoraj już wróciła do normy :) Tyle, że przechodzi obecnie bunt wózkowy, nie wiem o co jej chodzi ale wózek to obecnie największe zło :D wczoraj były 3 podejścia do spaceru i kończyły ię po max 20 minutach, bo tak się darła że ludzie patrzyli jak na wyrodną matkę a i ja nie chciałam męczyć ani jej ani siebie, bo co to za przyjemność z takiego spaceru ;) czekam na chustę, może bardziej jej się spodoba? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:03

Wysłany: 1 września 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jej w wózku ciasno, albo za gorąco? Janko obecnie już strasznie nie lubi leżeć w gondoli. Muszę ją spinać na spacerówkę leżącą albo póleżącą (taka gondola i spacerówka w jednym jest, a w półleżącej ma pozycje jak w foteliku samochodowym) i dopiero mu fajnie bo świat widzi, a jak zasypia to chyc chyc i wszystko rozpięte do gondoli :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy na szczepieniu - mała wazy 4800 i ma 56 cm :) a za 2 tyg rotawirusy i pneumokoki. Musimy sie jeszcze umówić na usg bioderek mam nadzieje ze w przyszłym tygodniu już sie uda zrobić. Gabi ja już chciałabym żeby raczkowała chodziła a nawet mówiła już :D

[img][/img]
  • Marzenie27 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj mieliśmy USG, wszystko dobrze na szczęście, a szczepienia w przyszłym tygodniu. U nas bunt na wózek trwa juz jakiś czas, z chustą jest różnie, raz mu się podoba raz nie. Generalnie w dzień śpi głównie na mnie a w nocy w lozeczku, chociaż jak się budzi 4-5 to biorę go juz do łóżka dla własnej wygody ;)

2nn3vfxm7v9y72dw.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wy usypiacie maluchy , jeśli nosicie to po jakim czasie odkładajcie . Na pleckach nie budzi ich odruch moro? Sama nie wiem co robię źle bo mała mi bardzo krótko śpi w dzień a na wieczor jest tak wymęczona ze aż płacze.. ręce mi opadają już w przenośni i dosłownie ...

[img][/img]
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalunia u mnie Niki uwielbia sie kangurowac po jedzeniu. Praktycznie caly czas ja tak usypiam i to jest przedział 30-40min. Chociaż nie zawsze tak chce to wtedy klade ja do wozka i jeżdżę przod tył. W tym wypadku wystarczy 10-30min

l22nhdgen92nqanl.png
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ