WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Internet odstawiony :D
    A czy jak ma się dziecko w położeniu miednicowym, to dostaje się skierowanie na CC?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja tez zazdroszcze bo brzuch mnie wykancza :/

Ja dalej mam te moje klucia na dole ale olewam temat. Wizyta juz 6 :) i wtedy bede gadać z lekarzem co i jak. Ja nie moge do lipxa urodxic przez ta ospe :/ teraz ma starsza i obawiam się że młodsza bedzie miec za 2 tyg + 2 tyg leczenie :( juz teraz piore wszystko jak szalona zeby wybic wirusa.

Zamowilam herbate z lisci malin i olej z wiesiolka ale mam teraz obawy czy pic :/

Melbusia z puchnieciem nie pomoge, bo ja nie puchne... taki myk. Przed ciaza puchlam jak balon

Najgorzej ze nie mam tych polek z ikea :( i teraz piore i ukladam ale kicha :/

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Internet odstawiony :D
    A czy jak ma się dziecko w położeniu miednicowym, to dostaje się skierowanie na CC?

:)
    Raczej tak Nalia cc.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Ja dalej mam te moje klucia na dole ale olewam temat. Wizyta juz 6 :) i wtedy bede gadać z lekarzem co i jak. Ja nie moge do lipxa urodxic przez ta ospe :/ teraz ma starsza i obawiam się że młodsza bedzie miec za 2 tyg + 2 tyg leczenie :( juz teraz piore wszystko jak szalona zeby wybic wirusa.

Zamowilam herbate z lisci malin i olej z wiesiolka ale mam teraz obawy czy pic :/

Melbusia z puchnieciem nie pomoge, bo ja nie puchne... taki myk. Przed ciaza puchlam jak balon

Aneczka jesli nie szczepilas to raczej zlapie druga cora.

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jesteśmy z Tobą... :*

Melbusia też potwierdzę że pić więcej trzeba jak woda zatrzymana w organizmie.

Dziewczyny nie zmrużyłam dziś oka, to kolejna taka noc. Bardzo dziwny objaw ciążowy czy któraś też tak ma? Po prostu przestałam spać. Bo dziecko się rusza, bo wszystko mnie boli, bo hormony buzują.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:

Dziewczyny nie zmrużyłam dziś oka, to kolejna taka noc. Bardzo dziwny objaw ciążowy czy któraś też tak ma? Po prostu przestałam spać. Bo dziecko się rusza, bo wszystko mnie boli, bo hormony buzują.

f2w3lhb8zwsl9evj.png
    Ja mam tak, że się budzę np. o 4 na siku i nie śpię przez 2 godziny.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Anna co ta herbata i olej?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Margotka ja czesto sie wybudzam kolo 3 i do rana juz nie spie. Zasypiam pozno bo po24 takze tez kiepsko z tym snem mam.Moze za duzo myslimy i ciezko jest sie wyciszyc ?

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja mam tak, że się budzę np. o 4 na siku i nie śpię przez 2 godziny.

Hmm. A jak udaje się czasem spać, to wielokrotne wyprawy na siku odliczają na zegarze kolejne godziny... pierwsza...druga....trzecia... czwarta....piąta....szósta...

No cóż nikt nie obiecywał że będzie łatwo.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• katka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Anna co ta herbata i olej?
    na poród ;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Kaktus93 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia nie wiem właśnie jak to jest, czy dostajesz skierowanie i umawiasz się na konkretny termin czy się czeka na jakieś chociaż małe skurcze i wtedy cc.
    Ale na Twoim miejscu nie przywiązywalabym się jakoś bardzo jeszcze do tego ułożenia, moja obrocila się w 35 tygodniu, a wiem, że masa dzieciaczków robi to jeszcze później :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • PixiDixi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Hmm. A jak udaje się czasem spać, to wielokrotne wyprawy na siku odliczają na zegarze kolejne godziny... pierwsza...druga....trzecia... czwarta....piąta....szósta...

No cóż nikt nie obiecywał że będzie łatwo.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Hehe noom ;)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    na poród ;)

Troche przyspiesza malinki i wiesiolek ;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Margotka ja czesto sie wybudzam kolo 3 i do rana juz nie spie. Zasypiam pozno bo po24 takze tez kiepsko z tym snem mam.Moze za duzo myslimy i ciezko jest sie wyciszyc ?

Może. Ja medytuję, nigdy wcześniej nie miałam problemów ze snem, ale fakt że teraz nocami po głowie mi wszystko chodzi co muszę dokończyć/załatwić i że ogólnie jestem teraz nocami i dniami rozdrażniona.
    Dzisiaj podpisuję cyrograf na kredyt na 30 lat, jestem też w trakcie kończenia ważnego projektu zawodowego.
    Może wszystko do kupy się zebrało.

f2w3lhb8zwsl9evj.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Margotka ja sie kompletnie nie dziwię, ze masz klopot ze spaniem...Mam przyziemniejsze mysli i one juz utrudniaja, Twoje to powazniejszy kaliber.Moze po podpisaniu bedzie lepiej? , bo "klamka zapadla"

Mmargotka lubi tę wiadomość

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Britty u nas w stolicy tez skwar, marzy mi sie wieczorna burza z takim soczystym powietrzem ech...
    Co do przygotowan...hmm dopiero dzisiaj dotarla walizka, ciesze sie bo jest dobrej jakosci no a tetaz wszystko sensownie poukladac i to jest wyzwanie ;)
    Poza tym jeszcze musze dokupic kilka poważnych rzeczy typu wozek,ale to po porodzie a i monitory oddechu takze wydatki jeszcze sa.Nie kupilam jeszcze kocykow,dumam czy postawic na bawełnę/ bambus czy mikrofibre:)
    Pixi na pewno wszystko ogarniesz przed przyjsciem maluchow na świat :) co do monitorów oddechu to wiesz że potrzebujesz dwa osobne łóżeczka? Ja mam babysense 7 i jest mega czuły. Mysle ze nawet jakby bylo jedno duże łóżeczko i przylegające do siebie dwa materace to by wykryly tętno z drugiego materaca. My robiliśmy takie doświadczenia - kładliśmy jeden sensor na końcu kanapy i wykrywal moje tetno na drugim koncu a kanapa ma około 2,5 metra. Jak chcesz dobrej jakości kocyki to polecam poofi z bawełny organicznej - jest mega. Albo cos w przystepnej cenie kocyki na stronie supermami - wybrane modele są w promocji po 30 zł.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Pixi na pewno wszystko ogarniesz przed przyjsciem maluchow na świat :) co do monitorów oddechu to wiesz że potrzebujesz dwa osobne łóżeczka? Ja mam babysense 7 i jest mega czuły. Mysle ze nawet jakby bylo jedno duże łóżeczko i przylegające do siebie dwa materace to by wykryly tętno z drugiego materaca. My robiliśmy takie doświadczenia - kładliśmy jeden sensor na końcu kanapy i wykrywal moje tetno na drugim koncu a kanapa ma około 2,5 metra. Jak chcesz dobrej jakości kocyki to polecam poofi z bawełny organicznej - jest mega. Albo cos w przystepnej cenie kocyki na stronie supermami - wybrane modele są w promocji po 30 zł.

Mala, ja kupię 2 monitory do mocowania na pieluszce, snuuza.
    Dziekuje za stronke ,zaraz popatrze.

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na pieluszke... zapomnialam że też są :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Britty u nas w stolicy tez skwar, marzy mi sie wieczorna burza z takim soczystym powietrzem ech...
    Co do przygotowan...hmm dopiero dzisiaj dotarla walizka, ciesze sie bo jest dobrej jakosci no a tetaz wszystko sensownie poukladac i to jest wyzwanie ;)
    Poza tym jeszcze musze dokupic kilka poważnych rzeczy typu wozek,ale to po porodzie a i monitory oddechu takze wydatki jeszcze sa.Nie kupilam jeszcze kocykow,dumam czy postawic na bawełnę/ bambus czy mikrofibre:)

Ja kupiłam kocyk w Pepco bardzo tanio, super w dotyku, teściowa mówiła że takie sie najlepiej sprawdzają ale nie mam pojęcia co to za materiał chyba bawełna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 11:33

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Mnie gniecie z prawej strony pod żebrem. Dałaś mi nadzieję że może mała się obróciła, bo mam tak od paru tygodni. Dzisiaj się okaże. Ktoś jeszcze dziś wizytuje?
    Nalia, Ty się nie przejmuj i nie czytaj, to zupełnie normalne, dzidzia już duża i gniecie

Mnie zaczęło gnieść i robić się duszno właśnie jak się przestawiła głową w dół ;)
    Kciuki za wizyty :*

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ