LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Melbusia mamy ten sam smoczek i biały kocyk w kolorowe kropki! Opatulamy nim małego po kąpieli i tak je i zasypia. Pełni rolę takiego uspokajacza:) Później oczywiście ściągam go z niego i daje do śpiworka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 19:55
-
MałaCzarna1988 wrote:Melbusia mamy ten sam smoczek i biały kocyk w kolorowe kropki! Opatulamy nim małego po kąpieli i tak je i zasypia. Pełni rolę takiego uspokajacza:) Później oczywiście ściągam go z niego i daje do śpiworka
-
Mamy dziewczynek:jak dbacie o miejsca intymne Waszych pociech? Mojej małej znowu wyszedl kiepski mocz i zaczęłam się zastanawiać, czy to przypadkiem nie moja wina. Według zaleceń położnej, przy każdej zmianie pieluchy przecieram miejsca intymne wacikiem nasączonym ciepłą wodą i raz dziennie, przy kąpieli myję normalnie. Czy Wy używacie jakichś specjalnych specyfików albo może mydła?
-
Kaktus93 wrote:Mamy dziewczynek:jak dbacie o miejsca intymne Waszych pociech? Mojej małej znowu wyszedl kiepski mocz i zaczęłam się zastanawiać, czy to przypadkiem nie moja wina. Według zaleceń położnej, przy każdej zmianie pieluchy przecieram miejsca intymne wacikiem nasączonym ciepłą wodą i raz dziennie, przy kąpieli myję normalnie. Czy Wy używacie jakichś specjalnych specyfików albo może mydła?❤Ada&Pola❤
-
Kaktus93 wrote:Mamy dziewczynek:jak dbacie o miejsca intymne Waszych pociech? Mojej małej znowu wyszedl kiepski mocz i zaczęłam się zastanawiać, czy to przypadkiem nie moja wina. Według zaleceń położnej, przy każdej zmianie pieluchy przecieram miejsca intymne wacikiem nasączonym ciepłą wodą i raz dziennie, przy kąpieli myję normalnie. Czy Wy używacie jakichś specjalnych specyfików albo może mydła?
My w ciągu dnia zazwyczaj płuczemy pod kranem, po kąpieli dokładnie przemywamy wacikiem nasączonym przegotowaną wodą.
Nie używamy żadnych specyfików ani mydła.
Mocz Jej wyszedł ok.
Pozdrawiamy wszystkie:)
-
Na szkole rodzenia położne wspominaly że jak "cos" się zaczyna dziać to przemywac przegotowaną wodą - ja bym tak robiła.
Osobiście też mam tendencje do infekcji pęcherza. Wiecznie leczono mnie antybiotykami a okazało się że przyczyną zakażeń jest kamica. U mnie wystarczyło wyeliminowanie z diety szczawianow. Nie twierdze że Twoja corka tez to ma bo nawet nie wiem czy takie male dzieci mogą miec kamice ale może to nie o higienę chodzi tylko o coś zupełnie innego. -
Hej dziewczyny. Jak u Waszych maluchów z obracaniem? Mój na lewą stronę sam pięknie się obraca z pleców na bok, z boku na brzuch i z powrotem. Jeśli chodzi o prawą stronę to kulejemy... ćwiczę z nim ale średnie są tego efekty.m bo zdecydowanie woli lewą stronę. Jak go sama obrońcę na boczek to tak trzyma i czasem obroci się z tej pozycji na brzuch ale tak nieporadnie. Tak samo lewą ręka potrafi już złapać grzechotke a prawą ręką muszę go zachęcać i pokazywać mu że można zacisnąć rękę na grzechotce.
Nalia lubi tę wiadomość
-
MałaCzarna1988 wrote:Hej dziewczyny. Jak u Waszych maluchów z obracaniem? Mój na lewą stronę sam pięknie się obraca z pleców na bok, z boku na brzuch i z powrotem. Jeśli chodzi o prawą stronę to kulejemy... ćwiczę z nim ale średnie są tego efekty.m bo zdecydowanie woli lewą stronę. Jak go sama obrońcę na boczek to tak trzyma i czasem obroci się z tej pozycji na brzuch ale tak nieporadnie. Tak samo lewą ręka potrafi już złapać grzechotke a prawą ręką muszę go zachęcać i pokazywać mu że można zacisnąć rękę na grzechotce.❤Ada&Pola❤
-
W tym tygodniu albo w następnym zamierzam pójść z nim do rehabiliranta żeby pokazał ćwiczenia usprawniające prawa stronę. Może nie tak go noszę itp że stymuluje tylko lewa stronę. Już sama nie wiem. Niby noszę raz na prawej, raz na lewej ręce, tak samo ze spaniem i karmieniem. Widocznie to za mało. Dzisiaj jeszcze zmienię mu spanie - uloze go na odwrót, tzn tam gdzie miał nogi będzie teraz głowa bo wyczytałam że dzieci wpatruja się w jakiś jeden punkt i stąd też może być asymetria - w końcu nie wiem co robi w nocy bo czasami jak się przebudzam to widzę że nie śpi tylko się bawi np swoimi rączkami.
Co do dziwnych dziewkow wydawanych przez nasze pociechy to mój dzisiaj odkrył piszczenie. Cały dzień piszczy z radości -
Kaktus93 wrote:Kurcze dziewczyny, a moja jeszcze żadnego obrotu nie zrobiła.. Nawet na boczek nie potrafi jeszcze, choć próbuje od paru dni. Łapać grzechotek też nie potrafi, jedynie pieluche, kocyk, bluzkę itp❤Ada&Pola❤
-
Kaktus nie przejmuj się. Moja jest najstarsza z towarzystwa, a ani się nie obraca z pleców na brzuszek i odwrotnie, ani na brzuchu nie polezy dłużej niż 5 minut, ani nic nie weźmie w rączkę, chyba że przypadkiem. Jedynie na boczek w pleców się kładzie. Ale ja uważam,ze każde dziecko w swoim tempie i tak będzie że wszystkim do jakichś nastu lat, więc po co je porównywać z innymi dziećmi. Nie nakręcam się,bo po co Ale ja ogólnie podchodzę na dużym luzie do takich spraw. Nigdy nie rozumiałam u znajomych tego pędu " o jezuu a moje dziecko jeszcze nie siedzi/nie chodzi/ nie mówi. W końcu zacznie obracać się też zaczną nasze maluchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 21:36