X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Katka moje gratulacje! Trochę duże te nasze maluchy ;) U mnie też jak poszły wody to już szybka akcja. Niestety u nas nie tylko ja ale tez maluszek trochę ucierpiał podczas porodu. Urodził się z krwiakiem podkostnowy ale w szpitalu zrobili USG główki i wszystko ok. Za jakiś czas znowu mamy mieć USG ale o tym już zadecyduje pediatra.

Ja już w domu, dostałam antybiotyk i za 3 dni na kontrolne USG. Moje krocze nie może się wygoic bo co chwilę do niego zagladali, w tym USG dowcipnie. Jak widzę fotel ginekologiczny to aż mnie skręca :/ A załatwiam się tylko dzięki czopkom, masakra.
    Mam problem z Krzysiem, upodobal sobie tylko jedną pierś, drugiej nie chce ciągnąć.
    Czytałam właśnie o Twoich problemach i współczuję. Będzie dobrze, musi być. Spróbuj pozycję spod pachy i go oszukaj trochę, że niby ta sama strona a inna pierś.
    Mnie też trochę zszyli i te końcówki szwów drażnią, nie mogę siedzieć, bo puchnie. Myję się kilka razy dziennie, przemywam rivanolem i od wczoraj zaczęłam używać tantum rosa. Może ono zmiękczy trochę te końcówki, skoro niby rozpuszcza szwy.
    A no i z kupą też blokada co 3 dni, a jeszcze jem ogrom słodyczy od 3 dni. Dałam sobie upust, bo straciłam dużo krwi i poszło kilka ogromnych skrzepów. Po porodzie poszłam od razu się umyć, i po wyjściu prawie zemdlałam, za duży krwi ubyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:28

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prosiłam w szpitalu żeby mi trochę poluzowali te szwy bo tak samo nie mogę siedzieć, a co dopiero wlezc na fotel ginekologiczny ale niestety nie chcieli nic poluzowac ;) a ciagnie strasznie. Ja przy kazdym siku podmywam się białym jeleniem. Od dziś zacznę też tamtum rosa bo w szpitalu za bardzo nie miałam możliwości.

Z tym karmieniem spod pachy to dzisiaj wypróbuję bo to bez sensu jedną karmić A druga oprozniac laktatorem.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna zdrówka dla Twojego synka i Tobie też biedaku z tym kroczem...:-*

Wczoraj był pierwszy u nas sex po porodzie i cholera jakoś tak luźno... Rodziłam przez cc. Czy to możliwe, że jeszcze się poprawi czy dupa wielka i tak zostanie? Wie ktoś? coś?

MałaCzarna1988, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    MałaCzarna zdrówka dla Twojego synka i Tobie też biedaku z tym kroczem...:-*

Wczoraj był pierwszy u nas sex po porodzie i cholera jakoś tak luźno... Rodziłam przez cc. Czy to możliwe, że jeszcze się poprawi czy dupa wielka i tak zostanie? Wie ktoś? coś?
    No więc, po pierwszym porodzie naturalnym był luz tak nawet z pół roku, ale wszystko wróciło do normy. I później już było jak przed. Trzeba się ruszać i ćwiczyć i się unormuje ;)
    Przecież Tobie też szyjka pochwa pod wpływem hormonów się rozchodziła i miękła. Trzeba czasu, by hormony przestały działać i doszło to do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:47

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po poprzednim cc nie miałam aż tak wyczuwalnej różnicy, oby było jak mówisz Katka ....

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    No więc, po pierwszym porodzie naturalnym był luz tak nawet z pół roku, ale wszystko wróciło do normy. I później już było jak przed. Trzeba się ruszać i ćwiczyć i się unormuje ;)
    Przecież Tobie też szyjka pochwa pod wpływem hormonów się rozchodziła i miękła. Trzeba czasu, by hormony przestały działać i doszło to do siebie.

Hm, po pierwszym porodzie mam tam ciaśniej niż przed :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Hm, po pierwszym porodzie mam tam ciaśniej niż przed :p
    To Ci mocniej zszyli :), hehe szkoda że nie ma liftingu na życzenie :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To Ci mocniej zszyli :), hehe szkoda że nie ma liftingu na życzenie :)

Właśnie na wizycie u gin po połogu lekarka chwaliła szycie :p a szyła mnie moja położna, nie lekarz. Tylko dlatego, że to była przełożona położnych.
    I jestem bardzo zadowolona, bo myślałam że właśnie po sn nie będzie już tak samo.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a mnie od wczoraj boli brzuch, trochę jakby okresowo. do tego wróciło plamienie i pojawiła się krew. Co prawda to dopiero niecałe 4 tygodnie połogu, ale zastanawiam się czy wszystko ok - czy to normalne czy wymaga konsultacji lekarskiej?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee, możesz tak miec nawrót oraz okresy gdzie jest czysto do nawet 6 tygodni.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też mają tak, że podczas snu stykają albo się pręża? Albo kwilą? Moja tak ma od urodzenia , oczywiście nie cały czas, ale mam wrażenie, że jak się jej coś sni.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry cześć witamy się w terminie.. na grupę wsparcia widzę że nie mam co tu liczyć eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 14:11

qb3cp07w5ku95ses.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek lada dzień i na Ciebie przyjdzie pora :) A na razie zbieraj siły :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Dzień dobry cześć witamy się w terminie.. na grupę wsparcia widzę że nie mam co tu liczyć eh.
    Loczek ja w dzien terminu nic nie czulam, a urodzilam na drugi dxien. Lekarka mi zrobila taki masaz szyjki, ze najpierw dostalam twardnienia brzucha, a potem juz mialam skorcze krzyzowe. Takze spokojnie, zaczac sie moze w kazdej chwilii.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dawno nie pisałam ale czytałam. Nie mogłam się zalogować. Ja dzisiaj już jestem w szpitalu. Zrobili mi ktg, usg i badanie tym wziernikiem tych wód płodowych. I to tyle teraz czekam na jakąś informację co dalej.

zi13ebkmaobpstsj.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy Wasze dzieci też mają tak, że podczas snu stykają albo się pręża? Albo kwilą? Moja tak ma od urodzenia , oczywiście nie cały czas, ale mam wrażenie, że jak się jej coś sni.

zdecydowanie tak mają :) szymon piszczy, kwili, chrapie, stęka, wrzeszczy, gulgocze i wydaje z siebie milion innych dziwnych dźwięków non stop :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do mam karmiących mm, ile przybierają na wadze wasze maluchy? u nas już 1,3 na plusie .... trochę dużo jak na 3 tygodniowego niemowlaka

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarna kuruj sie!

Pixi ja pytalam meza o to wczoraj... twierdzi ze bylo tak samo teraz nie probowalismy więc nie wiem...

Shadee moja Amelka przytyla na cycku jyz 1kg :) a jest kilka dni mlodzsza od Szymona ;)

Co do dźwięków - mamy orkiestre :p

Loczek juz blizej niz dalej :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Czasem tak. Podczas snu mam wrażenie że przechodzi przez cały kalejdoskop emocji w zawrotnym tempie, bo na przykład po grymasie pojawia się cudny uśmiech, a potem zakwilenie...
    Często też śpi spokojnie i niewzruszenie.

Nalia lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

Cześć Loczku, nie zapominamy o Tobie i trzymamy mocno kciuki! Niech wszystko przebiegnie pięknie i możliwie bezboleśnie i będziesz niebawem po tej stronie macierzyństwa gdzie dyskusje o karmieniu, grymasach i kolkach ;)

‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ