LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Z okruszkiem wszystko dobrze. Ma 3.79 cm i robi pokaz tańcaWg usg jestesmy w 10 tyg 4 dniu, wiec 5 dni starsi
Dlatego tez prosze Cie Agus o zmiane TP na 1.07
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 09:25
Magic, Tinnera, muminka83, shadee, Marikita, Alfa_Centauri, magdaaq, Niecierpliwa123, pi84, Andziula_1988, Loczek2018, gapa25, Agniechaaaa, kashanti, Lena21, karolcia87 lubią tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:Wiecie co to moja 3 ciąża i świadoma ostatnia!!!! Leżę i umieram ;( mdli mnie i mam zgaga jednocześnie. Dziewczyny chciały pograć w makao i po 4 razach musiałam im włączyć bajki
ja za słodkie kiedyś dałabym się pokroić a teraz... Patrzeć nie mogę
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Marikita wrote:Kochana a Medicover chodzisz prywatnie, czy masz z pracy ubezpieczenie?
Lekarz do którego chodze przyjmuje tylko w Medicoverze (prywtanie) i w szpitalu (NFZ). No ale chodziłam do niego prywatnie i się cały czas zastanawiałam, czy nie wykupić tam jakiegoś pakietu ... Może coś podpowiesz?
To opłaca nam zakład pracy. My od siebie z wypłaty tylko dodatkowo 90 zł. Gdybyśmy z niego nie korzystali nie dostajemy tego do wypłaty tylko nasza część 90 zł
Pakiety są tam w różnej cenie. Ogólnie polecam ponieważ ja chodzę do sporej ilości specjalistów. Gdybym chodziła prywatnie musiałabym wydać miesięcznie około 700 zł. Mam dużo badań i nie czekam miesiąc czy rok a max dwa tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 09:31
Marikita lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, a powiedzcie tak szczerze, czy myśląc o maluchach jakie nosicie pod sercem czy patrząc na USG na zdjęcia małych ludzików ogarnia was fala miłości czy może na razie nie czujecie jeszcze nic?
jak to jest z tymi emocjami u was?
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Śliczne maluszki! Gratulacje
Dziewczyny powiem Wam coś o tych badaniach prenatalnych. Bo widziałam że był temat poruszony A tym bardziej że jesteśmy coraz bliżej tego badania. Znam kilka przypadków kiedy badania wychodziły źle wręcz bardzo. Wysokie ryzyko zespołu Downa. Laski odnosiły ciąże i okazywało się że to błąd wyliczeń plus zły pomiar. Nie należy robić zbyt wcześnie tego badania ponieważ maluszek jest mały.moje dwa badania były robione po skonczonym 13tc. I wiem że teraz nie będę wogóle go robić.Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
shadee wrote:dziewczyny, a powiedzcie tak szczerze, czy myśląc o maluchach jakie nosicie pod sercem czy patrząc na USG na zdjęcia małych ludzików ogarnia was fala miłości czy może na razie nie czujecie jeszcze nic?
❤Ada&Pola❤
-
shadee wrote:dziewczyny, a powiedzcie tak szczerze, czy myśląc o maluchach jakie nosicie pod sercem czy patrząc na USG na zdjęcia małych ludzików ogarnia was fala miłości czy może na razie nie czujecie jeszcze nic?
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Alfa_Centauri wrote:Przeczytałam twój post dokładnie i ze zrozumieniem. Niepotrzebnie wprowadzasz dziewczyny w błąd, że nie mają prawa zrobić USG bezpłatnie na NFZ. Profilaktyka raka piersi jest bardzo ważna i leży mi głęboko na sercu. Serdeczności.
"USG piersi jeśli jest kontrolne dla samoświadomości to tylko prywatnie niestety"
Jeśli nie zrozumiałaś zdania, to wyjaśniam: USG piersi jeśli nie masz żadnych zmian, a chcesz sama kontrolować w ten sposób jest możliwe tylko i wyłącznie prywatnie. Ginekolog musiałby znaleźć zmiane palpacyjnie, dać skierowanie do onkologa i dopiero wtedy onkolog zleca usg na nfz. To że ja zmian nie mam, a zależy mi na corocznej kontroli, to niestety wg naszego nfz moje widzimisię, więc jak chce się badać w ten sposób muszę zrobić to prywatnie. Mam nadzieję, że tym razem zrozumiałyśmy się i więcej nie będziesz mi zarzucać, że wprowadzam kogoś w błąd
-
Paulina.G wrote:
Super. Cieszę się że wszystko jest wporzadku. Kiedy kolejna wizyta?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 09:47
-
Martikita to racja. Mój mąż miał kontuzję kolana. Miał mieć operację bo nie mógł funkcjonować ale lekarz stwierdził że się wyrehabilituje. Owszem jest niemal w pełni sprawny ale po dłuższych spacerach mu puchnie i co? Prywatnie chodzi bo na NFZ oni nie widzą problemu. A pytanie operacja 20tyś....
Marikita lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Aaaa laski te co chcą lub muszą korzystać ze specjalistów w ciąży. Nie wiem czy wiecie ale jest nowelizacja ustawy że kobieta w ciąży ma mieć przyznan6 termin nie dłuższy niż 7 dni od zgłoszenia się do poradni
zaraz Wam odszukam ta ustawę i się powołujcie na nią.
Urszulka89 lubi tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
cuddlemuffin wrote:Dzięki za wsparcie dziewczyny- serduszko bije, ale jest też zła wiadomość- łożysko leży na szyjce macicy, stąd plamienie. Czyli życie okruszka nadal wisi na włosku bo może sie odkleić.. Mam leżeć i brać końskie dawki magnezu
-
Marikita dziękuję:*. Dziś leżę i kwitnę, czytam, oglądam odmóżdżające programy w tv, maluję paznokcie ( apropos- wam też tak mega rosną? Dawno nie miałam takich paznokci..) krwawienia już prawie nie ma. Cały czas rozmawiam z maluszkiem i mąż też już do niego zagadywał rano.. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
PaulinaG gratulacje, cudny maluszek, oby tak dalej!Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
muminka83 wrote:Mam pakiet specjalistyczny z pracy męża.
To opłaca nam zakład pracy. My od siebie z wypłaty tylko dodatkowo 90 zł. Gdybyśmy z niego nie korzystali nie dostajemy tego do wypłaty tylko nasza część 90 zł
Pakiety są tam w różnej cenie. Ogólnie polecam ponieważ ja chodzę do sporej ilości specjalistów. Gdybym chodziła prywatnie musiałabym wydać miesięcznie około 700 zł. Mam dużo badań i nie czekam miesiąc czy rok a max dwa tyg. -
Paulina.G wrote:
Paulina.G lubi tę wiadomość