WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam monitor angel care. Kurcze musze lozeczko chyba zamoeic

Liście malin i wiediolek.maja ulatwic czyli np ueladtycznic wszystko na dole :p usprawnic prace macicy. Mozna pic od 36 tc tylko mi teraz ta ospa chodzi po głowie :/

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ponieważ nigdzie nie mogłam znaleźć takiego kocyka jaki chciałam kupiłam włóczke bambusowa szydełko i dziergam :p

PixiDixi, Urszulka89, MałaCzarna1988, Loczek2018, melbusia88, anecz_kaa, dżelka, katka84, karolcia87 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    A ja ponieważ nigdzie nie mogłam znaleźć takiego kocyka jaki chciałam kupiłam włóczke bambusowa szydełko i dziergam :p

Podziwiam ! Bardzo chcialabym sie nauczyc dziergac,ale jak popatrzylam jak moja mama to robi to wydawalo mi sie to trudne i odpuscilam...

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam kocyk bambusowy z Lullslove. Super jest:D
    Co do monitora oddechu to mam razem z nianią po starszej - Angel care.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że ubranka wyprasowane! teraz chwila relaksu - nogi wysoko na poduszce, obok butelka z wodą, na polu niezły upał - żyć nie umierać :D

Kochane ja trochę z innej beczki jako że to pierwszy dzieciaczek, z doświadczeniem i niektórymi sprawami ciężko - borykała/boryka się któraś z Was z problemem płaskich brodawek sutkowych? dodam, że nie mam kupionych specjalnych nakładek, laktator mam pożyczony od szwagierki..

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja kupiłam kocyk bambusowy z Lullslove. Super jest:D
    Co do monitora oddechu to mam razem z nianią po starszej - Angel care.
    Też mam ten kocyk o jest taki super w dotyku, że nawet mój mąż zazdrości dzidziusiowi :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Ja mam tylko kocyk bambusowy i jedna duża pieluszki bambusową. Więcej chyba na razie nie będę kupować bo nie wiem co się przyda. Czy pieluszki muślinowe i flanelowe nadają się do przykrywania?
    Bo też mam i tak myślałam by je wykorzystać w tym celu.

U mnie maluch ciągle głowa do góry. Czuje jak mi się wypycha tą główką :( tracę nadzieje ze się obróci i dlatego też chyba póki co daruje sobie ćwiczenia z baloniki, herbatę z liści malin i wiesiołka mimo że miałam taki plan :(
    No ale za 2 dni wizyta wiec zobaczymy co w trawie piszczy.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Melduję że ubranka wyprasowane! teraz chwila relaksu - nogi wysoko na poduszce, obok butelka z wodą, na polu niezły upał - żyć nie umierać :D

Kochane ja trochę z innej beczki jako że to pierwszy dzieciaczek, z doświadczeniem i niektórymi sprawami ciężko - borykała/boryka się któraś z Was z problemem płaskich brodawek sutkowych? dodam, że nie mam kupionych specjalnych nakładek, laktator mam pożyczony od szwagierki..

Ja te, ja też wyprasowalam wszystkie ubranka ;) zostaly tylko przescieradla, pieluszki, otulacze i takie tam :)

Co do płaskich brodawek, to ja nawet nie wiem jak wyglądają i też zaczynam się obawiać o to ;)

Ale dziś upał! Z domu wyjdę chyba późnym popołudniem :)

W ten weekend może doczekam się malowania sypialni i rozłożenia łóżeczka :D

Miłego dnia!!!

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech ktoś popierze i wyprasuje za mnie :p

PixiDixi, melbusia88, anecz_kaa lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Niech ktoś popierze i wyprasuje za mnie :p

Masz jeszcze czas ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Masz jeszcze czas ;)
    też sobie tak wmawiam :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    A propos pieluch...oszacowalam,ze przyjdzie mi zmieniac okolo 800 razy na miesiac. Zakladajac,ze zajmie mi to 2 minuty to misiecznie nad samymi pieluchami spedze okolo 27 godzin ;)
    Pixi to chyba tylko my kobiety potrafimy tak wszystko wyliczyć i doszacować hehe ale pracy to ty kochana będziesz mieć!

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • olcia87 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:

Ja mam nawet wklesle brodawki. Nie karmiłam bezpośrednio piersią. Doradca laktacyjne w szpitaku jak zobaczyła to sama powoedziala ze daj Pani sobie spokój nakładki nic nie pomagały leciala tylko krew bo dziecko się denrwowalo podrażnialo mi. No nie dalo sie. Ale ja postanowiłam ściągać laktatorem i tak 7 razy na dbe ściągalam i dawałam w butelce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 14:07

Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
    Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
    Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam płaskich ale kolezanka wyciagala lakratorem + nakladki i bylo ok

MałaCzarna1988, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Tez slyszalam że to pomaga. Osobiscie nie mam takiego problemu.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Z doswiadczenia wiem,ze nie ma beznadziejnych przypadkow tylko sa slabe polozne laktaycyjne i zbyt szybkie poddanie sie. Tak jak Ania napisala laktatorem mozna zdzialac cuda i z nakladkami. Najwazniejsza jest oczywiscie technika przylozenia ssaka :). Jak rodzilam Marysie lezeala ze mba pierwiastka, bardzo mlidziutka 18 latka i cyceczki malutkie i brodawki tycie ,wklęsłe. Polozna (jedna jedyna ) laktacyjna przyszla pokiwala głową i stwierdzila,ze nic z tego nie będzie...dziewczyna sie uparla i przystaeialam jej malucha i po prawie 2 dniach bylo oki. W miedzy czasie kapturki medeli i laktator.

MałaCzarna1988, katka84, anecz_kaa, blama lubią tę wiadomość

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sadzicie o kocykach minky?? Bo wygladaja cudnie a jak z uzytkowaniem i praniem ich?

Jejuu Pixi juz za 1,5 tygodnia bedziesz miec malenstwa przy sobie! Ale to zlecialo. Po Polowkowych to wydaje mi sie ze zamklam oczy otwieram a tu juz za kilka tyg bedziemy tulic nasze szkraby.

Urszulka89 ja tez sie zbieram za to pranie jak pies za jeza. Chyba w tym tyg musze sie juz przelamac i sie zabrac za to.
    A jak to jest z tymi cudnymi kolorami w ubrankach? Dodajecie cos zeby nie farbowaly? Duzo mam takich co sa jasne a np maja jakies ladne kolorowe wzory i boje sie zeby nie zniszczyc odrazu w pierwszym praniu.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kocyki minky, to chociaż są ładne, to ja nie kupowałam, bo przede wszystkim myślę że nie są odpowiednie na ta ciepłą porę roku, poza tym nie przypuszczają powietrza. Postawilam na pieluchy - otulacze muslinowe i kocyk dwustronny bawełniany na chłodniejsze dni.

l22n6iyek016fbg8.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry :)
    Ja mam tylko kocyk bambusowy i jedna duża pieluszki bambusową. Więcej chyba na razie nie będę kupować bo nie wiem co się przyda. Czy pieluszki muślinowe i flanelowe nadają się do przykrywania?
    Bo też mam i tak myślałam by je wykorzystać w tym celu.

U mnie maluch ciągle głowa do góry. Czuje jak mi się wypycha tą główką :( tracę nadzieje ze się obróci i dlatego też chyba póki co daruje sobie ćwiczenia z baloniki, herbatę z liści malin i wiesiołka mimo że miałam taki plan :(
    No ale za 2 dni wizyta wiec zobaczymy co w trawie piszczy.

Ove to przybij piątkę, mam identycznie, nie chciałam kupować kocyka z polyestru mimo że były super mięciutkie, bo mi sie wydawalo, ze dziecko sie w tym zapoci. Zamówiliśmy duże (120x120) otulacze/pieluszki bambusowe a od tesciowej dostalam jeszcze 4 kocyki/pieluszki flanelowe i mysle, ze to starczy.

Podobnie mam też z przygotowaniem do porodu, mała jak na razie poprzecznie, wypycha mi glowe z boku, wiec chyba z psn moge sie juz pożegnac. No cóż, byle tylko Kluska byla zdrowa.

Poza tym zamowilam sobie z okazji dzisiejszych urodzin dwie bluzki do karmienia i kupilam luźne mieciutkie spodnie z szeroką gumką i troczkami na wyjscie ze szpitala. A co, mamie tez sie cos nalezy.
    Poza tym co dzis przyszlo w paczce od tesciowej to mam juz dzieciece ubranka poprane i poprasowane, jeszcze tylko pieluszki, przescieradla itp no i te ostatnie ubranka i jestem gotowa.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-) spełnienia się w nowej roli mamy :-)

cuddlemuffin lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1041 1042 1043 1044 1045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ