Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    42c033064e19b96fmed.jpg

Z okruszkiem wszystko dobrze. Ma 3.79 cm i robi pokaz tańca :D Wg usg jestesmy w 10 tyg 4 dniu, wiec 5 dni starsi ;)
    Dlatego tez prosze Cie Agus o zmiane TP na 1.07 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 09:25

Magic, Tinnera, muminka83, shadee, Marikita, Alfa_Centauri, magdaaq, Niecierpliwa123, pi84, Andziula_1988, Loczek2018, gapa25, nick nieaktualny, kashanti, Lena21, karolcia87 lubią tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Wiecie co to moja 3 ciąża i świadoma ostatnia!!!! Leżę i umieram ;( mdli mnie i mam zgaga jednocześnie. Dziewczyny chciały pograć w makao i po 4 razach musiałam im włączyć bajki :( ja za słodkie kiedyś dałabym się pokroić a teraz... Patrzeć nie mogę :(
    Ja idę się wysterylizować... zawsze uwielbiałam stan w ciąży teraz rycze codzień i żałuję że tak się stało bo wolałabym oddać te szanse tym którzy mają problem z posiadaniem dzieci. Zjadłam śniadanie i zaraz puszczę pawia:(

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    42c033064e19b96fmed.jpg

Z okruszkiem wszystko dobrze. Ma 3.79 cm i robi pokaz tańca :D Wg usg jestesmy w 10 tyg 4 dniu, wiec 5 dni starsi ;)
    Jakie cudo!

Paulina.G lubi tę wiadomość

"Troszkę Nas Jest.."
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Kochana a Medicover chodzisz prywatnie, czy masz z pracy ubezpieczenie?
    Lekarz do którego chodze przyjmuje tylko w Medicoverze (prywtanie) i w szpitalu (NFZ). No ale chodziłam do niego prywatnie i się cały czas zastanawiałam, czy nie wykupić tam jakiegoś pakietu ... Może coś podpowiesz? :-)
    Mam pakiet specjalistyczny z pracy męża.
    To opłaca nam zakład pracy. My od siebie z wypłaty tylko dodatkowo 90 zł. Gdybyśmy z niego nie korzystali nie dostajemy tego do wypłaty tylko nasza część 90 zł
    Pakiety są tam w różnej cenie. Ogólnie polecam ponieważ ja chodzę do sporej ilości specjalistów. Gdybym chodziła prywatnie musiałabym wydać miesięcznie około 700 zł. Mam dużo badań i nie czekam miesiąc czy rok a max dwa tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 09:31

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a powiedzcie tak szczerze, czy myśląc o maluchach jakie nosicie pod sercem czy patrząc na USG na zdjęcia małych ludzików ogarnia was fala miłości czy może na razie nie czujecie jeszcze nic? :) jak to jest z tymi emocjami u was?

Loczek2018 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne maluszki! Gratulacje :)
    Dziewczyny powiem Wam coś o tych badaniach prenatalnych. Bo widziałam że był temat poruszony A tym bardziej że jesteśmy coraz bliżej tego badania. Znam kilka przypadków kiedy badania wychodziły źle wręcz bardzo. Wysokie ryzyko zespołu Downa. Laski odnosiły ciąże i okazywało się że to błąd wyliczeń plus zły pomiar. Nie należy robić zbyt wcześnie tego badania ponieważ maluszek jest mały.moje dwa badania były robione po skonczonym 13tc. I wiem że teraz nie będę wogóle go robić.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    dziewczyny, a powiedzcie tak szczerze, czy myśląc o maluchach jakie nosicie pod sercem czy patrząc na USG na zdjęcia małych ludzików ogarnia was fala miłości czy może na razie nie czujecie jeszcze nic? :) jak to jest z tymi emocjami u was?
    Do mnie i do męża cały czas to nie dociera i cziezko nam się oswoić z ta myślą. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Ja to nadal jestem w szoku więc....mało się cieszę czymkolwiek. To straszne ale tak jest. I ktoś może mnie nazwać niewdzięczną albo że powinnam się cieszyć. A ja nie umiem.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Przeczytałam twój post dokładnie i ze zrozumieniem. Niepotrzebnie wprowadzasz dziewczyny w błąd, że nie mają prawa zrobić USG bezpłatnie na NFZ. Profilaktyka raka piersi jest bardzo ważna i leży mi głęboko na sercu. Serdeczności.
    Nie wprowadzam w błąd. I nie zrozumiałaś tego co napisałam.
    "USG piersi jeśli jest kontrolne dla samoświadomości to tylko prywatnie niestety :/"

Jeśli nie zrozumiałaś zdania, to wyjaśniam: USG piersi jeśli nie masz żadnych zmian, a chcesz sama kontrolować w ten sposób jest możliwe tylko i wyłącznie prywatnie. Ginekolog musiałby znaleźć zmiane palpacyjnie, dać skierowanie do onkologa i dopiero wtedy onkolog zleca usg na nfz. To że ja zmian nie mam, a zależy mi na corocznej kontroli, to niestety wg naszego nfz moje widzimisię, więc jak chce się badać w ten sposób muszę zrobić to prywatnie. Mam nadzieję, że tym razem zrozumiałyśmy się i więcej nie będziesz mi zarzucać, że wprowadzam kogoś w błąd :-)

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    duphaston, kwas foliowy, acard
    fdd0d780f1.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    42c033064e19b96fmed.jpg

Super. Cieszę się że wszystko jest wporzadku. Kiedy kolejna wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 09:47

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5 stycznia ;) Za 4 tygodnie

3i499vvjspjyuavk.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martikita to racja. Mój mąż miał kontuzję kolana. Miał mieć operację bo nie mógł funkcjonować ale lekarz stwierdził że się wyrehabilituje. Owszem jest niemal w pełni sprawny ale po dłuższych spacerach mu puchnie i co? Prywatnie chodzi bo na NFZ oni nie widzą problemu. A pytanie operacja 20tyś....

Marikita lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa laski te co chcą lub muszą korzystać ze specjalistów w ciąży. Nie wiem czy wiecie ale jest nowelizacja ustawy że kobieta w ciąży ma mieć przyznan6 termin nie dłuższy niż 7 dni od zgłoszenia się do poradni :) zaraz Wam odszukam ta ustawę i się powołujcie na nią.

Urszulka89 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    5 stycznia ;) Za 4 tygodnie

Czyli wizytę masz Raz na miesiąc?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dzięki za wsparcie dziewczyny- serduszko bije, ale jest też zła wiadomość- łożysko leży na szyjce macicy, stąd plamienie. Czyli życie okruszka nadal wisi na włosku bo może sie odkleić.. Mam leżeć i brać końskie dawki magnezu
    Przykro mi i trzymać będę kciuki :*

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita dziękuję:*. Dziś leżę i kwitnę, czytam, oglądam odmóżdżające programy w tv, maluję paznokcie ( apropos- wam też tak mega rosną? Dawno nie miałam takich paznokci..) krwawienia już prawie nie ma. Cały czas rozmawiam z maluszkiem i mąż też już do niego zagadywał rano.. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
    PaulinaG gratulacje, cudny maluszek, oby tak dalej!

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dzień dobry. Dużo uśmiechu.
    Wzajmenie :-)

chociaż po tym co przeczytałam co się tutaj działo - odechciało mi się wszystkiego ...

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marikita wrote:
    Wzajmenie :-)

chociaż po tym co przeczytałam co się tutaj działo - odechciało mi się wszystkiego ...

Cześć :) co u Was? :) o której masz wizytę w poniedziałek?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mam pakiet specjalistyczny z pracy męża.
    To opłaca nam zakład pracy. My od siebie z wypłaty tylko dodatkowo 90 zł. Gdybyśmy z niego nie korzystali nie dostajemy tego do wypłaty tylko nasza część 90 zł
    Pakiety są tam w różnej cenie. Ogólnie polecam ponieważ ja chodzę do sporej ilości specjalistów. Gdybym chodziła prywatnie musiałabym wydać miesięcznie około 700 zł. Mam dużo badań i nie czekam miesiąc czy rok a max dwa tyg.
    Mi wyliczyli, że bede płacić 200 zł/msc, tylko w ofercie pakietowej nie mam wpisanego "prowadzenie ciążcy" i się zastanawiam jakie badania będę mogła robić w pakiecie a jakie nie ... pogadam w poniedziałek o tym z moim ginem :D

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
  • Marikita Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    42c033064e19b96fmed.jpg

Fenomenalne wieści z rana :)

Paulina.G lubi tę wiadomość

f2w3pc0zmldpbhp7.png
    fdd0d780f1.png
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ