X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy Ineczka urodzila? Bo w poniedzialek miała się do szpitala zgłosić :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • PolaP Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od czwartej rano skurcze co 15 min. Teraz co 10. Nie są mocne. 10 sekund i tyle. Czy już czas do szpitala?

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Dziewczyny od czwartej rano skurcze co 15 min. Teraz co 10. Nie są mocne. 10 sekund i tyle. Czy już czas do szpitala?
    Myślę że możesz się pakować.

shadee lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym już się zbierała do szpitala :)
    Powodzenia!

l22nsg188x4pwv1x.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:

idź pod prysznic, wypij herbatę z melisy - jeśli się nasilą jedź do szpitala

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PolaP Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam prysznic. Chyba pojadę bo mam do szpitala 60 km. Myślałam że nie rozpoznam skurczy tak dawno rodzilam. Ale szybko sobie przypomnialam :-)

f2w3s65gj4wncr0v.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia ja trochę się dziwie, ze mowia Ci ze gbs to infekcja zwykła. Ja miałam w pierwszej ciazy dodatni i jak powiedziałam położnej, to bez żadnego gadania (nawet nie chciała wyników badań ode mnie) przykleiła mi żółta naklejkę na okładkę książki gbs positive. Miałam antybiotyk przy porodzie, po porodzie młody był monitorowany co godzinę przez 24h. Teraz tez rozmawiałam na ten temat z położna, powiedziała ze nie ma potrzeby robić, bo jeśli odejdą mi wody to oni robią na miejscu w szpitalu to badanie. Mimo tego zrobiłam prywatnie, mam ujemny.

Zapomniałam dodać, ze tez mieszkam w UK.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:17

PixiDixi lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Klaudia ja trochę się dziwie, ze mowia Ci ze gbs to infekcja zwykła. Ja miałam w pierwszej ciazy dodatni i jak powiedziałam położnej, to bez żadnego gadania (nawet nie chciała wyników badań ode mnie) przykleiła mi żółta naklejkę na okładkę książki gbs positive. Miałam antybiotyk przy porodzie. Teraz tez rozmawiałam na ten temat z położna, powiedziała ze nie ma potrzeby robić, bo jeśli odejdą mi wody to oni robią na miejscu w szpitalu to badanie. Mimo tego zrobiłam prywatnie, mam ujemny.

Oni podobno robili mi niby na gbs i pokazywała mi to badanie i tam.nic nie bylo związane z gbs i ona mowi ze wyszlo wszystko dobrze a dzis dostalam wynik z prywatnej kliniki pozytywy...

klz9h371w1o7q62n.png

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oni chcieli przebijać mi wody plodowe zapewniając ze wszystkie wyniki sa dobre i dobrze ze im nie zaufalam...

klz9h371w1o7q62n.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia przykro mi, że masz taki stres jeszcze na koniec z tym gbsem.. Też uważam, że jeśli nic się nie dzieje to do 40 tygodnia można spokojnie czekać. Ja się zastanawiam nad indukcją bo u mnie zaraz minie 41 tc a i tak się waham czy sie zgadzac.. Wiec mysle, że podjelas dobra decyzje ufając swojemu instynktowi

PolaP daj znać czy się dalej rozkręci, trzymamy kciuki:) zazdroszczę, bo u mnie ani pol skurczu a bellybestfriend.pl mowi, ze to juz 41+0 (wg usg 1 trymestru 40+3).

Słuchajcie śmieszna sprawa włączył mi sie tryb oszczędzania energii- pobudka, śniadanie, prysznic, drzemka, znowu przekąska, teraz relaks z kotem pod kocykiem.. Może to znak, że organizm zbiera siły na poród? Chce w to wierzyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie generalnie lekarz twierdzi że łożysko starzeje się o tydzień szybciej niż wynika to z terminu om. Dlatego zaczynam się bać że jeżeli nic samo się nie ruszy to w przyszłym tygodniu czeka mnie indukcja

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Klaudia przykro mi, że masz taki stres jeszcze na koniec z tym gbsem.. Też uważam, że jeśli nic się nie dzieje to do 40 tygodnia można spokojnie czekać. Ja się zastanawiam nad indukcją bo u mnie zaraz minie 41 tc a i tak się waham czy sie zgadzac.. Wiec mysle, że podjelas dobra decyzje ufając swojemu instynktowi

PolaP daj znać czy się dalej rozkręci, trzymamy kciuki:) zazdroszczę, bo u mnie ani pol skurczu a bellybestfriend.pl mowi, ze to juz 41+0 (wg usg 1 trymestru 40+3).

Słuchajcie śmieszna sprawa włączył mi sie tryb oszczędzania energii- pobudka, śniadanie, prysznic, drzemka, znowu przekąska, teraz relaks z kotem pod kocykiem.. Może to znak, że organizm zbiera siły na poród? Chce w to wierzyc

Dziękuję za duzo miłych slow i wsparcie.

Nie mam nic do indukcji porodu jesli sa do tego mocne argumenty w koncu nie jednemu dziecku życie uratowało.
    Cieszę sie ze bede miec teraz codziennie ktg :)

klz9h371w1o7q62n.png

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14l4rc0.jpg

Tak wyglada wczorajsze ktg podobno wszystko dobrze ja sama nie za bardzo umiem odczytywać ten zapis czy jest dobry czy zly

klz9h371w1o7q62n.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja się zastanawiam nad jednym. Według twrminu om mam rodzić 21 a według raportu usg mam termin na sobotę. Ciekawa jestem co teraz będzie czy lekarz będzie się trzymać.

U nas sugerują się się tym jaki termin wpisany w kartę ciąży.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Wzięłam prysznic. Chyba pojadę bo mam do szpitala 60 km. Myślałam że nie rozpoznam skurczy tak dawno rodzilam. Ale szybko sobie przypomnialam :-)
    OOo to masz kawałek drogi więc ja bym się też pozbierała już :) Ja mam 10-15min do szpitala więc jeszcze bym poczekała. Powodzenia!!! :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    14l4rc0.jpg

Tak wyglada wczorajsze ktg podobno wszystko dobrze ja sama nie za bardzo umiem odczytywać ten zapis czy jest dobry czy zly
    Ładny zapis, nic praktycznie się nie dzieje ;) Ten prawie płaski zapisan na dole to praca macicy a u góry - taki bardziej skoczny to tętno dzidziusia.

klaudia382 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia382 wrote:
    14l4rc0.jpg

Zapis ładny, reaktywny.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie się skurcze na KTG nie pisały a rozwarcie miałam już 3 cm i odczuwałam narastające skurcze co 7 minut :)
    taka sytuacja

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie za sto punktów bo się trochę wystraszyłam. Mam brzydkie żółte uplawy. Co to może być? Mam gdzieś z tym iść?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mam do was pytanie za sto punktów bo się trochę wystraszyłam. Mam brzydkie żółte uplawy. Co to może być? Mam gdzieś z tym iść?
    Brzydkie tzn jakie? Mają zapach brzydki czy co? Ja mam takie od dobrych kilka tygodni ale nie mają zapachu a ph jest ok - moja gin mówi ze to śluz szyjkowy i pod koniec ciąży może być żółtawy i może być go sporo. Ja mam zazwyczaj tak rano, że jest go dużo. Ale ph jest ok, nic mi nie dolega - nie swędzi, nie piecze, a zapach też ok więc nie martwię się tym :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ