LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PolaP cieszę się, że klusek rośnie zdrowo
to już ten czas gdy chyba większość z nas czuję się zmęczona i ciężka... Ale damy radę wszystkie
do jutra postaram się ogarnąć na pierwszej stronie jakąś rozsądną listę do szpitala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 21:14
PolaP, Duzaa lubią tę wiadomość
-
A ja na szczescie zgagi nie mam, ale zaczelam sie budzic w nocy na siusiu i picie, to chyba przez te upały. Mała też chyba sie obrocila jakos bo przeszedl mi calkiem bol biodra, czekam z niecierpliwoscia na czwartkowa wizyte zeby sie przekonac jak lezy. Czyzby byla jeszcze nadzieja na psn?
-
dżelka wrote:Hej, ja po wizycie mały ma 1700g, wszystko ok, szyjka zamknięta, cytologia jak u zakonnicy wyszła (nie dziwie się bo tak sie teraz czuje hehe), cesarka wstępnie ustalona na 18.07 (tydzień szybciej)
wg usg to 30t 1d. Wiec mysle ze maly nie bedzie większy niz 4kg. Mozna to mniej wiecej gdzies sprawdzic?
choć nic nie jest przesądzone.
ale moja miała w 29+5 1680g a spodziewam się wagi 3,60-3,70kg
-
dżelka wrote:Hej, ja po wizycie mały ma 1700g, wszystko ok, szyjka zamknięta, cytologia jak u zakonnicy wyszła (nie dziwie się bo tak sie teraz czuje hehe), cesarka wstępnie ustalona na 18.07 (tydzień szybciej)
wg usg to 30t 1d. Wiec mysle ze maly nie bedzie większy niz 4kg. Mozna to mniej wiecej gdzies sprawdzic?
Tu możesz sprawdzić
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.phpdżelka, Mmargotka lubią tę wiadomość
-
U mnie niestety nie odbyło się bez wymiotów, zawsze miałam słaby żołądek ale to co się teraz dzieje to porażka, pojutrze mam wizytę to zapytam lekarz a czy może coś mi przepisac.
Anecz_kaa może miednica się rozszerza? Albo dzidzia naciska na szyjke.
Dziewczyny już niedużo został o damy radęWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 22:32
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
ja za to mam tak spuchnięte stopy, że wyglądam jak z portalu FASZYN from RASZYN ....
co za masakra
dziś mam doła i mi źle - że jestem cięzka, że mnie boli, że potrzebuję pomocy i przestałam być samodzielna
ech .... ostatni miesiąc ... najgorsze to czekanie
-
shadee wrote:ja za to mam tak spuchnięte stopy, że wyglądam jak z portalu FASZYN from RASZYN ....
co za masakra
dziś mam doła i mi źle - że jestem cięzka, że mnie boli, że potrzebuję pomocy i przestałam być samodzielna
Ja w pierwszej ciąży byłam spuchnieta jak balon. Na bosaka do porodu pojechałam bo żadnych butów nie włożyłam A urodziłam trzy tygodnie przed terminem w czerwcu. Teraz też zaczęłam puchnac ale lekarz kazał pić dużo wody do 3 L, odłożyłam całkowicie sol, i leżeć (spać) na lewym boku jedyny minus to co 15 minut wizyta w toalecie. Ale pomogło. -
shadee wrote:ja za to mam tak spuchnięte stopy, że wyglądam jak z portalu FASZYN from RASZYN ....
co za masakra
PolaP rozbawiłaś mnie tą podróżą na boso do porodua ja przeżywałam , że tylko jedne klapki na mnie pasują
powinnam się cieszyć, ze aż jedne!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 08:20
-
Cześć wszystkim! Dziewczyny pocieszę Was, jest ciepło, to można jakieś klapki sandały. Ja rodziłam na koniec lutego - więc buty zimowe, a nogi jak balony. Na szczęście jedne buty pasowały. Są już bardzo zużyte, ale nie mam sumienia ich wyrzucić. Ratowały mi życie 2 miesiące
A na boso w lutym ciężko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 08:37
melbusia88 lubi tę wiadomość
-
Na izbie przyjęć też Pani robiła wielkie oczy na widok moich bosych stop ale nie zadowala pytań bo widziała że aż się błyszczą takie opuchnięte, wręczyła tylko folijki żeby szpitalnego syfu na stopach nie roznosic. Ja byłam cała opuchnięte, kilka tygodni przed porodem byłam na obserwacji na oddziale. Więc doskonale Was rozumie jak bardzo jest to uciążliwe. Pomagały jeszcze okłady, i mąż w szkole rodzenia nauczył się świetnego masażu stóp i to też pomagało i przyjemne bylo. Ale teraz nagle zapomniał jak to się robi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:11
-
PolaP wrote:Na izbie przyjęć też Pani robiła wielkie oczy na widok moich bosych stop ale nie zadowala pytań bo widziała że aż się błyszczą takie opuchnięte, wręczyła tylko folijki żeby szpitalnego syfu na stopach nie roznosic. Ja byłam cała opuchnięte, kilka tygodni przed porodem byłam na obserwacji na oddziale. Więc doskonale Was rozumie jak bardzo jest to uciążliwe. Pomagały jeszcze okłady, i mąż w szkole rodzenia nauczył się świetnego masażu stóp i to też pomagało i przyjemne bylo. Ale teraz nagle zapomniał jak to się robi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:29
-
współczuję puchnięcia bo znam ten ból... sama napuchłam jak bańka. Nawet otoczenie widzi,że to opuchizna a nie dodatkowe kg-choć tych nadprogramowych nie mam ale jednak waga wzrosła więc winowajca jest. Podobno możemy w ciąży brać diosminex lub diohespan na obrzęki. Mi nie przechodĄ bo za duże tabletki są. Albo napój z aloesuLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Britty wrote:Ok rozumiem, moja siostra również ma malutka macicę i faktycznie urodziła wcześniej ale bez problemow, nic się nie martw skoro macica jest w stanie pomieścić bliźniaki to twoja też się ładnie rozciagnie.jak czujesz się bezpieczniej po CC to dobrze że się decydujesz, też bym tak zrobiła
Nie wiem dziewczyny jak wasze żołądki, ale u mnie dziś tragedia. Nie mam wcale apetytu, żołądek mnie boli, zgaga od rana, gin kazał wziąc ranigast. Mam nadzieję że to przejdzie bo jak nie to chyba zmuszę mojego lekarza żeby mi pomógł urodzić wcześniej.trochę mniej kaloryczne niz mleko
ale mi pomagają mozesz wypróbować
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018