X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Katka moje gratulacje! Trochę duże te nasze maluchy ;) U mnie też jak poszły wody to już szybka akcja. Niestety u nas nie tylko ja ale tez maluszek trochę ucierpiał podczas porodu. Urodził się z krwiakiem podkostnowy ale w szpitalu zrobili USG główki i wszystko ok. Za jakiś czas znowu mamy mieć USG ale o tym już zadecyduje pediatra.

Ja już w domu, dostałam antybiotyk i za 3 dni na kontrolne USG. Moje krocze nie może się wygoic bo co chwilę do niego zagladali, w tym USG dowcipnie. Jak widzę fotel ginekologiczny to aż mnie skręca :/ A załatwiam się tylko dzięki czopkom, masakra.
    Mam problem z Krzysiem, upodobal sobie tylko jedną pierś, drugiej nie chce ciągnąć.
    Czytałam właśnie o Twoich problemach i współczuję. Będzie dobrze, musi być. Spróbuj pozycję spod pachy i go oszukaj trochę, że niby ta sama strona a inna pierś.
    Mnie też trochę zszyli i te końcówki szwów drażnią, nie mogę siedzieć, bo puchnie. Myję się kilka razy dziennie, przemywam rivanolem i od wczoraj zaczęłam używać tantum rosa. Może ono zmiękczy trochę te końcówki, skoro niby rozpuszcza szwy.
    A no i z kupą też blokada co 3 dni, a jeszcze jem ogrom słodyczy od 3 dni. Dałam sobie upust, bo straciłam dużo krwi i poszło kilka ogromnych skrzepów. Po porodzie poszłam od razu się umyć, i po wyjściu prawie zemdlałam, za duży krwi ubyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:28

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prosiłam w szpitalu żeby mi trochę poluzowali te szwy bo tak samo nie mogę siedzieć, a co dopiero wlezc na fotel ginekologiczny ale niestety nie chcieli nic poluzowac ;) a ciagnie strasznie. Ja przy kazdym siku podmywam się białym jeleniem. Od dziś zacznę też tamtum rosa bo w szpitalu za bardzo nie miałam możliwości.

Z tym karmieniem spod pachy to dzisiaj wypróbuję bo to bez sensu jedną karmić A druga oprozniac laktatorem.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna zdrówka dla Twojego synka i Tobie też biedaku z tym kroczem...:-*

Wczoraj był pierwszy u nas sex po porodzie i cholera jakoś tak luźno... Rodziłam przez cc. Czy to możliwe, że jeszcze się poprawi czy dupa wielka i tak zostanie? Wie ktoś? coś?

MałaCzarna1988, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    MałaCzarna zdrówka dla Twojego synka i Tobie też biedaku z tym kroczem...:-*

Wczoraj był pierwszy u nas sex po porodzie i cholera jakoś tak luźno... Rodziłam przez cc. Czy to możliwe, że jeszcze się poprawi czy dupa wielka i tak zostanie? Wie ktoś? coś?
    No więc, po pierwszym porodzie naturalnym był luz tak nawet z pół roku, ale wszystko wróciło do normy. I później już było jak przed. Trzeba się ruszać i ćwiczyć i się unormuje ;)
    Przecież Tobie też szyjka pochwa pod wpływem hormonów się rozchodziła i miękła. Trzeba czasu, by hormony przestały działać i doszło to do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:47

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po poprzednim cc nie miałam aż tak wyczuwalnej różnicy, oby było jak mówisz Katka ....

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    No więc, po pierwszym porodzie naturalnym był luz tak nawet z pół roku, ale wszystko wróciło do normy. I później już było jak przed. Trzeba się ruszać i ćwiczyć i się unormuje ;)
    Przecież Tobie też szyjka pochwa pod wpływem hormonów się rozchodziła i miękła. Trzeba czasu, by hormony przestały działać i doszło to do siebie.

Hm, po pierwszym porodzie mam tam ciaśniej niż przed :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Hm, po pierwszym porodzie mam tam ciaśniej niż przed :p
    To Ci mocniej zszyli :), hehe szkoda że nie ma liftingu na życzenie :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To Ci mocniej zszyli :), hehe szkoda że nie ma liftingu na życzenie :)

Właśnie na wizycie u gin po połogu lekarka chwaliła szycie :p a szyła mnie moja położna, nie lekarz. Tylko dlatego, że to była przełożona położnych.
    I jestem bardzo zadowolona, bo myślałam że właśnie po sn nie będzie już tak samo.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a mnie od wczoraj boli brzuch, trochę jakby okresowo. do tego wróciło plamienie i pojawiła się krew. Co prawda to dopiero niecałe 4 tygodnie połogu, ale zastanawiam się czy wszystko ok - czy to normalne czy wymaga konsultacji lekarskiej?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee, możesz tak miec nawrót oraz okresy gdzie jest czysto do nawet 6 tygodni.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci też mają tak, że podczas snu stykają albo się pręża? Albo kwilą? Moja tak ma od urodzenia , oczywiście nie cały czas, ale mam wrażenie, że jak się jej coś sni.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry cześć witamy się w terminie.. na grupę wsparcia widzę że nie mam co tu liczyć eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 14:11

qb3cp07w5ku95ses.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek lada dzień i na Ciebie przyjdzie pora :) A na razie zbieraj siły :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Dzień dobry cześć witamy się w terminie.. na grupę wsparcia widzę że nie mam co tu liczyć eh.
    Loczek ja w dzien terminu nic nie czulam, a urodzilam na drugi dxien. Lekarka mi zrobila taki masaz szyjki, ze najpierw dostalam twardnienia brzucha, a potem juz mialam skorcze krzyzowe. Takze spokojnie, zaczac sie moze w kazdej chwilii.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ania123467 Koleżanka

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dawno nie pisałam ale czytałam. Nie mogłam się zalogować. Ja dzisiaj już jestem w szpitalu. Zrobili mi ktg, usg i badanie tym wziernikiem tych wód płodowych. I to tyle teraz czekam na jakąś informację co dalej.

zi13ebkmaobpstsj.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Czy Wasze dzieci też mają tak, że podczas snu stykają albo się pręża? Albo kwilą? Moja tak ma od urodzenia , oczywiście nie cały czas, ale mam wrażenie, że jak się jej coś sni.

zdecydowanie tak mają :) szymon piszczy, kwili, chrapie, stęka, wrzeszczy, gulgocze i wydaje z siebie milion innych dziwnych dźwięków non stop :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do mam karmiących mm, ile przybierają na wadze wasze maluchy? u nas już 1,3 na plusie .... trochę dużo jak na 3 tygodniowego niemowlaka

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarna kuruj sie!

Pixi ja pytalam meza o to wczoraj... twierdzi ze bylo tak samo teraz nie probowalismy więc nie wiem...

Shadee moja Amelka przytyla na cycku jyz 1kg :) a jest kilka dni mlodzsza od Szymona ;)

Co do dźwięków - mamy orkiestre :p

Loczek juz blizej niz dalej :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Czasem tak. Podczas snu mam wrażenie że przechodzi przez cały kalejdoskop emocji w zawrotnym tempie, bo na przykład po grymasie pojawia się cudny uśmiech, a potem zakwilenie...
    Często też śpi spokojnie i niewzruszenie.

Nalia lubi tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:

Cześć Loczku, nie zapominamy o Tobie i trzymamy mocno kciuki! Niech wszystko przebiegnie pięknie i możliwie bezboleśnie i będziesz niebawem po tej stronie macierzyństwa gdzie dyskusje o karmieniu, grymasach i kolkach ;)

‹‹ 1259 1260 1261 1262 1263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ