X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Trochę mnie pocieszylyscie dziewczyny z tymi wymiarami, może faktycznie się wyrówna jeszcze...

A jak już jesteśmy przy wadze i jej konsekwencjach ;-) macie rozstępy? Ja mimo ogromnego wzrostu piersi nie mam ani jednego rozstepu jeszcze, nigdzie i się zastanawiam czy tak zostanie, czy coś wylezie po ciąży.
    Ja jeszcze też nic, zastanawiam się jak długo ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Trochę mnie pocieszylyscie dziewczyny z tymi wymiarami, może faktycznie się wyrówna jeszcze...

A jak już jesteśmy przy wadze i jej konsekwencjach ;-) macie rozstępy? Ja mimo ogromnego wzrostu piersi nie mam ani jednego rozstepu jeszcze, nigdzie i się zastanawiam czy tak zostanie, czy coś wylezie po ciąży.

Nie mam rozstępów na brzuchu, ani gdzie indziej, nie wiem ile w tym zasługi basenu, smarowania, masażu szczotką czy genów, ale codziennie coraz uwazniej sprawdzam, bo znajomym wyszły nagle przed porodem.

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia ja mam caly brzuch w rozstepach po 1 ciaxy. 125 mialam w pasie
    Aneczka a kiedy one wylazly? Jeszcze w ciąży czy już po porodzie?

Moja mama urodziła dwoje dzieci, ale nie miała na ciele ani jednego rozstepa, za to moja siostra była poorana, ale ona chyba że 30 kg przytyla. Więc nie wiem jak z genami i nas, chyba nie mają znaczenia.

l22n6iyek016fbg8.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam ani jednego rozstępu ani brzuch ani piersi za to w roznych miejscach porobily mi sie takie grube, wypukłe jakby pieprzyki, czy brodawki, bardzo dużo, głównie na brzuchu/boku i piersiach, w tym jedna taka zmiana (z takimi jakby fredzlami i do tego jakos nierówno wypigmentowana) na samej otoczce sutka i boje sie czy malenstwo tego nie rozgryzie przy karmieniu bo paskudztwo potrafi podkrwawiac jak te fredzle szorstkim recznikiem przetre.. W środe mam wizyte u dermatologa, zobaczymy co powie

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemufin to po wizycie napisz jak mozesz co Ci lekarz powiedziala bo u mnie ten sam problem...na szyi na piersiach . Przed ciaza mialam takich malutkich brodaweczek z kilka a teraz to kiljadziesiat bedzie i martwię sie tym.

• magdis Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula u naszej nogi też długie, ale nie wiem po kim ;-) jedynie brzuszek taki jak tc hehe

Magdis nigdy nie słyszałam o takim baloniku, muszę poczytać. A ile tygodni cwiczylas? Ginekolog ci to polecił?
    Tak, gin mi polecił. A ćwiczyć zaczełam ok.miesiąc przed porodem :)
    Mi też porobiło sie dużo nowych pieprzyków i przebarwień, zwłaszcza na piersiach :(

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

Co do rozstępów to nie chce Cię martwić ale w ciąży też nie widziałam ani jednego. Zresztą nikt nie widział :p po porodzie znalazłam kilka ale bardzo bladych i nisko. Także praktycznie nie było ich widać. Dla mnie te kilka rozstępów to taka niezapominajka - jak patrzyłam na nie to ze wzruszeniem wspominałam czas 9 miesiecy :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi trochę popękała skóra po bokach, gdzieś właściwie na biodrach + na udach kilka nowych rozstępów. Mam cichą nadzieję, że na tym się skończy.. :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:

mam cały brzuch wokół pępka, po pierwszej ciąży i smarowanie nic nie pomogło

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z roztepami narazie cisza ale za to celulit na udach zrobil sie okropny :/ Do tego pachy mi zciemnialy ze az wstyd zakladac jakas bluzke na ramiaczkach co by bylo widac paszki :/ mam nadzieje ze koloryt tam wroci do normy po porodzie.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    U nas z opisu USG tego między 28 tyg a 32 a miałam robione w 31 tyg i 3 dniu był 17 centyl.
    Muminko a u Ciebie wszystkie dzieciaczki drobne, a moja starsza 3900g się urodziła i moja mama wszystkie dzieci 3500-3850g rodziła - takie geny. Ale myślę, że malutka nadrobi i nie odskoczy za daleko od rodziny (w męża rodzinie podobnie jak u mnie) ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka zejdą te przebarwienia. Ja też mam pod pachami i nie tylko ;) po porodzie wraca do normy na szczęście, też się po stresowałam po pierwszym żeby nie zostało tak przypadkiem.

katka84 lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ja też nie mam ani jednego rozstępu ani brzuch ani piersi za to w roznych miejscach porobily mi sie takie grube, wypukłe jakby pieprzyki, czy brodawki, bardzo dużo, głównie na brzuchu/boku i piersiach, w tym jedna taka zmiana (z takimi jakby fredzlami i do tego jakos nierówno wypigmentowana) na samej otoczce sutka i boje sie czy malenstwo tego nie rozgryzie przy karmieniu bo paskudztwo potrafi podkrwawiac jak te fredzle szorstkim recznikiem przetre.. W środe mam wizyte u dermatologa, zobaczymy co powie
    To może Was dziewczyny pocieszę. Ja miałam takie wypustki na szyi i wokół piersi w pierwszej ciąży i wszystko znikło. Miałam nawet przebarwienie na czole i też znikło.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy kłuje Was czasem pod żebrem nadbrzusze z prawej strony?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mnie z lewej. A zaczęło jak młoda ustawiła się głową w dół

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 21:01

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Tak :) mnie już od dłuższego czasu... :)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Często tak mam, do teraz nie wiem z jakiego powodu :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia nie pamietam... jakos 8 mc... a smarowalam sie jak szalona... tylko u mnie geny bo moja mama tez miała :/ potem chyba codziennie wyvhodzily nowe. Teraz sa biale i skora juz nie taka :/ bylam nawet na zabiegach ale srednio podzialaly bo ja mam naprawde duzo

• blama Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry nadrabiam Was z rana :)
    - moja waga - około 9/10 kg na plusie, ostatnio przybieram w szybkim tempie.
    - rozstępy? tak, na brzuchu, pojawiły się dość wcześnie, mimo smarowania brzuszka dwa razy dziennie.
    - przebarwienia - tak, na czole wyskoczyły
    Jakbym miała mało to.. mieliśmy dość intensywny weekend - dzień matki, urodziny męża, odwiedziny, wysokie temperatury = wieczorem byłam tak opuchnięta, że byłam w szoku jak zobaczyłam moje stopy! Ten tydzień zapowiada się równie ciekawie - ciuszki małej do prasowania, ogarnięcie komody, moje urodziny, Boże Ciało i impreza.. :)

Aplikacja podpowiada... do wielkiego dnia zostało 38 dni! :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :-)

Blama to faktycznie życie na wysokich obrotach miałaś w weekend hehe

Nie pamiętam która z was zaklinała deszcz, żeby do nas przyszedł, ale podzialalo, więc dziękuję za ten taniec szamana czy cokolwiek to było ;-) popadalo i teraz też zaczynają się upały.

Stopy jak u słonia :-( każda sąsiadka 50+ pyta mnie czy ja zatrucia ciazowego nie mam. No ale białko w moczu nie występuje, więc bez paniki. Moczenie w zimnej wodzie nie pomaga, nogi do góry też już nie. Nawet po nocy są opuchnięte, chociaż minimalnie mniej. Jak sobie z tym radzić?

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ