WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :-)

Blama to faktycznie życie na wysokich obrotach miałaś w weekend hehe

Nie pamiętam która z was zaklinała deszcz, żeby do nas przyszedł, ale podzialalo, więc dziękuję za ten taniec szamana czy cokolwiek to było ;-) popadalo i teraz też zaczynają się upały.

Stopy jak u słonia :-( każda sąsiadka 50+ pyta mnie czy ja zatrucia ciazowego nie mam. No ale białko w moczu nie występuje, więc bez paniki. Moczenie w zimnej wodzie nie pomaga, nogi do góry też już nie. Nawet po nocy są opuchnięte, chociaż minimalnie mniej. Jak sobie z tym radzić?
    No niestety tylko poród pomoże, przy nadciśnieniu w poprzedniej ciąży miałam ten problem. Jak urodziłam, ciągle chodziłam do toalety i dlatego tydzień po porodzie było mnie 13 czy 14 kg mniej, tyle wody zeszło. A nogi - nie mogłam się nadziwić, jakie chudzieńkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 08:14

melbusia88 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli dzisiaj pod prawym żebrem i już niepotrzebnie przeglądałam Internety :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki :)

Melbusia na opuchniecia mi pomagaja jedynie zakladanie ponczoch przeciwzylakowych. Nogi mam super a jak bie zaloze to kibel , w buta nogi nie włoze.

Dzisiaj snila mi sie moja cesarka , zaczynam sie bac...

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A mnie boli dzisiaj pod prawym żebrem i już niepotrzebnie przeglądałam Internety :(

Nalia w dupe Ci tu damy zaraz za czytanie internetow!! ;)

katka84, terka, Urszulka89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Mnie z lewej. A zaczęło jak młoda ustawiła się głową w dół
    Mnie gniecie z prawej strony pod żebrem. Dałaś mi nadzieję że może mała się obróciła, bo mam tak od paru tygodni. Dzisiaj się okaże. Ktoś jeszcze dziś wizytuje?
    Nalia, Ty się nie przejmuj i nie czytaj, to zupełnie normalne, dzidzia już duża i gniecie

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opuchniecia tez pokrzywa działa - można pić do 3 kubków w tygodniu - działa moczopednie ale też wzmaga pragnienie.
    U mnie na szczęście na razie nic nie puchnie. Ale zlapalo mnie przeziębienie od córki i czuje się tragicznie :( katar po kolana i straszny ból gardła. Nie mogłam przez to spać w ogóle.
    U mnie dziś 30 dni do cesarki. Chyba czas się też powoli pakować

ex2buay3h02dl23a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode mam ostatnia wizyte przed pojsciem do szpitala...a do szpitala ide za 1.5 tygodnia...czas tak mi zlecial.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    W srode mam ostatnia wizyte przed pojsciem do szpitala...a do szpitala ide za 1.5 tygodnia...czas tak mi zlecial.
    No Pixi czas leci tak szybko, zaraz zakopiemy się w pieluchy. Ja już czasem nie mogę się odczekać, aby ten poród jakoś przetrwać.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi nie do wiary, ty zaraz będziesz tulić swoje maluchy w ramionach! Kiedy to zleciało...

Nalia odstaw internety i się nie nakręcaj ;-) wiem, wiem, łatwo powiedzieć. Jesteś pewna, że to nie twój maluch cię tak gniecie? Ja mam brzuch bardzo wysoko i czuję ja wysoko jak nóżkami przebiera, prawie pod mostkiem.

O pokrzywę zapytam dziś położną, dzięki Mini.

Katka bardzo mnie pocieszylaś! Nie wiązałam tych opuchlizn z nadciśnieniem, nie przyszło mi do głowy.

I jeszcze ten zespół cieśni nadgarstka przecież też od wody, która gromadząc się uciska nerwy. Już doszłam do etapu czy dzień czy noc na prawej ręce mam stałe zdretwiale 4 palce. Wszystko leci z rąk.

To jak jestem opuchnięta, to powinnam pić więcej czy mniej, bo już zglupiałam. Chyba więcej mimo to?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    O kurcze, no to już za chwilę! :O :O jeny, jak ten czas leci... Ja mam do terminu jeszcze 44 dni xD

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Na opuchniecia tez pokrzywa działa - można pić do 3 kubków w tygodniu - działa moczopednie ale też wzmaga pragnienie.
    U mnie na szczęście na razie nic nie puchnie. Ale zlapalo mnie przeziębienie od córki i czuje się tragicznie :( katar po kolana i straszny ból gardła. Nie mogłam przez to spać w ogóle.
    U mnie dziś 30 dni do cesarki. Chyba czas się też powoli pakować
    Pokrzywę polecam ;) a z jakich wskazań masz cesarkę?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pixi nie do wiary, ty zaraz będziesz tulić swoje maluchy w ramionach! Kiedy to zleciało...

Nalia odstaw internety i się nie nakręcaj ;-) wiem, wiem, łatwo powiedzieć. Jesteś pewna, że to nie twój maluch cię tak gniecie? Ja mam brzuch bardzo wysoko i czuję ja wysoko jak nóżkami przebiera, prawie pod mostkiem.

O pokrzywę zapytam dziś położną, dzięki Mini.

Katka bardzo mnie pocieszylaś! Nie wiązałam tych opuchlizn z nadciśnieniem, nie przyszło mi do głowy.

I jeszcze ten zespół cieśni nadgarstka przecież też od wody, która gromadząc się uciska nerwy. Już doszłam do etapu czy dzień czy noc na prawej ręce mam stałe zdretwiale 4 palce. Wszystko leci z rąk.

To jak jestem opuchnięta, to powinnam pić więcej czy mniej, bo już zglupiałam. Chyba więcej mimo to?
    Pić dużo, szybciej woda krąży w komórkach i schodzi. Mi po nocy też już nie schodziła, ale wszystko się unormuje po ;). A no i trzeba sól ograniczać, rumianki i pokrzywy też piłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 09:09

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    No Pixi czas leci tak szybko, zaraz zakopiemy się w pieluchy. Ja już czasem nie mogę się odczekać, aby ten poród jakoś przetrwać.

A propos pieluch...oszacowalam,ze przyjdzie mi zmieniac okolo 800 razy na miesiac. Zakladajac,ze zajmie mi to 2 minuty to misiecznie nad samymi pieluchami spedze okolo 27 godzin ;)

katka84, melbusia88, krooolik, kejt0192 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:

Mi sie zaczal juz snic...moja podswiadomosc mi krzyczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gniecenie pod zebrami też mam ale myślę że młody ma tam nóżki. Nie ma co panikować na zapas. Teraz nasz brzuch to macica i nic więcej całe reszta jest gdzieś zgnieciona nie wiadomo gdzia i wydaje mi się że takie uciski będą tylko gorsze :)
    Ja wizytuje jutro z rana.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Pokrzywę polecam ;) a z jakich wskazań masz cesarkę?

Generalnie względy ortopedyczne - mam podrutowane biodra ;) ale teraz to w sumie druga cc wiec tez z zaleceń lekarskich.

ex2buay3h02dl23a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi - ciągle nie mogę uwierzyć, że za półtora tygodnia zobaczysz swoje maleństwa.. :)
    Nalia - nie czytaj! Ja odstawilam bardziej internet, jak natknelam się ostatnio na wypowiedź, że czkawka u dziecka w brzuchu może zwiastowac jego niedotlenienie.. No trzymajcie mnie! :)
    Melbusia - właśnie paradoksalnie powinnaś więcej pić, jak woda Ci się zatrzymuje :)
    Magdis - powodzenia na wizycie :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus z zalozenia powinni mnie pokroic ,ale wiesz jak to jest kto ma lancet ten ma władzę ;)

• Britty Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się po weekendzie! Wczoraj mieliśmy grilla i czułam się rewelacyjnie, niestety dziś jestem slaba od rana, u nas chyba że 30 stopni.

Nalia ja miałam podobne bóle lekarz nie kazał się nimi przejmować, u mnie to był też ucisk od kręgosłupa.

PixiDixi pewnie już wszystko masz przygotowane na przyjscie na świat maleństw! :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty u nas w stolicy tez skwar, marzy mi sie wieczorna burza z takim soczystym powietrzem ech...
    Co do przygotowan...hmm dopiero dzisiaj dotarla walizka, ciesze sie bo jest dobrej jakosci no a tetaz wszystko sensownie poukladac i to jest wyzwanie ;)
    Poza tym jeszcze musze dokupic kilka poważnych rzeczy typu wozek,ale to po porodzie a i monitory oddechu takze wydatki jeszcze sa.Nie kupilam jeszcze kocykow,dumam czy postawic na bawełnę/ bambus czy mikrofibre:)

Britty lubi tę wiadomość

‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ