LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Andziula_1988 wrote:Ja miałam robione w celu sprawdzenia drożności jajowodów. A jak kobieta ma nie drożne to od razu badanie daje możliwość udrożnienia, ale nie zawsze. U mnie wskazaniem był długi czas starań. Na szczęście są drożne
Czy też tak macie, że działa Wam pół mózgu? Brakuje mi słów, zapominam co chciałam powiedzieć i nie pewnie się jakoś czuje za kierownicą ;-(Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Ja miałam robione w celu sprawdzenia drożności jajowodów. A jak kobieta ma nie drożne to od razu badanie daje możliwość udrożnienia, ale nie zawsze. U mnie wskazaniem był długi czas starań. Na szczęście są drożne
Czy też tak macie, że działa Wam pół mózgu? Brakuje mi słów, zapominam co chciałam powiedzieć i nie pewnie się jakoś czuje za kierownicą ;-(najlepiej wychodź mi spanie
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Wczoraj mi przyjaciółka opowiadała, że naszej wspólnej znajomej lekarz powiedział na prenatalnych płeć na 80%. I sie sprawdziło. Na badaniach była pod koniec 13 tc.
-
magdaaq wrote:Moj lekarz jesli nie jest pewny to.nie mówi. 80% to.jednak nie pewność. A wiadomo jak kobiety lekarz powie prosze sie nie nastawiac a i tak sie nastawi.
ale z drugiej strony znam przypadki gdzie lekarz na 100% stwierdzał płeć, a przy porodzie zonk
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Ja nie wiem czy bym chciała wiedzieć na 80% bo pewnie tak jak mówisz bym się nastawiła. Znając siebie
ale z drugiej strony znam przypadki gdzie lekarz na 100% stwierdzał płeć, a przy porodzie zonk
z Oskim.tez nie bylo to.tamto siusiak dyndał rowno
Loczek2018, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Mi gin powiedział w 16 I ma polowkowym chyba 22/23 tc a teraz widziałam ma czerwcowych źe już znają płeć niektóre.
Loczek czemu dziwnie patrzą?
Co do oxy to ja uważam, że gdyby mi jej nie dali to bym urodziła sn bez problemu bo już miałam 5 cm a oni mi oxy i nic to nie dało tylko wody zielone. Teraz bym nie pozwoliła sobie podać a po cc nie można podawać oxy. Temat rzeka.
-
magdis wrote:hej dziewczyny, pytanie z innej beczki. 27.12. mam prenatalne, to będzie początek 14 tc. Myślicie że jest szansa na to, że poznamy płeć? Wydaje mi się że to dość wcześnie, w poprzedniej ciąży lekarz powiedział nam ok. 20tc, ale na innych forach czytałam że dziewczynom lekarze czasem już w 12tc mówili... Myślicie że to możliwe?
Tez mam prenatalne 27.12i rowniez licze na plec
bedzie to 13t+0d
podobno jesli sprzet super i lekarz z doswiadczeniem, to jest szansa
chyba, ze Maluszek nie bedzie chcial pokazac
magdis lubi tę wiadomość
-
Już raz pytałam, ale wtedy była burza na forum i albo nie doczytałam albo nikt nie odp. Jak robicie to, ze w jednym poście odp na kilka innych cytując bo ja czasami chce odp na kilka w jednym i zawsze wskakuje mi ostatni a reszta się kasuje.Nie wiem sczy wiecie o co chodzi bo tez mam ostatnio okrojony zasób słów
Loczek2018 lubi tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ja umówiłam się na usg genetyczne z testem podwójnym. Doktor u której mam mieć usg na nfz odradzał mi nawet mój lekarz prowadzący, ale zadzwoniła pani z przychodni i powiedziała, że moja wizyta z innym lekarzem nie może się odbyć, a może mi zaproponować tylko tą doktor. Zadzwoniłam do lekarza w moim rodzinnym mieście (świeny specjalista z certyfikatem) i umówiłam się na badanie genetyczne zaraz przed świętami, a co tam będę sobie żałować, przynajmniej będę wiedzieć czy wszystko ok.
Ja też ostatnio jestem ćwierćmózgiem. Tak mnie czasem męczy siedzenie, że aż muszę się położyć xD.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 11:23
-
Ja idę w 12 tygodniu wiec pewnie nie będzie jeszcze nic widać a chyba wole poczekać i miec pewność bo potem człowiek się nakręca
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
anecz_kaa wrote:Mi gin powiedział w 16 I ma polowkowym chyba 22/23 tc a teraz widziałam ma czerwcowych źe już znają płeć niektóre.
Loczek czemu dziwnie patrzą?
Co do oxy to ja uważam, że gdyby mi jej nie dali to bym urodziła sn bez problemu bo już miałam 5 cm a oni mi oxy i nic to nie dało tylko wody zielone. Teraz bym nie pozwoliła sobie podać a po cc nie można podawać oxy. Temat rzeka.PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość
-
Ineczka wrote:Ja idę w 12 tygodniu wiec pewnie nie będzie jeszcze nic widać a chyba wole poczekać i miec pewność bo potem człowiek się nakręca
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 11:37
-
Ineczka wrote:Już raz pytałam, ale wtedy była burza na forum i albo nie doczytałam albo nikt nie odp. Jak robicie to, ze w jednym poście odp na kilka innych cytując bo ja czasami chce odp na kilka w jednym i zawsze wskakuje mi ostatni a reszta się kasuje.Nie wiem sczy wiecie o co chodzi bo tez mam ostatnio okrojony zasób słów
-
Nalia wrote:Dla mnie ciąża to jeszcze abstrakcja i w sumie nie mamy ani imion, ani nie myślimy o plci.
-
Cześć. Ja narobiłam
U nas 2xporód zm,drugi gorszy.ale raczej świadomość co mnie czekaA i syn miał o 1cm większą głowę A jednak to wielka różnica
ale dałam rady 2 raz bez znieczulenia. Teraz nie wiem jak się ta ciąża zakończy ale imiona mam. Dla chłopca Nikoś A dla dziewczynki jest tego trochę
Nadia,Bianka,Blanka,Laura
pewnie jeszcze coś by mi wpadło
A położną była u nas od początku ciąży,a po wpadła że 3 razy. Taka fajna babka,znajoma mojej babci;) hihihi także luz. Ja urodziłam na Inflanckiej w Warszawie i chyba trzeci raz też tam. Zobaczymy.
Ja dzisiaj strasznie się czuje. Od rana już kilka razy miałam ochote zwymiotować....ehhh najgorsze bo święta przed nami...
Miłego dnia i powodzenia na wizytach!Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
O matko aneczka ani mi o brajankach nie mów!
dla mnie to wydawało się zawsze ze to żarty sobie ludzie robią... Ale naprawdę tak dają!!!
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm