WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie mały ma 1700g, wszystko ok, szyjka zamknięta, cytologia jak u zakonnicy wyszła (nie dziwie się bo tak sie teraz czuje hehe), cesarka wstępnie ustalona na 18.07 (tydzień szybciej) :-) wg usg to 30t 1d. Wiec mysle ze maly nie bedzie większy niz 4kg. Mozna to mniej wiecej gdzies sprawdzic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 16:16

Duzaa, MałaCzarna1988, katka84, Britty, Urszulka89, anecz_kaa, magdis, Kaktus93, melbusia88, Vanilka, karolcia87, Magic lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Hej, ja po wizycie mały ma 1700g, wszystko ok, szyjka zamknięta, cytologia jak u zakonnicy wyszła (nie dziwie się bo tak sie teraz czuje hehe), cesarka wstępnie ustalona na 18.07 (tydzień szybciej) :-) wg usg to 30t 1d. Wiec mysle ze maly nie bedzie większy niz 4kg. Mozna to mniej wiecej gdzies sprawdzic?
    Hej myślisz że twój synek będzie miał 4 kg? Ja wizytuje w środę więc porównam wagi ale moja mała ważyła 1400 w 28 tyg więc szczerze jestem przerażona wizja że miałabym urodzić 4 kg dziecko :o u nas chyba nawet pierwiastkom zaraz robią CC jak duże dziecko.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi czy u was lekarz lub położna jakos ocenia czy bedzie konieczne cc ze względu na to czy nie jesteście za wąskie?

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam RTG miednicy z cala jama brzuszna z czerwca zeszlego roku i bede to dawac mojemu lekarzowi prowadzącemu do oceny. Ogolnie jestem troche krzywa - mam skolioze i jedno biodro wyzej od drugiego co widac golym okiem. Moze gdzies mnie skieruje do specjalisty.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej myślisz że twój synek będzie miał 4 kg? Ja wizytuje w środę więc porównam wagi ale moja mała ważyła 1400 w 28 tyg więc szczerze jestem przerażona wizja że miałabym urodzić 4 kg dziecko :o u nas chyba nawet pierwiastkom zaraz robią CC jak duże dziecko.
    Właśnie mam nadzieje że bedzie do 4kg a nawet taki 3200/3500 :-D tez sie boje takiego powyzej 4 rodzic... z tym ze ja cc ale boje sie z innego wzgledu, jak wkoncu zaszlam w ciaze moja macica byla jak u nastolatki mowili mi lekarze ze z taka to poronie a juz napewno porod wczesniejszy bedzie (jak narazie nic sie nie sprawdza), dodatkowo 1.5 roku temu mialam laparotomie, w tamtym roku przebijany jajowod.. dlatego przez to co przeszlam zdecydowalam o cc, po prostu boje sie ze sn cos pojdzie nie tak.. dla bezpieczenstwa lepiej zeby dzidzius nie byl tzw klockiem :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak w większych miastach ale u nas na podkarpaciu jest problem w szpitalach że przetrzymuja ciaze, akurat teraz w najblizszym szpitalu w ktorym moglabym rodzic jest kolejna afera ze dziewczyna urodzila martwe dziecko, jakis rok temu bylo to samo... nie znam szczegolow ale dziewczyna zle sie poczula pojechala do szpitala i szkoda im bylo zrobic cc czekali na bole i rozwarcie... boje sie takiej sytuacji. Dlatego dojezdzam ponad 70km do Rzeszowa do prywatnego szpitala ale rodzic bede na nfz normalnie. Ale tam jest wysoki odsetek cc, nie czekaja gdy cos sie dzieje tylko tna...

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrywalam truskawki... i czuje sie okrutnie boli mnie krocze jak diabli :/ ani kucnac ani na wisielca zrywac porazka :/

• dżelka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie opierniczyłam miseczke i to takie polane śmietaną z cukrem i miętą mmmmm :-D

swoje już;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 19:38

karolcia87 lubi tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też po wizycie, mała ma 2400 i obróciła się główką w dół :) hurra, oby tak zostało :) więc może coś jest na rzeczy że jak gniecie pod żebrami to leżą dzidziolki główkowo :)

Duzaa, dżelka, Kaktus93, melbusia88, katka84, Mmargotka, karolcia87, anecz_kaa, PixiDixi, krooolik lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Nie wiem jak w większych miastach ale u nas na podkarpaciu jest problem w szpitalach że przetrzymuja ciaze, akurat teraz w najblizszym szpitalu w ktorym moglabym rodzic jest kolejna afera ze dziewczyna urodzila martwe dziecko, jakis rok temu bylo to samo... nie znam szczegolow ale dziewczyna zle sie poczula pojechala do szpitala i szkoda im bylo zrobic cc czekali na bole i rozwarcie... boje sie takiej sytuacji. Dlatego dojezdzam ponad 70km do Rzeszowa do prywatnego szpitala ale rodzic bede na nfz normalnie. Ale tam jest wysoki odsetek cc, nie czekaja gdy cos sie dzieje tylko tna...

Hej chyba będziemy rodzić w tym samym szpitalu :) możesz odezwać się na priv?

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Hej chyba będziemy rodzić w tym samym szpitalu :) możesz odezwać się na priv?
    Napisałam :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Ok rozumiem, moja siostra również ma malutka macicę i faktycznie urodziła wcześniej ale bez problemow, nic się nie martw skoro macica jest w stanie pomieścić bliźniaki to twoja też się ładnie rozciagnie.jak czujesz się bezpieczniej po CC to dobrze że się decydujesz, też bym tak zrobiła :)

Nie wiem dziewczyny jak wasze żołądki, ale u mnie dziś tragedia. Nie mam wcale apetytu, żołądek mnie boli, zgaga od rana, gin kazał wziąc ranigast. Mam nadzieję że to przejdzie bo jak nie to chyba zmuszę mojego lekarza żeby mi pomógł urodzić wcześniej.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny jak wasze żołądki, ale u mnie dziś tragedia. Nie mam wcale apetytu, żołądek mnie boli, zgaga od rana, gin kazał wziąc ranigast. Mam nadzieję że to przejdzie bo jak nie to chyba zmuszę mojego lekarza żeby mi pomógł urodzić wcześniej.[/QUOTE]

Ja cały czas mam zgagę, odbijanie ogólny dyskomfort w brzuszku, pomaga woda z imbirem i migdały.

Britty lubi tę wiadomość

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zgage znalazlam złoty srodek! mleko bananowe z biedronki jak czuje ze zaczyna mnie lapac to kilka łykow i po zgadze ani sladu :) Wczesniej bralam rennie ale tak srednio mi pasowalo.

Britty lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko bananowe? muszę wytestować.

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Ja na zgage znalazlam złoty srodek! mleko bananowe z biedronki jak czuje ze zaczyna mnie lapac to kilka łykow i po zgadze ani sladu :) Wczesniej bralam rennie ale tak srednio mi pasowalo.
    Właśnie rennie już też na mnie nie działa, muszę wypróbować to mleko ,:)

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP napisz coś co u ciebie i synka, bo baaardzo dawno cie nie było :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 20:56

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na zgagę polecam mleko, pol albo 1/3 szklanki i spokój. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    PolaP napisz coś co u ciebie i synka, bo baaardzo dawno cie nie było :-)

U Nas wszystko ok. Rośniemy :) Teraz trochę więcej czasu bo już sił brakuje :D malowanie i remonty już za nami. Tę ciąże przechodzę zdecydowanie gorzej, nie przytyłam tyle co w pierwszej ciąży ale czuję się już jak słoń. Mały jest już obrócony główka w dół, zabrałam się za kompletowanie wyprawki, jeszcze wózek i próbuję się spakować do szpitala ale mam z tym problem. Niby już to raz przerabiałam ale nie mogę się ogarnąć. gdzieś była lista na forum ale chyba nie jestem w stanie przebrnąć przez tyle stron. Szkoda że nie ma jej na pierwszej stronie :)

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zgage potworna zwłaszcza w nocy. Trochę pomaga mleko i dodatkowa poduszka tak żeby przełyk był wyżej od żołądka

‹‹ 1042 1043 1044 1045 1046 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ