X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Nalia - gratulacje! :) no niezłe atrakcje, ale najważniejsze że już po wszystkim ;* zdrówka dla Was

Dziewczyny które już rodziły sn - powiedzcie mi, decydowałyście się na lewatywę? Trochę wstydliwe pytanie, ale przeraża mnie ta wizja, a z drugiej strony nie mniej przeraża wypróżnienie podczas porodu przy mężu :/ i nie wiem co myśleć... Położna podczas zwiedzania porodówki powiedziała że robią na życzenie więc to moja decyzja, a gin mi powiedziała że lepiej zrobić jeśli GBS mam dodatni i nie wiem co w planie porodu wpisać :/

Ja miałam lewatywe, bo po baloniku była chyba wskazana wg szpitala, nie wiem do konca, ale nie mialam nic przeciwko, bo wolalam byc oczyszczona. Trzyma kilka godzin. I polecam, chocby ze wzgledu na to, ze po porodzie nie wyobrazam sie wyproznic wczesniej niz po dobrych kilku godzinach, a do tego przy bolach partych na 100% wszystko by samo wyszlo ;)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • klaudia382 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decyzja polskiego ginekologa padła taka ze w środę bede miec wywolywany poród. Boje sie strasznie. Na noc bede sama a z angielskim u mnie strasznie ciężko wiec mam stresa jak ja sie z nimi zgadam

klz9h371w1o7q62n.png
  • krooolik Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2018, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po i mam moja córeczkę na świecie. Urodziła się o 22:17. 4 kg i 57 cm. Nie powiem, że było łatwo, mimo, że miałam znieczulenie. Na koniec bolało i myślałam, że nie dam rady, ale się udało. Na dodatek była owinieta pepowina. Nie udało mi się jeszcze przespac po porodzie, cały czas je, bolą mnie już powoli brodawki. A mi się tak chce spać :-(

PixiDixi, Duzaa, MałaCzarna1988, Vanilka, Ania 12345, Urszulka89, Britty, cuddlemuffin, karolcia87, magdis, Kaktus93, Mmargotka, pumka1990, katka84, Loczek2018, marta258, dżelka, Carolline lubią tę wiadomość

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krooolik gratulacje! Zdrowka dla Was.

krooolik lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krooolik wrote:
    Ja już po i mam moja córeczkę na świecie. Urodziła się o 22:17. 4 kg i 57 cm. Nie powiem, że było łatwo, mimo, że miałam znieczulenie. Na koniec bolało i myślałam, że nie dam rady, ale się udało. Na dodatek była owinieta pepowina. Nie udało mi się jeszcze przespac po porodzie, cały czas je, bolą mnie już powoli brodawki. A mi się tak chce spać :-(
    Gratulacje!!!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym mamusia! Jeju jakie piękne wieści z rana!!

A my się witamy w 40 tyg, mam nadzieję że do końca lipca się rozpakujemy :D

krooolik, Mmargotka lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje krooolik. Czyli jest dziecko z piątku 13 :) szczęściara pewnie będzie :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, krooolik, gratulacje! Zazdroszcze, ze już macie maluszki przy sobie, ja to chyba bede rekordzistka, juz 6 dni po terminie a nic sie nawet nie zapowiada.. Zaraz ide na kontrole do szpitala. Jak mi powiedza, ze szyjka zamknieta i twarda to sie zalamie.. Ile mozna chodzic w ciazy no?

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin ja byłam przeterminowana 9 dni i też samo nie ruszyło. Ja nie wiem o co chodzi z tym organizmem kobiety, że się zebrać nie chce do porodu.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Nalia, krooolik, gratulacje! Zazdroszcze, ze już macie maluszki przy sobie, ja to chyba bede rekordzistka, juz 6 dni po terminie a nic sie nawet nie zapowiada.. Zaraz ide na kontrole do szpitala. Jak mi powiedza, ze szyjka zamknieta i twarda to sie zalamie.. Ile mozna chodzic w ciazy no?

Z tym rekordem to idziemy łeb w łeb! :D
    Ja byłam wczoraj na wizycie to szyjka wprawdzie skrócona i miękką ale zamknięta... Także obie mamy ciekawa sytuacje. Daj znać co Ci dzisiaj powiedzieli w szpitalu. Ja już do poniedziałku nigdzie sie na kontrole nie wybieram (chyba że coś by sie działo ale to wiadomo). A w poniedziałek po 10.00 na IP i na oddział już.

Też się zastanawiam ile można ale lekarz stwierdził ze nie po to się mowi ze średnio 280 dni ciąża trwa zeby wyścigi urządzać. I ze średnio znaczy jedna babeczka dłużej niż 280 druga mniej niż 280 i tak średnio wychodzi. I ze jak jest w porządku to nie ma co sie spieszyć z porodem (łatwo mu mówić :P )
    I żeby wyłączyć telefon bo pewnie juz ludzie męczą telefonami i pytaniami ciągłymi :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 08:11

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • sunset Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę urodziła się nasza Izunia - 3270g i 49cm

Nadrabiać będę Was później :) pozdrawiamy

Vanilka, PixiDixi, Duzaa, magdis, Britty, MałaCzarna1988, Urszulka89, karolcia87, Kaktus93, terka, pumka1990, katka84, krooolik, Loczek2018, marta258, dżelka, Carolline, melbusia88 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krooolik, sunset gratuluję! Super wieści:)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Z tym rekordem to idziemy łeb w łeb! :D
    Ja byłam wczoraj na wizycie to szyjka wprawdzie skrócona i miękką ale zamknięta... Także obie mamy ciekawa sytuacje. Daj znać co Ci dzisiaj powiedzieli w szpitalu. Ja już do poniedziałku nigdzie sie na kontrole nie wybieram (chyba że coś by sie działo ale to wiadomo). A w poniedziałek po 10.00 na IP i na oddział już.

Też się zastanawiam ile można ale lekarz stwierdził ze nie po to się mowi ze średnio 280 dni ciąża trwa zeby wyścigi urządzać. I ze średnio znaczy jedna babeczka dłużej niż 280 druga mniej niż 280 i tak średnio wychodzi. I ze jak jest w porządku to nie ma co sie spieszyć z porodem (łatwo mu mówić :P )
    I żeby wyłączyć telefon bo pewnie juz ludzie męczą telefonami i pytaniami ciągłymi :P

Niby wszystko racja ale z drugiej strony im dłużej w ciąży tym maluch większy i ciężej go wydusić :) moja babcia twierdzi że urodziła 3 tyg po terminie więc zdecydowany rekord :D
    My mamy jeszcze imprezę urodzinowa teścia na sali akurat w dzień mojego terminu, nie mam siły chodzić a co dopiero imprez owac mam nadzieję że wszesniej się rozpakuje.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) a ja dziś idę na weselicho. Choć szczerez bym w domu została... Ale najbliższa rodzina, mąż świadkiem a ja jeszcze się toczę więc źle nie jest :)

Gratulacje wszystkim nowym mamusiom <3

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Niby wszystko racja ale z drugiej strony im dłużej w ciąży tym maluch większy i ciężej go wydusić :) moja babcia twierdzi że urodziła 3 tyg po terminie więc zdecydowany rekord :D
    My mamy jeszcze imprezę urodzinowa teścia na sali akurat w dzień mojego terminu, nie mam siły chodzić a co dopiero imprez owac mam nadzieję że wszesniej się rozpakuje.
    Hej. A przyjdzie taki dzień, że będziemy już wszystkie rozpakowane :p
    Ja mam ten imprezę za tydzień na sali urodziny 40 brata ale nie idę bo prawdopodobnie będę w szpitalu już. Zobaczymy co powie ginekolog w piątek. Tym bardziej, że nie ma mojego męża. Przyjedzie dopiero po 24 a mi się nie chce samej iść. No chyba, że urodze szybciej to przyjedzie szybciej ale jakoś w to nie wierzę. Jedyne co odczuwam to ból krocza i, że jest już mi coraz ciężej ale to nie zwiastun porodu :(

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:

A nam położna znów mówiła ze większe dziecko (bez przesad oczywiście :D ) łatwiej bo grawitacja pomaga ;)
    Jak będzie, zobaczymy ;)

Mmargotka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • blama Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje mamusie! coraz więcej nas - rozpakowanych, za pozostałe trzymam kciuki :) aktualnie rzadko piszę ale często czytam, Milenka nasza jest cudowna ładnie je i dalej w nocy pospać no i przybiera na wadze :) przez nasz dom przewala się teraz strasznie dużo ludzi - ciotki, babki, sąsiadki...

a teraz się chwalę - oto i Ona Milenka :)

https://zapodaj.net/44949f0bcf467.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2018, 11:07

Mmargotka, pumka1990, katka84, terka, krooolik, Kaktus93, marta258, Carolline lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamom!

U mnie w nocy dziś dziwna akcja. Jak wstałam w nocy polaly mi się wody po nogach ale niedużo tak jedna szklanka.
    Potem zaczęły się skurcze: 3 razy powróciły. Byłam pewna że to to i czekałam aż się rozkręci zjadłam coś żeby mieć siłę :)
    Wczoraj się przeprowadziliśmy i myślałam sobie no fajnie Mała czekala tylko na przeprowadzkę :)
    Położyłam się z powrotem z nastawieniem ze pewnie niebawem skurcze lub chlusniecie wód mnie obudzi.
    A tu nic, potem spałam aż do teraz.
    Pamietam ze shadee tak pociekły wody trochę i potem rodziła...
    Nie wiem czy powinnam to skontrolować i o co chodzi.

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Gratuluje mamusie! coraz więcej nas - rozpakowanych, za pozostałe trzymam kciuki :) aktualnie rzadko piszę ale często czytam, Milenka nasza jest cudowna ładnie je i dalej w nocy pospać no i przybiera na wadze :) przez nasz dom przewala się teraz strasznie dużo ludzi - ciotki, babki, sąsiadki...

a teraz się chwalę - oto i Ona Milenka :)

https://zapodaj.net/44949f0bcf467.jpg.html
    Ale ta Milenka cudna, śmieszka mała :) jeszcze raz gratuluję!

mhsvp07wihx7lu0a.png

Wysłany: 14 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Gratuluję nowym mamom!

U mnie w nocy dziś dziwna akcja. Jak wstałam w nocy polaly mi się wody po nogach ale niedużo tak jedna szklanka.
    Potem zaczęły się skurcze: 3 razy powróciły. Byłam pewna że to to i czekałam aż się rozkręci zjadłam coś żeby mieć siłę :)
    Wczoraj się przeprowadziliśmy i myślałam sobie no fajnie Mała czekala tylko na przeprowadzkę :)
    Położyłam się z powrotem z nastawieniem ze pewnie niebawem skurcze lub chlusniecie wód mnie obudzi.
    A tu nic, potem spałam aż do teraz.
    Pamietam ze shadee tak pociekły wody trochę i potem rodziła...
    Nie wiem czy powinnam to skontrolować i o co chodzi.
    Mmargotka podobnie miałam ale dzisiaj rano. Jak wstałam o 10.00 to poczułam mokro w majtkach, a tam chyba resztka czopu z wodną wydzieliną na pół majtek. Na razie miałam 2 bolesne skurcze, takie że aż musiałam zastygnąć w bezruchu ale nie wiem czy to przez śniadanie- jadłam smażone naleśniki z serem i może jakaś niestrawność. Czekam na rozwój wydarzeń. A brzuch to się od wczoraj spina.

mhsvp07wihx7lu0a.png
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ