X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cukrzycę ciążową od 6 tygodnia ciąży i życzę ci z całego serca żeby cię ominęła!

l22n6iyek016fbg8.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam z góry że tak bezpośrednio zapytam, ale kurczę u mnie z trawieniem wszystko zawsze działało jak w zegarku a teraz... wszystko się rozregulowało, mam zaparcia, okropne wzdęcia i... niestety gazy. Aż czuje jak mi wstyd jak to piszę, ale kurde nie mam wpływu na to :/ macie jakieś pomysły ? Staram się jeść zdrowo i pic dużo wody, ale mimo wszystko problem nie znika

• shadee Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 - ja mam ten sam problem, dodatkowo zaczęły mi się hemoroidy :(
    wzdęty brzuch, gazy to już u mnie codzienność
    zaparć póki co brak, powiedziałabym że nawet w drugą stronę - ale zauważyłam, ze wiele zależy od tego co jem

i na razie też sobie z tym nie radzę

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee jak ten twój cukier? napisałam wyzej do ciebie :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ankakalina1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 listopada 2017, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no mnie właśnie zasadniczo boli większość tygodnia. czasem słabiej, czasem mocniej - takie kłucie odczuwam. raz z prawej a raz z lewej
    ale z ciążą wszystko ok

Ja mam takie bóle (rozpieranie i bol krzyża ) od początku ciąży jak się poruszam pochodzę, muszę się wtedy położyć, byłam na usg już 3 razy (Bo na początku dostałam brązowych plamien i muszę brać progesteron) i za każdym razem było ok. Plamienie mi się po 1,5 tyg brania leku powtórzyło więc pobiegłem do lekarki i było wszystko ok (przeciazylam się chyba). Myślę że ten ból jest normalny bo macica , rośnie jeśli nie ma skurczów i plamien krwawych to się nie ma co martwić trzeba leżeć i ja bio te doraźnie magnez z polecenia lekarki,) jeśli jednak się martwisz warto skoczyć do lekarza -zdrowie droższe pieniędzy: )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 00:18

z pcos po 7 miesiącach starań, 30 lat

34bwskjohqgssojf.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Nie dziwię Ci się, też bym się wkurzyła. U mnie w normalnej aptece koszt duphastonu ~30 zł niestety.

U mnie wymiotów brak, mdłości sporadyczne (jak się przejem albo jestem głodna). Ale dobrze wchodzą mi paluszki i serki topione. Wiem, że to zero wartości odżywczych, ale nawet teraz chrupię paluszki....
    Co do bólów brzucha, to czasem mnie coś pobolewa, ale nie jest to ból bardzo uciążliwy czy wymagający np. Nospy.
    Już jutro wizyta! Szkoda tylko, że trzeba czekać aż do 20-tej. Chyba jajko zniosę w pracy :-)
    U nas w Ziko 27 zł.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    PixiDixi mnie wogole nic. Czasami jak za szybko wstanę to zakluje więc zwalniam tempo a ogólnie żadnych innych bóli. Lekkie odrętwienie ostatnio odczuwam w miejscu po CC i tyle.
    Mnie czeka CC chociaż chciałam próbować naturalnie ale lekarka stwierdziła że po 2 CC nie mam na to szans. Zasięgnę chyba jeszcze jakiejś porady bo chciałabym jednak spróbować.
    Masz szansę na poród SN, zapraszam na grupę na fb naturalnie po CC.
    Przede wszystkim trzeba znaleźć lekarza który jest temu przychylny i pytanie czy Ty chcesz próbować sn?

"Troszkę Nas Jest.."
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Masz szansę na poród SN, zapraszam na grupę na fb naturalnie po CC.
    Przede wszystkim trzeba znaleźć lekarza który jest temu przychylny i pytanie czy Ty chcesz próbować sn?

Przy Trzecim porodzie gdzie były wcześniej przynajmniej dwie cesarki ważny jest czas między drugą a trzecią ciążą. Ja miałam wskazania neurologiczne więc u mnie nawet nie było mowy o SN choć między pierwszą a drugą ciążą to 6 lat a drugą a trzecią półtora roku ma Judyta jak zaszłam w ciążę. Liczy się tak naprawdę blizna jaką ma grubość.
    ZNam jednak dziewczyny które między drugą cesarką a trzecią miały 5 lat i rodziły naturalnie a i takie gdzie próba takiego naturalnego porodu zakończyła się i tak cesarką. Wszystko zależy od ciąży, tego jak blizna się zachowuje. Wybór lekarza to sprawa subiektywna bo co kobieta to inna opinia na temat dokładnie tego samego lekarza. Np. Przy pierwszej cesarce mój lekarz podobno jeden z najlepszych mnie żle wyczyścił. Zbierała mi się krew w brzuchu i skończyło się to nieciekawie i długim pobytem w szpitalu. Ten sam lekarz przy ciąży w 2014 roku chciał na siłę zrobić skrobankę bo twierdził że ciąża jest pozamaciczna gdzie wszystkie inne opinie innych lekarzy wskazywały że owszem dochodzi do poronienia ale resztki pęcherzyka widać. Nie zgodziłam się na zabieg i naturalnie poroniłam. Teraz jestem od ciąży z córką u wspaniałej Pani doktor która dla jednych wydaje się niedostępna ale to dobry lekarz który zawsze jest i robi wszystko co może by pomóc nawet psychicznie. Wszystko zależy od naszego zaufania. Ufasz lekarzowi lub nie ufasz. Jeśli się nie ufa warto wtedy zmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 08:55

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane ;-)
    Próbowałam wczoraj nadrobić zaległości, ale za bardzo się zdenerwowałam i odpuściłam ;-(
    Przepraszam, ale nie będę teraz wiedziała co u Was, ale od teraz postaram się być na bierząco. No chyba, że znów pojawi się taka nieprzyjemna sytuacja ;-(
    Miłego dnia ;-)

dqpri09kh0x52aib.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka nie zgodze sie z gruboscia, a elastycznoscia. Tak jak Tinnera pisze jest grupa naturalnie po cesarce i tam sa fajne opisane porody przez dziewczyny vbac i vba2c i te udane i nieudane. Ja np miałam fajna blizne ale moj lekarz wogole nie dopuszczal mysli o sn i miałam cc, ale doszło małodwodzie w 38tc i sie zgodziłam, bo na oxy bym sie nie zgodziła. Mam troche zalu do siebie... ale wiem, że wody mi uciekały szybko bo afi miałam 3,5 na IP gdzie godzine wczesniej było 4,5 a ja miałam wrazenie, że popuszczam...

teraz chce spróbować jak bedzie wszytsko ok, mój gin nie wyklucza, u mnie beda ponad 4 lata i wazne: ja miałam parte i pełne rozwarcie, a ciało ponoć pamięta. Mnie 5 cm wogóle nie bolało, dopiero po przebiciu pecherza zaczęła się jazda bez trzymanki i w godzinę z 5/6 cm zrobiło się 10 :P no i ja mam zamiar chodzić na fitnes i basen :D zobaczymy co będzie w styczniu bo dopiero od stycznia :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Cześć kochane ;-)
    Próbowałam wczoraj nadrobić zaległości, ale za bardzo się zdenerwowałam i odpuściłam ;-(
    Przepraszam, ale nie będę teraz wiedziała co u Was, ale od teraz postaram się być na bierząco. No chyba, że znów pojawi się taka nieprzyjemna sytuacja ;-(
    Miłego dnia ;-)
    sytuacja myśle, że juz sie tu nie pojawi :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Ja znowu weekend zapalony:) i nie czytałam co u Was. U Mnie narazie ochota na seks poziom -10. Mdli mnie okrutnie ale nie jest źle. Czekam z niecierpliwością na lepsze dni nie lubię być "niedysponowana".
    Przepraszam jeśli któraś moge urazić ale czemu latacie tak wcześnie na wizyty? Przecież to nie potrzebny stres. Po 7 tc już wiadomo czy jest ok czy nie :)
    Muminka83 tak masz rację. A ppwiem ci że moja znajoma tak jak i ja ma dwójkę dzieci rok po roku. Córkę urodziła poprzez cc A synka półtora roku później naturalnie. Sporo musiała naciskać na lekarza że chce spróbować. I się udało. Jedynie co to pod koniec ciąży zrobił jej się ogromny torbiel ale i tak się nie ugięła.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam wcześnie na wizytę, bo byłam przekonana, ze jest to już 6-7 tydzień, a tu niespodzianka i ciąża młodsza. Gdybym wiedziała, poszłabym pózniej ;) i masz racje, jest to niepotrzebny stres :p

Magic lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny minął weekend? Zaszalalyscie na black weekendowych promocjach? Hahah :) :D

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Ja poszłam wcześnie na wizytę, bo byłam przekonana, ze jest to już 6-7 tydzień, a tu niespodzianka i ciąża młodsza. Gdybym wiedziała, poszłabym pózniej ;) i masz racje, jest to niepotrzebny stres :p
    Po pierwszej ciąży wiem że nie ma sensu iść wcześniej jeśli nic niepokojącego się nie dzieje. Miałam jakoś ok 5-6 tc i nie było praktycznie nic widać. A ile stresu przy tym zjadłam :/ Teraz wizytę mam za ponad tydzień. Będzie to ok 7-8 tydzień. Myślę, że to dobry moment :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Jak tam dziewczyny minął weekend? Zaszalalyscie na black weekendowych promocjach? Hahah :) :D
    Mnie tam jakoś ten szał promocyjny nie bierze ;) Nawet nie próbowałam isc do sklepów, żeby mnie nie zdeptali :)

3i499vvjspjyuavk.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja potrzebowałam l4 do pracy :) a teraz mysle ze bede chodzic raz w mcu i bedzie spokoj.

co robicie na obiad? ja mam ochote na pieczone ziemniaczki....

Magic lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam na stronie h&m jedne spodnie z ciążowa gumka, bo wszystkie mnie uciskają i przestają być wygodne, a było -20% i darmowa wysyłka. Także chyba nie za bardzo zaszalałam :)

Co do wizyty, ja byłam w 6 tyg i ona mnie bardzo uspokoiła, to moja pierwsza ciąża (tzn wcześniej tylko cb) i miałam kikla pytań, poznałam już lekarza prowadzącego i np. kiedy ostatnio się przestraszyłam silnego bólu w dole brzucha mogłam do niego zadzwonić i zapytać o radę. Było już widać pęcherzyk, zarodek i ruchy pulsacyjne serduszka.

Magic, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecz_kaa od którego tygodnia masz to l4?

Ja nie mam ochoty na nic:( nie wiem co mam zrobić dla rodzinki....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 10:11

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie stres. Mnie moja ginekolog zna od pierwszej nieudanej ciąży. I zalecana wizyta zawsze okolice 8tc. I przy dwóch jak szłam to wiedziałam już maleńkiego człowieka który się poruszyła i skacze :) ja mam wizytę już w sobotę więc coraz bardziej nie mogę się doczekać.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ