LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pixi ja tez zazdroszcze bo brzuch mnie wykancza
Ja dalej mam te moje klucia na dole ale olewam temat. Wizyta juz 6i wtedy bede gadać z lekarzem co i jak. Ja nie moge do lipxa urodxic przez ta ospe
teraz ma starsza i obawiam się że młodsza bedzie miec za 2 tyg + 2 tyg leczenie
juz teraz piore wszystko jak szalona zeby wybic wirusa.
Zamowilam herbate z lisci malin i olej z wiesiolka ale mam teraz obawy czy pic
Melbusia z puchnieciem nie pomoge, bo ja nie puchne... taki myk. Przed ciaza puchlam jak balon
Najgorzej ze nie mam tych polek z ikeai teraz piore i ukladam ale kicha
-
anecz_kaa wrote:Pixi ja tez zazdroszcze bo brzuch mnie wykancza
Ja dalej mam te moje klucia na dole ale olewam temat. Wizyta juz 6i wtedy bede gadać z lekarzem co i jak. Ja nie moge do lipxa urodxic przez ta ospe
Melbusia z puchnieciem nie pomoge, bo ja nie puchne... taki myk. Przed ciaza puchlam jak balon
Aneczka jesli nie szczepilas to raczej zlapie druga cora. -
Pixi jesteśmy z Tobą... :*
Melbusia też potwierdzę że pić więcej trzeba jak woda zatrzymana w organizmie.
Dziewczyny nie zmrużyłam dziś oka, to kolejna taka noc. Bardzo dziwny objaw ciążowy czy któraś też tak ma? Po prostu przestałam spać. Bo dziecko się rusza, bo wszystko mnie boli, bo hormony buzują.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Mmargotka wrote:Pixi jesteśmy z Tobą... :*
Dziewczyny nie zmrużyłam dziś oka, to kolejna taka noc. Bardzo dziwny objaw ciążowy czy któraś też tak ma? Po prostu przestałam spać. Bo dziecko się rusza, bo wszystko mnie boli, bo hormony buzują.
❤Ada&Pola❤
-
anecz_kaa wrote:Pixi ja tez zazdroszcze bo brzuch mnie wykancza
❤Ada&Pola❤
-
Mmargotka wrote:Pixi jesteśmy z Tobą... :*
Margotka ja czesto sie wybudzam kolo 3 i do rana juz nie spie. Zasypiam pozno bo po24 takze tez kiepsko z tym snem mam.Moze za duzo myslimy i ciezko jest sie wyciszyc ? -
Nalia wrote:Ja mam tak, że się budzę np. o 4 na siku i nie śpię przez 2 godziny.
Hmm. A jak udaje się czasem spać, to wielokrotne wyprawy na siku odliczają na zegarze kolejne godziny... pierwsza...druga....trzecia... czwarta....piąta....szósta...
No cóż nikt nie obiecywał że będzie łatwo.
-
Nalia nie wiem właśnie jak to jest, czy dostajesz skierowanie i umawiasz się na konkretny termin czy się czeka na jakieś chociaż małe skurcze i wtedy cc.
Ale na Twoim miejscu nie przywiązywalabym się jakoś bardzo jeszcze do tego ułożenia, moja obrocila się w 35 tygodniu, a wiem, że masa dzieciaczków robi to jeszcze później -
PixiDixi wrote:Margotka ja czesto sie wybudzam kolo 3 i do rana juz nie spie. Zasypiam pozno bo po24 takze tez kiepsko z tym snem mam.Moze za duzo myslimy i ciezko jest sie wyciszyc ?
Może. Ja medytuję, nigdy wcześniej nie miałam problemów ze snem, ale fakt że teraz nocami po głowie mi wszystko chodzi co muszę dokończyć/załatwić i że ogólnie jestem teraz nocami i dniami rozdrażniona.
Dzisiaj podpisuję cyrograf na kredyt na 30 lat, jestem też w trakcie kończenia ważnego projektu zawodowego.
Może wszystko do kupy się zebrało.
-
PixiDixi wrote:Britty u nas w stolicy tez skwar, marzy mi sie wieczorna burza z takim soczystym powietrzem ech...
Co do przygotowan...hmm dopiero dzisiaj dotarla walizka, ciesze sie bo jest dobrej jakosci no a tetaz wszystko sensownie poukladac i to jest wyzwanie
Poza tym jeszcze musze dokupic kilka poważnych rzeczy typu wozek,ale to po porodzie a i monitory oddechu takze wydatki jeszcze sa.Nie kupilam jeszcze kocykow,dumam czy postawic na bawełnę/ bambus czy mikrofibre:)co do monitorów oddechu to wiesz że potrzebujesz dwa osobne łóżeczka? Ja mam babysense 7 i jest mega czuły. Mysle ze nawet jakby bylo jedno duże łóżeczko i przylegające do siebie dwa materace to by wykryly tętno z drugiego materaca. My robiliśmy takie doświadczenia - kładliśmy jeden sensor na końcu kanapy i wykrywal moje tetno na drugim koncu a kanapa ma około 2,5 metra. Jak chcesz dobrej jakości kocyki to polecam poofi z bawełny organicznej - jest mega. Albo cos w przystepnej cenie kocyki na stronie supermami - wybrane modele są w promocji po 30 zł.
-
MałaCzarna1988 wrote:Pixi na pewno wszystko ogarniesz przed przyjsciem maluchow na świat
co do monitorów oddechu to wiesz że potrzebujesz dwa osobne łóżeczka? Ja mam babysense 7 i jest mega czuły. Mysle ze nawet jakby bylo jedno duże łóżeczko i przylegające do siebie dwa materace to by wykryly tętno z drugiego materaca. My robiliśmy takie doświadczenia - kładliśmy jeden sensor na końcu kanapy i wykrywal moje tetno na drugim koncu a kanapa ma około 2,5 metra. Jak chcesz dobrej jakości kocyki to polecam poofi z bawełny organicznej - jest mega. Albo cos w przystepnej cenie kocyki na stronie supermami - wybrane modele są w promocji po 30 zł.
Mala, ja kupię 2 monitory do mocowania na pieluszce, snuuza.
Dziekuje za stronke ,zaraz popatrze. -
PixiDixi wrote:Britty u nas w stolicy tez skwar, marzy mi sie wieczorna burza z takim soczystym powietrzem ech...
Co do przygotowan...hmm dopiero dzisiaj dotarla walizka, ciesze sie bo jest dobrej jakosci no a tetaz wszystko sensownie poukladac i to jest wyzwanie
Poza tym jeszcze musze dokupic kilka poważnych rzeczy typu wozek,ale to po porodzie a i monitory oddechu takze wydatki jeszcze sa.Nie kupilam jeszcze kocykow,dumam czy postawic na bawełnę/ bambus czy mikrofibre:)
Ja kupiłam kocyk w Pepco bardzo tanio, super w dotyku, teściowa mówiła że takie sie najlepiej sprawdzają ale nie mam pojęcia co to za materiał chyba bawełnaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:33
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
magdis wrote:Mnie gniecie z prawej strony pod żebrem. Dałaś mi nadzieję że może mała się obróciła, bo mam tak od paru tygodni. Dzisiaj się okaże. Ktoś jeszcze dziś wizytuje?
Nalia, Ty się nie przejmuj i nie czytaj, to zupełnie normalne, dzidzia już duża i gniecie
Mnie zaczęło gnieść i robić się duszno właśnie jak się przestawiła głową w dół
Kciuki za wizyty :*