X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać ;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    dziewczyny z racji mojej zmiejszonej obecności na tym wątku bardzo proszę abyście jakiekolwiek informacje które trzeba dodać na 1str poprzedzały właśnie tym postem z listą TP bedzie to dla mnie duże ułatwienie w wyszukiwaniu i uzupełnianiu, Dziekuje za współpracę :)
    Agnieszka nie wydurniaj się :p olej grubym sikiem i tyle :)
    Ja jadę zawieźć dziewczyny do przedszkola i rozmowic się z mamą tego Alana... Zobaczymy co mi powie

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    dziewczyny z racji mojej zmiejszonej obecności na tym wątku bardzo proszę abyście jakiekolwiek informacje które trzeba dodać na 1str poprzedzały właśnie tym postem z listą TP bedzie to dla mnie duże ułatwienie w wyszukiwaniu i uzupełnianiu, Dziekuje za współpracę :)
    Aga nie zmniejszaj swojej aktywnosci tutaj przez jedna kobite ...Jeny co tu sie dzieje...Jak cos to faktycznie pojdzmy na zamkniete forum czy gdzies i po temacie.

Edit: ciekawym jest ten parenting bo zalozyciel ma mega uprawnienia moze banowac, kasowac , i w pelni administrowac a i moze miec moderatorow to tez ciekawe i sa sygnaturki .Jedynym w moim odczuciu problemem sa reklamy....duzo reklam,ale idzie sie przyzwyczaic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 07:36

muminka83 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka trzymam kciuki za rozmowe ,daj znaka.

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się byc neutralna. Nie wchodze na forum by sie klocic tylko by dowiedziec się co u Was i Waszych maluszków.
    Czasami prosic o porade, bo to moja pierwsza ciaza, a tutaj sa dziewczyny ktore mogą pomóc ;) Za co z gory Wszystkim dziękuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 07:41

Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Madziu krwiak jest nadal ,ale lekko sie zmniejszyl i juz jasne skad wziely sie u mnie te plamienia. Nadal mam lezec.Dziekuje za pamiec :-*
    Jestem calym serduchem z Wami

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach :)
    PixiDixi wrote:
    Dzien dobry :)
    Ove mi gin przypisala prenatal duo i powiem Ci,ze tak dobrych wynikow krwi nigdy nie mialam. Zbila mi sie homocysteina do poziomu 6 (vierze udzial w rozkladaniu bialek w organizmie i poziom powyzej 10 zle wplywa na rozwoj ciazy).
    Moja gin mi powiedziala,ze wiekszosc ludzi nie przyswaja zwyklego kwasu wiec bez zbednych badan zazywam to co z zalozenia jest bardziej na tak.
    Tam sa metylowane kwas i wit. B oraz dha i kilka innych ciekawych skladnikow np.bodajze choliny a one jakos wplywaja by obnizyc ryzyka zespolu Downa (nie wiem jak to dziala,ale najwyzej poszperaj Kochana w necie)
    Kurczę, ja zbadałam kwas foliowy i mi wyszedł prawie 37 (w normach labo jest napisane tylko, że powinien być wyższy niż 5,5 - nie miałam adnotacji, że jest powyżej normy), więc nie zdawałam sobie sprawy, że może być za wysoki i być może nie przyswajaniem kwasu. Do wczoraj, jak zaczęłam więcej o tym czytać. Zestresowałam się, bo właśnie skończyliśmy 10tyg., a żadnej z lekarzy nawet nie skomentował tych wyników i nie powiedział, że coś może być nie tak. Jak pytałam jakie suplementy brać to dostałam informacje "kwas foliowy" :(.
    W takim razie chyba na swoją rękę zrobię badanie homocysteiny, a potem ew będę szperać dalej.
    Przeraża mnie trochę to, że człowiek musi sam się dowiadywać takich rzeczy, najgorzej jak już jest w ciąży i teraz się stresuję czy nie zaszkodziłam Maleństwu.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Agniechaaa wracaj tu i se jaj nie rób.
    Wiecie co wczoraj wyszlam z siebie i stanęłam obok z nerwow. Lena mało śpi w dzień więc liczę ze wieczorami pójdzie ładnie spać. Raz sie uda 5 razy nie. Wczoraj przeszła samą siebie. Ryk kwik ehh dramat. Jeden cyc drugi trzeci az mnie telepalo bo nie lubie takich scen. A wrocil z biegania lulał kołysanki itp nic jeszcze gorzej. W końcu sie wkurzyłam dałam.cyca po raz 4 i padła. O 22.30....i się obudziła o 2...a potem spała na mojej poduszce a ja zgieta w pół.
    Moocyy przybywaj....

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Kurczę, ja zbadałam kwas foliowy i mi wyszedł prawie 37 (w normach labo jest napisane tylko, że powinien być wyższy niż 5,5 - nie miałam adnotacji, że jest powyżej normy), więc nie zdawałam sobie sprawy, że może być za wysoki i być może nie przyswajaniem kwasu. Do wczoraj, jak zaczęłam więcej o tym czytać. Zestresowałam się, bo właśnie skończyliśmy 10tyg., a żadnej z lekarzy nawet nie skomentował tych wyników i nie powiedział, że coś może być nie tak. Jak pytałam jakie suplementy brać to dostałam informacje "kwas foliowy" :(.
    W takim razie chyba na swoją rękę zrobię badanie homocysteiny, a potem ew będę szperać dalej.
    Przeraża mnie trochę to, że człowiek musi sam się dowiadywać takich rzeczy, najgorzej jak już jest w ciąży i teraz się stresuję czy nie zaszkodziłam Maleństwu.
    Ja biorę metafolin czyli metylowany kwas foliowy z firmy Solgar. Ten zwykły został mi odrodzony przez ginekologa. Płacę ok. 60 zł za 50 tabletek więc drogo wychodzi.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań prenatalnych. Nie wchodzę w temat czy robić czy nie..ja z każdą ciąża wychodzilam z założenia ze.decyzję podejmiemy po usg. I teraz tez tak będzie. Pisze ze idę18.12 na prenatalne dlatego ze idę do innego ginekologa z certyfikatem bo moj go.nie posiada. Zrobi dokładne badania usg 3d z Lenka mam wspaniala pamiątkę po tym.usg potem Wam.wrzucę zdjęcie:-)
    Także każdy musi.zdecydować.

Alfa_Centauri, Agniechaaaa, Duzaa lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Co do badań prenatalnych. Nie wchodzę w temat czy robić czy nie..ja z każdą ciąża wychodzilam z założenia ze.decyzję podejmiemy po usg. I teraz tez tak będzie. Pisze ze idę18.12 na prenatalne dlatego ze idę do innego ginekologa z certyfikatem bo moj go.nie posiada. Zrobi dokładne badania usg 3d z Lenka mam wspaniala pamiątkę po tym.usg potem Wam.wrzucę zdjęcie:-)
    Także każdy musi.zdecydować.
    Ja prenatalne mam dzien po Tobie <3

magdaaq lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ja pierwszy raz słyszę o takich badaniach. Ja biorę prenatal uno i tam jest jakiś kwas foliowy w innej formie, chyba ten metylocostam.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    To moja pierwsza ciaza i zapytam sie bardziej doswiadczonej osoby... ( proba integracji )
    czy to mozliwe, ze zaokraglil mi sie juz brzuch? pokazywalam mamie zdjecia i ona mowi, ze taki miala dopiero w 5 miesiacu... jestem dosc szczupla 174 cm/54 kg a juz nie dopinam sie w niektore spodnie i widze, ze ksztalt brzucha na wysokosci pepka jest mocno wypukly... zastanawialam sie czy to nie wzdecie/zaparcie lub inna niespodzianka ale wyprozniam sie normalnie... hmm... czy to troche nie za wczesnie?

24g4r9c.jpg
    Jestem po 5 ciążach w tym dwóch donoszonych. W pierwszej ciąży brzuszek miałam koło czwartego miesiąca. Każda kolejna dużo szybciej. Taki brzuszek mam zawsze wieczorem w tej ciąży.

kashanti lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja prenatalne mam dzien po Tobie <3
    Bosko przed świętami spokój:-)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa5d3d86d312.jpg maluszek juz sie ruszal a po krwiaku nie ma sladu :)
    Super, bardzo się cieszę :) Śliczności!

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Laseczki! :-)

Wiecie co? Ja od wczoraj mam do nadrobienia 22 str ! :D
    Noooo dałyście czadu nie powiem ... ;-) :-P

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dużo uśmiechu.

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja mam dwie książeczki. Jedna z Medicover a druga u mojej prywatnej. Moja lekarka prywatna wie o tym. Mam darmowe badania.
    Kochana a Medicover chodzisz prywatnie, czy masz z pracy ubezpieczenie?
    Lekarz do którego chodze przyjmuje tylko w Medicoverze (prywtanie) i w szpitalu (NFZ). No ale chodziłam do niego prywatnie i się cały czas zastanawiałam, czy nie wykupić tam jakiegoś pakietu ... Może coś podpowiesz? :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b135348f056e.jpg

Lenka w 12tyg na usg:-) także nie mogę się doczekać tego 18 bo znow będę mogła zobaczyć bejbika w kolorze:-) taki maly człowiek juz nie kijanka.

Marikita, Alfa_Centauri, Andziula_1988, Loczek2018, gapa25, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b135348f056e.jpg

Lenka w 12tyg na usg:-) także nie mogę się doczekać tego 18 bo znow będę mogła zobaczyć bejbika w kolorze:-) taki maly człowiek juz nie kijanka.

zanim załapałam, że Lenka już jest na świecie :) dobrą chwilę się zastanawiałam jak to możliwe żeby już teraz maluchy w naszych brzuchach wyglądały jak ludziki a nie jak alieny :)

piękna pamiątka

magdaaq lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ