X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    No mnie tez tak liczy jak Nalia:) Pokazuje mi w kalendarzu ze teraz jestem w 6tc;)
    Sporo lekarzy tak robi :) ale mój jakos trzyma sie tego liczenia a mi tM w sumie brz różnicy :D i tak z usg juz wychodzi, ze sa starsze a terminu z usg jeszcze nie chce podać wiec niech i tak bedzie :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak teraz z Waszymi objawami?. Pytam bo js jakas taka ptawie bezobjawowa. Troche piersi mnie bola czasami bole w krzyzu ,a w sumie od kilku dni to prawie nic nic.Piersi to musze mocniej docisnac by poczuc. Wiem,ze jest roznie ,ze objawy raz da mocniej raz slabiej ,ale hmm jestem w ciazy blizniaczej i sadzilam,ze te objawy to jakies konkretniejsze będą. ...

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny a jak teraz z Waszymi objawami?. Pytam bo js jakas taka ptawie bezobjawowa. Troche piersi mnie bola czasami bole w krzyzu ,a w sumie od kilku dni to prawie nic nic.Piersi to musze mocniej docisnac by poczuc. Wiem,ze jest roznie ,ze objawy raz da mocniej raz slabiej ,ale hmm jestem w ciazy blizniaczej i sadzilam,ze te objawy to jakies konkretniejsze będą. ...
    Ja mam tak samo jak Ty;) Bolą mnie piersi jedynie z mocniejszych objawów, tak to czuje się nawet dobrze:)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinni mnie uspic do konca 1 trymestru i wybudzic powiedzmy w 14tc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Powinni mnie uspic do konca 1 trymestru i wybudzic powiedzmy w 14tc :)
    Tez bym tak chciała :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co :/ boli mnie lewy migdał i jest lekko zaczerwieniony :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mózg szwankuje. Ryczałam bo szklankę rozbiłam

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ech dzięki wam wszystkim za słowa wsparcia... brzuch mnie wciąż pobolewa, krew również jest, nadziei już nie ma.
    Najgorsze jest to że tak dostałam od życia po nosie. W pierwszej ciąży wszystko było idealnie, szybki i łatwy poród, córeczka najwspanialsza na świecie. Więc niby czemu teraz miałoby być inaczej? Rodzina już usłyszała radosną nowinę a teraz trzeba wszystko odwoływać. Mam nauczkę by następnym razem się wstrzymać z informowaniem. Plany już były porobione co i jak będzie, jak wszystko zgrać z moją pracą i egzaminami. Teraz już nic nie wiem :(
    Ale trzymam za was wszystkie kciuki, mam nadzieję że już żadna nie pójdzie tą samą drogą co ja i każda z was w lipcu przytuli swojego maluszka :)
    Sanka tak bardzo mi przykro :-( Przytulam Cię mocno i chciałam ci powiedzieć, że ty też jeszcze przytulisz swojego maluszka. Może nie w lipcu, ale na pewno tak będzie. Domyślam się jak ci źle i ciężko, ale pamiętaj, że to nie koniec. Wszystko się poukłada.

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    A mi mózg szwankuje. Ryczałam bo szklankę rozbiłam
    Ja ostatnio ryczałam bo jajko było na twardo a nie na miękko, wiec to chyba szwankowanie ciążowe;d

shadee lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormonki wam szaleją :) ja jak narazie tez można powiedzieć ze jestem bezobjawowa. No moze zmęczenie mnie moze zdradzić :) a lekarze zazwyczaj liczą skończone całe tygodnie ciazy, na początku mnie to myliło ale juz sie przyzwyczaiłam.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Biorę 3 razy dziennie duphaston. Acard raz dziennie i Neoparin to heparyna. Wczoraj i dziś jedynie przy podcieraniu na papierze od czasu do czasu pojawiają się brązowe upławy. Podejrzewam że to po Neoparin. Czy ktoś ma doświadczenie z tymi zastrzykami. Moja ginekolog mówi że do póki nie ma żywej krwi to okey ale przyznam że do piątku chyba serce mi stanie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mega się wzruszam i nawet jak słyszę świąteczna piosenke, to potrafię się popłakać. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja ostatnio ryczałam bo jajko było na twardo a nie na miękko, wiec to chyba szwankowanie ciążowe;d

A w ogole mozna jajka na miękko??? Chyba nie wolno? Jedynie na twardo.

Ja jeszcze zadnych objawów nie mam i mne to troche niepokoi. Zapachy wyczuwam na kilometr ale jem jak jadłam i zadnych mdłości nie mam. Kiedy sie powinny zacząc mdłości :(. Za to zmęczona jestem ze przespalabym cała zimę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 19:06

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:

Ja jeszcze zadnych objawów nie mam i mne to troche niepokoi. Zapachy wyczuwam na kilometr ale jem jak jadłam i zadnych mdłości nie mam. Kiedy sie powinny zacząc mdłości :(. Za to zmęczona jestem ze przespalabym cała zimę.
    Z tego co ja wiem to możemy;) Maja znacznie więcej wartości odżywczych, no i ewentualne bakterie są na skorupce wiec giną one w wysokiej temperaturze:) Ja wiem tylko ze nie możemy jesc serów pleśniowych i pic niektórych ziół, o niczym więcej mi nie wiadomo ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości nie musza wystąpić w ciazy. I 3maj kciuki zeby cie to ominęło :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Biorę 3 razy dziennie duphaston. Acard raz dziennie i Neoparin to heparyna. Wczoraj i dziś jedynie przy podcieraniu na papierze od czasu do czasu pojawiają się brązowe upławy. Podejrzewam że to po Neoparin. Czy ktoś ma doświadczenie z tymi zastrzykami. Moja ginekolog mówi że do póki nie ma żywej krwi to okey ale przyznam że do piątku chyba serce mi stanie
    Muminka a w jakiej dawce masz neoparine?

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:

https://mamaginekolog.pl/jaja-w-ciazy/

Mądry artykuł o jajkach w ciąży - zdrowy rozsądek przede wszystkim, ja np. nie jem jajek z marketu, tylko takie swojskie

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:

Ja też nie mam żadnych mdlosci.. Senna i zmeczona jestem i krzyz i brzuch pobolewa. Czasami piersi pobola.. Pozatym cisza

3i499vvjspjyuavk.png

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    https://mamaginekolog.pl/jaja-w-ciazy/

Mądry artykuł o jajkach w ciąży - zdrowy rozsądek przede wszystkim, ja np. nie jem jajek z marketu, tylko takie swojskie
    Też właśnie ten artykuł kiedyś czytałam :) Ja też zawsze się cieszę jak dostanę jajka od babci ze wsi, ale jak ich nie mam to kupuje sklepowe, trzymam w lodówce, patrzę czy nie są gdzieś pęknięte, czy brzydko nie pachną i jem. Nigdy nic po jajkach mi się nie stało, bardzo je lubię i uważam za bombę witaminową dla organizmu :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Muminka a w jakiej dawce masz neoparine?
    0,4
    Biorę też acard
    Moja waga 50 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 20:13

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ