LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUrszulka89 wrote:Brzydkie tzn jakie? Mają zapach brzydki czy co? Ja mam takie od dobrych kilka tygodni ale nie mają zapachu a ph jest ok - moja gin mówi ze to śluz szyjkowy i pod koniec ciąży może być żółtawy i może być go sporo. Ja mam zazwyczaj tak rano, że jest go dużo. Ale ph jest ok, nic mi nie dolega - nie swędzi, nie piecze, a zapach też ok więc nie martwię się tym
Pachną kwaśno są gęste -
cuddlemuffin wrote:Klaudia przykro mi, że masz taki stres jeszcze na koniec z tym gbsem.. Też uważam, że jeśli nic się nie dzieje to do 40 tygodnia można spokojnie czekać. Ja się zastanawiam nad indukcją bo u mnie zaraz minie 41 tc a i tak się waham czy sie zgadzac.. Wiec mysle, że podjelas dobra decyzje ufając swojemu instynktowi
PolaP daj znać czy się dalej rozkręci, trzymamy kciuki:) zazdroszczę, bo u mnie ani pol skurczu a bellybestfriend.pl mowi, ze to juz 41+0 (wg usg 1 trymestru 40+3).
Słuchajcie śmieszna sprawa włączył mi sie tryb oszczędzania energii- pobudka, śniadanie, prysznic, drzemka, znowu przekąska, teraz relaks z kotem pod kocykiem.. Może to znak, że organizm zbiera siły na poród? Chce w to wierzycterka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Byłam wczoraj u ginekologa, mówił że szyjka miękka ale skrócila się tylko odrobinę jakaś 1/3, zewnętrznie jest rozwarcie na 1,5 cm a wew szczelnie zamknięta więc niby jeszcze sporo do porodu. Czy ktorejs z was lekarz też tak tłumaczył o tej szyjce zewnętrzne j i wewnętrznej? Bo 1 raz się z czymś takim spotkałam.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Hej dziewczyny! Byłam wczoraj u ginekologa, mówił że szyjka miękka ale skrócila się tylko odrobinę jakaś 1/3, zewnętrznie jest rozwarcie na 1,5 cm a wew szczelnie zamknięta więc niby jeszcze sporo do porodu. Czy ktorejs z was lekarz też tak tłumaczył o tej szyjce zewnętrzne j i wewnętrznej? Bo 1 raz się z czymś takim spotkałam.
Britty lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Pola powodzenia, ja też jestem 39+4, ale u mnie cisza w nocy nie spałam prawie nic ze dwa skurcze i koniec. Mój lekarz też mi mówił o rozwarciu wewnętrznym i zewnętrznym, ja wewnętrzne miałam w 33 tygodniu, nie wiem jak jest teraz. Zewnętrzne malusienkie. A i tak wszytsko trzyma
-
Właśnie czytałam że jak jest wew rozwarcie to już jest blisko porodu a z zew to różnie po prostu coś powolutku zaczyna się dziać. I u pierworódek następuje najpierw rozwarcie wew. Hmmn widać u mnie wszystko odwrotnie02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Urszulka89 wrote:U nas sugerują się się tym jaki termin wpisany w kartę ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 14:17
-
Karolcia gratulacje! Zdrówka dla Ciebie i córeczki.
Klaudia - GBS dodatni, mój wynik wygląda podobnie tylko wrażliwy jest na wszystko .. I tak chyba standardowo penicylinę podają. A ktg masz ładne .
Pola powodzenia! Pewnie już meta blisko ...
Edit: Ja też mam dość dużo wydzieliny, żółte smarczki zamiennie z mocno wodnistą wydzieliną ale nie mam stanu zapalnego, pH ok. Gin powiedziała że tak już na koniec moze być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 15:35
-
anecz_kaa wrote:Ja nadaal zostaje w szpitalu crp 50 wiec ladnie spada ale.... musi byc nizsze
Ja licze po cichu ze wyjdziemy z wygojonym pepkiem i bez szwow. Mnie juz generalnie nic nie boli i jedt ok czuje ze antybiotyk dziala bo siusiam normalnie -
Rozpakowalam sie o 8.30 rano. Mala jest super, 3070g, 54cm, 10punktow...
Juz mnie postawili na nogi.
Nie jest zle, ani cc, ani pionizacja nie byly takie straszne. Zobaczymy jak bedzie dalej.Urszulka89, MałaCzarna1988, karolcia87, karolcia87, katka84, terka, anecz_kaa, shadee, Ania 12345, Britty, kejt0192, Duzaa, Kaktus93, magdis, marta258, pumka1990, krooolik, Loczek2018, dżelka, Mini89, melbusia88 lubią tę wiadomość
Magia