X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja miałam robione w celu sprawdzenia drożności jajowodów. A jak kobieta ma nie drożne to od razu badanie daje możliwość udrożnienia, ale nie zawsze. U mnie wskazaniem był długi czas starań. Na szczęście są drożne ;-)

Czy też tak macie, że działa Wam pół mózgu? Brakuje mi słów, zapominam co chciałam powiedzieć i nie pewnie się jakoś czuje za kierownicą ;-(
    To.sie zdarza ale mnie to.omija

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja miałam robione w celu sprawdzenia drożności jajowodów. A jak kobieta ma nie drożne to od razu badanie daje możliwość udrożnienia, ale nie zawsze. U mnie wskazaniem był długi czas starań. Na szczęście są drożne ;-)

Czy też tak macie, że działa Wam pół mózgu? Brakuje mi słów, zapominam co chciałam powiedzieć i nie pewnie się jakoś czuje za kierownicą ;-(
    Mi zostało chyba ćwierć :) najlepiej wychodź mi spanie <3

qb3cp07w5ku95ses.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Wczoraj mi przyjaciółka opowiadała, że naszej wspólnej znajomej lekarz powiedział na prenatalnych płeć na 80%. I sie sprawdziło. Na badaniach była pod koniec 13 tc.
    Moj lekarz jesli nie jest pewny to.nie mówi. 80% to.jednak nie pewność. A wiadomo jak kobiety lekarz powie prosze sie nie nastawiac a i tak sie nastawi.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki :)

Jest mozliwe by na prenatalnych lekarz okreslil plec :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Moj lekarz jesli nie jest pewny to.nie mówi. 80% to.jednak nie pewność. A wiadomo jak kobiety lekarz powie prosze sie nie nastawiac a i tak sie nastawi.
    Ja nie wiem czy bym chciała wiedzieć na 80% bo pewnie tak jak mówisz bym się nastawiła. Znając siebie ;-) ale z drugiej strony znam przypadki gdzie lekarz na 100% stwierdzał płeć, a przy porodzie zonk

dqpri09kh0x52aib.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Ja nie wiem czy bym chciała wiedzieć na 80% bo pewnie tak jak mówisz bym się nastawiła. Znając siebie ;-) ale z drugiej strony znam przypadki gdzie lekarz na 100% stwierdzał płeć, a przy porodzie zonk
    Ja z Lenka co.wizyte mialam potw.ze cora nawet zdjecia nie pozostawialy zludzen hihi 3 kreseczki :D z Oskim.tez nie bylo to.tamto siusiak dyndał rowno :D

Loczek2018, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział w 16 I ma polowkowym chyba 22/23 tc a teraz widziałam ma czerwcowych źe już znają płeć niektóre.
    Loczek czemu dziwnie patrzą?
    Co do oxy to ja uważam, że gdyby mi jej nie dali to bym urodziła sn bez problemu bo już miałam 5 cm a oni mi oxy i nic to nie dało tylko wody zielone. Teraz bym nie pozwoliła sobie podać a po cc nie można podawać oxy. Temat rzeka.

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    hej dziewczyny, pytanie z innej beczki. 27.12. mam prenatalne, to będzie początek 14 tc. Myślicie że jest szansa na to, że poznamy płeć? Wydaje mi się że to dość wcześnie, w poprzedniej ciąży lekarz powiedział nam ok. 20tc, ale na innych forach czytałam że dziewczynom lekarze czasem już w 12tc mówili... Myślicie że to możliwe?

Tez mam prenatalne 27.12 :) i rowniez licze na plec :) bedzie to 13t+0d :) podobno jesli sprzet super i lekarz z doswiadczeniem, to jest szansa :) chyba, ze Maluszek nie bedzie chcial pokazac :)

magdis lubi tę wiadomość

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już raz pytałam, ale wtedy była burza na forum i albo nie doczytałam albo nikt nie odp. Jak robicie to, ze w jednym poście odp na kilka innych cytując bo ja czasami chce odp na kilka w jednym i zawsze wskakuje mi ostatni a reszta się kasuje.Nie wiem sczy wiecie o co chodzi bo tez mam ostatnio okrojony zasób słów ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Glass Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja umówiłam się na usg genetyczne z testem podwójnym. Doktor u której mam mieć usg na nfz odradzał mi nawet mój lekarz prowadzący, ale zadzwoniła pani z przychodni i powiedziała, że moja wizyta z innym lekarzem nie może się odbyć, a może mi zaproponować tylko tą doktor. Zadzwoniłam do lekarza w moim rodzinnym mieście (świeny specjalista z certyfikatem) i umówiłam się na badanie genetyczne zaraz przed świętami, a co tam będę sobie żałować, przynajmniej będę wiedzieć czy wszystko ok.

Ja też ostatnio jestem ćwierćmózgiem. Tak mnie czasem męczy siedzenie, że aż muszę się położyć xD.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 11:23

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w 12 tygodniu wiec pewnie nie będzie jeszcze nic widać a chyba wole poczekać i miec pewność bo potem człowiek się nakręca :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Mi gin powiedział w 16 I ma polowkowym chyba 22/23 tc a teraz widziałam ma czerwcowych źe już znają płeć niektóre.
    Loczek czemu dziwnie patrzą?
    Co do oxy to ja uważam, że gdyby mi jej nie dali to bym urodziła sn bez problemu bo już miałam 5 cm a oni mi oxy i nic to nie dało tylko wody zielone. Teraz bym nie pozwoliła sobie podać a po cc nie można podawać oxy. Temat rzeka.
    Ponieważ panie z kadr juz wszystkim opowiedziały ze jestem w ciąży a teraz wszyscy udają Niemca ze nic nie wiedzą, a ja sytuacji nie ułatwiam bo nie bd drugi raz latać po wszystkich pokojach i opowiadać jak wyręczyły mnie panie z kadr;). Co odważniejsi przyszli, pogadali chwile, pogratulowali, reszta po kątach sie chowa i mnie unika jakby ciąża byla zaraźliwa. Hehe.

PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja idę w 12 tygodniu wiec pewnie nie będzie jeszcze nic widać a chyba wole poczekać i miec pewność bo potem człowiek się nakręca :)
    Ja mam wizytę na początku 11tyg, pewnie na genetyczne bd umawiać sie jeszcze raz bo moze być za wcześnie.. Mi to wszystko jedno czy chłopak czy dziewczyna, imiona przygotowuję na obie wersje:), gin ma dobre USG to moze szybko się dowiemy jak bd miec bobas nastrój:).. Tylko mąż kreci nosem bo chce dziewczynkę, bo kudłaty chłopiec mu nie pasuje (bo ja mam mocno kręcone włosy i chyba jak dobrze zrozumiałam to nakręcił sie na małego klonika mamusi:D i nic nie daje tłumaczenie ze na dwoje babka wróżyła, oczami wyobraźni widzi kudłatą córeczkę heh)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 11:37

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ciąża to jeszcze abstrakcja i w sumie nie mamy ani imion, ani nie myślimy o plci. :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Już raz pytałam, ale wtedy była burza na forum i albo nie doczytałam albo nikt nie odp. Jak robicie to, ze w jednym poście odp na kilka innych cytując bo ja czasami chce odp na kilka w jednym i zawsze wskakuje mi ostatni a reszta się kasuje.Nie wiem sczy wiecie o co chodzi bo tez mam ostatnio okrojony zasób słów ;)
    Ja robiłam to tak że strony z komentarzami dziewczyn dawałam w innych kartach. Następnie pierwszy cytowany komentarz udzielałam odpowiedzi i wszystko kopiowałam. Następnie zamykałam jedną stronę przechodziłam do drugiej znowu cytuj odpowiedź wklejałam to co było skopiowanie i znowu całość kopiuj i znowu zamykałam stronę i tak do skutku

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dla mnie ciąża to jeszcze abstrakcja i w sumie nie mamy ani imion, ani nie myślimy o plci. :D
    My imiona mamy od lat wybrane dla każdej płci. Co do preferencji teraz nie ważne. Ważne że będzie.

Marikita lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    u nas to na razie wygląda tak ze wieczorem jak nie możemy spać to licytujemy sie imionami - najczęściej jakimiś strasznymi, naszych babć /pradziadkow:D, jakimiś Placydami itd. Na serio to chyba myślenie zacznie się jak ciąża bd juz widoczna:)...

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż straszy mnie brajankiem... :P ja nie gustuję w takich imionach :P

Magic, Loczek2018, PixiDixi lubią tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja narobiłam :)
    U nas 2xporód zm,drugi gorszy.ale raczej świadomość co mnie czeka :) A i syn miał o 1cm większą głowę A jednak to wielka różnica :) ale dałam rady 2 raz bez znieczulenia. Teraz nie wiem jak się ta ciąża zakończy ale imiona mam. Dla chłopca Nikoś A dla dziewczynki jest tego trochę:) Nadia,Bianka,Blanka,Laura ;) pewnie jeszcze coś by mi wpadło :)
    A położną była u nas od początku ciąży,a po wpadła że 3 razy. Taka fajna babka,znajoma mojej babci;) hihihi także luz. Ja urodziłam na Inflanckiej w Warszawie i chyba trzeci raz też tam. Zobaczymy.
    Ja dzisiaj strasznie się czuje. Od rana już kilka razy miałam ochote zwymiotować....ehhh najgorsze bo święta przed nami...
    Miłego dnia i powodzenia na wizytach!

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko aneczka ani mi o brajankach nie mów! :) dla mnie to wydawało się zawsze ze to żarty sobie ludzie robią... Ale naprawdę tak dają!!! :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ