Lipiec 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Alimak ja odciagam do przykrywki z butelki avent bo ona jest super jako miseczka do kaszki dla Marysi
mysle ze wychodzi jakieś30- 40 ml, jutro rano przeleje do butelki i zobaczę
najpierw jest bardzo gęsta a jak mieszam minutkę to robi sie taka konsystencja budyniu
Dziś był bunt rano i nie zjadła nic heheWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 10:11
-
Mój Miki kaszki wsuwa około 200 ml. Daję łyżeczką bo jak tylko kiedyś poczuł w butelce coś innego niż samo mleko od razu przestawał pić. Łyżeczką wszystko jest zjedzone. Zupkę jak zjada to też ten słoiczek z Hippa 190 g. Posiłki ma tak co 4 godziny. Wydaje mi się, że sporo zjada a szczuplutki jest i tak.
-
zimowa stokrotka wrote:Mój "mały" ma już coś koło 80 cm i pewnie z 10 kg wagi. Na ostatnim szczepieniu miesiąc temu miał 9,5kg więc myślę że do 10 już dobił. Liczę na to że trochę przystępuje zwłaszcza że coraz więcej się rusza.
Jak jest zdrowy i się prawidłowo rozwija to najważniejsze a jak zacznie chodzić to schudnie. Nie trzeba się przejmować. Ja czasami bym chciała żeby miał więcej ciałka ale co zrobić taka jego natura. Zresztą straszy syn był takiej samej budowy. Myślę, że obecnie może ważyć coś około 8,5 kg.No zobaczymy. W każdym razie jeszcze nie siedzi sam i strasznie się złości bo by chciał a tu jeszcze mu trochę brakuje. Czasami wręcz płacze bo się podnosi na siłę a nie może usiąść
-
Chyba sie dzieciaki zmowiły
hehe to powiem Ci, ze Niki tez woli sie bawic jak siedzi i na chwile daje jej posiedziec samej bo juz ladnie sama siedzi, czasem sie kipnie na bok ale to normalne ale tez nie daje jej za dlugo siedziec. Wtedy sie wkurza i podciaga sie na rogalu do pozycji siedzacej. Taka cwana sie zrobila, ze znalazla sposob
-
Alimak tak wiec ja daje około 30 ml mojego mleka na dwie miarki kaszki (miarka od mleka bebilon - dla mleka jest to 30g)
mieszam koło minuty i robi sie z gęstego do konsystencji budyniu
Dziś upiekłam małej jabłuszko i wcinala ładnie ale na wieczor puszczała sporo baków - nie mogę nigdzie dostać eko jabłka wiec dałam zwykle
My idziemy w środę na szczepienie i mała pewnie już z 8 kg wazy -
Hej mamusie, jak żyjecie? U nas niestety zapalenie oskrzeli i gorączka 38,5
katar od wigilii pózniej kaszel a teraz antybiotyk na oskrzela załamka
w dodatku wczoraj mała obudziła sie z płaczem nie do uspokojenia koło 22:30 taki kółkowy typowo bólowy
serce mi pękło na pol po prostu ;( trwało to pol h a dla mnie wieki.. w poniedziałek do kontroli i to bedzie 5 dzień antybiotyku i mam nadzieje ze bedzie lepiej , dziś całe szczęście już bez gorączki..
-
Nalunia wrote:Hej mamusie, jak żyjecie? U nas niestety zapalenie oskrzeli i gorączka 38,5
katar od wigilii pózniej kaszel a teraz antybiotyk na oskrzela załamka
w dodatku wczoraj mała obudziła sie z płaczem nie do uspokojenia koło 22:30 taki kółkowy typowo bólowy
serce mi pękło na pol po prostu ;( trwało to pol h a dla mnie wieki.. w poniedziałek do kontroli i to bedzie 5 dzień antybiotyku i mam nadzieje ze bedzie lepiej , dziś całe szczęście już bez gorączki..
-
Dzięki. Dziewczyny całe szczęście gorączka spadła po 3 dniach dziś kontrola i mam nadzieje ze 5 dni antybiotyku wystarczy
-
Nalunia trzymam kciuki że już wszystko w porządku. U nas (odpukać) infekcji zero. Byliśmy dzisiaj u okulisty z młodym bo miał podejrzenie zeza, ale okazuje się że taka jego natura. Po prostu jak każdy człowiek jest lekko asymetryczny i daje to złudzenie optyczne zeza. Natomiast prawdopodobnie odziedziczył po mnie wadę wzroku także będziemy dalej pod kontrolą okulisty.