LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
melbusia88 wrote:Trochę mnie pocieszylyscie dziewczyny z tymi wymiarami, może faktycznie się wyrówna jeszcze...
A jak już jesteśmy przy wadze i jej konsekwencjachmacie rozstępy? Ja mimo ogromnego wzrostu piersi nie mam ani jednego rozstepu jeszcze, nigdzie i się zastanawiam czy tak zostanie, czy coś wylezie po ciąży.
❤Ada&Pola❤
-
melbusia88 wrote:Trochę mnie pocieszylyscie dziewczyny z tymi wymiarami, może faktycznie się wyrówna jeszcze...
A jak już jesteśmy przy wadze i jej konsekwencjachmacie rozstępy? Ja mimo ogromnego wzrostu piersi nie mam ani jednego rozstepu jeszcze, nigdzie i się zastanawiam czy tak zostanie, czy coś wylezie po ciąży.
Nie mam rozstępów na brzuchu, ani gdzie indziej, nie wiem ile w tym zasługi basenu, smarowania, masażu szczotką czy genów, ale codziennie coraz uwazniej sprawdzam, bo znajomym wyszły nagle przed porodem. -
anecz_kaa wrote:Melbusia ja mam caly brzuch w rozstepach po 1 ciaxy. 125 mialam w pasie
Moja mama urodziła dwoje dzieci, ale nie miała na ciele ani jednego rozstepa, za to moja siostra była poorana, ale ona chyba że 30 kg przytyla. Więc nie wiem jak z genami i nas, chyba nie mają znaczenia. -
Ja też nie mam ani jednego rozstępu ani brzuch ani piersi za to w roznych miejscach porobily mi sie takie grube, wypukłe jakby pieprzyki, czy brodawki, bardzo dużo, głównie na brzuchu/boku i piersiach, w tym jedna taka zmiana (z takimi jakby fredzlami i do tego jakos nierówno wypigmentowana) na samej otoczce sutka i boje sie czy malenstwo tego nie rozgryzie przy karmieniu bo paskudztwo potrafi podkrwawiac jak te fredzle szorstkim recznikiem przetre.. W środe mam wizyte u dermatologa, zobaczymy co powie
-
melbusia88 wrote:Ula u naszej nogi też długie, ale nie wiem po kim
jedynie brzuszek taki jak tc hehe
Magdis nigdy nie słyszałam o takim baloniku, muszę poczytać. A ile tygodni cwiczylas? Ginekolog ci to polecił?
Mi też porobiło sie dużo nowych pieprzyków i przebarwień, zwłaszcza na piersiach
-
Co do rozstępów to nie chce Cię martwić ale w ciąży też nie widziałam ani jednego. Zresztą nikt nie widział :p po porodzie znalazłam kilka ale bardzo bladych i nisko. Także praktycznie nie było ich widać. Dla mnie te kilka rozstępów to taka niezapominajka - jak patrzyłam na nie to ze wzruszeniem wspominałam czas 9 miesiecy
-
-
muminka83 wrote:U nas z opisu USG tego między 28 tyg a 32 a miałam robione w 31 tyg i 3 dniu był 17 centyl.
-
Vanilka zejdą te przebarwienia. Ja też mam pod pachami i nie tylko
po porodzie wraca do normy na szczęście, też się po stresowałam po pierwszym żeby nie zostało tak przypadkiem.
katka84 lubi tę wiadomość
-
cuddlemuffin wrote:Ja też nie mam ani jednego rozstępu ani brzuch ani piersi za to w roznych miejscach porobily mi sie takie grube, wypukłe jakby pieprzyki, czy brodawki, bardzo dużo, głównie na brzuchu/boku i piersiach, w tym jedna taka zmiana (z takimi jakby fredzlami i do tego jakos nierówno wypigmentowana) na samej otoczce sutka i boje sie czy malenstwo tego nie rozgryzie przy karmieniu bo paskudztwo potrafi podkrwawiac jak te fredzle szorstkim recznikiem przetre.. W środe mam wizyte u dermatologa, zobaczymy co powie
-
Melbusia nie pamietam... jakos 8 mc... a smarowalam sie jak szalona... tylko u mnie geny bo moja mama tez miała
potem chyba codziennie wyvhodzily nowe. Teraz sa biale i skora juz nie taka
bylam nawet na zabiegach ale srednio podzialaly bo ja mam naprawde duzo
-
Dzień dobry nadrabiam Was z rana
- moja waga - około 9/10 kg na plusie, ostatnio przybieram w szybkim tempie.
- rozstępy? tak, na brzuchu, pojawiły się dość wcześnie, mimo smarowania brzuszka dwa razy dziennie.
- przebarwienia - tak, na czole wyskoczyły
Jakbym miała mało to.. mieliśmy dość intensywny weekend - dzień matki, urodziny męża, odwiedziny, wysokie temperatury = wieczorem byłam tak opuchnięta, że byłam w szoku jak zobaczyłam moje stopy! Ten tydzień zapowiada się równie ciekawie - ciuszki małej do prasowania, ogarnięcie komody, moje urodziny, Boże Ciało i impreza..
Aplikacja podpowiada... do wielkiego dnia zostało 38 dni!
-
Dzień dobry dziewczyny
Blama to faktycznie życie na wysokich obrotach miałaś w weekend hehe
Nie pamiętam która z was zaklinała deszcz, żeby do nas przyszedł, ale podzialalo, więc dziękuję za ten taniec szamana czy cokolwiek to byłopopadalo i teraz też zaczynają się upały.
Stopy jak u słoniakażda sąsiadka 50+ pyta mnie czy ja zatrucia ciazowego nie mam. No ale białko w moczu nie występuje, więc bez paniki. Moczenie w zimnej wodzie nie pomaga, nogi do góry też już nie. Nawet po nocy są opuchnięte, chociaż minimalnie mniej. Jak sobie z tym radzić?