X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry piątkowo!!! :)

Życzę Wam udanego dnia i dla tych w domu i dla tych w szpitalu :) ja dzisiaj planuję porządki i długi spacer, chciałabym ogarnąć pediatrę dla Młodego, czyli zorientować się w przychodni :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie, po przeczytaniu tych słów wyrzuty sumienia mnie opuściły, bo szczerze mówiąc my nie jesteśmy na każdego zawołanie ;) Dziękuję Wam bardzo :*

terka lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta ostatnia prosta powinna być już tylko dla nas i każdy powinien zrozumieć ;)

Witam się prawie wakacyjnie, zaraz idę z córą do szkoły na zakończenie roku a od września to już będzie 1 klasa. A tyle co przecież się urodziłą! :D w takich chwilach będę musiała się pewnie od jakieś łezki powstrzymać :p ach te hormony...
    Miłego dnia :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ta ostatnia prosta powinna być już tylko dla nas i każdy powinien zrozumieć ;)

Witam się prawie wakacyjnie, zaraz idę z córą do szkoły na zakończenie roku a od września to już będzie 1 klasa. A tyle co przecież się urodziłą! :D w takich chwilach będę musiała się pewnie od jakieś łezki powstrzymać :p ach te hormony...
    Miłego dnia :)

Dzisiaj przejezdzałam koło 2 szkol i tak sobie myślałam, że pewnie się nie obejrzę, a sama będę tak z Filipkiem szła na zakończenie roku szkolnego ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia Aneczka powodzenia zycze i szybkiego rozwiazania jak juz sie zacznie.

Z cyklu dziwne pytania. Czy bierzecie do szpiala suszarke do wlosów? Uzywam ja na codzien i ciezko bylo by mi nie suszyc wlosow w szpitalu. Ale mam obawy jak inni beda patrzec na taka matke wariatke co zabiera pol domu ze soba.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

Z cyklu dziwne pytania. Czy bierzecie do szpiala suszarke do wlosów? Uzywam ja na codzien i ciezko bylo by mi nie suszyc wlosow w szpitalu. Ale mam obawy jak inni beda patrzec na taka matke wariatke co zabiera pol domu ze soba.
    Codziennie używam, jednak do szpitala sobie daruję. Po porodzie na pewno to będzie ostatnia moja myśl żeby wysuszyć włosy suszarką ;) na salach poporodowych jest bardzo ciepło - szybko same wyschna. Takie jest moje zdanie ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Mini89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

Z cyklu dziwne pytania. Czy bierzecie do szpiala suszarke do wlosów? Uzywam ja na codzien i ciezko bylo by mi nie suszyc wlosow w szpitalu. Ale mam obawy jak inni beda patrzec na taka
    matke wariatke co zabiera pol domu ze soba.

zależy może jakie masz włosy ;) ja mam do łopatek i nie brałam w kwietniu jak leżałam tylko zwijalam w koka i same schnely ;) ale na sali obok dziewczyna miała i nikomu nie przeszkadzało bo w sumie ten dźwięk tez gdzieś dzidziusia usypia ;)
    Teraz tez nie biorę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 10:27

ex2buay3h02dl23a.png
  • Nalia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

Ja biore :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    suszarki nie biorę ale laptopa owszem :)

katka84 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• terka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

A niech sobie myślą co chcą :D to Ty masz sie komfortowo czuć :)
    Ja nie używam suszarki, zawsze pozwalam włosom wyschnąć naturalnie, nie lubie sie bawić suszarka :P więc u mnie pod tym względem jasna sprawa :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • blama Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

Bez suszarki jakoś przeżyje więc nie biorę, bardziej bym myślała o prostownicy, bo moje włosy to kupa siana i lubię mieć grzywkę przeprostowaną ale daruje sobie :D :D

Nalia ja mam tak jak Ty ciężko mi przychodzi odmawianie, bo potem dręczą mnie wyrzuty sumienia, ale dziewczyny mają rację to nasza ostatnia prosta i są ważniejsze rzeczy do ogarnięcia..

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia jak najbardziej w porządku się zachowalas chociaż rozumiem Twoje rozterki,bo też taka jestem "a czy kogoś nie urazilam?","czy nie powinnam się dostosować do kogoś?" Musimy się przestawić trochę na inne myślenie,na pierwszym miejscu stawiać siebie :)

Melbusia - u mnie lekarz wspominał o baloniku,ze stosują go w szpitalu,a ja mam iść w środę już się położyć i po prostu myślę,ze tak to się u mnie skończy - wywolywaniem. Chyba że uda sie jednak naturalnie zadzialac-dzisiaj W KOŃCU wraca mąż!

Suszarki nie biorę bo nie używam,przy włosach do pasa za bardzo bym się namēczyla :D ale myślę,ze spokojnie można zabrać ze sobą :)

Dziewczyny,obudził mnie dziś w nocy ból brzucha,chyba najsilniejszy w ciągu całej ciąży,był jakby miesiaczkowy ale stały, więc nie były to skurcze,tym bardziej że brzuch nie był przy tym twardy a mała szalała w brzuchu. Dołączyło parcie na pęcherz,biegalam co 15 minut.nie dało do go przespać, trwał ok dwóch godzin i po tym czasie puścił całkowicie. Wiem,ze na końcówce już różne dolegliwości mogą mi dokuczac ale coś takiego zdarzyło się pierwszy raz i zaczelam troche panikowac,tym bardziej ze bylam sama w domu. miał ktoś może podobnie?

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używa w domu dużej suszarki z dyfuzorem, jej raczej nie wezmę, ale mała podróżną i owszem bo mam gęste kręcone włosy i słabo schną. Jak sie upoce podczas porodu to przyda sie je umyc chociaż z grubsza i wysuszyc

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus , a teraz też latasz do WC? Może coś z pęcherzem?,

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja takie atrakcje miałam przy grzybkach, bol podbrzusza, stan zapalny, uplawy i sikanie tez bylo.. Po antybiotyku latwo złapać jak nie brałaś nic osłonowo.

Moze warto do lekarza? Tym bardziej ze dzis ptk i tak na weekend z tym zostac..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:06

qb3cp07w5ku95ses.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos latania do WC - w nocy wstaję z 5/6 razy. Na początku ciąży też tak miałam, ale teraz to już przegięcie :(
    Infekcji brak.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• kashanti Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:

Dziewczyny,obudził mnie dziś w nocy ból brzucha,chyba najsilniejszy w ciągu całej ciąży,był jakby miesiaczkowy ale stały, więc nie były to skurcze,tym bardziej że brzuch nie był przy tym twardy a mała szalała w brzuchu. Dołączyło parcie na pęcherz,biegalam co 15 minut.nie dało do go przespać, trwał ok dwóch godzin i po tym czasie puścił całkowicie. Wiem,ze na końcówce już różne dolegliwości mogą mi dokuczac ale coś takiego zdarzyło się pierwszy raz i zaczelam troche panikowac,tym bardziej ze bylam sama w domu. miał ktoś może podobnie?

hej, Twoja ciaza jest 3 dni starsza od mojej ale moge cie uspokoic, ze ostatnie noce tez budze sie z twardym lub miekkim brzuchem a mloda w srodku szaleje + co chwile do lazienki... mija gdy mloda pojdzie spac wiec trwa to 1-2h... pytalam sie we wtorek poloznej, czy to normlane to powiedziala mi,ze juz tam ma malo miejsca ii lepiej, ze sie wiecej rusza niz gdyby ruszala sie mniej. No nic... zobaczymy... to moja pierwsza ciaza. Ta koncowka mnie wykancza juz:( nie moge spac, mam skurcze, zgage, biegam co chwile siku... juz w sumie nic mnie nie zaskakuje... najgorsze, ze gdy stoje i np. zmywam naczynia to nogi zaczynaja robic mi sie fioletowe z bialymi plamkami... wygladam jak gepard i musze polozyc sie, zeby minelo. powtarzam sobie ciagle, ze jeszcze tydzien do konca:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:08

• kashanti Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Dziewczyny od poniedziałku biorę antybiotyki na te bolace ucho. Dzisiaj czuje jakiś dyskomfort w pochwie, takie pieczenie. Co mogę profilaktycznie brać na to, takiego bezpiecznego żeby nie lecieć id razu do ginekologa czy lepiej się do niego zgłosić? Może tamtum rosa? Wcześniej w ciąży nie miałam żadnych problemów :(
    lactovaginal (probiotyk) dopochwowo https://www.doz.pl/apteka/p50103-Lactovaginal_kapsulki_dopochwowe_10_szt.
    + lactacyd plyn ginekologiczny do higieny intymnej ( z niskim ph i zalecany przy antybiotykoterapii ) https://www.wapteka.pl/lactacyd-plus-plyn-ginekologiczny-do-higiey-intymnej-na-podraznienia-i-uplawy-200-ml-23282,p
    + probiotyki doustnie ( najwczesniej 2h po wzieciu antybiotyku ) - tym sposobem odbudujesz najszybciej flore w pochwie i przewodzie pokarmowym = dobre bakterie znajda sie tam szybciej niz te zle i zaczna same je zwalczac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:21

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Kaktus , a teraz też latasz do WC? Może coś z pęcherzem?,
    Nie,właśnie to się tak nasililo w momencie tego bólu brzucha.

Dzięki za odpowiedzi dziewczyny :)
    To moje ostatnie dni w ciąży i trochę już swiruje..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus ja tak miewam i po magicznych 2h mija wszystko ;) ale różna jest intensywność, zależy co robię w tym czasie :) podobno normalne :) czasem może się to pomylić z wypychaniem się dziecka, bo już ma mało miejsca, więc i jego pozycje nie są dla nas komfortowe :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ