X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja bym się wkurzyła na jego miejscu, bo sam mi kiedyś tak zrobił i też się wkurzyłam :p
    Z hasłami i takimi innymi nie ma problemu bo jest informatykiem. Kiedyś mi zmienił hasło do wi fi i nie miałam cały dzień internetu bo mu padł tel i nawet nie miałam do niego jak zadzwonić :p
    Też bym się wkurzyla i wtedy w pełni go rozumiałam ale zawsze to w żart obracalam i jakoś obeszło się po kościach ;) śmiał się że ma traumę z dzieciństwa bo najpierw mama mu tak robiła A teraz ja :) więc jest do tego przyzwyczajony.

terka, Urszulka89 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence a wyjaśnij mi proszę jak to z terminami jest? Wg suwaczka mamy ten sam dzień a na liście ja jestem na 8.07 (termin wg usg podałam bo wg OM mam 10.07) a Ty masz 13.07 ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jak nie mam siły posprzątać w domu ale mam siłę jechać do mamy albo do koleżanki to dzwonię do męża i go uprzedzam, że burdel w domu. :D on na to ze spokojem w głosie, ze potem ogarniemy :p

Fajne podejście ;)

Ja juz na takim etapie ze jak nie mam siły na zrobienie czegos to tez nie mam siły na nic innego i sobie wtedy leże plackiem pol dnia :P
    Na szczęście tylek mi sie nie spłaszczył jeszcze :P

MałaCzarna1988, Decadence lubią tę wiadomość

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne jestescie z tymi facetami- mój zawsze mnie pyta o ktorej chce isc do lozka i od razu uprzedza kolegow z ktorymi gra, ze bedzie tylko do tej godziny, potem lezymy, tulimy sie i jestem glaskana:) nie ma tez problemu, zeby zostawil gre jak poprosze go, zeby poszedl ze mna na spacer (bo w 39tc juz sie boje sama, na wypadek gdyby sie zaczelo). Co do zachcianek to procz lodow specjalnie żadnych nie mialam, a lody przynosi zawsze przy zakupach:) i czesto powtarza zebym sie polozyla, odpoczela, wczoraj np wstawilam pranie ale o im zapomnialam i przypomnialo mi sie o 22:30 jak juz lezelismy w lozku. Bez szemrania wstal i sam rozwiesil. Jestem szczesciara, wiem. Kocham mojego meza nad zycie i on mnie tak samo.

terka, Decadence, melbusia88, Mmargotka, karolcia87 lubią tę wiadomość

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj prasowalam ostatnie rzeczy dla małego bo oczywiście musiamam jeszcze domowic ;) to myślałam że się rozplyne. Już mega ciężko cokolwiek robić w taki upał. Jak sobie pomyślałam że po tym prasowaniu miałaby się zacząć akcja porodowa to mi się wszystkieg o odechciało. A w lipcu może być jeszcze gorzej!

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Ja wczoraj prasowalam ostatnie rzeczy dla małego bo oczywiście musiamam jeszcze domowic ;) to myślałam że się rozplyne. Już mega ciężko cokolwiek robić w taki upał. Jak sobie pomyślałam że po tym prasowaniu miałaby się zacząć akcja porodowa to mi się wszystkieg o odechciało. A w lipcu może być jeszcze gorzej!

Cieszmy sie babeczki ze nie mamy terminu na sierpień :P to dopiero miesiąc pełen wrażeń jesli o pogodę chodzi :) przynajmniej u mnie na Slasku w sierpniu są najgorętsze dni i największy skwar. Wiec ja jestem szczęśliwa opcja początku lipca :D

• Decadence Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Decadence a wyjaśnij mi proszę jak to z terminami jest? Wg suwaczka mamy ten sam dzień a na liście ja jestem na 8.07 (termin wg usg podałam bo wg OM mam 10.07) a Ty masz 13.07 ;)
    No właśnie tak mi podał na początku gin, źle wpisał do karty, no i zapomniałam tu sprostowac, jak się zorientował. Wszędzie mam ten 8.07., w dokumentach szpitala, w karcie ciąży, to jest termin wg OM, no ale też od początku się z USG zgadzał, ja zresztą miałam cykl monitorowany i stymulacje CLO, tylko dlatego udało mi się zajść w ciążę.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Także bardzo proszę Melbusie jak wolną chwilę kiedyś znajdzie o poprawienie daty i literówki w nicku. :)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jest tak, ze mąż jeden dzień jest caly w pracy drugi ma wolne chyba, ze idzie na extra to wtedy go nie ma, ale jak płaca to trzeba korzystać. Generalnie jest z zawodu kucharzem wiec obiady robi ood tym katem mam luz, kompoty w takie upały uwielbiam to tez robi. Sprzątanie jak coś jest ciężkiego to mam zostawić i zrobi, ale jak się dobrze czuje a w większości tak jest to wole posprzątać jak jest w pracy a potem korzystać z tego, ze jest w domu iść na spacer, lody itp. Oczywiście są dni, ze drobiazgi mnie wkurzają. Jak chodzi o gry i mecze nie mam z tym problemu bo on woli iść na rower czy na siłownie trafił mi się typ sportowca a nie gracza co mi bardzo odpowiada :) Jak idzie to zawszs mówi kiedy wróci i jeszcze nigdy nie było tak, ze wrócił pozno chyba, ze złapał koło albo coś to dzwonił. Na pralkę,zmywarkę tez nie szczeka wiec nie ma co narzekać oby tak zostało jak młody się pojawi ;)

melbusia88 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    No właśnie tak mi podał na początku gin, źle wpisał do karty, no i zapomniałam tu sprostowac, jak się zorientował. Wszędzie mam ten 8.07., w dokumentach szpitala, w karcie ciąży, to jest termin wg OM, no ale też od początku się z USG zgadzał, ja zresztą miałam cykl monitorowany i stymulacje CLO, tylko dlatego udało mi się zajść w ciążę.

Czyli jednak 8.07 :D
    Bo sie zastanawiałam o co chodzi :D

Spoko mój lekarz podczas ostatniego szczegółowego badania machnął sie przy wypisywaniu druku i wpisał mi termin wg usg 9.10 zamiast 9.07 (bo mu wyszło wtedy dzień później ale i tak patrzę na 1 usg i każde kolejne poza tym jednym ze jest 8.07) ;) także mam i taka pamiątkę :P

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko dzisiaj leniwe :/ a rano byłam na ktg o wszystko było ok :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) ja już przyjęta, od 11 leżę z balonikiem. Na początku była tragedia, bolało i jeszcze skurcze się bolesne zaczęły robić, ale położna mówiła, że to na razie tylko efekt umieszczenia ciała obcego. Zobaczymy jak dalej.

Decadence dziś na IP nikt mi nie robił w ogóle problemu z przyjęciem na wywołanie. Nie miałam żadnego skierowania, powiedziałam tylko że mam cukrzycę z insuliną, nadciśnienie, pani dr mnie zbadala i już na fotelu przy badaniu powiedziała " ciąża do zakończenia".

Duzaa, Loczek2018, Decadence, anecz_kaa, Mmargotka, Urszulka89, Mini89 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Moje dziecko dzisiaj leniwe :/ a rano byłam na ktg o wszystko było ok :/

Bardzo ciepło jest, pewnie dlatego :)
    Jak byłaś rano i bylo ok to znaczy ze jest ok :)

• terka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hej dziewczyny :-) ja już przyjęta, od 11 leżę z balonikiem. Na początku była tragedia, bolało i jeszcze skurcze się bolesne zaczęły robić, ale położna mówiła, że to na razie tylko efekt umieszczenia ciała obcego. Zobaczymy jak dalej.

Decadence dziś na IP nikt mi nie robił w ogóle problemu z przyjęciem na wywołanie. Nie miałam żadnego skierowania, powiedziałam tylko że mam cukrzycę z insuliną, nadciśnienie, pani dr mnie zbadala i już na fotelu przy badaniu powiedziała " ciąża do zakończenia".

Czyli już wielkimi krokami do finału :D :)
    Super ze nie miałaś problemów :)

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Moj chce byc ze mną ale ile wytrzyma to zobaczymy :P
    Nie będę miała mu za zle jesli wyjdzie, o tym wyraźnie mu powiedziałam żeby nie czul potem presji.

Ej no czy tylko ja ani razu ktg nie mialam robionego? :P
    Wizyta w poniedziałek była, szyjka sie skraca i mięknie. O rozwarciu nic nie mówił wiec pewnie go nie bylo.
    Mam przyjść na początku lipca jesli nie urodzę do końca czerwca oczywiście :P

Ja miałam teraz pierwszy raz, czyli 38+4,nudne to badanie :p jedynie mój miał frajdę, bo patrzyl sobie na zapis :D

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Ja miałam teraz pierwszy raz, czyli 38+4,nudne to badanie :p jedynie mój miał frajdę, bo patrzyl sobie na zapis :D

Haha :D nie no nie żebym tęskniła za badaniami jakos specjalnie ale dziwilo mnie ze każda miała a ja nie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Haha :D nie no nie żebym tęskniła za badaniami jakos specjalnie ale dziwilo mnie ze każda miała a ja nie :P

Jeśli chodzi o ktg to gdybym nie miała spotkań z położna środowiskową to też bym nie miała mój lekarz ani razu nie wspomniał że trzeba robić.

Melbusia powodzenia oby gładko poszło.

Powiem szczerze że na te upały marzy mi się żeby być już po porodzie. Ale żeby nie było nudno dzisiaj kolezanka mi przywiozła wiadro wiśni i od rana robię kompoty no i maliny mi się zaczynają pokazywać więc niedługo akcja sok

• shadee Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie w sobotę sądny dzień - zobaczymy czy mnie zostawią już w szpitalu czy pozwolą jeszcze w domu pobyć
    dziś ogarnął mnie jakiś dziwny strach przed porodem i jakoś tak mi smutno, z jednej strony fajnie by było się już rozpakować ale wydaje mi się że trochę za wcześnie

:(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że ogólnie dzisiejsi faceci dają radę. Też mam bardzo dobrego męża, mimo 13,5 roku stażu bliskiej znajomości :P. Patrząc na pokolenie naszych rodziców, to niebo a ziemia. A i z tymi grami to powiem, że z tego wyrastają, z czasem są w stanie się od nich oderwać, by zrobić coś innego ;)
    A i Wy staniecie się bardziej tolerancyjne. Niech chłop ma coś od życia, bo praca, psy dzieci i żona potrafią dać w kość, to niech sobie trochę pogra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 14:33

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja też w tej ciąży nie mialam jeszcze zadnego ktg i póki co sie nie zanosi zebym miala wczesniej niz przy porodzie

Duzaa lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ