X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    I po spaniu. Spała z cycem odłożyłam i pobudka. Ehh a taka mialam nadzieje na odpoczynek.
    Czyli Twój cyc jest jak dobra przytulanka do snu ;)

magdaaq, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    A jak wasze tsh dziewczyny? Ja całe życie miałam ok, a teraz 0,150 przy dolnej normie od 0,300. Wszczynać panikę i dzwonić do przychodni, czy co robić?

Hej, u mnie na wynikach podane są inne normy dla kobiet TSH w ciąży:
    1 trymestr 0,01-2,32. Pani doktor mi wczesniej natomiast wypisała że po prostu jeśli będzie poniżej 2,5, to dobrze.
    Więc chyba ok masz?

Ja mam TSH 0,9516

Glass lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Czyli Twój cyc jest jak dobra przytulanka do snu ;)
    On dobrem.na całe zło:-) ale myślę co.to będzie potem..optymistycznie myślałam o.tandemie.ale.jest.to wyczerpujące..choc jestem fanem kp.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Boje sie ze w tym przypadku moze nieposkutkowac :D
    Ale dlaczego najeżdżasz na kogoś, kto dopiero napisał tu jeden post? Ja nie znam tej dziewczyny i w sumie bardzo brzydko wygląda jak ktoś tak pisze. Jesteśmy dorosłe i takie rzeczy trochę inaczej się załatwia, raczej jak ktoś sprawia problemy, a nie przed.

panan12, Carolline lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ale dlaczego najeżdżasz na kogoś, kto dopiero napisał tu jeden post? Ja nie znam tej dziewczyny i w sumie bardzo brzydko wygląda jak ktoś tak pisze. Jesteśmy dorosłe i takie rzeczy trochę inaczej się załatwia, raczej jak ktoś sprawia problemy, a nie przed.
    Bo jakos mam uraz do osób które juz mnie na jednym forum zwyzywała od mordenczyn dzieci bo jestem po in vitro :)

Pozatym chce tu dobra atmosferę a nie zeby zaraz działo sie jak z kasanti i zgłaszanie każdego posta do admina..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 15:21

innamorata88, muminka83, Yoselyn82, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki i chyba mam anemię. To moja pierwsza ciąża, nie wiem na ile jest to normalne? Któraś z Was ma?

Erytrocyty, PDW, MPV, P-LCR i sód poniżej normy, niektóre dość znacznie.
    Przesłałam wyniki do mojego gabinetu, pani doktor ma jutro do mnie oddzwonić.

zi13s65greb2l090.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    On dobrem.na całe zło:-) ale myślę co.to będzie potem..optymistycznie myślałam o.tandemie.ale.jest.to wyczerpujące..choc jestem fanem kp.
    Ja zawsze podziwiam mamy kp ja sie jakos tego obawiam najbardziej :) ale myśle, ze to poprostu obawa która jest do przeskoczenia :)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja ciocia ma mała Helenke. Ona ma prawie 2 latka i tylko z kaczuszka. Idzie z nią spać, do sklepu wszędzie :) kochany dzieciak :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Odebrałam wyniki i chyba mam anemię. To moja pierwsza ciąża, nie wiem na ile jest to normalne? Któraś z Was ma?

zi13s65greb2l090.png
    Spokojnie ile masz tego ponizej.normy..w ciąży to.sie zdarza. Nic sie.nie martw. Jesli bedzie duzy spadek lekarz zaaplikuje żelazo. Spokojnie. Dziecku nie szkodzisz.

Mmargotka lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja zawsze podziwiam mamy kp ja sie jakos tego obawiam najbardziej :) ale myśle, ze to poprostu obawa która jest do przeskoczenia :)
    Blizniaki tez.sie.da ogarnąć kp:-)) to.jak.tandem.heheheheheh.
    Ja syna karmilam.krotko. ale.z corka to.inna bajka.

Carolline lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Bo jakos mam uraz do osób które juz mnie na jednym forum zwyzywała od mordenczyn dzieci bo jestem po in vitro :)

Pozatym chce tu dobra atmosferę a nie zeby zaraz działo sie jak z kasanti i zgłaszanie każdego posta do admina..

Nie przesadzaj. Ja napisałam jakie ja mam stanowisko na ten temat a Ty tak to odebrałas to już Twoja sprawa :). Jest wolna demokracja i można się wypowiadać tym bardziej że pisałam o sobie a nie ze ktoś tak ma robić więc nie przesadzaj

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Blizniaki tez.sie.da ogarnąć kp:-)) to.jak.tandem.heheheheheh.
    Ja syna karmilam.krotko. ale.z corka to.inna bajka.

Super sprawa :) jeden poród wszystko za jednym zamachem :) moja koleżanka ma Nele i Oliwiera mówi że naprawdę dużo pracy nie śpi wogole. Jedno usypia od razu synek a córeczkę trzeba kołysac bo nie zaśnie

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan szkoda, ze administracja zblokowała te wypowiedzi bo chetnie zrobiła bym zdj i podesłała ;) ale Ok jeśli tekst o tym, ze razem z inna dziewczyna z forum jestesmy bezduszne i mordujemy zarodki bo niewykorzystane wyrzuca sie do kosza jest wyrażeniem stanowiska to ja nie mam juz pytań do ciebie ;)

innamorata88, Magic, KateHawke, po_prostu_ja, Lena21, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:

zi13s65greb2l090.png

A miałaś już wcześniej? Z wynikami do lekarza i coś poradzi :) przepisze leki i żelazo

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda bede musiała ogarnac ten tandem :D albo jakieś książki albo filmiki :D bedzie wesoło :D

Magic, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka co so wyników to mi gin mówił ze dla kobiet w ciazy sa trosKe inne normy wiec bez paniki :) dobrze ze wysłałaś wynik do lekarki zawsze lepiej sie skonsultować :)

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężki kaliber jesli chodzi o.in vitro. Uwazam ze nie.powinno sie Wogole na ten temat dyskutowac. Ja jestem pełna podziwu dla.par starających się właśnie w ten.sposób bo to psychikę trzeba mieć twardą. Mam w rodzinie też taka sytuację i podziwiam..widze.ile ich to kosztuje..

Ankakalina1987, Andziula_1988, Marikita lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Magda bede musiała ogarnac ten tandem :D albo jakieś książki albo filmiki :D bedzie wesoło :D
    Hahahah no wesoło na pewno. Będę Cię wspierać..bo choć ja teraz.się boję co.to będzie jak mała będzie miala 1.5.roku a tu pojawi sie nowe bobo to.chyba się da ogarnąć..ale myślę ze 2 lata wyjete z.życiorysu hahah

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Oj ciężki kaliber jesli chodzi o.in vitro. Uwazam ze nie.powinno sie Wogole na ten temat dyskutowac. Ja jestem pełna podziwu dla.par starających się właśnie w ten.sposób bo to psychikę trzeba mieć twardą. Mam w rodzinie też taka sytuację i podziwiam..widze.ile ich to kosztuje..
    Ja mowie ze zawsze punkt widzenia zmienia sie wraz z punktem siedzenia :) a siła zawsze przychodzi kiedy sytuacja to tego zmusza :)

Magic, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    na marginesie dziwnych zwyczajów żywieniowych w ciązy, to jedyne rzeczy jakie jestem w stanie jeść t: owoce (w szczególności pomarańcze/kiwi/gruszki) oraz kanapki i zupy
    nic innego nie wchodzi - głód odczuwam, ale nie mam apetytu :(
    Mam to samo plus grzanki :) Właśnie wróciłam z lidla z siatkami nektarynek są pyszne z Grecji a do jutra promocja w dwa dni 5 kg zjedliśmy :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ