X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2017
Odpowiedz

Lipiec 2017

Oceń ten wątek:
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wszystko inne je ze smakiem a jak przychodzi kaszka to jakas tragedia :) zje 10-20ml i koniec - przygryza smoka a jak jej dam samo mleko to wcina az się uszy trzesa heh. A juz tyle kaszek probowalam jej dac i dalej to samo

l22nhdgen92nqanl.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dodam, że próbuje jej na sniadanie kaszke dawac ale ni hu hu :)

l22nhdgen92nqanl.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie. Nie łapie teraz to złapie później. :) my z brokułem robiliśmy milion podejść w różnych formach aż w końcu się udało. Ja jak robię zupę to gotuje osobno mięso i osobno warzywa. Warzyw biorę tyle żeby wszystkiego było tyle samo. Czyli dajmy na to: brokuły, marchew, pietruszka, mięso i to w proporcjach 1:4 brokuły, 1:4 Marchew, 1/4 mięso (lub trochę mniej) i 1/4 pietruszki. Wychodzi to na tyle dobre (według mnie i najwidoczniej mojego syna) że nie dodaje żadnych przypraw dodatkowo. Tak samo robiłam z burakami. Później cześć blenduje to z wodą z warzyw, a część rozgniatam widelcem i łącze razem.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podejście z kaszka udane. Do tej pory jadła ryżowa bezmleczna która mieszalam z jabłkiem.

Dziś dałam taka i bardzo jej smakowała
    https://www.bobovita.pl/produkty/kaszki-porcja-zboz/porcja-zboz-kaszka-mleczna-manna
    Teoretycznie bez dodatku cukru, ale słodkawa, pewnie za sprawą aromatu waniliowego. Była bardzo dobra choc nie wiem czy przez tą słodycz jej dawać... Ale chcialam dać jej gluten a akurat dostałam w jakiejś przesylce reklamowej.

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak widzę że czekasz z rozszerzaniem? ;-) Ja się złamałam i zaczęłam trochę wcześniej ale bardzo powoli, jeden składnik na 4 dni.

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie tez dostalam taka kaszke to mala pluła nia dalej niz widziala ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • delilah11 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, ma swoje zdanie:-) choć wg mnie ta kaszka jest bardzo smaczna.

Zrobiłabym jak radzi zimowa stokrotka i spróbowała kolejny raz za kilka dni :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 18:17

• Anga1989 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz dwa opakowania mi zeszly na próby ;) jeszcze sprobuje za miesiąc jak nie to trudno. Nie musi wszystkiego lubic ;)

l22nhdgen92nqanl.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anga a dodawalas jej owoce do tych kaszek? Ja zawsze daje z trzy łyżeczki, albo ze słoiczka, albo właśnie zblebdowane jabłko, banan. Wcina az miło. Chociaż nie wiem czy moja córeczka jest dobrym przykładem, bo jej smakuje wszystko, po prostu wszystko.

age.png
  • Nalunia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Marysia nie przepada za owocami cały czas sie krzywi ze za kwaśne: jabłko czy gruszka nie wchodzi - jedynie ode mnie całe probuje krzywi sie ale skrobie swoimi dwoma jedyneczkami na dole ! :) dostaje rano po piersi około 50g kaszki jaglanej z hippa z moim mlekiem - robie gęstsza bo szybko sie robi wodnista, pózniej duża łyżeczka ziemniaczka z moim mlekiem i czasami jeszcze taka sama porcja kaszki na kolacje. Już nie daje słoiczków bo nie za chętnie jadła- może na początku łyżeczkę a tak to kosz. Muszę zacząć gotować zupki bo skupiłam sie na kaszkach za bardzo. obkupilam sie w rosmanie w kaszki hippa bez cukru i bez mleka.
    Dalej Marysia ma trzy drzemki godzinne czasami 1,5h ale są one na piersi tylko pewnie przez zeby, mm dostaje tylko po kąpieli około 100 ml a tak to dalej w nocy piers co 2-3 h. Ostatnio to chyba była o 12 i 4 rano ale tylko dwa razy tak było hehe. Już sie przyzwyczaiłam i coś czuje ze nie łatwo bedzie odstawić mała od cyca po roku...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 22:15

lipa lubi tę wiadomość

[img][/img]
  • lipa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupki gotuje sama. Pół ziemniaka, pół pietruszki, czasem trochę dyni, czssem groszku czy marchewki. Nakupilam mrozonek, bo jakoś bardziej im ufam, niż tym umytym warzywom z warzywniaka.
    A od piersi już odstawiam. Karmie nad ranem i w okolicach "Klanu" ;-) na drugie śniadanie kaszka na mm z owocami, potem butelka, obiadek i na noc też butelka. Pewnie długo nie potrwa aż pokarm zaniknie, a póki co chciałabym utrzymać to nocne/wczesnoporanne karmienie z wygody po prostu :-)

age.png
  • Anga1989 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, probowalam. Nawet raz jek odrobinke pocukrowalam ale nic nie dziala

l22nhdgen92nqanl.png
  • ankaa81 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas hitem są kaszki bezmleczne Holle ( jaglana, kukurydziana z tapioka i owsiana) i z Hipp jaglana z kukurydzą i ryżem. Dodajemy czasem owoce i młody wcina aż miło ☺

lipa lubi tę wiadomość

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z Holle ryżowa i kukurydziana z tapioka, ale ta ostatnia jeszcze nie wypróbowana. Ankaa czyli nie zawsze dodajesz owoce tylko robisz mu na mm i taka sama kaszkę wcina?

• ankaa81 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    delilah11 wrote:
    Ja mam z Holle ryżowa i kukurydziana z tapioka, ale ta ostatnia jeszcze nie wypróbowana. Ankaa czyli nie zawsze dodajesz owoce tylko robisz mu na mm i taka sama kaszkę wcina?
    On nawet woli samą kaszke bez owoców. Ta kukurydziana z tapioka jest bardzo smaczna. Zresztą one wszystkie są smaczne i Miki nie wybrzydza☺ owoce woli prosto że słoiczka bo póki co surowych mu nie serwuje.

• ankaa81 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam dodać, że tak robię kaszki na mm☺

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie wszystkie kaszki na mm są wstrętne :-P no ale dziecko nauczone tego od początku więc może dlatego smakuje ;-)

• ankaa81 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tam smakują i na mm:) Zresztą mleka krowiego mu jeszcze nie podam, na wodzie to już w ogóle cienizna, a w piersiach nic już nie mam więc jakie wyjście?:)

• delilah11 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne że tak, bezmleczne też robię na mm - w zasadzie jak dotąd robiłam tylko ryżowa i dodałam trochę jabłka i dziś spróbowałam tej kukurydzianej, ale już bez owoców. Ale była dzika awantura:-\

• lipa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co robiłam tylko te jaglana z ryżem i kukurydzą z hipp na mm, ale potwierdzam,ze mi smakuje. Jak córeczka nie dojada, to kończę za nią ;-)

ankaa81 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 810 811 812 813 814 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ