X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia - gratulacje! :) no niezłe atrakcje, ale najważniejsze że już po wszystkim ;* zdrówka dla Was

Dziewczyny które już rodziły sn - powiedzcie mi, decydowałyście się na lewatywę? Trochę wstydliwe pytanie, ale przeraża mnie ta wizja, a z drugiej strony nie mniej przeraża wypróżnienie podczas porodu przy mężu :/ i nie wiem co myśleć... Położna podczas zwiedzania porodówki powiedziała że robią na życzenie więc to moja decyzja, a gin mi powiedziała że lepiej zrobić jeśli GBS mam dodatni i nie wiem co w planie porodu wpisać :/

qb3cp07w5ku95ses.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek ja nie zaznaczalam tej opcji w planie porodu. Porozmawiam z położną jak juz trafię na szpital i zobacze co ona na ten temat myśli. U mnie GBS ujemny.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Nalia - gratulacje! :) no niezłe atrakcje, ale najważniejsze że już po wszystkim ;* zdrówka dla Was

Dziewczyny które już rodziły sn - powiedzcie mi, decydowałyście się na lewatywę? Trochę wstydliwe pytanie, ale przeraża mnie ta wizja, a z drugiej strony nie mniej przeraża wypróżnienie podczas porodu przy mężu :/ i nie wiem co myśleć... Położna podczas zwiedzania porodówki powiedziała że robią na życzenie więc to moja decyzja, a gin mi powiedziała że lepiej zrobić jeśli GBS mam dodatni i nie wiem co w planie porodu wpisać :/
    Loczek ja kupiłam czopki glicerolowe i jak sama się nie oczyszczę przy pierwszych skurczach, to jeszcze w domu sobie zaaplikuję. Przy pierwszym porodzie poprosiłam położną i mi dała czopek. Załatwiłam się już na porodówce, ale w sumie zrobiłam to, bo lepiej przeć podobno, a nie dlatego, że miałabym to zrobić przy mężu czy położnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 09:24

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

ja byłam w toalecie przed samym wyjazdem na porodówkę - mój organizm sam się oczyścił. zapewniam cię jednak że kwestia ewentualnego wstydu w trakcie porodu przestaje mieć przy skurczach jakiekolwiek znaczenie :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

Ja będę się zgadzać. Po pierwsze skurcze po lewatywie były dużo mocniejsze, rozwarcie poszło szybciej również. A po drugie to bardziej higieniczne podczas porodu. Wiadomo, że odbyt leży blisko pochwy a po co mam się jeszcze przejmować niespodzianką podczas paraci zamiast skupić się na robocie? :) Tak to jest czysto :p podczas przechodzenia główki jest niesamowite parcie na odbyt. Lewatywę u nas robią w wc, tylko ty i położna. Potem w samotności robisz co musisz i masz spokój.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. I to zdanie o higienie porodu to nam sama położna na szkole rodzenia mówiła i ma rację - ale to tylko moje zdanie. U nas też nie robi się jej rutynowo ale ja napewno się zgodzę.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek ja mam zamiar przyjąć ta opcje. Ale planuje rodzic do wody i tym bardziej wolałabym uniknąć pływających niespodzianek :D
    Jakos tak dziwnie bym sie czuła :D

Ale u nas to nie wiadomo kiedy co bedzie...
    Gdzie tam młody sie nigdzie nie wybiera :D byłam na kontroli u swojego lekarza zamiast iść do szpitala, nie chciałam zeby mnie kładli na darmo na weekend. I podjęliśmy bardzo dobra decyzje. Bo wszystko zamknięte na cztery spusty pięć zamków i dwie kłódki... W poniedziałek już mam iść do szpitala bo będzie 8 dni po terminie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 11:13

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu rutynowe podają lewatywę. Mimo że myślałam, że jestem już całkowicie 'czysta' to jednak przy partych cos tam jednak jeszcze poszło niestety. Zapewniam jednak, że w tym konkretnym momencie nie miało to dla mnie najmniejszego znaczenia :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie wyzalic- cholerny piatek 13.. Kot rzygał 22-1 w nocy pod koniec prawie samą krwią i śliną, rozwazalismy czy go na ostry dyzur nie wiezc.. Wet dzis o 16 planowo. Ja nie moglam spac bo mala tak wsciekle kopala ze az bolalo, nie szlo lezec ani siedziec, musialam chodzic az zasnela.balam sie ze cos jej jest tak walczyła. You Maz w tym wszystkim dostal takiego stresu ze dzis zdycha w pracy z biegunka i bolem brzucha. A ja 5 dni po terminie musze isc po zakupy zeby mu ugotowac rosol bo nic nie ma w domu, mielismy dzis zamawiac ostre żarcie na pobudzenie skurczow, a bedzie ryżanka. Super. Dobrze jednak, ze nie rodze, tylko tego brak.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

• marta258 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia
    Gratulacje dla Ciebie i malutkiej :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • Ania 12345 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas polozna mówi żeby przed porodem samemu się oczyścić bo lewatywy nie robią. Czyli jak już się coś zacznie dziać to czopki glicerynowe. Ja już sobie kupiłam i spakowalam w torbe

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddlemuffin, jak na 13 w piątek przystało ;) dla mnie to też nie jest najlepszy dzień ale nawet nie chce mi się pisać bo padam na pysk a zaraz będę mieć gości na obiedzie...

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nas zapakowali do szpitala a porodu nie wywołują... Coś jest w tym piątku 13

oar89jcggibdab41.png

Wysłany: 13 lipca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj piątek 13 i mi zostało na dodatek 13 dni do porodu :/

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. My też ciągle w dwupaku. Wczoraj zafundowałam młodej obrót zewnętrzny i jest już w położeniu główkowym. Teraz tylko muszę jej pomóc wstawic sie w kanał i mogę rodzić.
    Co do lewatywy - w UK wcale się jej nie robi przed porodem. Ja przed pierwszym porodem sama się oczyściłam, właściwie to był jeden w pierwszych objawów zblizajacego się porodu. Mam nadzieję że i tym razem tak będzie.

cuddlemuffin, pumka1990 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy u was zdarzają się jeszcze wymioty? Mnie dziś strasznie po obiedzie pogonilo i się zastanawiam czy to jakiś błąd dietetyczny czy coś się dzieje, bo już kilka razy przechodzilam rotawirusa i niestety nie kończyło się to dobrze, a też nie sądzę że to objaw porodu bo nawet czop nie wypadl i żadnych innych objawów nie odczuwam.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png

Wysłany: 13 lipca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały to chyba już wyjs ia szuka ale mu jakoś nie wychodzi. No tak się kreci, że mam wrażenie, że zaraz mnie rozerwie. Na srozne strony. Już moja skóra dłużej tego nie wytrzyma. Nie dość że skóra to aż mnie krok boli i tak codziennie o tej porze wlasnie

zi13ebkmg8wuecxi.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że minęła dopiero pierwsza doba, ale mam wrażenie, że moje dziecko w ogole mało je. Dzisiaj ja karmiłam 3 razy, a do tego jakoś mam wrażenie, że była nadal głodna, ale nie chciała ssać... Chciałam ją nakarmić po raz kolejny, ale śpi jak zabita.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, wiem, że minęła dopiero pierwsza doba, ale mam wrażenie, że moje dziecko w ogole mało je. Dzisiaj ja karmiłam 3 razy, a do tego jakoś mam wrażenie, że była nadal głodna, ale nie chciała ssać... Chciałam ją nakarmić po raz kolejny, ale śpi jak zabita.
    Nalia budź ją co 3 godziny i przystawiaj, szybciej się nauczy, a i Ty będziesz miała pokarm.

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 12345 wrote:
    Mój mały to chyba już wyjs ia szuka ale mu jakoś nie wychodzi. No tak się kreci, że mam wrażenie, że zaraz mnie rozerwie. Na srozne strony. Już moja skóra dłużej tego nie wytrzyma. Nie dość że skóra to aż mnie krok boli i tak codziennie o tej porze wlasnie
    Ania u mnie też ma taką porę - wieczorną, że tak się kręci i wije, nadrabia za cały dzień.

ojxevcqg1xm9p63u.png
‹‹ 1231 1232 1233 1234 1235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ