LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Muminka to nie jest duża dawka. Sprobuj moze zwiekszyc duphaston.
-
melbusia88 wrote:Sanka tak bardzo mi przykro Przytulam Cię mocno i chciałam ci powiedzieć, że ty też jeszcze przytulisz swojego maluszka. Może nie w lipcu, ale na pewno tak będzie. Domyślam się jak ci źle i ciężko, ale pamiętaj, że to nie koniec. Wszystko się poukłada.
-
Muminka83, po lekach z heparyną drobnocząsteczkową+acardzie może się puścić krew. Ważne, by nie było jej dużo. Absolutnie sama nie decyduj o zwiększaniu dawki jakiegokolwiek leku.
muminka83 lubi tę wiadomość
-
mam koleżankę endokrynolożkę - diabetologa, która specjalizuje się w prowadzeniu cukrzyc ciążowych.
Po zobaczeniu moich wyników natychmiast wysłała mnie na krzywą cukrową (we wtorek)
i opieprzyła że wsuwam słodkości i jem nieregularnie i nie to co powinnam ;(
która z was już wie, że cc ją dopadła i co z tym robicie?
-
co do objawów to u mnie też jakby powoli zanikają
trochę mnie rano mdli ale ja ani razu nie wymiotowałam
piersi różnie - bolą najbardziej wtedy gdy próbuję leżeć na brzuchu
senność jakby się zmniejszyła
co do napadów złości to u mnie wręcz odwrotnie - od kilku dni zauważam u siebie że jestem oazą spokoju, dobroci i życzliwości (peace and love)
mam zajebistego faceta, który mega o mnie dba i nie pozwala się przemęczać
to co jednak nie zanika to ten ból brzucha
dziś bardzo mnie kłuje więc leżę i oglądam serialePixiDixi lubi tę wiadomość
-
Sanka wrote:Melbusia, bardzo Ci dziękuję Kochana :* będziemy się oczywiście dalej starać, trochę odpoczniemy i na wiosnę pewnie wznowimy starania o drugiego maluszka
-
bbeczka91 wrote:Muminka83, po lekach z heparyną drobnocząsteczkową+acardzie może się puścić krew. Ważne, by nie było jej dużo. Absolutnie sama nie decyduj o zwiększaniu dawki jakiegokolwiek leku.
-
Czesc dziewczyny, dołączam do Lipcowek
Termin na 18.
To moja druga ciaza. Mam 2 letnia córeczkę.
Poki co zero objawów.. z niedowierzenia robilam 2 razy bete, a w czwartek na usg bilo juz serduszko.
Spokojnych ciąż Mamusie wam życzęPixiDixi, Paulina.G, po_prostu_ja, gapa25, Duzaa, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:A wlasnie a propos boli brzucha....macie czesto bole brzucha?
Czy zdarzaja sie Wam dni,ze nie boli Was brzuch ani ani troszeczke ?
Robie takie rozeznanie by troche sie uspokoic....
❤Ada&Pola❤
-
PixiDixi mnie wogole nic. Czasami jak za szybko wstanę to zakluje więc zwalniam tempo a ogólnie żadnych innych bóli. Lekkie odrętwienie ostatnio odczuwam w miejscu po CC i tyle.
Mnie czeka CC chociaż chciałam próbować naturalnie ale lekarka stwierdziła że po 2 CC nie mam na to szans. Zasięgnę chyba jeszcze jakiejś porady bo chciałabym jednak spróbować.Tinnera lubi tę wiadomość
-
bbeczka91 wrote:Cześć wszystkim, w piątek byłam u lekarza i na usg było widać pęcherzyk(5t+3d). Następna wizyta za 2 tyg mam nadzieję, że wszystko będzie ok i bEddie biło serduszko.
Wczoraj się wściekłam, po pracy byłam w aptece, która prowadzi dyżur i kupiłam duphaston po 39,99 za opakowanie. W normalnej aptece, niecały miesiąc temu kupiłam po 22,99, a tu przebicie prawie 100%! Na dodatek kobieta odrazu wydrukowała paragon (zanim podala kwotę do zaplaty), kiedy odmowilam zapłaty powiedziała ze nie ma sprawy, ale nie może oddać mi recepty, bo ona już ją zrealizowała w systemie. No kpiny normalnie...
U mnie wymiotów brak, mdłości sporadyczne (jak się przejem albo jestem głodna). Ale dobrze wchodzą mi paluszki i serki topione. Wiem, że to zero wartości odżywczych, ale nawet teraz chrupię paluszki....
Co do bólów brzucha, to czasem mnie coś pobolewa, ale nie jest to ból bardzo uciążliwy czy wymagający np. Nospy.
Już jutro wizyta! Szkoda tylko, że trzeba czekać aż do 20-tej. Chyba jajko zniosę w pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 22:36
-
shadee wrote:mam koleżankę endokrynolożkę - diabetologa, która specjalizuje się w prowadzeniu cukrzyc ciążowych.
Po zobaczeniu moich wyników natychmiast wysłała mnie na krzywą cukrową (we wtorek)
i opieprzyła że wsuwam słodkości i jem nieregularnie i nie to co powinnam ;(
która z was już wie, że cc ją dopadła i co z tym robicie?