LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nalia - gratulacje! no niezłe atrakcje, ale najważniejsze że już po wszystkim ;* zdrówka dla Was
Dziewczyny które już rodziły sn - powiedzcie mi, decydowałyście się na lewatywę? Trochę wstydliwe pytanie, ale przeraża mnie ta wizja, a z drugiej strony nie mniej przeraża wypróżnienie podczas porodu przy mężu i nie wiem co myśleć... Położna podczas zwiedzania porodówki powiedziała że robią na życzenie więc to moja decyzja, a gin mi powiedziała że lepiej zrobić jeśli GBS mam dodatni i nie wiem co w planie porodu wpisać -
Loczek2018 wrote:Nalia - gratulacje! no niezłe atrakcje, ale najważniejsze że już po wszystkim ;* zdrówka dla Was
Dziewczyny które już rodziły sn - powiedzcie mi, decydowałyście się na lewatywę? Trochę wstydliwe pytanie, ale przeraża mnie ta wizja, a z drugiej strony nie mniej przeraża wypróżnienie podczas porodu przy mężu i nie wiem co myśleć... Położna podczas zwiedzania porodówki powiedziała że robią na życzenie więc to moja decyzja, a gin mi powiedziała że lepiej zrobić jeśli GBS mam dodatni i nie wiem co w planie porodu wpisaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 09:24
-
Loczek2018 wrote:Nalia - gratulacje! no niezłe atrakcje, ale najważniejsze że już po wszystkim ;* zdrówka dla Was
Dziewczyny które już rodziły sn - powiedzcie mi, decydowałyście się na lewatywę? Trochę wstydliwe pytanie, ale przeraża mnie ta wizja, a z drugiej strony nie mniej przeraża wypróżnienie podczas porodu przy mężu i nie wiem co myśleć... Położna podczas zwiedzania porodówki powiedziała że robią na życzenie więc to moja decyzja, a gin mi powiedziała że lepiej zrobić jeśli GBS mam dodatni i nie wiem co w planie porodu wpisać
ja byłam w toalecie przed samym wyjazdem na porodówkę - mój organizm sam się oczyścił. zapewniam cię jednak że kwestia ewentualnego wstydu w trakcie porodu przestaje mieć przy skurczach jakiekolwiek znaczenie
-
Dziewczyny które już rodziły sn - powiedzcie mi, decydowałyście się na lewatywę? Trochę wstydliwe pytanie, ale przeraża mnie ta wizja, a z drugiej strony nie mniej przeraża wypróżnienie podczas porodu przy mężu i nie wiem co myśleć... Położna podczas zwiedzania porodówki powiedziała że robią na życzenie więc to moja decyzja, a gin mi powiedziała że lepiej zrobić jeśli GBS mam dodatni i nie wiem co w planie porodu wpisać
Ja będę się zgadzać. Po pierwsze skurcze po lewatywie były dużo mocniejsze, rozwarcie poszło szybciej również. A po drugie to bardziej higieniczne podczas porodu. Wiadomo, że odbyt leży blisko pochwy a po co mam się jeszcze przejmować niespodzianką podczas paraci zamiast skupić się na robocie? Tak to jest czysto :p podczas przechodzenia główki jest niesamowite parcie na odbyt. Lewatywę u nas robią w wc, tylko ty i położna. Potem w samotności robisz co musisz i masz spokój.
-
Loczek ja mam zamiar przyjąć ta opcje. Ale planuje rodzic do wody i tym bardziej wolałabym uniknąć pływających niespodzianek
Jakos tak dziwnie bym sie czuła
Ale u nas to nie wiadomo kiedy co bedzie...
Gdzie tam młody sie nigdzie nie wybiera byłam na kontroli u swojego lekarza zamiast iść do szpitala, nie chciałam zeby mnie kładli na darmo na weekend. I podjęliśmy bardzo dobra decyzje. Bo wszystko zamknięte na cztery spusty pięć zamków i dwie kłódki... W poniedziałek już mam iść do szpitala bo będzie 8 dni po terminieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 11:13
MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
U mnie w szpitalu rutynowe podają lewatywę. Mimo że myślałam, że jestem już całkowicie 'czysta' to jednak przy partych cos tam jednak jeszcze poszło niestety. Zapewniam jednak, że w tym konkretnym momencie nie miało to dla mnie najmniejszego znaczenia
-
Musze sie wyzalic- cholerny piatek 13.. Kot rzygał 22-1 w nocy pod koniec prawie samą krwią i śliną, rozwazalismy czy go na ostry dyzur nie wiezc.. Wet dzis o 16 planowo. Ja nie moglam spac bo mala tak wsciekle kopala ze az bolalo, nie szlo lezec ani siedziec, musialam chodzic az zasnela.balam sie ze cos jej jest tak walczyła. You Maz w tym wszystkim dostal takiego stresu ze dzis zdycha w pracy z biegunka i bolem brzucha. A ja 5 dni po terminie musze isc po zakupy zeby mu ugotowac rosol bo nic nie ma w domu, mielismy dzis zamawiac ostre żarcie na pobudzenie skurczow, a bedzie ryżanka. Super. Dobrze jednak, ze nie rodze, tylko tego brak.
MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. My też ciągle w dwupaku. Wczoraj zafundowałam młodej obrót zewnętrzny i jest już w położeniu główkowym. Teraz tylko muszę jej pomóc wstawic sie w kanał i mogę rodzić.
Co do lewatywy - w UK wcale się jej nie robi przed porodem. Ja przed pierwszym porodem sama się oczyściłam, właściwie to był jeden w pierwszych objawów zblizajacego się porodu. Mam nadzieję że i tym razem tak będzie.cuddlemuffin, pumka1990 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dziewczyny czy u was zdarzają się jeszcze wymioty? Mnie dziś strasznie po obiedzie pogonilo i się zastanawiam czy to jakiś błąd dietetyczny czy coś się dzieje, bo już kilka razy przechodzilam rotawirusa i niestety nie kończyło się to dobrze, a też nie sądzę że to objaw porodu bo nawet czop nie wypadl i żadnych innych objawów nie odczuwam.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Mój mały to chyba już wyjs ia szuka ale mu jakoś nie wychodzi. No tak się kreci, że mam wrażenie, że zaraz mnie rozerwie. Na srozne strony. Już moja skóra dłużej tego nie wytrzyma. Nie dość że skóra to aż mnie krok boli i tak codziennie o tej porze wlasnie
-
Dziewczyny, wiem, że minęła dopiero pierwsza doba, ale mam wrażenie, że moje dziecko w ogole mało je. Dzisiaj ja karmiłam 3 razy, a do tego jakoś mam wrażenie, że była nadal głodna, ale nie chciała ssać... Chciałam ją nakarmić po raz kolejny, ale śpi jak zabita.❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Dziewczyny, wiem, że minęła dopiero pierwsza doba, ale mam wrażenie, że moje dziecko w ogole mało je. Dzisiaj ja karmiłam 3 razy, a do tego jakoś mam wrażenie, że była nadal głodna, ale nie chciała ssać... Chciałam ją nakarmić po raz kolejny, ale śpi jak zabita.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Ania 12345 wrote:Mój mały to chyba już wyjs ia szuka ale mu jakoś nie wychodzi. No tak się kreci, że mam wrażenie, że zaraz mnie rozerwie. Na srozne strony. Już moja skóra dłużej tego nie wytrzyma. Nie dość że skóra to aż mnie krok boli i tak codziennie o tej porze wlasnie