LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Britty wrote:U mnie już mija drugi termin i dalej nic się nie dzieje, nawet czop nie odpada nic. Zaczynam się martwić że skończy się na indukcji
Czopem się nie przejmuj, nie zawsze wypada przed porodem. Czasami w trakcie, wraz z wodami. Także nie jest to reguła.
Spaceruj, chodź dużo po schodach - moja położna mówiła żeby chodzić co drugi żeby pomóc dziecku się wstawić do kanału rodnego. Tak samo żeby siedzieć po turecku.
-
Britty wrote:U mnie już mija drugi termin i dalej nic się nie dzieje, nawet czop nie odpada nic. Zaczynam się martwić że skończy się na indukcji
Czopem się nie przejmuj, nie zawsze wypada przed porodem. Czasami w trakcie, wraz z wodami. Także nie jest to reguła.
Spaceruj, chodź dużo po schodach - moja położna mówiła żeby chodzić co drugi żeby pomóc dziecku się wstawić do kanału rodnego. Tak samo żeby siedzieć po turecku.
-
Urszulka89 wrote:Jeśli była na piersi to napewno nie od tego że jej nie dopajali. Właśnie jak jest ciepło to powinno się dziecko na kilka minut nawet przystawiać do piersi bo właśnie ono wtedy się napije bo pokarm treściwy jest dopiero później. Są takie warstwy pokarmu Dlatego jak jest ciepło to dziecko trochę pociumka i tyle. Bo chce się napić
Pokutują u nas właśnie różne teorię, właśnie taka jedna Cię dopadła Przy kp się nie dopaja, nie ma takiej potzreby.02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Kurczę a nade mną wisi wizja cesarki. Malutka nie chce się obrócić główką w dół. Trochę mnie przeraziłyście tym karmieniem piersią po cc. Mam nadzieję, że mi uda się karmić piersią jak najlepiej i jak najdłużej... dlatego kochane, dzielcie się proszę swoimi radami.
-
Britty wrote:Wiesz ogl w rodzinie była afera że powinno dawać się wodę noworodkom, bo mała kuzynki miała straszne zaparcia i odbyt jej pękał od kupki.
Ale z tego co widzę to np w upały kuzynki dają wodę maluchom mimo karmienia piersi.
U mnie już mija drugi termin i dalej nic się nie dzieje, nawet czop nie odpada nic. Zaczynam się martwić że skończy się na indukcji
Mi w pierwszej ciąży nigdy nie odpadł czop, teraz już 3 tydzień chodzę bez i nic. Jak dla mnie ten czop nic nie znaczy.
Co do tego przepajania wodą to bzdura - dzieci kp się nie przepaja!17.07.2016
-
kejt0192 wrote:Kurczę a nade mną wisi wizja cesarki. Malutka nie chce się obrócić główką w dół. Trochę mnie przeraziłyście tym karmieniem piersią po cc. Mam nadzieję, że mi uda się karmić piersią jak najlepiej i jak najdłużej... dlatego kochane, dzielcie się proszę swoimi radami.❤Ada&Pola❤
-
Dziś na świat o godzinie 8 20 przyszedł Aleksander. Urodził się przez CC z waga 3790g i długościa 57 cm. Jest prze słodki :***
blama, Nalia, kejt0192, Vanilka, Britty, karolcia87, Duzaa, melbusia88, Urszulka89, magdis, dżelka, Mmargotka, krooolik, Kaktus93, Loczek2018, Carolline, katka84 lubią tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Czopem się nie przejmuj, nie zawsze wypada przed porodem. Czasami w trakcie, wraz z wodami. Także nie jest to reguła.
Kochana na moje dziecko to nic nie działa, ani spacery ani seks ani masaż sutków, olej z wiesiołka też dlugo biorę i zero "reakcji", mała jest twarda02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
kejt0192 wrote:Kurczę a nade mną wisi wizja cesarki. Malutka nie chce się obrócić główką w dół. Trochę mnie przeraziłyście tym karmieniem piersią po cc. Mam nadzieję, że mi uda się karmić piersią jak najlepiej i jak najdłużej... dlatego kochane, dzielcie się proszę swoimi radami.
Hej słyszałam o obrocie zew dziecka, czy w Polsce tego się nie praktykuje?02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Britty wrote:Kochana na moje dziecko to nic nie działa, ani spacery ani seks ani masaż sutków, olej z wiesiołka też dlugo biorę i zero "reakcji", mała jest twarda
Britty lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Mi lekarka zrobiła mega bolesne badanie, które okazało się masażem szyjki i poszło:P a też nic nie dzjalalo02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Dzisiaj o godzinie 14:45 przez cc przyszła na świat Natalka 3150 g, 54 cm i 10 pkt
Duzaa, Mmma, melbusia88, Nalia, Urszulka89, Britty, magdis, dżelka, Mmargotka, Vanilka, anecz_kaa, karolcia87, krooolik, Kaktus93, Loczek2018, Carolline, katka84 lubią tę wiadomość