SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    No mnie tez tak liczy jak Nalia:) Pokazuje mi w kalendarzu ze teraz jestem w 6tc;)
    Sporo lekarzy tak robi :) ale mój jakos trzyma sie tego liczenia a mi tM w sumie brz różnicy :D i tak z usg juz wychodzi, ze sa starsze a terminu z usg jeszcze nie chce podać wiec niech i tak bedzie :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak teraz z Waszymi objawami?. Pytam bo js jakas taka ptawie bezobjawowa. Troche piersi mnie bola czasami bole w krzyzu ,a w sumie od kilku dni to prawie nic nic.Piersi to musze mocniej docisnac by poczuc. Wiem,ze jest roznie ,ze objawy raz da mocniej raz slabiej ,ale hmm jestem w ciazy blizniaczej i sadzilam,ze te objawy to jakies konkretniejsze będą. ...

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny a jak teraz z Waszymi objawami?. Pytam bo js jakas taka ptawie bezobjawowa. Troche piersi mnie bola czasami bole w krzyzu ,a w sumie od kilku dni to prawie nic nic.Piersi to musze mocniej docisnac by poczuc. Wiem,ze jest roznie ,ze objawy raz da mocniej raz slabiej ,ale hmm jestem w ciazy blizniaczej i sadzilam,ze te objawy to jakies konkretniejsze będą. ...
    Ja mam tak samo jak Ty;) Bolą mnie piersi jedynie z mocniejszych objawów, tak to czuje się nawet dobrze:)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinni mnie uspic do konca 1 trymestru i wybudzic powiedzmy w 14tc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Powinni mnie uspic do konca 1 trymestru i wybudzic powiedzmy w 14tc :)
    Tez bym tak chciała :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co :/ boli mnie lewy migdał i jest lekko zaczerwieniony :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mózg szwankuje. Ryczałam bo szklankę rozbiłam

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ech dzięki wam wszystkim za słowa wsparcia... brzuch mnie wciąż pobolewa, krew również jest, nadziei już nie ma.
    Najgorsze jest to że tak dostałam od życia po nosie. W pierwszej ciąży wszystko było idealnie, szybki i łatwy poród, córeczka najwspanialsza na świecie. Więc niby czemu teraz miałoby być inaczej? Rodzina już usłyszała radosną nowinę a teraz trzeba wszystko odwoływać. Mam nauczkę by następnym razem się wstrzymać z informowaniem. Plany już były porobione co i jak będzie, jak wszystko zgrać z moją pracą i egzaminami. Teraz już nic nie wiem :(
    Ale trzymam za was wszystkie kciuki, mam nadzieję że już żadna nie pójdzie tą samą drogą co ja i każda z was w lipcu przytuli swojego maluszka :)
    Sanka tak bardzo mi przykro :-( Przytulam Cię mocno i chciałam ci powiedzieć, że ty też jeszcze przytulisz swojego maluszka. Może nie w lipcu, ale na pewno tak będzie. Domyślam się jak ci źle i ciężko, ale pamiętaj, że to nie koniec. Wszystko się poukłada.

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    A mi mózg szwankuje. Ryczałam bo szklankę rozbiłam
    Ja ostatnio ryczałam bo jajko było na twardo a nie na miękko, wiec to chyba szwankowanie ciążowe;d

shadee lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormonki wam szaleją :) ja jak narazie tez można powiedzieć ze jestem bezobjawowa. No moze zmęczenie mnie moze zdradzić :) a lekarze zazwyczaj liczą skończone całe tygodnie ciazy, na początku mnie to myliło ale juz sie przyzwyczaiłam.

Loczek2018 lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Biorę 3 razy dziennie duphaston. Acard raz dziennie i Neoparin to heparyna. Wczoraj i dziś jedynie przy podcieraniu na papierze od czasu do czasu pojawiają się brązowe upławy. Podejrzewam że to po Neoparin. Czy ktoś ma doświadczenie z tymi zastrzykami. Moja ginekolog mówi że do póki nie ma żywej krwi to okey ale przyznam że do piątku chyba serce mi stanie

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mega się wzruszam i nawet jak słyszę świąteczna piosenke, to potrafię się popłakać. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • CarPer Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja ostatnio ryczałam bo jajko było na twardo a nie na miękko, wiec to chyba szwankowanie ciążowe;d

A w ogole mozna jajka na miękko??? Chyba nie wolno? Jedynie na twardo.

Ja jeszcze zadnych objawów nie mam i mne to troche niepokoi. Zapachy wyczuwam na kilometr ale jem jak jadłam i zadnych mdłości nie mam. Kiedy sie powinny zacząc mdłości :(. Za to zmęczona jestem ze przespalabym cała zimę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 19:06

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:

Ja jeszcze zadnych objawów nie mam i mne to troche niepokoi. Zapachy wyczuwam na kilometr ale jem jak jadłam i zadnych mdłości nie mam. Kiedy sie powinny zacząc mdłości :(. Za to zmęczona jestem ze przespalabym cała zimę.
    Z tego co ja wiem to możemy;) Maja znacznie więcej wartości odżywczych, no i ewentualne bakterie są na skorupce wiec giną one w wysokiej temperaturze:) Ja wiem tylko ze nie możemy jesc serów pleśniowych i pic niektórych ziół, o niczym więcej mi nie wiadomo ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości nie musza wystąpić w ciazy. I 3maj kciuki zeby cie to ominęło :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Biorę 3 razy dziennie duphaston. Acard raz dziennie i Neoparin to heparyna. Wczoraj i dziś jedynie przy podcieraniu na papierze od czasu do czasu pojawiają się brązowe upławy. Podejrzewam że to po Neoparin. Czy ktoś ma doświadczenie z tymi zastrzykami. Moja ginekolog mówi że do póki nie ma żywej krwi to okey ale przyznam że do piątku chyba serce mi stanie
    Muminka a w jakiej dawce masz neoparine?

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:

https://mamaginekolog.pl/jaja-w-ciazy/

Mądry artykuł o jajkach w ciąży - zdrowy rozsądek przede wszystkim, ja np. nie jem jajek z marketu, tylko takie swojskie

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:

Ja też nie mam żadnych mdlosci.. Senna i zmeczona jestem i krzyz i brzuch pobolewa. Czasami piersi pobola.. Pozatym cisza

3i499vvjspjyuavk.png

Wysłany: 26 listopada 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    https://mamaginekolog.pl/jaja-w-ciazy/

Mądry artykuł o jajkach w ciąży - zdrowy rozsądek przede wszystkim, ja np. nie jem jajek z marketu, tylko takie swojskie
    Też właśnie ten artykuł kiedyś czytałam :) Ja też zawsze się cieszę jak dostanę jajka od babci ze wsi, ale jak ich nie mam to kupuje sklepowe, trzymam w lodówce, patrzę czy nie są gdzieś pęknięte, czy brzydko nie pachną i jem. Nigdy nic po jajkach mi się nie stało, bardzo je lubię i uważam za bombę witaminową dla organizmu :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Muminka a w jakiej dawce masz neoparine?
    0,4
    Biorę też acard
    Moja waga 50 kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 20:13

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ