X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja tak nie mialam. Źle się czułam pod koniec bo brzuch etc a teraz kosmos.

Zapiekanka brzmi super będę działać w przyszłym tygodniu u mnie mąż i dziewczyny kochają makarony :)

Tylko niestety żeby adoptować dziecko to procedura trwa bardzo długo. Ostatnio nawet jak ktoś zostawił w oknie życia to policja szukała matki co kłóci się z założeniami okien życia.

Kashanti skończ już. Po raz tysięczny to samo. I nie chodzi o to czy masz rację czy nie, ale o sposób w jaki to wyrazasz.

Agniechaaaa, PixiDixi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Co konkretnie? To, ze nie uzywalam zandych wyzwisk? Czy to, ze bronie swojego zdania i mozecie albo sie z nim zgodzic albo nie. Czy moze to, ze grupa zaatakowala mnie bo w ich opini nie mam racji. Prosze o konkretny cytat.

I rozumiem, ze wypowiedzi muminki pelne wulgaryzmow w moim kierunku wam nie przeszkadzaly? Bo nie widze, zeby ona za swoje obrazanie mnie byla na waszej "czarnej liscie". Podwojne standardy?
    Przecież nieprzechowywania screenow rozmów ;) bez przesady :D

• Existenz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh hormony....

Marikita, Urszulka89 lubią tę wiadomość

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Jest to po prostu skrajnie niefajne.
    Wypowiedzialam swoja opinie na forum, ze przyjmowanie 10.000 jednostek witaminy D jest niezalecane (wrecz niezdrowe, poniewaz zalecana dawka dla kobie w ciazy to 2000 ie a powyzej 4000 ie powinno sie suplementowac takie ilosci pod okiem lekarza) - to zostalam nazwana klotliwa bo "kazda matka wie co dobre dla jej dziecka"! Potem czytajac posty o tym, ze dziewczyny chca przechodzic na L4 wyrazilam swoja opinie, ze to nieuczciwe zeby bez wskazan medycznych korzystac z L4... znowu, ze jestem klotliwa bo mam inna opinie i zycia nie znam!

Czy tylko dla mnie suplementowanie takich ilosci witamin i bycie uczciwym wobec systemu, ktory ma w teorii zapewnic lad i sklad panstwa jest normalne? Bo broniac swojej opinii i racji jestem wyzywana.

Czy to jest w waszej ocenie ok?

Kashanti, nie znam wątku z witaminą D, czytałam natomiast wątek o L4. Merytorycznie uważam że masz rację i dobrze, że powoływałaś się na kodeks pracy, warto być świadomym praw kobiet w ciąży i obowiązków pracodawców. Jednak Twój sposób odnoszenia się do kobiet tutaj odebrałam jako pełen agresji, bez szacunku, ze złośliwością. Osobiste wycieczki bardzo nie na miejscu i psucie atmosfery.
    Więc nie chodzi o różnicę zdań, chodzi o to czy przy wyrażaniu swojego zdania kierujemy się intencją życzliwą, czy wrogą.

Większość dziewczyn tak odebrało Twoje posty, a z pewnością tu na forum różnimy się zdaniami w bardzo różnych kwestiach. Nie przeszkadza nam to z reguły jednak odnosić się do siebie z życzliwością.

anecz_kaa, Agniechaaaa, Loczek2018, Carolline, PixiDixi, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Nie ja tak nie mialam. Źle się czułam pod koniec bo brzuch etc a teraz kosmos.

Zapiekanka brzmi super będę działać w przyszłym tygodniu u mnie mąż i dziewczyny kochają makarony :)

Tylko niestety żeby adoptować dziecko to procedura trwa bardzo długo. Ostatnio nawet jak ktoś zostawił w oknie życia to policja szukała matki co kłóci się z założeniami okien życia.

Kashanti skończ już. Po raz tysięczny to samo. I nie chodzi o to czy masz rację czy nie, ale o sposób w jaki to wyrazasz.
    Tez mnie zszokowała informacja o poszukiwaniu matki dziecka oddanego do okna życia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Kashanti, nie znam wątku z witaminą D, czytałam natomiast wątek o L4. Merytorycznie uważam że masz rację i dobrze, że powoływałaś się na kodeks pracy, warto być świadomym praw kobiet w ciąży i obowiązków pracodawców. Jednak Twój sposób odnoszenia się do kobiet tutaj odebrałam jako pełen agresji, bez szacunku, ze złośliwością. Osobiste wycieczki bardzo nie na miejscu i psucie atmosfery.
    Więc nie chodzi o różnicę zdań, chodzi o to czy przy wyrażaniu swojego zdania kierujemy się intencją życzliwą, czy wrogą.

Większość dziewczyn tak odebrało Twoje posty, a z pewnością tu na forum różnimy się zdaniami w bardzo różnych kwestiach. Nie przeszkadza nam to z reguły jednak odnosić się do siebie z życzliwością.
    Pięknie to opisałaś

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś ma super pomysł na karkówke/ schab?!

• Glass Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem polega na tym, że matka nie zrzekła się praw do dziecka na piśmie i dziecko nie ma szans na adopcję, bo okna życia nie są prawnie uregulowane. Chyba byście nie chciały, żeby po jakimś czasie się matka odezwała i powiedziała, że chce maluszka spowrotem. Trauma i dla rodziców i dla dziecka.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • kashanti Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:

Czyli moje posty zostaly "odebrane" w taki sposob - posty, w ktorych poswiecilam swoj czas zeby pomoc dziewczynom cytujac im prawo pracy i ich prawa i to czego moga wymagac od pracodawcy... - zostalo odebrane to negatywnie mimo braku jakichkolwiek wyzwisk?
    A gdy muminka wyzywala mnie, ze mam "morde jak krowa" to zostalo odebrane pozytywnie? bo nie zauwazylam, zeby ktorakolwiek byla oburzona jej podworkowa lacina.
    Muminka, ktora w jednym poscie mi ubliza i mnie wyzywa a w nastepnym pisze, ze ona nie lubi oceniac innych...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Problem polega na tym, że matka nie zrzekła się praw do dziecka na piśmie i dziecko nie ma szans na adopcję, bo okna życia nie są prawnie uregulowane. Chyba byście nie chciały, żeby po jakimś czasie się matka odezwała i powiedziała, że chce maluszka spowrotem. Trauma i dla rodziców i dla dziecka.
    I to właśnie kolejny błąd systemu :/ a szkoda bo domy dziecka i wsyztskow tego typu placówki to jednak spore przeżycie dla dziecka.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Faktycznie. Mały Wielki człowiek. Bardzo się cieszę. Ty też pewnie spokojniejsza.
    Tak, kamień spadł z serca :) kolejna wizyta za 2 tygodnie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Cudny maluszek! Duży i silny.
    Co dziś macie na obiad? Ja pierwszy raz od wieków dałam radę ugotować coś bardziej skomplikowanego niż karkówkę i ziemniaki. Dziś mam zapiekankę francuską :).
    Ja nic, bo mnie mdli ;(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    I to właśnie kolejny błąd systemu :/ a szkoda bo domy dziecka i wsyztskow tego typu placówki to jednak spore przeżycie dla dziecka.

Ja myślę, że powinni po jakimś czasie odbierać prawa rodzicielskie alkoholikom i narkomanom. A napewno od razu tym, które zostaną przyłapane w ciąży na przyjmowaniu tych środków. Izolować na czas ciąży i dziecko zabierać bez odwołania. Lepiej by było dla dzieci mieć porządny dom, a nie świadomość, że rodzice to patologia.

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Gratuluję :) kiedy planujesz prenatalne?
    Nie wiem, czy w ogóle będę robiła prenatalne. :) A jeśli się zdecyduje, to między świętami. ;)

Marikita lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja nic, bo mnie mdli ;(
    Coś trzeba zjeść i tak, bo dziecko tego potrzebuje. Może z głodu mdli, to bardzo częste.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    Czyli moje posty zostaly "odebrane" w taki sposob - posty, w ktorych poswiecilam swoj czas zeby pomoc dziewczynom cytujac im prawo pracy i ich prawa i to czego moga wymagac od pracodawcy... - zostalo odebrane to negatywnie mimo braku jakichkolwiek wyzwisk?
    A gdy muminka wyzywala mnie, ze mam "morde jak krowa" to zostalo odebrane pozytywnie? bo nie zauwazylam, zeby ktorakolwiek byla oburzona jej podworkowa lacina.
    Muminka, ktora w jednym poscie mi ubliza i mnie wyzywa a w nastepnym pisze, ze ona nie lubi oceniac innych...?

Dziewczyno pomysł co piszesz. Tak zaczęłaś wszystkie obrażać bo idą na l4 tak jak ja zanim miałam wskazania medyczne. Bo mam taką a nie inna pracę i wiem że nigdzie nie zarobie tyle a nie chce palić za sobą mostów i wolałam l4.

muminka83, PixiDixi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ja myślę, że powinni po jakimś czasie odbierać prawa rodzicielskie alkoholikom i narkomanom. A napewno od razu tym, które zostaną przyłapane w ciąży na przyjmowaniu tych środków. Izolować na czas ciąży i dziecko zabierać bez odwołania. Lepiej by było dla dzieci mieć porządny dom, a nie świadomość, że rodzice to patologia.
    Dokładnie i jeszcze zwiększało by ich szanse na zdrowie, bo jak slysze ze pijana matka urodziła pijane dziecko to aż mam ochote burzyć ściany w domu!

Marikita lubi tę wiadomość

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie trzeba jeść często a mało inaczej mdłości będą większe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:52

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Dokładnie trzeba jeść często a mało inaczej mdłości będą większe.

Teoria teoria...A rzeczywistość sobie :p

• kashanti Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Dziewczyno pomysł co piszesz. Tak zaczęłaś wszystkie obrażać bo idą na l4 tak jak ja zanim miałam wskazania medyczne. Bo mam taką a nie inna pracę i wiem że nigdzie nie zarobie tyle a nie chce palić za sobą mostów i wolałam l4.
    I uwazam, ze to nieuczciwe. Jesli praca spelniala warunki ustawy a ty nie mialas powodow medycznych do przejscia na L4 to nie powinnas tego robic. To moje zdanie. Ty mozesz robic co chcesz. Z tym, ze potem nie ma sie co dziwic, ze skaldki ZUS takie wysokie bo trzeba wszystkich tych ludzi na L4 bez wskazan medycznych utrzymywac.
    Jest to po prostu nieuczciwe wobec innych podatnikow... i mozesz mowic, ze nie ale jest to tez nielegalne....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 18:56

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ