LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Klaudia ja trochę się dziwie, ze mowia Ci ze gbs to infekcja zwykła. Ja miałam w pierwszej ciazy dodatni i jak powiedziałam położnej, to bez żadnego gadania (nawet nie chciała wyników badań ode mnie) przykleiła mi żółta naklejkę na okładkę książki gbs positive. Miałam antybiotyk przy porodzie, po porodzie młody był monitorowany co godzinę przez 24h. Teraz tez rozmawiałam na ten temat z położna, powiedziała ze nie ma potrzeby robić, bo jeśli odejdą mi wody to oni robią na miejscu w szpitalu to badanie. Mimo tego zrobiłam prywatnie, mam ujemny.
Zapomniałam dodać, ze tez mieszkam w UK.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:17
PixiDixi lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta wrote:Klaudia ja trochę się dziwie, ze mowia Ci ze gbs to infekcja zwykła. Ja miałam w pierwszej ciazy dodatni i jak powiedziałam położnej, to bez żadnego gadania (nawet nie chciała wyników badań ode mnie) przykleiła mi żółta naklejkę na okładkę książki gbs positive. Miałam antybiotyk przy porodzie. Teraz tez rozmawiałam na ten temat z położna, powiedziała ze nie ma potrzeby robić, bo jeśli odejdą mi wody to oni robią na miejscu w szpitalu to badanie. Mimo tego zrobiłam prywatnie, mam ujemny.
Oni podobno robili mi niby na gbs i pokazywała mi to badanie i tam.nic nie bylo związane z gbs i ona mowi ze wyszlo wszystko dobrze a dzis dostalam wynik z prywatnej kliniki pozytywy... -
Klaudia przykro mi, że masz taki stres jeszcze na koniec z tym gbsem.. Też uważam, że jeśli nic się nie dzieje to do 40 tygodnia można spokojnie czekać. Ja się zastanawiam nad indukcją bo u mnie zaraz minie 41 tc a i tak się waham czy sie zgadzac.. Wiec mysle, że podjelas dobra decyzje ufając swojemu instynktowi
PolaP daj znać czy się dalej rozkręci, trzymamy kciuki:) zazdroszczę, bo u mnie ani pol skurczu a bellybestfriend.pl mowi, ze to juz 41+0 (wg usg 1 trymestru 40+3).
Słuchajcie śmieszna sprawa włączył mi sie tryb oszczędzania energii- pobudka, śniadanie, prysznic, drzemka, znowu przekąska, teraz relaks z kotem pod kocykiem.. Może to znak, że organizm zbiera siły na poród? Chce w to wierzyc -
nick nieaktualny
-
cuddlemuffin wrote:Klaudia przykro mi, że masz taki stres jeszcze na koniec z tym gbsem.. Też uważam, że jeśli nic się nie dzieje to do 40 tygodnia można spokojnie czekać. Ja się zastanawiam nad indukcją bo u mnie zaraz minie 41 tc a i tak się waham czy sie zgadzac.. Wiec mysle, że podjelas dobra decyzje ufając swojemu instynktowi
PolaP daj znać czy się dalej rozkręci, trzymamy kciuki:) zazdroszczę, bo u mnie ani pol skurczu a bellybestfriend.pl mowi, ze to juz 41+0 (wg usg 1 trymestru 40+3).
Słuchajcie śmieszna sprawa włączył mi sie tryb oszczędzania energii- pobudka, śniadanie, prysznic, drzemka, znowu przekąska, teraz relaks z kotem pod kocykiem.. Może to znak, że organizm zbiera siły na poród? Chce w to wierzyc
Dziękuję za duzo miłych slow i wsparcie.
Nie mam nic do indukcji porodu jesli sa do tego mocne argumenty w koncu nie jednemu dziecku życie uratowało.
Cieszę sie ze bede miec teraz codziennie ktg -
Biedronka89 wrote:Ja się zastanawiam nad jednym. Według twrminu om mam rodzić 21 a według raportu usg mam termin na sobotę. Ciekawa jestem co teraz będzie czy lekarz będzie się trzymać.
U nas sugerują się się tym jaki termin wpisany w kartę ciąży.
-
PolaP wrote:Wzięłam prysznic. Chyba pojadę bo mam do szpitala 60 km. Myślałam że nie rozpoznam skurczy tak dawno rodzilam. Ale szybko sobie przypomnialam
-
klaudia382 wrote:
Tak wyglada wczorajsze ktg podobno wszystko dobrze ja sama nie za bardzo umiem odczytywać ten zapis czy jest dobry czy zlyklaudia382 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Biedronka89 wrote:Mam do was pytanie za sto punktów bo się trochę wystraszyłam. Mam brzydkie żółte uplawy. Co to może być? Mam gdzieś z tym iść?