X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :-)

Blama to faktycznie życie na wysokich obrotach miałaś w weekend hehe

Nie pamiętam która z was zaklinała deszcz, żeby do nas przyszedł, ale podzialalo, więc dziękuję za ten taniec szamana czy cokolwiek to było ;-) popadalo i teraz też zaczynają się upały.

Stopy jak u słonia :-( każda sąsiadka 50+ pyta mnie czy ja zatrucia ciazowego nie mam. No ale białko w moczu nie występuje, więc bez paniki. Moczenie w zimnej wodzie nie pomaga, nogi do góry też już nie. Nawet po nocy są opuchnięte, chociaż minimalnie mniej. Jak sobie z tym radzić?
    No niestety tylko poród pomoże, przy nadciśnieniu w poprzedniej ciąży miałam ten problem. Jak urodziłam, ciągle chodziłam do toalety i dlatego tydzień po porodzie było mnie 13 czy 14 kg mniej, tyle wody zeszło. A nogi - nie mogłam się nadziwić, jakie chudzieńkie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 08:14

melbusia88 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli dzisiaj pod prawym żebrem i już niepotrzebnie przeglądałam Internety :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Dziewczynki :)

Melbusia na opuchniecia mi pomagaja jedynie zakladanie ponczoch przeciwzylakowych. Nogi mam super a jak bie zaloze to kibel , w buta nogi nie włoze.

Dzisiaj snila mi sie moja cesarka , zaczynam sie bac...

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A mnie boli dzisiaj pod prawym żebrem i już niepotrzebnie przeglądałam Internety :(

Nalia w dupe Ci tu damy zaraz za czytanie internetow!! ;)

katka84, terka, Urszulka89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• magdis Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Mnie z lewej. A zaczęło jak młoda ustawiła się głową w dół
    Mnie gniecie z prawej strony pod żebrem. Dałaś mi nadzieję że może mała się obróciła, bo mam tak od paru tygodni. Dzisiaj się okaże. Ktoś jeszcze dziś wizytuje?
    Nalia, Ty się nie przejmuj i nie czytaj, to zupełnie normalne, dzidzia już duża i gniecie

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na opuchniecia tez pokrzywa działa - można pić do 3 kubków w tygodniu - działa moczopednie ale też wzmaga pragnienie.
    U mnie na szczęście na razie nic nie puchnie. Ale zlapalo mnie przeziębienie od córki i czuje się tragicznie :( katar po kolana i straszny ból gardła. Nie mogłam przez to spać w ogóle.
    U mnie dziś 30 dni do cesarki. Chyba czas się też powoli pakować

ex2buay3h02dl23a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W srode mam ostatnia wizyte przed pojsciem do szpitala...a do szpitala ide za 1.5 tygodnia...czas tak mi zlecial.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    W srode mam ostatnia wizyte przed pojsciem do szpitala...a do szpitala ide za 1.5 tygodnia...czas tak mi zlecial.
    No Pixi czas leci tak szybko, zaraz zakopiemy się w pieluchy. Ja już czasem nie mogę się odczekać, aby ten poród jakoś przetrwać.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi nie do wiary, ty zaraz będziesz tulić swoje maluchy w ramionach! Kiedy to zleciało...

Nalia odstaw internety i się nie nakręcaj ;-) wiem, wiem, łatwo powiedzieć. Jesteś pewna, że to nie twój maluch cię tak gniecie? Ja mam brzuch bardzo wysoko i czuję ja wysoko jak nóżkami przebiera, prawie pod mostkiem.

O pokrzywę zapytam dziś położną, dzięki Mini.

Katka bardzo mnie pocieszylaś! Nie wiązałam tych opuchlizn z nadciśnieniem, nie przyszło mi do głowy.

I jeszcze ten zespół cieśni nadgarstka przecież też od wody, która gromadząc się uciska nerwy. Już doszłam do etapu czy dzień czy noc na prawej ręce mam stałe zdretwiale 4 palce. Wszystko leci z rąk.

To jak jestem opuchnięta, to powinnam pić więcej czy mniej, bo już zglupiałam. Chyba więcej mimo to?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    O kurcze, no to już za chwilę! :O :O jeny, jak ten czas leci... Ja mam do terminu jeszcze 44 dni xD

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Na opuchniecia tez pokrzywa działa - można pić do 3 kubków w tygodniu - działa moczopednie ale też wzmaga pragnienie.
    U mnie na szczęście na razie nic nie puchnie. Ale zlapalo mnie przeziębienie od córki i czuje się tragicznie :( katar po kolana i straszny ból gardła. Nie mogłam przez to spać w ogóle.
    U mnie dziś 30 dni do cesarki. Chyba czas się też powoli pakować
    Pokrzywę polecam ;) a z jakich wskazań masz cesarkę?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Pixi nie do wiary, ty zaraz będziesz tulić swoje maluchy w ramionach! Kiedy to zleciało...

Nalia odstaw internety i się nie nakręcaj ;-) wiem, wiem, łatwo powiedzieć. Jesteś pewna, że to nie twój maluch cię tak gniecie? Ja mam brzuch bardzo wysoko i czuję ja wysoko jak nóżkami przebiera, prawie pod mostkiem.

O pokrzywę zapytam dziś położną, dzięki Mini.

Katka bardzo mnie pocieszylaś! Nie wiązałam tych opuchlizn z nadciśnieniem, nie przyszło mi do głowy.

I jeszcze ten zespół cieśni nadgarstka przecież też od wody, która gromadząc się uciska nerwy. Już doszłam do etapu czy dzień czy noc na prawej ręce mam stałe zdretwiale 4 palce. Wszystko leci z rąk.

To jak jestem opuchnięta, to powinnam pić więcej czy mniej, bo już zglupiałam. Chyba więcej mimo to?
    Pić dużo, szybciej woda krąży w komórkach i schodzi. Mi po nocy też już nie schodziła, ale wszystko się unormuje po ;). A no i trzeba sól ograniczać, rumianki i pokrzywy też piłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 09:09

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    No Pixi czas leci tak szybko, zaraz zakopiemy się w pieluchy. Ja już czasem nie mogę się odczekać, aby ten poród jakoś przetrwać.

A propos pieluch...oszacowalam,ze przyjdzie mi zmieniac okolo 800 razy na miesiac. Zakladajac,ze zajmie mi to 2 minuty to misiecznie nad samymi pieluchami spedze okolo 27 godzin ;)

katka84, melbusia88, krooolik, kejt0192 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:

Mi sie zaczal juz snic...moja podswiadomosc mi krzyczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gniecenie pod zebrami też mam ale myślę że młody ma tam nóżki. Nie ma co panikować na zapas. Teraz nasz brzuch to macica i nic więcej całe reszta jest gdzieś zgnieciona nie wiadomo gdzia i wydaje mi się że takie uciski będą tylko gorsze :)
    Ja wizytuje jutro z rana.

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Pokrzywę polecam ;) a z jakich wskazań masz cesarkę?

Generalnie względy ortopedyczne - mam podrutowane biodra ;) ale teraz to w sumie druga cc wiec tez z zaleceń lekarskich.

ex2buay3h02dl23a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi - ciągle nie mogę uwierzyć, że za półtora tygodnia zobaczysz swoje maleństwa.. :)
    Nalia - nie czytaj! Ja odstawilam bardziej internet, jak natknelam się ostatnio na wypowiedź, że czkawka u dziecka w brzuchu może zwiastowac jego niedotlenienie.. No trzymajcie mnie! :)
    Melbusia - właśnie paradoksalnie powinnaś więcej pić, jak woda Ci się zatrzymuje :)
    Magdis - powodzenia na wizycie :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus z zalozenia powinni mnie pokroic ,ale wiesz jak to jest kto ma lancet ten ma władzę ;)

• Britty Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witam się po weekendzie! Wczoraj mieliśmy grilla i czułam się rewelacyjnie, niestety dziś jestem slaba od rana, u nas chyba że 30 stopni.

Nalia ja miałam podobne bóle lekarz nie kazał się nimi przejmować, u mnie to był też ucisk od kręgosłupa.

PixiDixi pewnie już wszystko masz przygotowane na przyjscie na świat maleństw! :)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty u nas w stolicy tez skwar, marzy mi sie wieczorna burza z takim soczystym powietrzem ech...
    Co do przygotowan...hmm dopiero dzisiaj dotarla walizka, ciesze sie bo jest dobrej jakosci no a tetaz wszystko sensownie poukladac i to jest wyzwanie ;)
    Poza tym jeszcze musze dokupic kilka poważnych rzeczy typu wozek,ale to po porodzie a i monitory oddechu takze wydatki jeszcze sa.Nie kupilam jeszcze kocykow,dumam czy postawic na bawełnę/ bambus czy mikrofibre:)

Britty lubi tę wiadomość

‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ