X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Cześć wszystkim, w piątek byłam u lekarza i na usg było widać pęcherzyk(5t+3d). Następna wizyta za 2 tyg mam nadzieję, że wszystko będzie ok i bEddie biło serduszko.
    Wczoraj się wściekłam, po pracy byłam w aptece, która prowadzi dyżur i kupiłam duphaston po 39,99 za opakowanie. W normalnej aptece, niecały miesiąc temu kupiłam po 22,99, a tu przebicie prawie 100%! Na dodatek kobieta odrazu wydrukowała paragon (zanim podala kwotę do zaplaty), kiedy odmowilam zapłaty powiedziała ze nie ma sprawy, ale nie może oddać mi recepty, bo ona już ją zrealizowała w systemie. No kpiny normalnie...
    Kpiny rzeczywiście. Kobieta Cię zrobiła w konia jednym słowem.

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny tak czytam o tych Waszych apetytach i choć muszę przyznać że na razie przytulam tylko męża to apetyt mi si e waha tak że zwariować można... Są dni kiedy nic nie jestem w stanie zjeść ale zmuszam się z rozsądku a są takie jak dziś ze wyciągam talerz frytek za jednym posiedzeniem... I te omdlenia.. Ahh stan błogosławiony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 15:19

oar89jcggibdab41.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że jak wstaje szybko to kręci mi się w głowie. A dzisiaj apetyt mam ogromny, a wczoraj prawie w ogóle nie miałam, więc jak w kalejdoskopie ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z toalety ;( coraz częściej mam wymioty

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka trzymaj się Kochana, bardzo mi przykro :(

Ja dochodzę do siebie po jelitowce, najgorsza choroba świata :(

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Na pocieszenie moge tylko Ci powiedzieć ze mi sie to w 8tc zmniejszyło, moze i Ty juz bliżej końca wymiotów

• madlenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście narazie omijają wymioty ale mam przeczucie, że dopadną mnie na święta. Mnie za to meczy okropny smak w ustach, co bym nie zjadła to zaraz blee i tylko zeby myje :) dzisiaj mi tez brzuch doskwiera, cos mnie kłuje i pobolewa. Pytałam gin w ptk co ma mnie niepokoić to powiedziała ze ból umiejscowiony w dole i taki okresowy. Jak narazie takiego nie ma wiec uff...

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jedyne uciążliwości ciążowe to baaaardzo bolesne piersi. Nie wiem co gorsze stanik ( nie ważne jak dobrze dobrany) czy jego brak. I do tego potworna czasami zgaga.Nic na nią nie pomaga ani mleko ani migdały.

• madlenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie piersi nie bolą. Jak chodzę w staniku cały dzien i zdejmę wieczorem to chwile tak. Ale jak nie chodzę to nie bolą.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Na pocieszenie moge tylko Ci powiedzieć ze mi sie to w 8tc zmniejszyło, moze i Ty juz bliżej końca wymiotów
    Heh, mi się do właśnie w 8 tyg zaczęło ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Ja niestety w pierwszej ciazy do 20 tygodnia wymiotowalam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeżeli chodzi o jedzenie to jem co 3h przed ciąża miałam nadwagę a nie chce przytyć więcej niż 10 kg poza tym lepiej się czuję. Jak wieczorem jestem głodna to jest coś lekkiego wczoraj pomarańcz, kolacja o 18 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia ja mowie o 8tc jako o 8 a widzę, ze ty masz 7 to ja wtedy zygalam jak kotek :)

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Moje jedyne uciążliwości ciążowe to baaaardzo bolesne piersi. Nie wiem co gorsze stanik ( nie ważne jak dobrze dobrany) czy jego brak. I do tego potworna czasami zgaga.Nic na nią nie pomaga ani mleko ani migdały.

Ja mam dość duże piersi i kupiłam sobie stanik bez fiszbin, jest rewelacja, bo nie czuje tak bólu jak wcześniej, takze polecane

"Troszkę Nas Jest.."
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie gorsza jest takie uczucie jakbym miała gazy w żołądku. Porażka dopóki mi się nie odbije / nie bękne to tragedia...

• Nalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Nalia ja mowie o 8tc jako o 8 a widzę, ze ty masz 7 to ja wtedy zygalam jak kotek :)
    Hm... Ale to jest 8 tydzień, a nie 7 :) tak przynajmniej się określa we wszelkich kalkulatorach i u lekarza :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hm... Ale to jest 8 tydzień, a nie 7 :) tak przynajmniej się określa we wszelkich kalkulatorach i u lekarza :)
    Mój gin nie liczy tak :) liczy normalnie tak jak mi idzie na suwaczku na IP tez mi tak liczyli :)

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Mój gin nie liczy tak :) liczy normalnie tak jak mi idzie na suwaczku na IP tez mi tak liczyli :)
    No mnie tez tak liczy jak Nalia:) Pokazuje mi w kalendarzu ze teraz jestem w 6tc;)

Nalia lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Mnie na szczęście narazie omijają wymioty ale mam przeczucie, że dopadną mnie na święta. Mnie za to meczy okropny smak w ustach, co bym nie zjadła to zaraz blee i tylko zeby myje :) dzisiaj mi tez brzuch doskwiera, cos mnie kłuje i pobolewa. Pytałam gin w ptk co ma mnie niepokoić to powiedziała ze ból umiejscowiony w dole i taki okresowy. Jak narazie takiego nie ma wiec uff...
    To ja słyszałam ze taki bol może się zdarzać, pod warunkiem ze nie ma krwawienia. Mnie czasem boli brzuch w podbrzuszu, ale mija i na drugi dzień już np nie boli ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Wiem o co Ci chodzi :) mamaginekolog fajnie to wyjaśniła i mówi ze u lekarza mówi np że ma 9 tydzień i 3dzien, ale w normalnych rozmowach mówi ze jest w 10 tygodniu, bo to wynika z angielskiego nazewnictwa i odmiany czy jakoś tak :)

Agniechaaaa, Nalia lubią tę wiadomość

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ