WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP cieszę się, że klusek rośnie zdrowo :-) to już ten czas gdy chyba większość z nas czuję się zmęczona i ciężka... Ale damy radę wszystkie :-) do jutra postaram się ogarnąć na pierwszej stronie jakąś rozsądną listę do szpitala :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 21:14

PolaP, Duzaa lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na szczescie zgagi nie mam, ale zaczelam sie budzic w nocy na siusiu i picie, to chyba przez te upały. Mała też chyba sie obrocila jakos bo przeszedl mi calkiem bol biodra, czekam z niecierpliwoscia na czwartkowa wizyte zeby sie przekonac jak lezy. Czyzby byla jeszcze nadzieja na psn?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Hej, ja po wizycie mały ma 1700g, wszystko ok, szyjka zamknięta, cytologia jak u zakonnicy wyszła (nie dziwie się bo tak sie teraz czuje hehe), cesarka wstępnie ustalona na 18.07 (tydzień szybciej) :-) wg usg to 30t 1d. Wiec mysle ze maly nie bedzie większy niz 4kg. Mozna to mniej wiecej gdzies sprawdzic?
    Raczej 4kg nie będziesz mieć ;) choć nic nie jest przesądzone.
    ale moja miała w 29+5 1680g a spodziewam się wagi 3,60-3,70kg ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dżelka wrote:
    Hej, ja po wizycie mały ma 1700g, wszystko ok, szyjka zamknięta, cytologia jak u zakonnicy wyszła (nie dziwie się bo tak sie teraz czuje hehe), cesarka wstępnie ustalona na 18.07 (tydzień szybciej) :-) wg usg to 30t 1d. Wiec mysle ze maly nie bedzie większy niz 4kg. Mozna to mniej wiecej gdzies sprawdzic?

Tu możesz sprawdzić ;)

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php

dżelka, Mmargotka lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • dżelka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Tu możesz sprawdzić ;)

http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php
    Super, dziekuje :-)

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dalej boli krocze :/ kurde i teraz leze i nie kombinuje juz

• Britty Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety nie odbyło się bez wymiotów, zawsze miałam słaby żołądek ale to co się teraz dzieje to porażka, pojutrze mam wizytę to zapytam lekarz a czy może coś mi przepisac.

Anecz_kaa może miednica się rozszerza? Albo dzidzia naciska na szyjke.
    Dziewczyny już niedużo został o damy radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 22:32

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za to mam tak spuchnięte stopy, że wyglądam jak z portalu FASZYN from RASZYN ....
    co za masakra
    dziś mam doła i mi źle - że jestem cięzka, że mnie boli, że potrzebuję pomocy i przestałam być samodzielna
    ech .... ostatni miesiąc ... najgorsze to czekanie

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PolaP Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ja za to mam tak spuchnięte stopy, że wyglądam jak z portalu FASZYN from RASZYN ....
    co za masakra
    dziś mam doła i mi źle - że jestem cięzka, że mnie boli, że potrzebuję pomocy i przestałam być samodzielna

Ja w pierwszej ciąży byłam spuchnieta jak balon. Na bosaka do porodu pojechałam bo żadnych butów nie włożyłam A urodziłam trzy tygodnie przed terminem w czerwcu. Teraz też zaczęłam puchnac ale lekarz kazał pić dużo wody do 3 L, odłożyłam całkowicie sol, i leżeć (spać) na lewym boku jedyny minus to co 15 minut wizyta w toalecie. Ale pomogło.

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A mnie dalej boli krocze :/ kurde i teraz leze i nie kombinuje juz

U mnie to samo, boli jak wstaje, jak zmieniam pozycję, jak ubieram spodnie...

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mnie boli non stop przez te truskawki :/

Mloda sie rozpycha i uciska...wizyta juz za tydzien :)

• PolaP Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też za tydzień mam wizytę. Mi kręgosłup dokucza. Leżeć się nie bardzo da A jak chodzę to mam wrażenie że za chwilę mi coś wypadnie. Pocieszam się że to już prawie meta.

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    co za masakra
    Shadee ja mam to samo, stopy tragedia, tego już nie dam rady zrobić, tamtego też. Ta cieśń nadgarstka też daje popalić bardzo. Wczoraj nie byłam w stanie obrać chrzanu do malosolnych. Jakbym miała dłonie z innego kompletu, aż się rozryczalam z tej bezradności. Jeszcze ts upały. Jeszcze trochę, musimy dać radę.

PolaP rozbawiłaś mnie tą podróżą na boso do porodu :-D a ja przeżywałam , że tylko jedne klapki na mnie pasują :-D powinnam się cieszyć, ze aż jedne!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 08:20

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Dziewczyny pocieszę Was, jest ciepło, to można jakieś klapki sandały. Ja rodziłam na koniec lutego - więc buty zimowe, a nogi jak balony. Na szczęście jedne buty pasowały. Są już bardzo zużyte, ale nie mam sumienia ich wyrzucić. Ratowały mi życie 2 miesiące ;) A na boso w lutym ciężko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 08:37

melbusia88 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    blama wrote:
    U mnie to samo, boli jak wstaje, jak zmieniam pozycję, jak ubieram spodnie...
    piona, mam dokładnie to samo!

dziś chyba jedziemy na kolejne (i mam nadzieję ostatnie) tournee oglądania wózków...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na izbie przyjęć też Pani robiła wielkie oczy na widok moich bosych stop ale nie zadowala pytań bo widziała że aż się błyszczą takie opuchnięte, wręczyła tylko folijki żeby szpitalnego syfu na stopach nie roznosic. Ja byłam cała opuchnięte, kilka tygodni przed porodem byłam na obserwacji na oddziale. Więc doskonale Was rozumie jak bardzo jest to uciążliwe. Pomagały jeszcze okłady, i mąż w szkole rodzenia nauczył się świetnego masażu stóp i to też pomagało i przyjemne bylo. Ale teraz nagle zapomniał jak to się robi :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:11

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Na izbie przyjęć też Pani robiła wielkie oczy na widok moich bosych stop ale nie zadowala pytań bo widziała że aż się błyszczą takie opuchnięte, wręczyła tylko folijki żeby szpitalnego syfu na stopach nie roznosic. Ja byłam cała opuchnięte, kilka tygodni przed porodem byłam na obserwacji na oddziale. Więc doskonale Was rozumie jak bardzo jest to uciążliwe. Pomagały jeszcze okłady, i mąż w szkole rodzenia nauczył się świetnego masażu stóp i to też pomagało i przyjemne bylo. Ale teraz nagle zapomniał jak to się robi :-(
    hehe ja mam to samo, w pierwszej ciąży opuchlizny na 2 miesiące przed porodem i masaże były codziennie. A teraz nie mam juz takich dużych opuchnięć, to i masaż był tylko 2 razy. Tak Pola szybko zapominają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 09:29

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję puchnięcia bo znam ten ból... sama napuchłam jak bańka. Nawet otoczenie widzi,że to opuchizna a nie dodatkowe kg-choć tych nadprogramowych nie mam ale jednak waga wzrosła więc winowajca jest. Podobno możemy w ciąży brać diosminex lub diohespan na obrzęki. Mi nie przechodĄ bo za duże tabletki są. Albo napój z aloesu :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i pomagało bardzo moczenie nóg w chłodnej wodzie z solą :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Ok rozumiem, moja siostra również ma malutka macicę i faktycznie urodziła wcześniej ale bez problemow, nic się nie martw skoro macica jest w stanie pomieścić bliźniaki to twoja też się ładnie rozciagnie.jak czujesz się bezpieczniej po CC to dobrze że się decydujesz, też bym tak zrobiła :)

Nie wiem dziewczyny jak wasze żołądki, ale u mnie dziś tragedia. Nie mam wcale apetytu, żołądek mnie boli, zgaga od rana, gin kazał wziąc ranigast. Mam nadzieję że to przejdzie bo jak nie to chyba zmuszę mojego lekarza żeby mi pomógł urodzić wcześniej.
    ja na zgage mam tik taki miętowe :) trochę mniej kaloryczne niz mleko :) ale mi pomagają mozesz wypróbować ;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ