LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak wasze dzieciaczki przeżyly sylwestra?
Przespaly petardy i fajerwerki? Obudziły się?
Jak imprezki?
Mój mały przespał cała noc olewajac to co się dzieje na świeciehttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Terka u nas to samo. Maja przespala cala noc z jedna tylko pobudka na jedzenie!
Moja mala totalnie nie cierpi lezec na brzuchu wszystkue proby koncza sie placzem naeet zaprzestala gibania na boki o obrotach juz nie mowie dzis konczymy pol roczku a ona ani mysli zeby polezec na brzuszku. Wszystko inne ok podciag sie do siedzenia kreci sie na macie wokol wlasnej osi. Myslicie ze powinnam sie z nia udac do fizjoterapeuty? Gdy probuje z nia cwiczyc to jest bint potrafi sie tak zaprzec ze nawet nie moge siej obrocic. Sa jakues sposoby zeby ja przekonac do tego lezenia??
Sorki za bledy ale pisalam na szybko z telWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 14:03
-
Kurcze ciężka sprawa.
Wiem że obracanie na boki pomaga ale jak się zapiera? Hmm a może zainteresować ja sobą? Np Ty leżysz z jednej strony w mąż z drugiej i tak na przemian czy to wołać czy ja lekko podciągnąć na swoją strone...
A moze np skok ma? Możliwe to? Podobno wtedy dzieci na chwilę zapominają co potrafią żeby później z podwójnymi umiejętnościami szokowac
Co do leżenia na brzuszku - może położyć jej jakąś zabawkę przed buzia żeby chciała po nią sięgac albo patrzeć?
Kurcze nie wiem, mój uwielbia brzuszek, nie przepada za leżeniem na plecach ale właśnie zachęcam go przez zabawki nad nim np na macieWiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2019, 11:58
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Dobrą metodą jest ułożenie malucha na swoich nogach (na udach), jedną nogę masz wyżej, drugą niżej i tak układasz sobie dziecko, a ono jest na brzuszku. Niektóre nie akceptują podłogi , a w takiej pozycji ćwiczą mięśnie i za jakiś czas można przenieść je niżej. Próbowaliście tak?
Moja też przespała noc sylwestrową, z tym że ogólnie ona mało śpi, kiepsko, a drzemki to w ogóle katastrofa.
Wszystkiego dobrego dla Was w Nowym Roku. -
Ada fajerwerki przespała, później się obudziła na jedzenie
Polecam też kłaść dziecko klatką oparte na rogalu, ręce też na rogal, dzięki temu Ada polubiła leżenie na brzuszku i teraz spędzą w tej pozycji większość czasu, sama się juz na brzuch przewraca.❤Ada&Pola❤
-
terka wrote:Dziewczyny jak wasze dzieciaczki przeżyly sylwestra?
Przespaly petardy i fajerwerki? Obudziły się?
Jak imprezki?
Mój mały przespał cała noc olewajac to co się dzieje na świecie
Na mojej Marysi fajerwerki nie robiły wrazenia, za to rano w Nowy Rok dostała gorączki i bardzo płakała.. Zbijalismy jej temperaturę, a ta ciągle wracała osiągając prawie 40 stopni. Byliśmy u dwóch lekarzy, jeden stwierdził że to gardło, drugi że gardło ma czyste i że to pewnie znów zapalenie układu moczowego. Jednak mocz czysty. Wieczorem udało się zbić gorączke i już nie wróciła na szczęście. Nie mam pojęcia co to było, ale Nowy Rok zaczął się nam bardzo kiepsko -
Kaktus93 wrote:Na mojej Marysi fajerwerki nie robiły wrazenia, za to rano w Nowy Rok dostała gorączki i bardzo płakała.. Zbijalismy jej temperaturę, a ta ciągle wracała osiągając prawie 40 stopni. Byliśmy u dwóch lekarzy, jeden stwierdził że to gardło, drugi że gardło ma czyste i że to pewnie znów zapalenie układu moczowego. Jednak mocz czysty. Wieczorem udało się zbić gorączke i już nie wróciła na szczęście. Nie mam pojęcia co to było, ale Nowy Rok zaczął się nam bardzo kiepsko❤Ada&Pola❤
-
Kaktus93 wrote:Na mojej Marysi fajerwerki nie robiły wrazenia, za to rano w Nowy Rok dostała gorączki i bardzo płakała.. Zbijalismy jej temperaturę, a ta ciągle wracała osiągając prawie 40 stopni. Byliśmy u dwóch lekarzy, jeden stwierdził że to gardło, drugi że gardło ma czyste i że to pewnie znów zapalenie układu moczowego. Jednak mocz czysty. Wieczorem udało się zbić gorączke i już nie wróciła na szczęście. Nie mam pojęcia co to było, ale Nowy Rok zaczął się nam bardzo kiepsko
Jejciu współczucia...
A moze zebole?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Cześć wszystkiego najlepszego w nowym roku :*
My na Sylwestra byliśmy u kuzyna męża, Majka twardzielka wytrzymała do północy. Fajerwerki bardzo jej się podobały, oglądała z otwartą buzią :p do domu wróciliśmy po 2 i młoda padła. Jakbym ją nie obudziła przed 7 na jedzenie to by spała.
Dziś starsza dostała rano gorączkę i kaszel, także noo...
-
Też myśleliśmy że może to zęby ale ani my ani lekarze nie widzą, żeby chociaż dziąsła robiły się czerwone. Poza tym chyba za wysoka gorączka. Wczoraj byliśmy u pediatry i nie widzi żadnej infekcji, ale teraz mała zaczęła paskudnie kaszlec aż ja przydusza momentami więc wieczorem jedziemy do kolejnego lekarza, prywatnie. Przy okazji zrobimy małej drugie usg stawów biodrowych, bo trochę mamy tyły
Margotka - nie chodzimy z małą z uwagi na jej tendencje do zakażeń układu moczowego ale myślę, że to super sprawa i wszyscy znajomi, którzy się zdecydowali, chwalą sobie bardzo -
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Nasz Filipek nie chce za to na plecach zbytnio leżeć, tym bardziej jak trzeba pieluchę przebrać, więc...trzeba opanowac zakładanie pampersa leżąc na brzuszku
Na basen jesteśmy zapisani na semestr letni, zaczynamy od 3 lutego
Czy któraś z Was rozszerza dietę metodą BLW? -
kkarolina89 wrote:Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Nasz Filipek nie chce za to na plecach zbytnio leżeć, tym bardziej jak trzeba pieluchę przebrać, więc...trzeba opanowac zakładanie pampersa leżąc na brzuszku
Na basen jesteśmy zapisani na semestr letni, zaczynamy od 3 lutego
Czy któraś z Was rozszerza dietę metodą BLW?
My będziemy BLW stosować ale dopiero będziemy, jeszcze nie rozszerzalam diety
Wyobrazilam sobie jak przebierasz małego jak jest na brzuchu
Mój też nie bardzo lubi, ale jako tako przebrać się da. Skopiac wszystko co napotkaja nogi ale się daWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 19:33
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Pytanie do mam karmiących mm: czy przy zmianie mleka z 1 na 2 bardzo niepokojące są kupki rzadkie, żółte i z grudkami? Czy przeczekać, bo się unormuje?
Wcześniej mieliśmy bebilon AR na ulewanie, teraz mamy bebilon pronutra. Producent zalecal to mleko jako następne po AR. Zastanawiam się czy te kupki są tylko chwilowe i brzuszek się musi przyzwyczaić, czy lepiej poszukać innego mleka. -
Dziewczyny jakiego rozmiaru ubranka wasze maluchy mają? Czy tylko mój nosi 3 rozmiary w jednym czasie?
Bluzy takie cieplejsze ma na 62 (strasznie duże jak na ten rozmiar), body, bluzki, pajace i śpiochy ma 68 a spodnie musiałam właśnie sięgnąć 74
Wez człowieku mądry bądźhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Dziewczyny jakiego rozmiaru ubranka wasze maluchy mają? Czy tylko mój nosi 3 rozmiary w jednym czasie?
Bluzy takie cieplejsze ma na 62 (strasznie duże jak na ten rozmiar), body, bluzki, pajace i śpiochy ma 68 a spodnie musiałam właśnie sięgnąć 74
Wez człowieku mądry bądźterka lubi tę wiadomość
❤Ada&Pola❤
-
Cześć! Wszystkiego najlepszego w nowym roku!
Melbusia współczuję Wigilii, zawsze tak jest że jak człowiek bardzo się stara i chce żeby wyszło pięknie to trafiają się takie zonki. Ja zapchalam zlewozmywak, aż wybijało z odpływu i to gdzieś głęboko w rurze, bo czyszczenie kolanka pod zlewem nie pomogło, piękna akcja ^^...
Mmargotka, wybieramy się na basen, ale indywidualnie, bez zajęć grupowych, tylko czekamy aż pogoda trochę się poprawi, bo boję się że przeziebie człowieka.
Miki fajerwerki przespał, w święta "dziecko pokazowe" mimo trasy blisko 500km.
Byliśmy dziś u dermatologa bo skóra od półtora miesiąca w strasznym stanie i już sama nie daje sobie rady, emolienty poszły w ruch i nic ..
Co do osiągnięć dziecka, Miki ma ponad 5miesiecy i dopiero w tym tygodniu zaczął ciekawsze rzeczy robić -na brzuszku kilka razy spróbował unieść się na dłoniach i wczoraj przekręcał się na brzuch. I pytanie czy będzie już to umiał, przewroty na brzuch były w grudniu ale spadł z kanapy i przestał, czy znów potrenuje i przestanie.. gdzieś słyszałam że nie da się wszystkiego na raz nauczyć, rzeczywiście Miki strasznie dużo gada, minuje się, dziób mu się nie zamyka, testuję wszystkie możliwe dźwięki i na tym widać się skupił, bo długi czas leżał bez atrakcji jakiś , ale10kg tyłek podnieść ciężko, to nie dziwota.. .. ale teraz coś się ruszyło więc mu tylko dopinguje i kładę już tylko na podłogę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2019, 11:22
Mmma lubi tę wiadomość