LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wszystkiego najlepszego wszystkim Ankom! Ja całkowicie zapomniałam o Naszym święcie tylko z rana patrzę się ze dostałam smsa z życzeniami i zanim zajarzylam o co chodzi to minęło trochę czasu heh
A za nami znowu fajna nocka. Krzyś cały czas śpi. Przebudzil się koło 3 później koło 6 i śpi do terazanecz_kaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ktore borykają się z anemia... Jak sobie radzicie?
Ja gdyby nie mąż, nie dałabym rady.
Na dole ciągnie, leżąc ciężko mi przekręcić sie na drugi bok bezboleśnie, stać czy chodzić to nie dłużej niż 5 minut bo mi sie slabo robi...
Ze szpitala wypisali mnie w poniedziałek z wynikiem 8.6. W niedziele przetaczali krew bo wyjściowa mialam 6.7. Mam oczywiście żelazo w byczej dawce przepisane ale zanim zacznie działać... Jak żyć i zaopiekować się dzieckiem?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Terka ja mam kiepskie wyniki. Biorę konska dawkę żelaza i do tego mam antybiotyk... jem bardzo dużo produktów, które zawierają w sobie żelazo, typu sok z buraka (2 dziennie), natka pietruszki, cielęcina. Gdyby nie mój narzeczony też bym nie dała rady. Ogólnie cały czas leżę, narzeczony podaje mi maluszka do łóżka, oczywiscie tez czasami wstaje, przebieram go ale probujemy tego unikac bo jednak kreci sie w glowie. Przy tej pogodzie pomagają mi bardzo czeste kąpiele pod prysznicem. Z każdym dniem jest co raz lepiej, musisz dac sobie czasu.
Jak goraczkujesz z powodu bólu to pamiętaj że zawsze możesz zażyć paracetamol np apap, mi przynosiło to ulgę. Teraz u mnie jest już ok z kroczem. Trochę boli ale znośnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 11:25
-
MałaCzarna1988 wrote:Terka ja mam kiepskie wyniki. Biorę konska dawkę żelaza i do tego mam antybiotyk... jem bardzo dużo produktów, które zawierają w sobie żelazo, typu sok z buraka (2 dziennie), natka pietruszki, cielęcina. Gdyby nie mój narzeczony też bym nie dała rady. Ogólnie cały czas leżę, narzeczony podaje mi maluszka do łóżka, oczywiscie tez czasami wstaje, przebieram go ale probujemy tego unikac bo jednak kreci sie w glowie. Przy tej pogodzie pomagają mi bardzo czeste kąpiele pod prysznicem. Z każdym dniem jest co raz lepiej, musisz dac sobie czasu.
Jak goraczkujesz z powodu bólu to pamiętaj że zawsze możesz zażyć paracetamol np apap, mi przynosiło to ulgę. Teraz u mnie jest już ok z kroczem. Trochę boli ale znośnie.
Dzięki za odpowiedź, choć mało optymistyczna
Nie no właśnie chce uniknąć większej ilości leków. Gorączki nie mam. Bardziej czuje ciągnięcie niż ból...
Tez unikam dłuższego stania bo mam to samo. Chwila i mi słabo. A w ciąży latałam jak głupia nawet po terminie
No i też bycza dawka zelaza do picia (słodkie, w smaku jakiś syrop mi przypomina ) i antybiotyk-drugi już bo w szpitalu mi podawali co innego do domu dali co innego. A maly biedny to wszystko dostaje od pierwszego dnia...
Zastanawiam się czasem czy dobrze zrobiłam mówiąc ze dobrze się czuje w dniu wypisu (wtedy sie dobrze czułam)... No ale już jest jak jest...
Musze faktycznie dać sobie czas i w głowę wbić że jest jak jest i sie dostosować do warunków
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
anecz_kaa wrote:Mi tez kapiele pomagaly. Ja jestem 3 tyg po i jest ok. Biore feroplex na morfo musze podskoczyc
Ile brałaś/bierzesz feroplex? bo mi dali na 10 dni i tyle...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
anecz_kaa wrote:Wszystkiego najlepszego moim imienniczkom!
Zapisalyscie dzieci na bioderka? Na nfz na pazdziernik!!! A pryw- na jutro wr Wro 160 zl...
Serio? Kurde... A w zaleceniach 8 tygodni...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Dzięki za odpowiedź, choć mało optymistyczna
Nie no właśnie chce uniknąć większej ilości leków. Gorączki nie mam. Bardziej czuje ciągnięcie niż ból...
Tez unikam dłuższego stania bo mam to samo. Chwila i mi słabo. A w ciąży latałam jak głupia nawet po terminie
No i też bycza dawka zelaza do picia (słodkie, w smaku jakiś syrop mi przypomina ) i antybiotyk-drugi już bo w szpitalu mi podawali co innego do domu dali co innego. A maly biedny to wszystko dostaje od pierwszego dnia...
Zastanawiam się czasem czy dobrze zrobiłam mówiąc ze dobrze się czuje w dniu wypisu (wtedy sie dobrze czułam)... No ale już jest jak jest...
Musze faktycznie dać sobie czas i w głowę wbić że jest jak jest i sie dostosować do warunków -
anecz_kaa wrote:Wszystkiego najlepszego moim imienniczkom!
Zapisalyscie dzieci na bioderka? Na nfz na pazdziernik!!! A pryw- na jutro wr Wro 160 zl...
Nas zapisali jeszcze w szpitalu ale absurd jest taki, że i tak będziemy płacić 60 złotych nie jest to majątek ale dziwię się, że w szpitalu pobierają kasę za usg.. -
Vanilka wrote:Czy Wy tez macie problemy po porodzie z wlosami? Wypadaja mi na potenge... Jeszcze jak zwiazane to jakos daje rade ale rozpuszczone to wszedzi sa te moje kudly znacie jakies preparaty przeciw wypadaniu co mozna brac karmiac piersia??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 13:41
-
ja dostałam na mc jeszcze musze odebrac bo mam ciazowe zapasy ale juz ostania fiolka
no ja dzwoniłam na nfz ale smiechu warte, a najlepiej u Nas w powiecie zapisuja dzieci tylko do 6 tyg zycia jak maja termin inaczej nie... no a ja 2 tyg byłam w szpitalu i dziekujemy...
-
anecz_kaa wrote:ja dostałam na mc jeszcze musze odebrac bo mam ciazowe zapasy ale juz ostania fiolka
no ja dzwoniłam na nfz ale smiechu warte, a najlepiej u Nas w powiecie zapisuja dzieci tylko do 6 tyg zycia jak maja termin inaczej nie... no a ja 2 tyg byłam w szpitalu i dziekujemy...
No ja się wlasnie zastanawiam czy te 10 dni mi wystarczy. Wiadomo potem cos dalej ale czy ta pierwsza bomba to nie za mało...
Co do usg będę musiała spytać położna jak to u nas jest czy mam szukać czy w szpitalu robią jak z terminami itd. Nic nie wiemhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm