X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja tak nie mialam. Źle się czułam pod koniec bo brzuch etc a teraz kosmos.

Zapiekanka brzmi super będę działać w przyszłym tygodniu u mnie mąż i dziewczyny kochają makarony :)

Tylko niestety żeby adoptować dziecko to procedura trwa bardzo długo. Ostatnio nawet jak ktoś zostawił w oknie życia to policja szukała matki co kłóci się z założeniami okien życia.

Kashanti skończ już. Po raz tysięczny to samo. I nie chodzi o to czy masz rację czy nie, ale o sposób w jaki to wyrazasz.

Agniechaaaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Co konkretnie? To, ze nie uzywalam zandych wyzwisk? Czy to, ze bronie swojego zdania i mozecie albo sie z nim zgodzic albo nie. Czy moze to, ze grupa zaatakowala mnie bo w ich opini nie mam racji. Prosze o konkretny cytat.

I rozumiem, ze wypowiedzi muminki pelne wulgaryzmow w moim kierunku wam nie przeszkadzaly? Bo nie widze, zeby ona za swoje obrazanie mnie byla na waszej "czarnej liscie". Podwojne standardy?
    Przecież nieprzechowywania screenow rozmów ;) bez przesady :D

• Existenz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh hormony....

Marikita, Urszulka89 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Jest to po prostu skrajnie niefajne.
    Wypowiedzialam swoja opinie na forum, ze przyjmowanie 10.000 jednostek witaminy D jest niezalecane (wrecz niezdrowe, poniewaz zalecana dawka dla kobie w ciazy to 2000 ie a powyzej 4000 ie powinno sie suplementowac takie ilosci pod okiem lekarza) - to zostalam nazwana klotliwa bo "kazda matka wie co dobre dla jej dziecka"! Potem czytajac posty o tym, ze dziewczyny chca przechodzic na L4 wyrazilam swoja opinie, ze to nieuczciwe zeby bez wskazan medycznych korzystac z L4... znowu, ze jestem klotliwa bo mam inna opinie i zycia nie znam!

Czy tylko dla mnie suplementowanie takich ilosci witamin i bycie uczciwym wobec systemu, ktory ma w teorii zapewnic lad i sklad panstwa jest normalne? Bo broniac swojej opinii i racji jestem wyzywana.

Czy to jest w waszej ocenie ok?

Kashanti, nie znam wątku z witaminą D, czytałam natomiast wątek o L4. Merytorycznie uważam że masz rację i dobrze, że powoływałaś się na kodeks pracy, warto być świadomym praw kobiet w ciąży i obowiązków pracodawców. Jednak Twój sposób odnoszenia się do kobiet tutaj odebrałam jako pełen agresji, bez szacunku, ze złośliwością. Osobiste wycieczki bardzo nie na miejscu i psucie atmosfery.
    Więc nie chodzi o różnicę zdań, chodzi o to czy przy wyrażaniu swojego zdania kierujemy się intencją życzliwą, czy wrogą.

Większość dziewczyn tak odebrało Twoje posty, a z pewnością tu na forum różnimy się zdaniami w bardzo różnych kwestiach. Nie przeszkadza nam to z reguły jednak odnosić się do siebie z życzliwością.

anecz_kaa, Agniechaaaa, Loczek2018, Carolline, PixiDixi, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Nie ja tak nie mialam. Źle się czułam pod koniec bo brzuch etc a teraz kosmos.

Zapiekanka brzmi super będę działać w przyszłym tygodniu u mnie mąż i dziewczyny kochają makarony :)

Tylko niestety żeby adoptować dziecko to procedura trwa bardzo długo. Ostatnio nawet jak ktoś zostawił w oknie życia to policja szukała matki co kłóci się z założeniami okien życia.

Kashanti skończ już. Po raz tysięczny to samo. I nie chodzi o to czy masz rację czy nie, ale o sposób w jaki to wyrazasz.
    Tez mnie zszokowała informacja o poszukiwaniu matki dziecka oddanego do okna życia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Kashanti, nie znam wątku z witaminą D, czytałam natomiast wątek o L4. Merytorycznie uważam że masz rację i dobrze, że powoływałaś się na kodeks pracy, warto być świadomym praw kobiet w ciąży i obowiązków pracodawców. Jednak Twój sposób odnoszenia się do kobiet tutaj odebrałam jako pełen agresji, bez szacunku, ze złośliwością. Osobiste wycieczki bardzo nie na miejscu i psucie atmosfery.
    Więc nie chodzi o różnicę zdań, chodzi o to czy przy wyrażaniu swojego zdania kierujemy się intencją życzliwą, czy wrogą.

Większość dziewczyn tak odebrało Twoje posty, a z pewnością tu na forum różnimy się zdaniami w bardzo różnych kwestiach. Nie przeszkadza nam to z reguły jednak odnosić się do siebie z życzliwością.
    Pięknie to opisałaś

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ma super pomysł na karkówke/ schab?!

• Glass Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem polega na tym, że matka nie zrzekła się praw do dziecka na piśmie i dziecko nie ma szans na adopcję, bo okna życia nie są prawnie uregulowane. Chyba byście nie chciały, żeby po jakimś czasie się matka odezwała i powiedziała, że chce maluszka spowrotem. Trauma i dla rodziców i dla dziecka.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:

Czyli moje posty zostaly "odebrane" w taki sposob - posty, w ktorych poswiecilam swoj czas zeby pomoc dziewczynom cytujac im prawo pracy i ich prawa i to czego moga wymagac od pracodawcy... - zostalo odebrane to negatywnie mimo braku jakichkolwiek wyzwisk?
    A gdy muminka wyzywala mnie, ze mam "morde jak krowa" to zostalo odebrane pozytywnie? bo nie zauwazylam, zeby ktorakolwiek byla oburzona jej podworkowa lacina.
    Muminka, ktora w jednym poscie mi ubliza i mnie wyzywa a w nastepnym pisze, ze ona nie lubi oceniac innych...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Problem polega na tym, że matka nie zrzekła się praw do dziecka na piśmie i dziecko nie ma szans na adopcję, bo okna życia nie są prawnie uregulowane. Chyba byście nie chciały, żeby po jakimś czasie się matka odezwała i powiedziała, że chce maluszka spowrotem. Trauma i dla rodziców i dla dziecka.
    I to właśnie kolejny błąd systemu :/ a szkoda bo domy dziecka i wsyztskow tego typu placówki to jednak spore przeżycie dla dziecka.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Faktycznie. Mały Wielki człowiek. Bardzo się cieszę. Ty też pewnie spokojniejsza.
    Tak, kamień spadł z serca :) kolejna wizyta za 2 tygodnie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Cudny maluszek! Duży i silny.
    Co dziś macie na obiad? Ja pierwszy raz od wieków dałam radę ugotować coś bardziej skomplikowanego niż karkówkę i ziemniaki. Dziś mam zapiekankę francuską :).
    Ja nic, bo mnie mdli ;(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    I to właśnie kolejny błąd systemu :/ a szkoda bo domy dziecka i wsyztskow tego typu placówki to jednak spore przeżycie dla dziecka.

Ja myślę, że powinni po jakimś czasie odbierać prawa rodzicielskie alkoholikom i narkomanom. A napewno od razu tym, które zostaną przyłapane w ciąży na przyjmowaniu tych środków. Izolować na czas ciąży i dziecko zabierać bez odwołania. Lepiej by było dla dzieci mieć porządny dom, a nie świadomość, że rodzice to patologia.

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Gratuluję :) kiedy planujesz prenatalne?
    Nie wiem, czy w ogóle będę robiła prenatalne. :) A jeśli się zdecyduje, to między świętami. ;)

Marikita lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja nic, bo mnie mdli ;(
    Coś trzeba zjeść i tak, bo dziecko tego potrzebuje. Może z głodu mdli, to bardzo częste.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Czyli moje posty zostaly "odebrane" w taki sposob - posty, w ktorych poswiecilam swoj czas zeby pomoc dziewczynom cytujac im prawo pracy i ich prawa i to czego moga wymagac od pracodawcy... - zostalo odebrane to negatywnie mimo braku jakichkolwiek wyzwisk?
    A gdy muminka wyzywala mnie, ze mam "morde jak krowa" to zostalo odebrane pozytywnie? bo nie zauwazylam, zeby ktorakolwiek byla oburzona jej podworkowa lacina.
    Muminka, ktora w jednym poscie mi ubliza i mnie wyzywa a w nastepnym pisze, ze ona nie lubi oceniac innych...?

Dziewczyno pomysł co piszesz. Tak zaczęłaś wszystkie obrażać bo idą na l4 tak jak ja zanim miałam wskazania medyczne. Bo mam taką a nie inna pracę i wiem że nigdzie nie zarobie tyle a nie chce palić za sobą mostów i wolałam l4.

muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja myślę, że powinni po jakimś czasie odbierać prawa rodzicielskie alkoholikom i narkomanom. A napewno od razu tym, które zostaną przyłapane w ciąży na przyjmowaniu tych środków. Izolować na czas ciąży i dziecko zabierać bez odwołania. Lepiej by było dla dzieci mieć porządny dom, a nie świadomość, że rodzice to patologia.
    Dokładnie i jeszcze zwiększało by ich szanse na zdrowie, bo jak slysze ze pijana matka urodziła pijane dziecko to aż mam ochote burzyć ściany w domu!

Marikita lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie trzeba jeść często a mało inaczej mdłości będą większe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:52

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dokładnie trzeba jeść często a mało inaczej mdłości będą większe.

Teoria teoria...A rzeczywistość sobie :p

• kashanti Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Dziewczyno pomysł co piszesz. Tak zaczęłaś wszystkie obrażać bo idą na l4 tak jak ja zanim miałam wskazania medyczne. Bo mam taką a nie inna pracę i wiem że nigdzie nie zarobie tyle a nie chce palić za sobą mostów i wolałam l4.
    I uwazam, ze to nieuczciwe. Jesli praca spelniala warunki ustawy a ty nie mialas powodow medycznych do przejscia na L4 to nie powinnas tego robic. To moje zdanie. Ty mozesz robic co chcesz. Z tym, ze potem nie ma sie co dziwic, ze skaldki ZUS takie wysokie bo trzeba wszystkich tych ludzi na L4 bez wskazan medycznych utrzymywac.
    Jest to po prostu nieuczciwe wobec innych podatnikow... i mozesz mowic, ze nie ale jest to tez nielegalne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:56

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ