X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie, będziemy robić sobie taką tytułową stronę jak dziewczyny mają na innych wątkach?

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane :) Ja wlasnie wstałam i lecę się szykować... choc z chęcią została bym jeszcze w łóżku, bo spać mi się chce strasznie ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Katka_ Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt i powodzenia wszystkim, które dzisiaj wizytują.
    Mnie piersi bolą bardzo rzadko, właściwie oprócz wieczornego zmęczenia nie mam żadnych objawów.
    Sonia proszę dla Ciebie link do poczytania https://academic.oup.com/humrep/article/17/2/485/568986/Maternal-serum-HCG-is-higher-in-the-presence-of-a

hchy9jcg8bild9ko.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejna wizyte mam 22.11 i wtedy dostane karte ciazy. Wczoraj juz pobierali mi krew na podstawowe badania,mierzyli i wazyli.

• Katka_ Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielona na samą myśl o ważeniu mam dreszcze :), w poprzednie ciąży przytyłam 20 kg i wyglądałam jak słoń przy moim wzroście. Mam niedoczynność tarczycy i tyję od powietrza, muszę się mocno nagimnastykować, żeby utrzymywać wagę.
    W tej ciąży chciałabym przytyc max 15.

hchy9jcg8bild9ko.png
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka jak taka tytulowa strona wygląda?

"Troszkę Nas Jest.."
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wszystkich udanych wizyt. Ja niestety muszę uzbroić się w cierpliwość do poniedziałku. Wczoraj zasłabłam w urzędzie jak załatwiałam sprawy firmowe, pojawiły mi się najpierw mroczki przed oczami, zakręciło mi się w głowie i musiałam usiąść na podłodze :( Byłam trochę głodna, zmęczona i zestresowana, wiec to pewnie dlatego. Na szczęście fajni ludzie stojący ze mną w kolejce zaopiekowali się mną wzorowo :) Jeden Pan mi trzymał nogi w gorze (jak to dobrze, ze miałam spodnie). Chcieli wzywać pogotowie ale po chwili zrobiło mi się lepiej i podziękowałam. Mam już nauczkę i od dzisiaj nie wychodzę z domu bez czegoś do jedzenia i wody. Uważajcie na siebie kochane :)

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tinnera wrote:
    Sanka jak taka tytulowa strona wygląda?
    Zerknij sobie na inne wątki, np kwietniówki 2018 lub listopad 2017 - generalnie chodzi o taką listę kto jakiego dnia ma termin porodu, czy będzie miał synka czy córeczkę. Można też z czasem dodawać tam różne linki do waznych artykułów lub porad, tak aby się nie gubiły w gąszczu postów. Warto żeby taki post tytułowy zrobił ktoś kto wypowiedział się na pierwszej stronie :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do l4 ja jestem bo nadal mam macierzyński:-) takze już przechodzę na l4 ciążowe i nie czekam do konca i nie wykorzystuje również urlopów.

• Katka_ Znajoma

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a orientujesz sie jak wyglada przejście na l4 na urlopie wychowawczym?moze któraś z Was miała taka sytuacje?
    Czy trzeba na jeden dzień do pracy czy można odrazu przedstawić l4?
    Alfa centaura współczuje omdlenia, całe szczęście ze miałas wokół siebie ludzi którzy Ci pomogli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 09:52

hchy9jcg8bild9ko.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna taka stronka, można by zrobić :)
    Paulina jak tam po wizycie? :) aż mnie skręca z ciekawości ;)

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc dziewczyny...
    Zarodeczek ma 0.5 cm i bylo widac juz bijące ❤ :D
    Beta z wtorku 56 000
    A oto zdjecie
    c29ba6642c83bdd4med.jpg

Agniechaaaa, magdaa, kkarolina89, M@ziii, Lena21, karolcia87, Zielona1911, Sanka, Tinnera, gapa25, PixiDixi, KarolinaDe, kasiuleks, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Więc dziewczyny...
    Zarodeczek ma 0.5 cm i bylo widac juz bijące ❤ :D
    Beta z wtorku 56 000
    A oto zdjecie
    c29ba6642c83bdd4med.jpg
    Cuuuuudo :) <3 bardzo sie cieszę!!!!!!

Tez jestem za ogarnięciem listy na 1str sama mogła bym to robić ale niestety ja sie na 1str nie udzielałam :/

Paulina.G lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka_ wrote:
    Magda a orientujesz sie jak wyglada przejście na l4 na urlopie wychowawczym?moze któraś z Was miała taka sytuacje?
    Czy trzeba na jeden dzień do pracy czy można odrazu przedstawić l4?
    Alfa centaura współczuje omdlenia, całe szczęście ze miałas wokół siebie ludzi którzy Ci pomogli.

Jak najbardziej możesz od razu iść na l4 bez powrotu do pracy

• M@ziii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina gratulacje <3 niech rośnie duży/a :)

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina piękny kropek <3 dużo zdrówka !

Ja się dziś czuję fatalnie, kiepsko spałam, boli mnie głowa i mam zawroty, może to tez przez jakieś nerwy przed wizytą, ale bardzo to dziwne uczucie.

Macie też takie napady głodu, nagle wydaje mi się ze jeśli czegoś nie zjem to się przewrocę

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ❤ Dla Was i Waszych fasolek tez duzo zdrowia ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • M@ziii Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja tak mam jak jestem głodna to zaraz robi mi się niedobrze, kreci mi się w głowie. I właśnie zawsze to tak nagle się robi, przed wczoraj zjadłam obiad nie do końca bo już byłam najedzona, nie minęło 20min ja ide do kuchni bo jestem taka głodna że brzuch mnie bolał :)

p19uskjo4qa4qv4m.png
    Niedoczynność tarczycy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciągle głodna i mnie mdli. Ale idę i nie wiem co.zjeść. Ostanio zupy mi bardzo smakują. Wczoraj byłam w sklepie i nie wiedziałam co kupić żeby zjeść bo na co patrzyałm to było mi.nie dobrze. A w brzuchu ciągle burczy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina a jako z usg wyszedl Ci tydzien?

‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ