X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać ;)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    dziewczyny z racji mojej zmiejszonej obecności na tym wątku bardzo proszę abyście jakiekolwiek informacje które trzeba dodać na 1str poprzedzały właśnie tym postem z listą TP bedzie to dla mnie duże ułatwienie w wyszukiwaniu i uzupełnianiu, Dziekuje za współpracę :)
    Agnieszka nie wydurniaj się :p olej grubym sikiem i tyle :)
    Ja jadę zawieźć dziewczyny do przedszkola i rozmowic się z mamą tego Alana... Zobaczymy co mi powie

PixiDixi lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    dziewczyny z racji mojej zmiejszonej obecności na tym wątku bardzo proszę abyście jakiekolwiek informacje które trzeba dodać na 1str poprzedzały właśnie tym postem z listą TP bedzie to dla mnie duże ułatwienie w wyszukiwaniu i uzupełnianiu, Dziekuje za współpracę :)
    Aga nie zmniejszaj swojej aktywnosci tutaj przez jedna kobite ...Jeny co tu sie dzieje...Jak cos to faktycznie pojdzmy na zamkniete forum czy gdzies i po temacie.

Edit: ciekawym jest ten parenting bo zalozyciel ma mega uprawnienia moze banowac, kasowac , i w pelni administrowac a i moze miec moderatorow to tez ciekawe i sa sygnaturki .Jedynym w moim odczuciu problemem sa reklamy....duzo reklam,ale idzie sie przyzwyczaic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 07:36

muminka83 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka trzymam kciuki za rozmowe ,daj znaka.

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się byc neutralna. Nie wchodze na forum by sie klocic tylko by dowiedziec się co u Was i Waszych maluszków.
    Czasami prosic o porade, bo to moja pierwsza ciaza, a tutaj sa dziewczyny ktore mogą pomóc ;) Za co z gory Wszystkim dziękuję ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 07:41

Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Madziu krwiak jest nadal ,ale lekko sie zmniejszyl i juz jasne skad wziely sie u mnie te plamienia. Nadal mam lezec.Dziekuje za pamiec :-*
    Jestem calym serduchem z Wami

PixiDixi lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powodzenia na wizytach :)
    PixiDixi wrote:
    Dzien dobry :)
    Ove mi gin przypisala prenatal duo i powiem Ci,ze tak dobrych wynikow krwi nigdy nie mialam. Zbila mi sie homocysteina do poziomu 6 (vierze udzial w rozkladaniu bialek w organizmie i poziom powyzej 10 zle wplywa na rozwoj ciazy).
    Moja gin mi powiedziala,ze wiekszosc ludzi nie przyswaja zwyklego kwasu wiec bez zbednych badan zazywam to co z zalozenia jest bardziej na tak.
    Tam sa metylowane kwas i wit. B oraz dha i kilka innych ciekawych skladnikow np.bodajze choliny a one jakos wplywaja by obnizyc ryzyka zespolu Downa (nie wiem jak to dziala,ale najwyzej poszperaj Kochana w necie)
    Kurczę, ja zbadałam kwas foliowy i mi wyszedł prawie 37 (w normach labo jest napisane tylko, że powinien być wyższy niż 5,5 - nie miałam adnotacji, że jest powyżej normy), więc nie zdawałam sobie sprawy, że może być za wysoki i być może nie przyswajaniem kwasu. Do wczoraj, jak zaczęłam więcej o tym czytać. Zestresowałam się, bo właśnie skończyliśmy 10tyg., a żadnej z lekarzy nawet nie skomentował tych wyników i nie powiedział, że coś może być nie tak. Jak pytałam jakie suplementy brać to dostałam informacje "kwas foliowy" :(.
    W takim razie chyba na swoją rękę zrobię badanie homocysteiny, a potem ew będę szperać dalej.
    Przeraża mnie trochę to, że człowiek musi sam się dowiadywać takich rzeczy, najgorzej jak już jest w ciąży i teraz się stresuję czy nie zaszkodziłam Maleństwu.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Agniechaaa wracaj tu i se jaj nie rób.
    Wiecie co wczoraj wyszlam z siebie i stanęłam obok z nerwow. Lena mało śpi w dzień więc liczę ze wieczorami pójdzie ładnie spać. Raz sie uda 5 razy nie. Wczoraj przeszła samą siebie. Ryk kwik ehh dramat. Jeden cyc drugi trzeci az mnie telepalo bo nie lubie takich scen. A wrocil z biegania lulał kołysanki itp nic jeszcze gorzej. W końcu sie wkurzyłam dałam.cyca po raz 4 i padła. O 22.30....i się obudziła o 2...a potem spała na mojej poduszce a ja zgieta w pół.
    Moocyy przybywaj....

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Kurczę, ja zbadałam kwas foliowy i mi wyszedł prawie 37 (w normach labo jest napisane tylko, że powinien być wyższy niż 5,5 - nie miałam adnotacji, że jest powyżej normy), więc nie zdawałam sobie sprawy, że może być za wysoki i być może nie przyswajaniem kwasu. Do wczoraj, jak zaczęłam więcej o tym czytać. Zestresowałam się, bo właśnie skończyliśmy 10tyg., a żadnej z lekarzy nawet nie skomentował tych wyników i nie powiedział, że coś może być nie tak. Jak pytałam jakie suplementy brać to dostałam informacje "kwas foliowy" :(.
    W takim razie chyba na swoją rękę zrobię badanie homocysteiny, a potem ew będę szperać dalej.
    Przeraża mnie trochę to, że człowiek musi sam się dowiadywać takich rzeczy, najgorzej jak już jest w ciąży i teraz się stresuję czy nie zaszkodziłam Maleństwu.
    Ja biorę metafolin czyli metylowany kwas foliowy z firmy Solgar. Ten zwykły został mi odrodzony przez ginekologa. Płacę ok. 60 zł za 50 tabletek więc drogo wychodzi.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań prenatalnych. Nie wchodzę w temat czy robić czy nie..ja z każdą ciąża wychodzilam z założenia ze.decyzję podejmiemy po usg. I teraz tez tak będzie. Pisze ze idę18.12 na prenatalne dlatego ze idę do innego ginekologa z certyfikatem bo moj go.nie posiada. Zrobi dokładne badania usg 3d z Lenka mam wspaniala pamiątkę po tym.usg potem Wam.wrzucę zdjęcie:-)
    Także każdy musi.zdecydować.

Alfa_Centauri, Agniechaaaa, Duzaa lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Co do badań prenatalnych. Nie wchodzę w temat czy robić czy nie..ja z każdą ciąża wychodzilam z założenia ze.decyzję podejmiemy po usg. I teraz tez tak będzie. Pisze ze idę18.12 na prenatalne dlatego ze idę do innego ginekologa z certyfikatem bo moj go.nie posiada. Zrobi dokładne badania usg 3d z Lenka mam wspaniala pamiątkę po tym.usg potem Wam.wrzucę zdjęcie:-)
    Także każdy musi.zdecydować.
    Ja prenatalne mam dzien po Tobie <3

magdaaq lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:

Ja pierwszy raz słyszę o takich badaniach. Ja biorę prenatal uno i tam jest jakiś kwas foliowy w innej formie, chyba ten metylocostam.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    To moja pierwsza ciaza i zapytam sie bardziej doswiadczonej osoby... ( proba integracji )
    czy to mozliwe, ze zaokraglil mi sie juz brzuch? pokazywalam mamie zdjecia i ona mowi, ze taki miala dopiero w 5 miesiacu... jestem dosc szczupla 174 cm/54 kg a juz nie dopinam sie w niektore spodnie i widze, ze ksztalt brzucha na wysokosci pepka jest mocno wypukly... zastanawialam sie czy to nie wzdecie/zaparcie lub inna niespodzianka ale wyprozniam sie normalnie... hmm... czy to troche nie za wczesnie?

24g4r9c.jpg
    Jestem po 5 ciążach w tym dwóch donoszonych. W pierwszej ciąży brzuszek miałam koło czwartego miesiąca. Każda kolejna dużo szybciej. Taki brzuszek mam zawsze wieczorem w tej ciąży.

kashanti lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja prenatalne mam dzien po Tobie <3
    Bosko przed świętami spokój:-)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa5d3d86d312.jpg maluszek juz sie ruszal a po krwiaku nie ma sladu :)
    Super, bardzo się cieszę :) Śliczności!

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Laseczki! :-)

Wiecie co? Ja od wczoraj mam do nadrobienia 22 str ! :D
    Noooo dałyście czadu nie powiem ... ;-) :-P

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dużo uśmiechu.

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja mam dwie książeczki. Jedna z Medicover a druga u mojej prywatnej. Moja lekarka prywatna wie o tym. Mam darmowe badania.
    Kochana a Medicover chodzisz prywatnie, czy masz z pracy ubezpieczenie?
    Lekarz do którego chodze przyjmuje tylko w Medicoverze (prywtanie) i w szpitalu (NFZ). No ale chodziłam do niego prywatnie i się cały czas zastanawiałam, czy nie wykupić tam jakiegoś pakietu ... Może coś podpowiesz? :-)

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b135348f056e.jpg

Lenka w 12tyg na usg:-) także nie mogę się doczekać tego 18 bo znow będę mogła zobaczyć bejbika w kolorze:-) taki maly człowiek juz nie kijanka.

Marikita, Alfa_Centauri, Andziula_1988, Loczek2018, gapa25, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b135348f056e.jpg

Lenka w 12tyg na usg:-) także nie mogę się doczekać tego 18 bo znow będę mogła zobaczyć bejbika w kolorze:-) taki maly człowiek juz nie kijanka.

zanim załapałam, że Lenka już jest na świecie :) dobrą chwilę się zastanawiałam jak to możliwe żeby już teraz maluchy w naszych brzuchach wyglądały jak ludziki a nie jak alieny :)

piękna pamiątka

magdaaq lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ