X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    lactovaginal (probiotyk) dopochwowo https://www.doz.pl/apteka/p50103-Lactovaginal_kapsulki_dopochwowe_10_szt.
    + lactacyd plyn ginekologiczny do higieny intymnej ( z niskim ph i zalecany przy antybiotykoterapii ) https://www.wapteka.pl/lactacyd-plus-plyn-ginekologiczny-do-higiey-intymnej-na-podraznienia-i-uplawy-200-ml-23282,p
    + probiotyki doustnie ( najwczesniej 2h po wzieciu antybiotyku ) - tym sposobem odbudujesz najszybciej flore w pochwie i przewodzie pokarmowym = dobre bakterie znajda sie tam szybciej niz te zle i zaczna same je zwalczac:)
    Zgadzam sie, u mnie akurat działa zestaw provag (doustny) + invag (dopochwowy) + probag emulsja do mycia okolic intymnych ;) mają trochę inny skład, ale generalnie też pałeczki kwasu mlekowego ;)

Ania 12345, kashanti lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi coś zaczęło jeździć w brzuchu, w jelitach konkretnie, nie wiem, czy to nie od fasolki szparagowej, która zjadłam godzinę temu :P

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wy dziewczyny odczuwacie te twardnienia brzucha lub skurcze? w którym miejscu?

klz9h371w1o7q62n.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pakuje torbe do szpitala. Mam głupie pytanie - wkladki laktacyjne i podkłady na lóżko pakujecie w calosci? Bo mam duże opakowania - podkładów 30szt, a wkładek 85szt :). Pol torby mi to zajmuje :). To mój pierwszy poród i w sumie nie wiem czy tyle sie normalnie pakuje czy przesadzam.

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Magia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus,
    Mialam taki bol miesiaczkowy, silny I trwal 6h, nospa nie pomogla. Przeszlo dopiero po nocy I nie wrocilo. Podejrzewam, ze moglo to byc mega wzdecie bez innych obiawow. Takie to chyba uroki koncowki ciazy...
    Ale wiadomo, kazdy moze miec inaczej, takze do obserwacji pewnie

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    hej, Twoja ciaza jest 3 dni starsza od mojej ale moge cie uspokoic, ze ostatnie noce tez budze sie z twardym lub miekkim brzuchem a mloda w srodku szaleje + co chwile do lazienki... mija gdy mloda pojdzie spac wiec trwa to 1-2h... pytalam sie we wtorek poloznej, czy to normlane to powiedziala mi,ze juz tam ma malo miejsca ii lepiej, ze sie wiecej rusza niz gdyby ruszala sie mniej. No nic... zobaczymy... to moja pierwsza ciaza. Ta koncowka mnie wykancza juz:( nie moge spac, mam skurcze, zgage, biegam co chwile siku... juz w sumie nic mnie nie zaskakuje... najgorsze, ze gdy stoje i np. zmywam naczynia to nogi zaczynaja robic mi sie fioletowe z bialymi plamkami... wygladam jak gepard i musze polozyc sie, zeby minelo. powtarzam sobie ciagle, ze jeszcze tydzien do konca:P
    ostro już tylko tydzień nono, fajnie, że jeszcze się odezwałaś przed. Daj nam znać jak już mała się urodzi i jak tam porodówki w Danii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 14:19

kashanti lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    Jak wy dziewczyny odczuwacie te twardnienia brzucha lub skurcze? w którym miejscu?
    Wcześnie cały brzuch teraz coraz częściej tylko dół twardnieje, a skurcze na dole - jak na miesiączkę.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Pakuje torbe do szpitala. Mam głupie pytanie - wkladki laktacyjne i podkłady na lóżko pakujecie w calosci? Bo mam duże opakowania - podkładów 30szt, a wkładek 85szt :). Pol torby mi to zajmuje :). To mój pierwszy poród i w sumie nie wiem czy tyle sie normalnie pakuje czy przesadzam.
    Ja podkłady zapakowałam 3 szt., a wkładek laktacyjnych z 8 szt. Mąż dowiezie w razie czego.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Nie, wzięłam kilka. Potem mąż dowiezie :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

No i wiedziałam, że czegoś zapomniałam kupić. Nie mam podkładów i nie wiem jak u was ale u nas trzeba mieć witaminę D3 dla dziecka. Ja nie jestem wcale gotowa. Jak by mnie teraz złapalo to by musieli mnie spakować i wyprać wyprasowac itp bo ja jeszcze w proszku ale codziennie troszeczkę powoli nadrabiam. Dzisiaj kupiłam łapkę nocna, żeby w nocy nie świecić górnego światła. I jestem zadowolona chyba na dzisiaj wystarczy :D jutro też coś zrobię he he.

Ciekawe jak melbusia

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teoretycznie nic nie bierze się dla dziecka - bo szpital wszystko daje. Dla siebie nie muszę brać podkładków ale wolę kilka zabrać żeby np po nocy ne latać na dyżurkę. Pampki też swoje biorę bo przy starszej założyli mi huggisa i młodą odparzyło więc dmucham na zimnę. No i linomag do dupci dla małej a dla siebie rywanol jakby czasem mnie nacieli to jest to super ulga w toalecie (ranę sobie polewałam i nie spinało tak potem).

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

Mam 10 wkladek wsadzonych do laktatora, bo byly w komplecie ;) a podkladow chyba nie biore, bo powinny byc w szpitalu i tego nie wymagaja, ale moze jak przypomne, to sobie pare dorzuce do torby :)

Suszarki nie biore, bo...nie uzywam ;) ale nad prostownica sie zastanawialam :p ale z takich upiekszajacych rzeczy biore tylko tusz do rzes ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - ja dopiero zaczęłam :) trzeci dzień piorę a drugi prasuje :D.. Moja trzecia suszarka, jeszcze jedna i z grubsza bd ready, ale jeszcze pewnie cos dokupie/mama przywiezie wiec jeszcze z 1 pranie na bank bliżej terminu mnie czeka:)...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f3c4e547eeb.jpg

Ja mam D-Vitum w areozolu Oleofarmu, kupowałam na gemini.
    Podkłady na łóżko bralam też z gemini, akurat mam Seni bo szpital zalecal, podpaski duże mam 3paczki, z canpolu.

Lista moich braków wisi na drzwiczkach szafki Mikołaja z rozpiska ile mam ciuszków :D.... Jest na nich lampka, krem z filtrem, torba do wózka, kocyk, butelka i dodatkowa paczka pampersów bo mam tylko te za 1gr z Rossmanna :D

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak brzuch jak mi się stawia to cały mogę dokladnie całą macice wtedy wyczuć twardą jak kamień.
    Suszarki do szpitala nie biorę chociaż myślałam o tym bo moje włosy do pasa schną wieczność same z siebie.
    Wkladki laktacyjne mam kilka jak coś to mąż dowiezie a jeśli chodzi o kosmetyczkę to u mnie absolutne podstawowe minimum

• klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi się nic nie stawia nic nie twardnieje jedynie co czuje to gdy dłużej pochodzę to czuje ciągnący ból na górze brzucha zazwyczaj po jednej stronie (tam gdzie akurat dzidzi się wypycha) i tyle :(

klz9h371w1o7q62n.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do suszarki to nie biorę bo u nas w szpitalu jest strasznie suche powietrze więc zaraz będą scuhe. Na prostownicę napewno czasu i pewnie sił nie będę miała :p co do kosmetyków "upiększających" to tylko krem i pomadka nawilżająca. Robię od dwóch lat rzęsy więc tyle mi do szczęścia trzeba :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    To mi się nic nie stawia nic nie twardnieje jedynie co czuje to gdy dłużej pochodzę to czuje ciągnący ból na górze brzucha zazwyczaj po jednej stronie (tam gdzie akurat dzidzi się wypycha) i tyle :(

No to tylko się cieszyć ;) Ja też już od jakiegoś czasu (jak mąż wyręcza mnie w większości obowiązków) brzuch się nie stawia prawie. No chyba że pojem czereśni ale to obstwiam wzdęcia. :p poza tym jak pochodzę to młoda się wypina i brzuch mi ciąży. Wystarczy wtedy usiąść albo najlepepiej - położyć się. Kilka minut i wsio wraca do normy :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mąż mi zadał niby głupie i śmieszne pytanie a jednak nie takie głupie i odpowiedzieć mu na nie nie umiem :D
    Spytał mnie czy jak wody odejdą (nie będą sie sączyć tylko takie chlup w większej ilości) to czy to wszystkie wody wtedy idą czy zostaje coś na poród? ;)
    Pytanie dla nas o tyle ważne że planuję rodzić do wody i wypadałoby żeby cos tam zostało i żeby miał przejście z wody do wody ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dziewczyny mąż mi zadał niby głupie i śmieszne pytanie a jednak nie takie głupie i odpowiedzieć mu na nie nie umiem :D
    Spytał mnie czy jak wody odejdą (nie będą sie sączyć tylko takie chlup w większej ilości) to czy to wszystkie wody wtedy idą czy zostaje coś na poród? ;)
    Pytanie dla nas o tyle ważne że planuję rodzić do wody i wypadałoby żeby cos tam zostało i żeby miał przejście z wody do wody ;)

Hm, mi tak wody spektakularnie odeszły w domu. I jeszcze przez kilka godzin się sączyły więc coś tam napewno zostaje.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:

Nie przewidzisz tego ;) trudne pytanie :p jednym się sączą kilka godzin, a innym nie ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
‹‹ 1137 1138 1139 1140 1141 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ