X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój małżonek nie jest typem gracza, piłka nożna też go nie kręci na meczu Polska - Senegal wytrzymał 10 min, stwierdził, że woli wyczyścić akwarium :) za to przy aucie mógłby dłubać godzinami, ach gdyby tak łazienkę czyścił jak felgi :D

Co do KTG to pierwsze będę miała za tydzień jak się nic nie ruszy i to tylko dzięki prywatnej położnej, moja Gin. ani słowem nie wspomniała.

katka84 lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ja też w tej ciąży nie mialam jeszcze zadnego ktg i póki co sie nie zanosi zebym miala wczesniej niz przy porodzie
    magdis ja też jeszcze nie miałam, sprawdza mi tylko na usg za każdym razem.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to melbusia trzymamy kciuki, czekamy na wieści:)..

Ja dzis prasuje, w ten upał to jakaś masakra.

Mój co najwyżej gra w kulki na telefonie :), wiec nie znam tego bólu, ja poginam w simsy ale tylko jak sie nudzę.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ja też w tej ciąży nie mialam jeszcze zadnego ktg i póki co sie nie zanosi zebym miala wczesniej niz przy porodzie
    Wybacz znów kliknelam lubię to przez przypadek :)
    Ja ostatnio aż się zdziwiłam że mi ktg zrobiono ale w sumie trochę mnie uspokoiło:)
    Jesli chodzi o facetów to ja odpukać nie mogę narzekać... Ale może też dlatego że jestem trochę typem samotnika i lubię siedzieć sama. Mąż bardzo dużo pracuje gra do późna i dwa razy w tygodniu znika na nocne mecze ale wcale mi to nie przeszkadza bo gdy już jest w domu to zrobi wszystko co konieczne i jeszcze trochę :)

oar89jcggibdab41.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hej dziewczyny :-) ja już przyjęta, od 11 leżę z balonikiem. Na początku była tragedia, bolało i jeszcze skurcze się bolesne zaczęły robić, ale położna mówiła, że to na razie tylko efekt umieszczenia ciała obcego. Zobaczymy jak dalej.

Decadence dziś na IP nikt mi nie robił w ogóle problemu z przyjęciem na wywołanie. Nie miałam żadnego skierowania, powiedziałam tylko że mam cukrzycę z insuliną, nadciśnienie, pani dr mnie zbadala i już na fotelu przy badaniu powiedziała " ciąża do zakończenia".
    Dzięki kochana za informację, jutro i tak będę u doktora Bilara, wolałabym mieć papier, bo nadciśnienia akurat nie mam, tylko te cukry skaczące. Ale super, że nie robili problemu. Trzymam kciuki, żeby szybko poszło. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mezulek to typ gracza, ale nie siedzi non stop przy kompie, tylko potrafi zachować umiar, do tego naprawdę nie mogę narzekać, jak musiałam się oszczędzać, to sprzątał, robił zakupy, wszystko w koło mnie, ja musiałam tylko pranie wstawić, bo on się bał pralki dotykać :D :D a jak byłam w szpitalu to musiałam mu wysłać fotkę co dokładnie ma kliknąć :D czasem mnie denerwuje, że coś niedokładnie sprzątnie, ale generalnie nie mogę mu nic zarzucic, bo się bardzo stara.

A co do ktg, to lekarz mi kazał robić co tydzień już od 35tc. ;) I najpierw chodziłam do niego, a teraz raz w tygodniu do położnej. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia trzymam kciuki, co by szybko poszło :D ja myślę kiedy jechać się zapisać na CC, może w sobotę pojadę z mężem na IP i zapytam pan położnych co i jak.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia mój też pralki nie tyka ale nie dlatego że nie chce tylko mu nie pozwalam. On się nie patrzy czy to dzinsy, skarpety czy delikatna bluzka, koszula, ważne że ciemne, wszystko razem by wypral :) wiec ma zakaz ruszania pralki ;)
    Jeśli chodzi o sprzątanie to wiadomo ze faceci nie są aż tak dokładki jak my kobiety. Jak widze że np przeoczyl to albo tamto to sama to zrobię żeby nie gadał że się ciągle czepiam ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hej dziewczyny :-) ja już przyjęta, od 11 leżę z balonikiem. Na początku była tragedia, bolało i jeszcze skurcze się bolesne zaczęły robić, ale położna mówiła, że to na razie tylko efekt umieszczenia ciała obcego. Zobaczymy jak dalej.

Decadence dziś na IP nikt mi nie robił w ogóle problemu z przyjęciem na wywołanie. Nie miałam żadnego skierowania, powiedziałam tylko że mam cukrzycę z insuliną, nadciśnienie, pani dr mnie zbadala i już na fotelu przy badaniu powiedziała " ciąża do zakończenia".

Powodzenia Melbusia!
    f2w3lhb8zwsl9evj.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia super ze Cię przyjęli i jest ok.

Ta koleżanka od balonik dziś odmówiła oxy i po 1h dostała swoich skurczy co 3 min! Tylko niestety z krzyża :/

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia super ze Cię przyjęli i jest ok.

Ta koleżanka od balonik dziś odmówiła oxy i po 1h dostała swoich skurczy co 3 min! Tylko niestety z krzyża :/
    To się biedaczka namęczy :/

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia życzę powodzenia, oby wszystko ładnie się rozkrecilo szybko :)

Aneczka, oby szybciutko Ci zlecialo tam w tym szpitalu !

Dziewczyny jak porodòwki? naprawdę jest teraz takie boom porodowe jak mowia?

anecz_kaa lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Melbusia życzę powodzenia, oby wszystko ładnie się rozkrecilo szybko :)

Aneczka, oby szybciutko Ci zlecialo tam w tym szpitalu !

Dziewczyny jak porodòwki? naprawdę jest teraz takie boom porodowe jak mowia?

Ooo bardzo dobre pytanie :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ooo bardzo dobre pytanie :D

Byłam wczoraj u mojej położnej to mówiła że u nas jest tyle porodów że ledwo wyrabiają. Dawno tak nie było. Nawet muszą ściągać dodatkowe położne nie mówiąc o problemach z miejscem

• Decadence Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porodowki zawsze latem są oblężone. W 2016 było tak, że w Zdrojach w marcu prawie 140 porodów, a w lipcu 280, trafiłam kiedyś na wywiad z ordynatorem. Podejrzewam, że październik sprzyja zafasolkowaniu. :) Melbusia, jeszcze jedno głupie pytanie - balonik zakładają od 1 cm rozwarcia minimum, czy jak? Co jeśli ktoś pozamykany? :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Porodowki zawsze latem są oblężone. W 2016 było tak, że w Zdrojach w marcu prawie 140 porodów, a w lipcu 280, trafiłam kiedyś na wywiad z ordynatorem. Podejrzewam, że październik sprzyja zafasolkowaniu. :) Melbusia, jeszcze jedno głupie pytanie - balonik zakładają od 1 cm rozwarcia minimum, czy jak? Co jeśli ktoś pozamykany? :)

Nie pocieszyłaś mnie :D
    Ja wprawdzie nie Zdroje ale jednak :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od poniedziałku biorę antybiotyki na te bolace ucho. Dzisiaj czuje jakiś dyskomfort w pochwie, takie pieczenie. Co mogę profilaktycznie brać na to, takiego bezpiecznego żeby nie lecieć id razu do ginekologa czy lepiej się do niego zgłosić? Może tamtum rosa? Wcześniej w ciąży nie miałam żadnych problemów :(

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Antybiotyki działają zawsze ogolnoustrojowo wiec dziwnie.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o porodówkę tutaj, to faktycznie, dużo porodów, przedwczoraj przez to obchod się opóźnił chyba z 1,5 godz, bo wszyscy lekarze byli wezwani na porody!

Jeśli chodzi o zakładanie balonika, to np w poniedziałek koleżanka z zerowym rozwarciem miała normalnie założony. Więc nie musi być 1 cm.

Moja mała ma ok 3300g :-)

Decadence, Loczek2018 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Antybiotyki działają zawsze ogolnoustrojowo wiec dziwnie.

Właśnie dlatego zabijają wszystkie bakterie, te dobre i te złe, więc nie ma tej pozytywnej flory bakteryjnej i łatwo coś złapać. Tak samo miałam, jak w dniu wylotu na wakacje skonczylam antybiotyk na krtan, a pozniej zlapalam na wakacjach infekcje pochwy, bo zero ochrony było.

qb3c20mm6mszqqpm.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ