X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wsparcie dziewczyny- serduszko bije, ale jest też zła wiadomość- łożysko leży na szyjce macicy, stąd plamienie. Czyli życie okruszka nadal wisi na włosku bo może sie odkleić.. Mam leżeć i brać końskie dawki magnezu

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dzięki za wsparcie dziewczyny- serduszko bije, ale jest też zła wiadomość- łożysko leży na szyjce macicy, stąd plamienie. Czyli życie okruszka nadal wisi na włosku bo może sie odkleić.. Mam leżeć i brać końskie dawki magnezu
    Leż, leż i jeszcze raz leż! Bedzie dobrze <3

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Przesyłam mocne kciuki!!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wpisz mi ten Poznań:-)

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:

Kochana myślami jestsmy z Tobą ! Trzymaj się, Twój okruszek walczy i to najważniejsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Aga wpisz mi ten Poznań:-)
    Jak tylko przestanie mi wyskakiwać błąd przy zmianie na 1str ;) mam to zapisane ale cis znowu robią na stronie i nie moge zmienić :D

magdaaq lubi tę wiadomość

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny długo myślałam czy o tym pisać ale muszę... Widziałam że niektóre się zastanawiają czy iść na badania prenatalne. Moja historia pokazała że to może dużo pomoc. Co prawda my mieliśmy pecha ale przynajmniej synek był z nami aż do 7miesiąca! Bez badań prenatalnych pożegnalibyśmy się znacznie wcześniej.
    Wiem tez że wielu maluszkom szybka diagnostyka uratowała życie :) przemyslcie to kobietki ;)

muminka83, Agniechaaaa, Lena21, kashanti, Marikita, bbeczka91 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    Dziewczyny długo myślałam czy o tym pisać ale muszę... Widziałam że niektóre się zastanawiają czy iść na badania prenatalne. Moja historia pokazała że to może dużo pomoc. Co prawda my mieliśmy pecha ale przynajmniej synek był z nami aż do 7miesiąca! Bez badań prenatalnych pożegnalibyśmy się znacznie wcześniej.
    Wiem tez że wielu maluszkom szybka diagnostyka uratowała życie :) przemyslcie to kobietki ;)
    Polubiłam tylko dlatego że też uważam że lepiej wiedzieć wcześniej. Warto robić te badania.

Duzaa, Ankakalina1987 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Może się przesunie i będzie w porządku!

• shadee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    No i ja sie tez z tym nie zgadzam... to, ze ktos oszukuje nie daje nam usprawiedliwienia do robienia tego samego... Kowalski ukradl telewizor to ja ukradne radio... co to za roznica dla sklepu skoro sklep taki duzy...
    To juz jest kwestia wlasnego kregoslupa moralnego... i tyle. Takie moje zdanie.

ja mam chyba deja vu sprzed kilkunastu dni ....

Kashanti, Ty znowu swoje
    Forum powstało po to by się wspierać, skąd inąd w trudnym dla nas wszystkich okresie. Staramy się być sobie życzliwe i pomocne. Gadamy o wszystkim i szczerze - pewnie tak szczerze jak rzadko kiedy w realu. Ale to przywilej anonimowości.
    Różnica poglądów nie jest wcale zła. Ja na wiele spraw mam inne zdanie. Nie chodzę do kościoła. Nie kupuję ideii 500+. Nie lubię Świąt Bożego Narodzenia ani Wielkiej Nocy. Jestem zwolenniczką aborcji i in vitro choć nie biorę udziału w czarnych protestach. Nie przyszłam tu jednak na to forum po to by ktoś mnie oceniał za poglądy jakie mam, zaglądam tu z ciekawości, czasem z nudów, bo interesuje mnie co u dziewczyn. Nie jesteśmy tu po to by prawić sobie morały. Ani po to by się obrażać. Jesteśmy tu po to by dzielić się swoimi małymi i dużymi radościami, smutkami, troskami i niepokojami. A przynajmniej ja po to tu jestem. Szanujmy się!

anecz_kaa, muminka83, Agniechaaaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• panan12 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Z przyjemnością przekazem Ci pałeczkę przewodniczącej partii ;)

Ej ale Kashantii ma rację. Na tym forum jest dyskryminacja. Dlaczego nie możemy czegoś oceniać subiektywnie jak i obiektywnie? Każda z nas jest inna, są takie które są w ciąży 1 raz, są takie które już rodziły, każda ma inną historie to dlaczego nie możemy wymieniać się tymi doświadczeniami?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos dobrych wieści
    u nas wszystko w jak najlepszym porządku. Kropek ma 2,5 cm i wciąż wygląda jak dziwaczny alien zakończony ogonkiem
    Serduszko biło 170 uderzeń - co wydawało mi się sporo, ale lekarz uspokoił, że wszystko prawidłowo i w jak najlepszym porządku. Od jutra zmniejszona dawka luteiny.

Badania prenatalne zaplanowane na 29.12

Jest dobrze :)

Agniechaaaa, Paulina.G, anecz_kaa, Lena21, Loczek2018, Tinnera, pi84, Andziula_1988, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Ej ale Kashantii ma rację. Na tym forum jest dyskryminacja. Dlaczego nie możemy czegoś oceniać subiektywnie jak i obiektywnie? Każda z nas jest inna, są takie które są w ciąży 1 raz, są takie które już rodziły, każda ma inną historie to dlaczego nie możemy wymieniać się tymi doświadczeniami?

Ja oceniam subiektywnie, że nie odpowiada mi styl dyskutowania zaprezentowany przez Kashantii.

Agniechaaaa, anecz_kaa, Lena21, Marikita lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Ja oceniam subiektywnie, że nie odpowiada mi styl dyskutowania zaprezentowany przez Kashantii.
    Jak i całej reszcie i to chciałyśmy jej juz kilka razy przekazać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2017, 21:13

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Pixi a jak krwiak?
    Madziu krwiak jest nadal ,ale lekko sie zmniejszyl i juz jasne skad wziely sie u mnie te plamienia. Nadal mam lezec.Dziekuje za pamiec :-*

Tinnera, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus nie mogę znaleźć tej listy lekarzy z prenatalnych, masz ja może gdzieś zapisaną? Będę wdzięczna bo już mam nazwisko lekarza, który będzie mi przeprowadzał badanie.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Brak slow... czlowiek przychodzi tu zeby sie wspierac uslyszec pomocne informacje itp. A nie zeby czytac wywody sfrustrowanych grupowiczek... ktos ma czy nie ma dys czy jakies inne zaburzenia niech sobie ma! Kazdy pisze jak chce jak komus nie pasuje niech poprostu nie czyta albo oleje sprawe i tyle.a nie gowno burze robicie z niczego? Tylko po co? Malo macie stresow zwiazanych z ciaza? Kazdy placi chyba podatki wiec l4 mu sie nalezy! Jesli ktos uwaza ze potrzebuje od poczatku ciazy niech idzie jego sprawa.
    Vanilka dokladnie tez tak mysle!,super to ujelas!,dziekuje!

muminka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Agus nie mogę znaleźć tej listy lekarzy z prenatalnych, masz ja może gdzieś zapisaną? Będę wdzięczna bo już mam nazwisko lekarza, który będzie mi przeprowadzał badanie.
    Jest link przekierowująca przed tygodniami ciazy na 1str :)

• Wiktoryna Debiutantka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dolanczam do lipcowych mam - TP 23.07.2018
    Pozdrawiam Was gorąco:)

Glass, Duzaa, muminka83, Existenz, Loczek2018, Andziula_1988, magdaaq, Marikita lubią tę wiadomość

859943r8atxiwx54.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Masz szansę na 5 bab co na to mąż? :p
    Aneczka hehe tez mu to powiedzialam i z jednej strony dopuszcza do siebie taka mozliwosc i nawet jest z deko przestraszony hihi . Mowi tak -bede tyral na podpaski a pozniej na posagi hehe :) ;)

anecz_kaa, magdaaq lubią tę wiadomość

‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ