LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kkarolina89 wrote:Właśnie dlatego zabijają wszystkie bakterie, te dobre i te złe, więc nie ma tej pozytywnej flory bakteryjnej i łatwo coś złapać. Tak samo miałam, jak w dniu wylotu na wakacje skonczylam antybiotyk na krtan, a pozniej zlapalam na wakacjach infekcje pochwy, bo zero ochrony było.
na razie czuje taki dyskomfort, lekkie pieczenie ale nic dobrego to nie wróży. Najwyzej jutro przejde się do swojego gina bo i tak ide do szpitala spotkac sie z anestezjologiem odnośnie tego znieczulenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 17:33
-
Hej. Dawno mnie tutaj nie było bo straciłam swoje konto i nie mogłam go w żaden sposób odzyskać ale cały czas was czytam. Nie wiem czy mnie pamiętacie ale ja miałam duże problemy z atopowym zapaleniem skóry do tego mam jeszcze cukrzycę ciążowa leczona dieta. Termin mam na 26 Lipca czyli dzisiaj 35 tydzień. Wczoraj byłam na usg 4d mały waży 2809
Mam problem bo dzisiaj odebrałam wyniki moczu i wszystko jest ok oprócz ciała ketonowe +2. Miała tak któraś z was przy cukrzycy? Się zmartwilam
-
Ania 12345 wrote:Hej. Dawno mnie tutaj nie było bo straciłam swoje konto i nie mogłam go w żaden sposób odzyskać ale cały czas was czytam. Nie wiem czy mnie pamiętacie ale ja miałam duże problemy z atopowym zapaleniem skóry do tego mam jeszcze cukrzycę ciążowa leczona dieta. Termin mam na 26 Lipca czyli dzisiaj 35 tydzień. Wczoraj byłam na usg 4d mały waży 2809
Mam problem bo dzisiaj odebrałam wyniki moczu i wszystko jest ok oprócz ciała ketonowe +2. Miała tak któraś z was przy cukrzycy? Się zmartwilam
MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co z tym obłożeniem porodówek, że tyyyle porodów jakoś w to nie wierzę. Rodziłam w lutym 2015 i też tak dużo porodów, takie obłożenie. Zawsze ta sama śpiewka. Tyle lat już mają to obłożenie. Wyż jest od kilku lat i czas przywyknąć.
Jak kolejny rok jest to samo, to trzeba powiększyć do choroby ciężkiej te porodówki i zatrudnić parę osób więcej a nie narzekać od dobrych 5 lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 18:03
Decadence lubi tę wiadomość
-
katka84 wrote:Ania ketony to mam w co drugim badaniu moczu, kupiłam sobie paski i będę kontrolować. Dziś było ok. Może za mało zjadłaś dzień wcześniej lub za małą kolację? Ketony się pojawiają, jak trawisz tłuszcze, bo organizmowi brakuje węglowodanów. Zwiększ nieco węglowodany i drugą kolację i będzie ok.
Może i masz rację bo wczoraj zjadłam o 17 a później już nic. Naczytalam się w internecie że ho ho a ginekolog dopiero w poniedziałek. -
Ania 12345 wrote:Może i masz rację bo wczoraj zjadłam o 17 a później już nic. Naczytalam się w internecie że ho ho a ginekolog dopiero w poniedziałek.
-
MałaCzarna1988 wrote:Ania12345 ja mam duże problemy z AZS w ciazy. Boję się że podczas porodu SN cała się zadrapie.
Ja już byłam w 20 tygodniu w takim stanie, że dermatolog jak mnie zobaczył chciał mnie położyć do szpitala. Na rękach miałam grakowca. Dostałam antybiotyk i hydrokortizon w maści 0,5 % raz dziennie i ostra dieta czyli mogłam tylko wieprzowine, warzywa oprócz ogórka, pomidora i oliwek a mleko nutramigen dla dzieci. Przeszkód po 4 dniach jak ręką odjol. Wiem co czujesz nie spałam w nocy i płakałamMałaCzarna1988 lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:ketony wyjdą również w zwykłym badaniu moczu
Ja też nie mierze tylko miałam zlecenie na badanie ogólne moczu i wszystko w normpi oprócz kotonow. Ja ograniczałam ostatnio bo miałam dwa wyniki pod rzad podwyższony cukier do 95 nadczo -
Ania 12345 wrote:Ja też nie mierze tylko miałam zlecenie na badanie ogólne moczu i wszystko w normpi oprócz kotonow. Ja ograniczałam ostatnio bo miałam dwa wyniki pod rzad podwyższony cukier do 95 nadczo
-
Ania 12345 wrote:Ja już byłam w 20 tygodniu w takim stanie, że dermatolog jak mnie zobaczył chciał mnie położyć do szpitala. Na rękach miałam grakowca. Dostałam antybiotyk i hydrokortizon w maści 0,5 % raz dziennie i ostra dieta czyli mogłam tylko wieprzowine, warzywa oprócz ogórka, pomidora i oliwek a mleko nutramigen dla dzieci. Przeszkód po 4 dniach jak ręką odjol. Wiem co czujesz nie spałam w nocy i płakałam
Ja mam problemy na nogach A dokładnie na lydkach. Zawsze miałam krostki po goleniu ale w ciąży mi się bardzo zaostrzylo. Mogłabym się drapac i drapac ale jakoś się powstrzymuje. Cały czas stosujesz taką dietę? -
Na nogach pod kolanami,na rękach w zgieciach łokci na twarzy na oczach i policzkach i na szyji. Na początku jeśli chodzi o dietę to bardzo rygorystycznie. A teraz zaczynam testować ale zjadłam pomidora kilka dni pod rząd i mam nowy wysyp na udzie
w starych miejscach zostały tylko blizny
-
Oj to faktycznie dużo tego. Ja mam na lydkach, przeważnie się powstrzymuje od drapania ale czasami wiadomo, nie można aż wytrzymać, szczególnie jak jest jakaś stresująca sytuacja. Po tym zostają takie ciemne blizny. Już sobie obiecałam że po ciąży idę na laserowe usuwanie włosków z nóg. A na blizny rozmawiałam już z dermatologiem, ma mi dac receptę na jakiś roztwór który ma usunąć ciemne zabarwienia po tych zadrapaniach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 19:07