LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Że smoczkiem nie pomogę bo moja mała nie używa żadnego, więc nie jestem w temacie jeśli chodzi o oczka to ponoc można spróbować przemywac rumiankiem albo solą fizjologiczna. O przemywaniu mlekiem z piersi też słyszałam od połoznej.
A my byliśmy dzis u nefrologa i mamy skierowanie na zabieg cystografii. Musimy iść na parę dni na oddział (znów..) ale przynajmniej jest szansa, że rozstrzygnie się, czy te zapalenia układu moczowego Marysi to wina refluksu.
Nie mniej jednak jak pomyślę, że będą zakładać małej cewnik to już mi serce pęka.. -
Urszulka89 wrote:Próbowałaś masażu lub własnego mleka?
Próbowałam z własnym mlekiem ale nie bardzo było widać efekt a z tym masażem to masuje, bo lekarz też nam kazał to robić w kąciku oczka 2-4 razy dziennie02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
My uzywamy smoczkow lovi. Na poczatku mialysmy 0-3 a teraz 3-6 i sa one okragle nie sciete. Maja odrazu je zaakceptowala.
Co do oczek to nie wiem jak pomoc ropiejacym ale my np codziennie po kapieli przemywamy gazikiem nasaczonym sola fizjologiczna i jak narazie nie mialysmy z oczkami zadnego problemu. Polozna mowila ze wazne jest aby przemywac od zewnatrz do srodka.anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
karolcia87 wrote:Ja przy pierwszej córce przemywalam rumiankiem i masowalam, po ok 2 tygodniach przeszło.
Właśnie też chciałam przemywać rumiankiem ale siostra męża twierdziła,że rumianek wysusza oczko i nie powinno się robić okładów02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
My też żyjemy bez smoczka, więc niestety nie pomogę.
Z oczkami nie mamy problemów, ale podobnie jak Vanilka przemywamy oczka solą fizjologiczną od zewnątrz do wewnątrz.
My czekamy na drugą dawkę 6w1. Mieliśmy szczepić na początku listopada, a ciągle nie ma szczepionki w przychodni (podobno brakuje w hurtowniach).
Zastanawiam się - ile nasze maluchy dostają dawek pneumokoków? 2 czy 3?
Generalnie po ostatniej wizycie u pediatry dostaliśmy żelazo dla Małego, bo miał trochę za niski poziom ferrytyny, mimo że morfologia była całkiem ok. Na szczęście nie widzę efektów ubocznych w postaci problemów z wypróżnianiem.
-
Pneumokoki 2x są. Jeśli się zastanawiasz to nawet dla spokoju sumienia bym przesunęła o tydzień jeśli masz możliwość.
Miki ciumka nuka więc nie pomogę, lovi nie podeszło.
Dziewczyny mamy dolne jedynki, w ciągu doby wyszły obie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2018, 16:10
anecz_kaa, Mmma, katka84, terka, Kaktus93, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
Vanilka te 3-6 sa takie same jak te mini? mam mini od poloznej i ten smiczek lubi i nie wiemczy zamawiac czy nie, u nas w aptekach nie ma
ja oczko przemywałam rumiankiem, nie dałam antybiotyku ostatecznie
co do kataru- to niby nie jest przeciwwskazanie, ale dzieci maja krotkie drogi oddechowe i ja nie szczepie, bo boje sie zeby na oskrzela nie zeszło
loczek gratuluję zabków
ja juz powoli ogarniam prezenty ale mam problem z mezem
-
Loczek gratulacje mimo wampirkowania
U nas od wczoraj płacz level hard. Myślę sobie ze właśnie z zębami ma to coś wspólnego bo nigdy takiego placzu nie miał ani w intensywności ani w rodzaju. Caaalkiem inny.
Choć noc przespana w miarę normalnie to przed spaniem karmienie to wyzwanie i rano karmienie znów wyzwaniem. Głodny bo to widać a jeść nie umie i płacze z bólu...Loczek2018 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Koleżanki córka dopiero teraz ma pierwsze ząbki (8miesiecy) więc nastawiałam się że to potrwa..
To prawda że od zębów może być wysypka? Od tygodnia męczę się żeby ogarnąc mu skórę i nie wiem czy to alergia czy od zębów. Ale nie zmieniałam proszku, kosmetyków ani nic nowego nie jadłam.ma suche placki na łopatkach, łydkach i łokciach, do tego czerwona wysypkę na brzuszku i wokół buziaka porobiły się krostki. Na początku to sobie tłumaczyłam że na buziaku to ślini się i zimno, a na łopatkach to o wyprysku zimowym myślałam, ale teraz to już czuję się głupia. Mial szczepienie 19listopada i kilka dni po tym zaczęła mu się ta skóra sypać.