X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Cześć wszystkim, w piątek byłam u lekarza i na usg było widać pęcherzyk(5t+3d). Następna wizyta za 2 tyg mam nadzieję, że wszystko będzie ok i bEddie biło serduszko.
    Wczoraj się wściekłam, po pracy byłam w aptece, która prowadzi dyżur i kupiłam duphaston po 39,99 za opakowanie. W normalnej aptece, niecały miesiąc temu kupiłam po 22,99, a tu przebicie prawie 100%! Na dodatek kobieta odrazu wydrukowała paragon (zanim podala kwotę do zaplaty), kiedy odmowilam zapłaty powiedziała ze nie ma sprawy, ale nie może oddać mi recepty, bo ona już ją zrealizowała w systemie. No kpiny normalnie...
    Kpiny rzeczywiście. Kobieta Cię zrobiła w konia jednym słowem.

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny tak czytam o tych Waszych apetytach i choć muszę przyznać że na razie przytulam tylko męża to apetyt mi si e waha tak że zwariować można... Są dni kiedy nic nie jestem w stanie zjeść ale zmuszam się z rozsądku a są takie jak dziś ze wyciągam talerz frytek za jednym posiedzeniem... I te omdlenia.. Ahh stan błogosławiony ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 15:19

oar89jcggibdab41.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że jak wstaje szybko to kręci mi się w głowie. A dzisiaj apetyt mam ogromny, a wczoraj prawie w ogóle nie miałam, więc jak w kalejdoskopie ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z toalety ;( coraz częściej mam wymioty

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka trzymaj się Kochana, bardzo mi przykro :(

Ja dochodzę do siebie po jelitowce, najgorsza choroba świata :(

"Troszkę Nas Jest.."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Na pocieszenie moge tylko Ci powiedzieć ze mi sie to w 8tc zmniejszyło, moze i Ty juz bliżej końca wymiotów

• madlenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczęście narazie omijają wymioty ale mam przeczucie, że dopadną mnie na święta. Mnie za to meczy okropny smak w ustach, co bym nie zjadła to zaraz blee i tylko zeby myje :) dzisiaj mi tez brzuch doskwiera, cos mnie kłuje i pobolewa. Pytałam gin w ptk co ma mnie niepokoić to powiedziała ze ból umiejscowiony w dole i taki okresowy. Jak narazie takiego nie ma wiec uff...

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje jedyne uciążliwości ciążowe to baaaardzo bolesne piersi. Nie wiem co gorsze stanik ( nie ważne jak dobrze dobrany) czy jego brak. I do tego potworna czasami zgaga.Nic na nią nie pomaga ani mleko ani migdały.

• madlenka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie piersi nie bolą. Jak chodzę w staniku cały dzien i zdejmę wieczorem to chwile tak. Ale jak nie chodzę to nie bolą.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Na pocieszenie moge tylko Ci powiedzieć ze mi sie to w 8tc zmniejszyło, moze i Ty juz bliżej końca wymiotów
    Heh, mi się do właśnie w 8 tyg zaczęło ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Ja niestety w pierwszej ciazy do 20 tygodnia wymiotowalam.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeżeli chodzi o jedzenie to jem co 3h przed ciąża miałam nadwagę a nie chce przytyć więcej niż 10 kg poza tym lepiej się czuję. Jak wieczorem jestem głodna to jest coś lekkiego wczoraj pomarańcz, kolacja o 18 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia ja mowie o 8tc jako o 8 a widzę, ze ty masz 7 to ja wtedy zygalam jak kotek :)

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Moje jedyne uciążliwości ciążowe to baaaardzo bolesne piersi. Nie wiem co gorsze stanik ( nie ważne jak dobrze dobrany) czy jego brak. I do tego potworna czasami zgaga.Nic na nią nie pomaga ani mleko ani migdały.

Ja mam dość duże piersi i kupiłam sobie stanik bez fiszbin, jest rewelacja, bo nie czuje tak bólu jak wcześniej, takze polecane

"Troszkę Nas Jest.."
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie gorsza jest takie uczucie jakbym miała gazy w żołądku. Porażka dopóki mi się nie odbije / nie bękne to tragedia...

• Nalia Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Nalia ja mowie o 8tc jako o 8 a widzę, ze ty masz 7 to ja wtedy zygalam jak kotek :)
    Hm... Ale to jest 8 tydzień, a nie 7 :) tak przynajmniej się określa we wszelkich kalkulatorach i u lekarza :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hm... Ale to jest 8 tydzień, a nie 7 :) tak przynajmniej się określa we wszelkich kalkulatorach i u lekarza :)
    Mój gin nie liczy tak :) liczy normalnie tak jak mi idzie na suwaczku na IP tez mi tak liczyli :)

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Mój gin nie liczy tak :) liczy normalnie tak jak mi idzie na suwaczku na IP tez mi tak liczyli :)
    No mnie tez tak liczy jak Nalia:) Pokazuje mi w kalendarzu ze teraz jestem w 6tc;)

Nalia lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Mnie na szczęście narazie omijają wymioty ale mam przeczucie, że dopadną mnie na święta. Mnie za to meczy okropny smak w ustach, co bym nie zjadła to zaraz blee i tylko zeby myje :) dzisiaj mi tez brzuch doskwiera, cos mnie kłuje i pobolewa. Pytałam gin w ptk co ma mnie niepokoić to powiedziała ze ból umiejscowiony w dole i taki okresowy. Jak narazie takiego nie ma wiec uff...
    To ja słyszałam ze taki bol może się zdarzać, pod warunkiem ze nie ma krwawienia. Mnie czasem boli brzuch w podbrzuszu, ale mija i na drugi dzień już np nie boli ;)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Wiem o co Ci chodzi :) mamaginekolog fajnie to wyjaśniła i mówi ze u lekarza mówi np że ma 9 tydzień i 3dzien, ale w normalnych rozmowach mówi ze jest w 10 tygodniu, bo to wynika z angielskiego nazewnictwa i odmiany czy jakoś tak :)

Agniechaaaa, Nalia lubią tę wiadomość

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ