Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMiał na policzku. Właściwie to nie był kleszcz tylko nimfa kleszcza taka malutka. Jak go karmiłam to próbowałam mu ściągnąć jakiś "paproch". Dopiero jak się zbliżyłam to wpadłam w panike. Sama wyciągałam, z kleszczami mam non stop do czynienia więc spokojnie wydarłam i poszedł do badania w całości na szczęście nie był bardzo wysuszony to udało się pobrać materiał do badań..
Ale upały. Masakra! Mały mi grymasił od 7 rano do teraz. Dopiero na podłodze zasnął bo mu chłodniej biedactwo.
No to co, wszystkie zdązyłysmy w lipcu? Alimak ???? -
nick nieaktualny
-
Panna Natalia, dobrze, że ogarnelas, ze to kleszcz. Ja bym nie miała pojęcia.
Alimak, czekamy na wieści! Obyś zdążyła w lipcu
Czy mi się wydaje czy nasze lipcowe porody były bardzo sprawne? i wszystko dobrze poszło u każdej, co?
Mój synus waży już 4160, a było 3380:) dziś mijają 4 tygodnie, a ja mam wrażenie, że jest z nami od zawsze:)
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hello u mnie mała tez marudna od rana spała może 3 razy po 30 min jakby nie mogła zapaść w ten głębszy sen :/cały czas chce cyca a po chwili płacz dzis ma gorszy dzień najwyraźniej
Alimak trzymamy kciuki już co raz bliżejWiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 15:38
-
nick nieaktualny
-
Hehe No u mnie dziś to samo jak nie gorzej : drzemka cyc płacz cyc płacz cyc płacz drzemka 5 min i tak w kółko hehe
-
Alimak, doskonale wiem, co czujesz... Też zostałam ostatnią nierozpakowaną w wątku (na innym forum)... Termin miałam na 21 lutego, a małą wykurzyli ostatecznie 3 marca. Trzymaj się! Prędzej czy później będziesz miała swoje maleństwo po drugiej stronie brzucha I tak sobie myślę, że z dwojga złego lepiej przenosić niż urodzić wcześniaka.
-
Hej laski, jak tam macierzyństwo wam służy? U mnie dziś lekka załamka... mała tydzień temu ważyła 3420 przez ten tydzień dostała tylko 3 razy mm przez sondę a reszta kp i dziś położna ja zważyła i przybrała tylko 20g ... załamka wracam do dokarmiania mm .zeby trochę przybrała.. jak tam wasze pociechy przybierają?
Gabi jak żyjesz daj znać jak Zosia?
Alimak jak idzie? Trzymamy kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 15:44
-
nick nieaktualnyHej dziewczynki
Nalunia - faktycznie 20 g to trochę mało, a czemu taki mały przyrost? Co mówiła położna? U nas jest mm ciągle i coraz bardziej zaczynam widzieć plusy tego, mogę gdzieś wyskoczyć i nie martwić się czy zdążę wrócić na karmienie, czy wystarczy pokarmu odciągniętego do mojego powrotu dzisiaj znowu mi się guzy zrobiły, już dawno nie miałam w piersiach więc musiałam rozmasować i trochę spuścić.
U nas też dzis była położna, w piątek byłyśmy u lekarki bo mała miała pleśniawki i ważyła 4120 g, a dziś na ważeniu już 4300, więc służy jej mleczko nie mamy już problemów z brzuszkiem, purki idą bez wysiłku, kupa też regularna i nie taka zbita jak na początku karmienia mm. Ogólnie marudna bardzo przez te upały, ciągle chce być kołysana na rękach, jak zaśnie to 15 minut śpi i ryk.Od tego będę mieć bicepsy za chwilę lepsze niż pudzianowski ale coś mnie łamie w kościach i gardło pobolewa zapisałam się już na wizytę u gina 21 wierpnia, już odhaczam dni w kalensdarzuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 16:26
-
Położna mówiła żeby jeszcze tydzień kp i zobaczymy ale ja nie będę czekać i będę małej dawać 2-3 razy na dobe mm.. boje sie o ta Kruszynkę cieszę sie ze u Ciebie mała tak ładnie przybiera u nas jak była na mm na początku to tez nabierała a jakie mleczko dajesz Zosi? I jak często jej dajesz mm? Jak nocki? U nas pojawiły sie pieniste kupki ale położna mówiła ze dlatego bo mała spija tylko pokarm 1 fazy.. te upały nie dają nic dobrego..
-
My z kolei zmniejszamy ilość mm na rzecz piersi / podawania mleka odciagnietego. Kupiliśmy wagę żeby móc na bieżąco śledzić jak Mała przybiera a nie czekać tylko na wizyty położnej ktorych w sumie i tak została tylko jedna. Duży spokój mi to daje. Brodawki bolą ale zrobiliśmy duży postęp bo u mnie od poczatku były bardzo duże problemy. Zobaczymy jak będzie dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 18:34
-
U mnie zostało mm. Mleko z cycków to co sie nagromadzilo to zeszlo i nic nowego nie ma. Doslownie mam flaki zamiast piersi... Z obydwóch piersi ledwo wyciskalam 20-30ml... Tak wiec nie bylo wyjscia - musialam zostac przy mm.
Sa zalety karmienia mm no ale nie ukrywam ze chcialam poznac zalety i wady karmienia kp. Niestety nie było mi to dane...
-
Nie mogłam się ogarnąć, żeby tutaj wpaść
20/07/2017 na świat przyszła Michalinka
Najbardziej obawiałam się jak będzie przybierać na wadze:
Waga ur - 3135
Waga w 3 dobie (wypis ze szpitala) - 2880
Waga w 11 dobie - 3335
Karmimy się tylko piersią ale na żądanie i czasem jest to co 2-3h a czasem co 30 min, wczoraj jak był ponad 30 stopniowy upał to wisiała na cycu non stop...Alimak, DarkPrincess lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Nalunia,to faktycznie malutko... A może był błąd jakiś? też na stronie hafiji czytałam ostatnio, że dzieci na piersi mogą przyrastac skokowo...
U nas przyrost b.dobry
3380 urodzeniowej
3130 6.07
4160 29.07
I tez mam piersi flaczki, a laktatorem udało mi się max 20 ml.Marciiik lubi tę wiadomość
Córeczka 06.05.2014
Synek 03.07.2017