LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniechaaaa wrote:dziewczyny z racji mojej zmiejszonej obecności na tym wątku bardzo proszę abyście jakiekolwiek informacje które trzeba dodać na 1str poprzedzały właśnie tym postem z listą TP bedzie to dla mnie duże ułatwienie w wyszukiwaniu i uzupełnianiu, Dziekuje za współpracę
Ja jadę zawieźć dziewczyny do przedszkola i rozmowic się z mamą tego Alana... Zobaczymy co mi powiePixiDixi lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:dziewczyny z racji mojej zmiejszonej obecności na tym wątku bardzo proszę abyście jakiekolwiek informacje które trzeba dodać na 1str poprzedzały właśnie tym postem z listą TP bedzie to dla mnie duże ułatwienie w wyszukiwaniu i uzupełnianiu, Dziekuje za współpracę
Edit: ciekawym jest ten parenting bo zalozyciel ma mega uprawnienia moze banowac, kasowac , i w pelni administrowac a i moze miec moderatorow to tez ciekawe i sa sygnaturki .Jedynym w moim odczuciu problemem sa reklamy....duzo reklam,ale idzie sie przyzwyczaic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 07:36
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Ja staram się byc neutralna. Nie wchodze na forum by sie klocic tylko by dowiedziec się co u Was i Waszych maluszków.
Czasami prosic o porade, bo to moja pierwsza ciaza, a tutaj sa dziewczyny ktore mogą pomócZa co z gory Wszystkim dziękuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 07:41
Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, powodzenia na wizytach
PixiDixi wrote:Dzien dobry
Ove mi gin przypisala prenatal duo i powiem Ci,ze tak dobrych wynikow krwi nigdy nie mialam. Zbila mi sie homocysteina do poziomu 6 (vierze udzial w rozkladaniu bialek w organizmie i poziom powyzej 10 zle wplywa na rozwoj ciazy).
Moja gin mi powiedziala,ze wiekszosc ludzi nie przyswaja zwyklego kwasu wiec bez zbednych badan zazywam to co z zalozenia jest bardziej na tak.
Tam sa metylowane kwas i wit. B oraz dha i kilka innych ciekawych skladnikow np.bodajze choliny a one jakos wplywaja by obnizyc ryzyka zespolu Downa (nie wiem jak to dziala,ale najwyzej poszperaj Kochana w necie).
W takim razie chyba na swoją rękę zrobię badanie homocysteiny, a potem ew będę szperać dalej.
Przeraża mnie trochę to, że człowiek musi sam się dowiadywać takich rzeczy, najgorzej jak już jest w ciąży i teraz się stresuję czy nie zaszkodziłam Maleństwu.
-
Dzień dobry. Agniechaaa wracaj tu i se jaj nie rób.
Wiecie co wczoraj wyszlam z siebie i stanęłam obok z nerwow. Lena mało śpi w dzień więc liczę ze wieczorami pójdzie ładnie spać. Raz sie uda 5 razy nie. Wczoraj przeszła samą siebie. Ryk kwik ehh dramat. Jeden cyc drugi trzeci az mnie telepalo bo nie lubie takich scen. A wrocil z biegania lulał kołysanki itp nic jeszcze gorzej. W końcu sie wkurzyłam dałam.cyca po raz 4 i padła. O 22.30....i się obudziła o 2...a potem spała na mojej poduszce a ja zgieta w pół.
Moocyy przybywaj....
-
Ove wrote:Dziewczyny, powodzenia na wizytach
Kurczę, ja zbadałam kwas foliowy i mi wyszedł prawie 37 (w normach labo jest napisane tylko, że powinien być wyższy niż 5,5 - nie miałam adnotacji, że jest powyżej normy), więc nie zdawałam sobie sprawy, że może być za wysoki i być może nie przyswajaniem kwasu. Do wczoraj, jak zaczęłam więcej o tym czytać. Zestresowałam się, bo właśnie skończyliśmy 10tyg., a żadnej z lekarzy nawet nie skomentował tych wyników i nie powiedział, że coś może być nie tak. Jak pytałam jakie suplementy brać to dostałam informacje "kwas foliowy".
W takim razie chyba na swoją rękę zrobię badanie homocysteiny, a potem ew będę szperać dalej.
Przeraża mnie trochę to, że człowiek musi sam się dowiadywać takich rzeczy, najgorzej jak już jest w ciąży i teraz się stresuję czy nie zaszkodziłam Maleństwu. -
Co do badań prenatalnych. Nie wchodzę w temat czy robić czy nie..ja z każdą ciąża wychodzilam z założenia ze.decyzję podejmiemy po usg. I teraz tez tak będzie. Pisze ze idę18.12 na prenatalne dlatego ze idę do innego ginekologa z certyfikatem bo moj go.nie posiada. Zrobi dokładne badania usg 3d z Lenka mam wspaniala pamiątkę po tym.usg potem Wam.wrzucę zdjęcie:-)
Także każdy musi.zdecydować.Alfa_Centauri, Agniechaaaa, Duzaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdaaq wrote:Co do badań prenatalnych. Nie wchodzę w temat czy robić czy nie..ja z każdą ciąża wychodzilam z założenia ze.decyzję podejmiemy po usg. I teraz tez tak będzie. Pisze ze idę18.12 na prenatalne dlatego ze idę do innego ginekologa z certyfikatem bo moj go.nie posiada. Zrobi dokładne badania usg 3d z Lenka mam wspaniala pamiątkę po tym.usg potem Wam.wrzucę zdjęcie:-)
Także każdy musi.zdecydować.magdaaq lubi tę wiadomość
-
Ove wrote:Dziewczyny, powodzenia na wizytach
Kurczę, ja zbadałam kwas foliowy i mi wyszedł prawie 37 (w normach labo jest napisane tylko, że powinien być wyższy niż 5,5 - nie miałam adnotacji, że jest powyżej normy), więc nie zdawałam sobie sprawy, że może być za wysoki i być może nie przyswajaniem kwasu. Do wczoraj, jak zaczęłam więcej o tym czytać. Zestresowałam się, bo właśnie skończyliśmy 10tyg., a żadnej z lekarzy nawet nie skomentował tych wyników i nie powiedział, że coś może być nie tak. Jak pytałam jakie suplementy brać to dostałam informacje "kwas foliowy".
Przeraża mnie trochę to, że człowiek musi sam się dowiadywać takich rzeczy, najgorzej jak już jest w ciąży i teraz się stresuję czy nie zaszkodziłam Maleństwu.❤Ada&Pola❤
-
kashanti wrote:To moja pierwsza ciaza i zapytam sie bardziej doswiadczonej osoby... ( proba integracji )
czy to mozliwe, ze zaokraglil mi sie juz brzuch? pokazywalam mamie zdjecia i ona mowi, ze taki miala dopiero w 5 miesiacu... jestem dosc szczupla 174 cm/54 kg a juz nie dopinam sie w niektore spodnie i widze, ze ksztalt brzucha na wysokosci pepka jest mocno wypukly... zastanawialam sie czy to nie wzdecie/zaparcie lub inna niespodzianka ale wyprozniam sie normalnie... hmm... czy to troche nie za wczesnie?
kashanti lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Ja mam dwie książeczki. Jedna z Medicover a druga u mojej prywatnej. Moja lekarka prywatna wie o tym. Mam darmowe badania.
Lekarz do którego chodze przyjmuje tylko w Medicoverze (prywtanie) i w szpitalu (NFZ). No ale chodziłam do niego prywatnie i się cały czas zastanawiałam, czy nie wykupić tam jakiegoś pakietu ... Może coś podpowiesz?muminka83 lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b135348f056e.jpg
Lenka w 12tyg na usg:-) także nie mogę się doczekać tego 18 bo znow będę mogła zobaczyć bejbika w kolorze:-) taki maly człowiek juz nie kijanka.Marikita, Alfa_Centauri, Andziula_1988, Loczek2018, gapa25, Agniechaaaa lubią tę wiadomość
-
magdaaq wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b135348f056e.jpg
Lenka w 12tyg na usg:-) także nie mogę się doczekać tego 18 bo znow będę mogła zobaczyć bejbika w kolorze:-) taki maly człowiek juz nie kijanka.
zanim załapałam, że Lenka już jest na świeciedobrą chwilę się zastanawiałam jak to możliwe żeby już teraz maluchy w naszych brzuchach wyglądały jak ludziki a nie jak alieny
piękna pamiątkamagdaaq lubi tę wiadomość