X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni wstała zjemy ogarnę się i.do lekarza.
    Dreszczyk emocjiiii jestttt

Magic, Urszulka89, Loczek2018, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Dla syna mamy właśnie my opieramy się na kalendarzu imion i ich występowaniu tzn częstotliwości. W latach 2010 Oliwier był praktycznie nie nadawany. Judyta też jest w tej mniejszości. Teraz chcemy dla syna jak będzie nietypowe bo nie słyszałam o nikim kto w ostatnich latach nadal. Hihi Oktawian Juliusz. Wiem że dla niejednego to śmieszne imiona ale każde imię oznacza siłę itd. Córka Klara Stanisława ale tu chyba przemyśle bo Lewandowski i Barwy Szczęścia wychodzą mi bokiem Chic to imiona po naszych babciach. Najlepszych kobietach . To nasze mentorki

Klara to rzeczywiście chyba najczęściej ostatnio wymienia imię w Polsce chociaż jest piękne ale już się przejadło. A jeśli chodzi o Oktawiana to w podobnym klimacie mam kolegę Klaudiusza :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Zaczęło się od koleżanki która jest handlowcem - ma termin na marzec:), dość długo sie starali o dzieciaczka, właśnie poszła na L4 do rozwiązania, teraz ja koniec lipca no i mamy jeszcze jedną zdatną koło trzydziestki :P. A reszta to sami faceci no i w kadrach mamy babeczki takie wiekowe;), taka branża. Ale u kolegów w pracy urodziły sie 2 dzieciaczki wiec mamy niezły przyrost naturalny w tym roku jak na tak mala firmę:D - 4 dzieciaczki w ciagu roku w ekipie poniżej. 20os.
    haha u mnie epidemia, narazie wie koleżanka z biura - komendantowi powiem po świętach. :)
    Tyle co wróciły dwie babki z macierzyńskiego a jedna wróci w czerwcu no i ja teraz :p

Loczek2018 lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka a mi się własnie podoba Marysia bo dla małej dziewczynki a Maria dla kobiety :)

moje dziewczyny w przedszkolu mają Zosie, Zoje, Franka, Adasia, Oliwiera, Kornelia, Kaja Kora, Paulina, Wojtek, Tymon, Brajan, Iwan, Alan, moje to Julia i Eliza, Kinga, Anastazja, weronika, kuba, antek, Garbrysia, Jadzia, Helenka, Szymon, Michał, Hania, Alicja, Borys i wiecej nie pamietam :P ale roznie dają. Antek i Franek Staś tez sa w przedszkolu

• gapa25 Znajoma

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem mamy takie same inicjały i nasze dzieci też, takie daliśmy sobie założenie :) a imie takie jak w kalendarzu najbliżej daty urodzenia :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    haha u mnie epidemia, narazie wie koleżanka z biura - komendantowi powiem po świętach. :)
    Tyle co wróciły dwie babki z macierzyńskiego a jedna wróci w czerwcu no i ja teraz :p
    Oj tam, trzeba zadbać o przyrost naturalny:).

qb3cp07w5ku95ses.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ten moment my mamy chłopców: Czarek i Radek, dla dziewczynek: Nela i Nina :) jak parka to Czarek i Nela :)

Gratuluje wizyt :)!!!

Loczek2018, anecz_kaa, Paulina.G lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Oj tam, trzeba zadbać o przyrost naturalny:).
    taaak jego mina będzie ciekawa :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Na ten moment my mamy chłopców: Czarek i Radek, dla dziewczynek: Nela i Nina :) jak parka to Czarek i Nela :)

Gratuluje wizyt :)!!!
    A ja nie mam żadnych imion. :p dla mnie to jeszcze taka abstrakcja trochę. Pamiętam, że przy córce już miałam imiona zanim jeszcze w ciążę zaszłam :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    taaak jego mina będzie ciekawa :)
    Ja w poniedziałek ide na pogadankę do szefa jak wróci z urlopu... :) w ciagu pól roku mu druga zaciążyła wiec minę bd też miał nietęgą :)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się nastawiłam na dziewczynkę :P dla Chłopca nawet sie nie zastanawiam :P

• cuddlemuffin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze nie myślimy nad imionami. Poprzednim razem ustaliliśmy, że będzie Julian, mimo, że nie znaliśmy jeszcze płci. Teraz zawsze myślimy o naszym Aniołku pod tym imieniem, więc drugi raz go nie wykorzystamy. Poczekamy na płeć i po 13 tygodniu zaczniemy sie zastanawiać, przynajmniej się wybór zawęzi. W przyszłym tygodniu robię Harmony wiec poznamy plec juz za 2 tyg. I ryzyko aberracji chromosomowych. A po świętach jeszcze usg genetyczne na dokładkę- pewności nigdy nie za wiele

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie z innej beczki trochę. Jestem w biurze na stażu. Muszę kogoś poinformować o mojej ciąży ? Czy jezeli to staż to w sumie nie bo i tak nic mi nie przysługuje bo formalnie jestem wciąż bezrobotna?

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    My jeszcze nie myślimy nad imionami. Poprzednim razem ustaliliśmy, że będzie Julian, mimo, że nie znaliśmy jeszcze płci. Teraz zawsze myślimy o naszym Aniołku pod tym imieniem, więc drugi raz go nie wykorzystamy. Poczekamy na płeć i po 13 tygodniu zaczniemy sie zastanawiać, przynajmniej się wybór zawęzi. W przyszłym tygodniu robię Harmony wiec poznamy plec juz za 2 tyg. I ryzyko aberracji chromosomowych. A po świętach jeszcze usg genetyczne na dokładkę- pewności nigdy nie za wiele

gdzie wykonujesz test?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mam do was pytanie z innej beczki trochę. Jestem w biurze na stażu. Muszę kogoś poinformować o mojej ciąży ? Czy jezeli to staż to w sumie nie bo i tak nic mi nie przysługuje bo formalnie jestem wciąż bezrobotna?
    Niby nie musisz ale możesz powiedzieć :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie na dobrą sprawę nie robi mi to różnicy bo to jedna z tych instytucji gdzie co pół roku mają kogoś innego i szans na zatrudnienie nie ma zadnych

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    W sumie na dobrą sprawę nie robi mi to różnicy bo to jedna z tych instytucji gdzie co pół roku mają kogoś innego i szans na zatrudnienie nie ma zadnych
    l4 chyba ci sie nalezy jakbys poszla to do porodu

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wiecie moze Dziewczyny co u Po prostu ja? Czy robila ponowna bete?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na stażu nie. Moja umowa wygasa w dniu zakończenia stażu. Nawet jeżeli będę wtedy na l4. Jedyny plus jest taki że na zwolnieniu mam placone 100 procent

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Czy wiecie moze Dziewczyny co u Po prostu ja? Czy robila ponowna bete?
    Tez sie właśnie zadtanawiam co z nimi

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ