LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ta ostatnia prosta powinna być już tylko dla nas i każdy powinien zrozumieć
Witam się prawie wakacyjnie, zaraz idę z córą do szkoły na zakończenie roku a od września to już będzie 1 klasa. A tyle co przecież się urodziłą!w takich chwilach będę musiała się pewnie od jakieś łezki powstrzymać :p ach te hormony...
Miłego dnia
-
Urszulka89 wrote:Ta ostatnia prosta powinna być już tylko dla nas i każdy powinien zrozumieć
Witam się prawie wakacyjnie, zaraz idę z córą do szkoły na zakończenie roku a od września to już będzie 1 klasa. A tyle co przecież się urodziłą!w takich chwilach będę musiała się pewnie od jakieś łezki powstrzymać :p ach te hormony...
Miłego dnia
Dzisiaj przejezdzałam koło 2 szkol i tak sobie myślałam, że pewnie się nie obejrzę, a sama będę tak z Filipkiem szła na zakończenie roku szkolnego -
Melbusia Aneczka powodzenia zycze i szybkiego rozwiazania jak juz sie zacznie.
Z cyklu dziwne pytania. Czy bierzecie do szpiala suszarke do wlosów? Uzywam ja na codzien i ciezko bylo by mi nie suszyc wlosow w szpitalu. Ale mam obawy jak inni beda patrzec na taka matke wariatke co zabiera pol domu ze soba.
-
Vanilka wrote:Melbusia Aneczka powodzenia zycze i szybkiego rozwiazania jak juz sie zacznie.
Z cyklu dziwne pytania. Czy bierzecie do szpiala suszarke do wlosów? Uzywam ja na codzien i ciezko bylo by mi nie suszyc wlosow w szpitalu. Ale mam obawy jak inni beda patrzec na taka matke wariatke co zabiera pol domu ze soba.na salach poporodowych jest bardzo ciepło - szybko same wyschna. Takie jest moje zdanie
-
Vanilka wrote:Melbusia Aneczka powodzenia zycze i szybkiego rozwiazania jak juz sie zacznie.
Z cyklu dziwne pytania. Czy bierzecie do szpiala suszarke do wlosów? Uzywam ja na codzien i ciezko bylo by mi nie suszyc wlosow w szpitalu. Ale mam obawy jak inni beda patrzec na taka
matke wariatke co zabiera pol domu ze soba.
zależy może jakie masz włosyja mam do łopatek i nie brałam w kwietniu jak leżałam tylko zwijalam w koka i same schnely
ale na sali obok dziewczyna miała i nikomu nie przeszkadzało bo w sumie ten dźwięk tez gdzieś dzidziusia usypia
Teraz tez nie bioręWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 10:27
-
Z cyklu dziwne pytania. Czy bierzecie do szpiala suszarke do wlosów? Uzywam ja na codzien i ciezko bylo by mi nie suszyc wlosow w szpitalu. Ale mam obawy jak inni beda patrzec na taka matke wariatke co zabiera pol domu ze soba.❤Ada&Pola❤
-
Z cyklu dziwne pytania. Czy bierzecie do szpiala suszarke do wlosów? Uzywam ja na codzien i ciezko bylo by mi nie suszyc wlosow w szpitalu. Ale mam obawy jak inni beda patrzec na taka matke wariatke co zabiera pol domu ze soba.
A niech sobie myślą co chcąto Ty masz sie komfortowo czuć
Ja nie używam suszarki, zawsze pozwalam włosom wyschnąć naturalnie, nie lubie sie bawić suszarkawięc u mnie pod tym względem jasna sprawa
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Bez suszarki jakoś przeżyje więc nie biorę, bardziej bym myślała o prostownicy, bo moje włosy to kupa siana i lubię mieć grzywkę przeprostowaną ale daruje sobie
Nalia ja mam tak jak Ty ciężko mi przychodzi odmawianie, bo potem dręczą mnie wyrzuty sumienia, ale dziewczyny mają rację to nasza ostatnia prosta i są ważniejsze rzeczy do ogarnięcia..
-
Nalia jak najbardziej w porządku się zachowalas chociaż rozumiem Twoje rozterki,bo też taka jestem "a czy kogoś nie urazilam?","czy nie powinnam się dostosować do kogoś?" Musimy się przestawić trochę na inne myślenie,na pierwszym miejscu stawiać siebie
Melbusia - u mnie lekarz wspominał o baloniku,ze stosują go w szpitalu,a ja mam iść w środę już się położyć i po prostu myślę,ze tak to się u mnie skończy - wywolywaniem. Chyba że uda sie jednak naturalnie zadzialac-dzisiaj W KOŃCU wraca mąż!
Suszarki nie biorę bo nie używam,przy włosach do pasa za bardzo bym się namēczylaale myślę,ze spokojnie można zabrać ze sobą
Dziewczyny,obudził mnie dziś w nocy ból brzucha,chyba najsilniejszy w ciągu całej ciąży,był jakby miesiaczkowy ale stały, więc nie były to skurcze,tym bardziej że brzuch nie był przy tym twardy a mała szalała w brzuchu. Dołączyło parcie na pęcherz,biegalam co 15 minut.nie dało do go przespać, trwał ok dwóch godzin i po tym czasie puścił całkowicie. Wiem,ze na końcówce już różne dolegliwości mogą mi dokuczac ale coś takiego zdarzyło się pierwszy raz i zaczelam troche panikowac,tym bardziej ze bylam sama w domu. miał ktoś może podobnie? -
Ja takie atrakcje miałam przy grzybkach, bol podbrzusza, stan zapalny, uplawy i sikanie tez bylo.. Po antybiotyku latwo złapać jak nie brałaś nic osłonowo.
Moze warto do lekarza? Tym bardziej ze dzis ptk i tak na weekend z tym zostac..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:06
-
Kaktus93 wrote:
Dziewczyny,obudził mnie dziś w nocy ból brzucha,chyba najsilniejszy w ciągu całej ciąży,był jakby miesiaczkowy ale stały, więc nie były to skurcze,tym bardziej że brzuch nie był przy tym twardy a mała szalała w brzuchu. Dołączyło parcie na pęcherz,biegalam co 15 minut.nie dało do go przespać, trwał ok dwóch godzin i po tym czasie puścił całkowicie. Wiem,ze na końcówce już różne dolegliwości mogą mi dokuczac ale coś takiego zdarzyło się pierwszy raz i zaczelam troche panikowac,tym bardziej ze bylam sama w domu. miał ktoś może podobnie?
hej, Twoja ciaza jest 3 dni starsza od mojej ale moge cie uspokoic, ze ostatnie noce tez budze sie z twardym lub miekkim brzuchem a mloda w srodku szaleje + co chwile do lazienki... mija gdy mloda pojdzie spac wiec trwa to 1-2h... pytalam sie we wtorek poloznej, czy to normlane to powiedziala mi,ze juz tam ma malo miejsca ii lepiej, ze sie wiecej rusza niz gdyby ruszala sie mniej. No nic... zobaczymy... to moja pierwsza ciaza. Ta koncowka mnie wykancza juz:( nie moge spac, mam skurcze, zgage, biegam co chwile siku... juz w sumie nic mnie nie zaskakuje... najgorsze, ze gdy stoje i np. zmywam naczynia to nogi zaczynaja robic mi sie fioletowe z bialymi plamkami... wygladam jak gepard i musze polozyc sie, zeby minelo. powtarzam sobie ciagle, ze jeszcze tydzien do konca:PWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:08
-
MałaCzarna1988 wrote:Dziewczyny od poniedziałku biorę antybiotyki na te bolace ucho. Dzisiaj czuje jakiś dyskomfort w pochwie, takie pieczenie. Co mogę profilaktycznie brać na to, takiego bezpiecznego żeby nie lecieć id razu do ginekologa czy lepiej się do niego zgłosić? Może tamtum rosa? Wcześniej w ciąży nie miałam żadnych problemów
+ lactacyd plyn ginekologiczny do higieny intymnej ( z niskim ph i zalecany przy antybiotykoterapii ) https://www.wapteka.pl/lactacyd-plus-plyn-ginekologiczny-do-higiey-intymnej-na-podraznienia-i-uplawy-200-ml-23282,p
+ probiotyki doustnie ( najwczesniej 2h po wzieciu antybiotyku ) - tym sposobem odbudujesz najszybciej flore w pochwie i przewodzie pokarmowym = dobre bakterie znajda sie tam szybciej niz te zle i zaczna same je zwalczac:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:21
-
Kaktus ja tak miewam i po magicznych 2h mija wszystko
ale różna jest intensywność, zależy co robię w tym czasie
podobno normalne
czasem może się to pomylić z wypychaniem się dziecka, bo już ma mało miejsca, więc i jego pozycje nie są dla nas komfortowe