X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • blama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania123467 wrote:
    Zaczynam mieć skurcze i na ktg i już zaczynam je odczuwać coraz mocniej

czekamy na jakieś wieści z mocno zaciśniętymi kciukami :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego wszystkim Ankom! Ja całkowicie zapomniałam o Naszym święcie tylko z rana patrzę się ze dostałam smsa z życzeniami i zanim zajarzylam o co chodzi to minęło trochę czasu heh ;)

A za nami znowu fajna nocka. Krzyś cały czas śpi. Przebudzil się koło 3 później koło 6 i śpi do teraz :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore borykają się z anemia... Jak sobie radzicie?
    Ja gdyby nie mąż, nie dałabym rady.
    Na dole ciągnie, leżąc ciężko mi przekręcić sie na drugi bok bezboleśnie, stać czy chodzić to nie dłużej niż 5 minut bo mi sie slabo robi...

Ze szpitala wypisali mnie w poniedziałek z wynikiem 8.6. W niedziele przetaczali krew bo wyjściowa mialam 6.7. Mam oczywiście żelazo w byczej dawce przepisane ale zanim zacznie działać... Jak żyć i zaopiekować się dzieckiem?

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja mam kiepskie wyniki. Biorę konska dawkę żelaza i do tego mam antybiotyk... jem bardzo dużo produktów, które zawierają w sobie żelazo, typu sok z buraka (2 dziennie), natka pietruszki, cielęcina. Gdyby nie mój narzeczony też bym nie dała rady. Ogólnie cały czas leżę, narzeczony podaje mi maluszka do łóżka, oczywiscie tez czasami wstaje, przebieram go ale probujemy tego unikac bo jednak kreci sie w glowie. Przy tej pogodzie pomagają mi bardzo czeste kąpiele pod prysznicem. Z każdym dniem jest co raz lepiej, musisz dac sobie czasu.

Jak goraczkujesz z powodu bólu to pamiętaj że zawsze możesz zażyć paracetamol np apap, mi przynosiło to ulgę. Teraz u mnie jest już ok z kroczem. Trochę boli ale znośnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:25

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez kapiele pomagaly. Ja jestem 3 tyg po i jest ok. Biore feroplex na morfo musze podskoczyc

• terka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Terka ja mam kiepskie wyniki. Biorę konska dawkę żelaza i do tego mam antybiotyk... jem bardzo dużo produktów, które zawierają w sobie żelazo, typu sok z buraka (2 dziennie), natka pietruszki, cielęcina. Gdyby nie mój narzeczony też bym nie dała rady. Ogólnie cały czas leżę, narzeczony podaje mi maluszka do łóżka, oczywiscie tez czasami wstaje, przebieram go ale probujemy tego unikac bo jednak kreci sie w glowie. Przy tej pogodzie pomagają mi bardzo czeste kąpiele pod prysznicem. Z każdym dniem jest co raz lepiej, musisz dac sobie czasu.

Jak goraczkujesz z powodu bólu to pamiętaj że zawsze możesz zażyć paracetamol np apap, mi przynosiło to ulgę. Teraz u mnie jest już ok z kroczem. Trochę boli ale znośnie.

Dzięki za odpowiedź, choć mało optymistyczna :)
    Nie no właśnie chce uniknąć większej ilości leków. Gorączki nie mam. Bardziej czuje ciągnięcie niż ból...
    Tez unikam dłuższego stania bo mam to samo. Chwila i mi słabo. A w ciąży latałam jak głupia nawet po terminie :P
    No i też bycza dawka zelaza do picia (słodkie, w smaku jakiś syrop mi przypomina ;) ) i antybiotyk-drugi już bo w szpitalu mi podawali co innego do domu dali co innego. A maly biedny to wszystko dostaje od pierwszego dnia...
    Zastanawiam się czasem czy dobrze zrobiłam mówiąc ze dobrze się czuje w dniu wypisu (wtedy sie dobrze czułam)... No ale już jest jak jest...
    Musze faktycznie dać sobie czas i w głowę wbić że jest jak jest i sie dostosować do warunków

• terka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Mi tez kapiele pomagaly. Ja jestem 3 tyg po i jest ok. Biore feroplex na morfo musze podskoczyc

Ile brałaś/bierzesz feroplex? bo mi dali na 10 dni i tyle...

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego moim imienniczkom!

Zapisalyscie dzieci na bioderka? Na nfz na pazdziernik!!! A pryw- na jutro wr Wro 160 zl...

• terka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Zapisalyscie dzieci na bioderka? Na nfz na pazdziernik!!! A pryw- na jutro wr Wro 160 zl...

Serio? Kurde... A w zaleceniach 8 tygodni... :/

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

U nas nie bylo problemu na nfz za tydzien mamy.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idzirmy w poniedzialek do pediatry, to dostaniemy skierowanie, a jak beda duze kolejki, to pojdziemy prywatnie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

Czyli jest nadzieja jakakolwiek ze sie da :D

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dzięki za odpowiedź, choć mało optymistyczna :)
    Nie no właśnie chce uniknąć większej ilości leków. Gorączki nie mam. Bardziej czuje ciągnięcie niż ból...
    Tez unikam dłuższego stania bo mam to samo. Chwila i mi słabo. A w ciąży latałam jak głupia nawet po terminie :P
    No i też bycza dawka zelaza do picia (słodkie, w smaku jakiś syrop mi przypomina ;) ) i antybiotyk-drugi już bo w szpitalu mi podawali co innego do domu dali co innego. A maly biedny to wszystko dostaje od pierwszego dnia...
    Zastanawiam się czasem czy dobrze zrobiłam mówiąc ze dobrze się czuje w dniu wypisu (wtedy sie dobrze czułam)... No ale już jest jak jest...
    Musze faktycznie dać sobie czas i w głowę wbić że jest jak jest i sie dostosować do warunków
    Terka pewnie dostajesz amoksycyline - ja akurat biore Amotaks. Lekarz mi powiedział ze on się wchłania do mleka matki zaledwie 1% I że jest bezpieczny. Wolę to brać niż z powrotem wracać do szpitala.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Nas zapisali jeszcze w szpitalu ale absurd jest taki, że i tak będziemy płacić 60 złotych :) nie jest to majątek ale dziwię się, że w szpitalu pobierają kasę za usg..

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez macie problemy po porodzie z wlosami? Wypadaja mi na potenge... Jeszcze jak zwiazane to jakos daje rade ale rozpuszczone to wszedzi sa te moje kudly :/ znacie jakies preparaty przeciw wypadaniu co mozna brac karmiac piersia??

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Czy Wy tez macie problemy po porodzie z wlosami? Wypadaja mi na potenge... Jeszcze jak zwiazane to jakos daje rade ale rozpuszczone to wszedzi sa te moje kudly :/ znacie jakies preparaty przeciw wypadaniu co mozna brac karmiac piersia??
    Też tak miałam, wróciłam do witamin z ciązy i bardzo się uspokoiło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:41

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam na mc :) jeszcze musze odebrac bo mam ciazowe zapasy ale juz ostania fiolka :P

no ja dzwoniłam na nfz ale smiechu warte, a najlepiej u Nas w powiecie zapisuja dzieci tylko do 6 tyg zycia jak maja termin inaczej nie... no a ja 2 tyg byłam w szpitalu i dziekujemy...

• terka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ja dostałam na mc :) jeszcze musze odebrac bo mam ciazowe zapasy ale juz ostania fiolka :P

no ja dzwoniłam na nfz ale smiechu warte, a najlepiej u Nas w powiecie zapisuja dzieci tylko do 6 tyg zycia jak maja termin inaczej nie... no a ja 2 tyg byłam w szpitalu i dziekujemy...

No ja się wlasnie zastanawiam czy te 10 dni mi wystarczy. Wiadomo potem cos dalej ale czy ta pierwsza bomba to nie za mało...

Co do usg będę musiała spytać położna jak to u nas jest czy mam szukać czy w szpitalu robią jak z terminami itd. Nic nie wiem :/

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu takie terminy, że pasowałoby się rejestrować już połowie ciąży :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

nie za wcześnie? ile maluszek będzie wtedy miał?
    według mojego pediatry USG bioderek najlepiej pomiędzy 6 a 8 tygodniem

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ