LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Bo wg ostatniej miesiączki robiłam betę w 8t2d, normy dla 8 tygodnia to 32065-149571, a dla 7 3697-163563, więc nie przekroczyłam progu z końca 7 tyg, poza tym poprzednia robiłam 16 listopada i była ok 18 tys, więc przyrost 29 listopada mały. Ja niestety jestem z tych panikar i bardzo się przejmuje. Zaraz po tej becie pojechałam na usg ale serduszko ładnie bilo a maluszek urósł. Kolejna wizytę mam w środę,u swojego lekarza i już nie mogę się doczekać...
-
Tylko na tym ma płacone chorobowe , ZUS składki więc i tak przejmuje ją ZUS. Ja nawet przy synu miałam macierzyńskie urzędu pracy bo sądziłam się z pracodawcą. Myślę że warto sprawdzić toUrszulka89 wrote:Spotkałam się z takim czymś, że dziewczyna miałą staż z up 6 miesięcy. Po miesiącu poszła na zwolnienie ciążowe. Nie było jej 2 miesiące i pracodawca wystąpił o rozwiązanie stażu gdyż nie była w stanie zrealizować programu stażu.
-
Beta powyżej 6 tys podwaja się co 72-96 h powyżej 15 tys może to zająć nawet i dłuższy okres. Ja sama zrobiłam dużo bet ale na 63 tys skończyłam bo to nie ma sensu. I rozumiem strach. Straciliśmy 3 dzieci .Vanillaice wrote:Bo wg ostatniej miesiączki robiłam betę w 8t2d, normy dla 8 tygodnia to 32065-149571, a dla 7 3697-163563, więc nie przekroczyłam progu z końca 7 tyg, poza tym poprzednia robiłam 16 listopada i była ok 18 tys, więc przyrost 29 listopada mały. Ja niestety jestem z tych panikar i bardzo się przejmuje. Zaraz po tej becie pojechałam na usg ale serduszko ładnie bilo a maluszek urósł. Kolejna wizytę mam w środę,u swojego lekarza i już nie mogę się doczekać...
-
Tak, opłaca to up. Najlepiej to zadzwonić do urzędu.muminka83 wrote:Tylko na tym ma płacone chorobowe , ZUS składki więc i tak przejmuje ją ZUS. Ja nawet przy synu miałam macierzyńskie urzędu pracy bo sądziłam się z pracodawcą. Myślę że warto sprawdzić to

-
A jaka jest norma, bo nie mogę w necie znaleźć. Mi na ostatnim USG mierzył macicę, ale chyba była ok, bo nic nie mówiłGlass wrote:Dziewczyny, wracam od lekarza. Powiedziała mi, że macica mała jak na 10 tydzień. Mój lekarz u którego byłam w poniedziałek nic nie mówił, powiedział, że wszystko w porządku. Doktor nie wyglądała jakby był do niej tłum ciężarnych, raczej młode dziewczyny z infekcjami i po tabletki. Od razu nie wytrzymałam i zrobiłam betę żeby się nie martwić, ale same wiecie jak to jest.
Dała mi skierowanie pilne do endokrynologa więc przynajmniej nie muszę nic płacić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 14:55
❤Ada&Pola❤

-
Bardzo współczuję. Ja też straciłam, ale było to poronienie biochemiczne, dlatego teraz wszystko podwojnie przeżywam. Też już nie robię bety, żeby się nie nakręcac, ale tak naprawdę uspokoje się dopiero po środowej wizycie, tym bardziej, że nie mam praktycznie żadnych objawów.muminka83 wrote:Beta powyżej 6 tys podwaja się co 72-96 h powyżej 15 tys może to zająć nawet i dłuższy okres. Ja sama zrobiłam dużo bet ale na 63 tys skończyłam bo to nie ma sensu. I rozumiem strach. Straciliśmy 3 dzieci .
-
W pierwszej ciąży też nie miałam objawówVanillaice wrote:Bardzo współczuję. Ja też straciłam, ale było to poronienie biochemiczne, dlatego teraz wszystko podwojnie przeżywam. Też już nie robię bety, żeby się nie nakręcac, ale tak naprawdę uspokoje się dopiero po środowej wizycie, tym bardziej, że nie mam praktycznie żadnych objawów.
Tylko się cieszyć
Teraz to co innego, mogę pożyczyć trochę mdłości :p

-
A pozyczylabym chętnieUrszulka89 wrote:W pierwszej ciąży też nie miałam objawów
Tylko się cieszyć
Teraz to co innego, mogę pożyczyć trochę mdłości :p
, bo chyba byłabym spokojniejsza. Ja mam tylko zgage, i w sumie dopiero teraz zaczynają bolec piersi ale to przy dotyku i też nie jakos szczególnie. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze, i tego Tobie również życzę
Magic lubi tę wiadomość
-
wzajemnieVanillaice wrote:A pozyczylabym chętnie
, bo chyba byłabym spokojniejsza. Ja mam tylko zgage, i w sumie dopiero teraz zaczynają bolec piersi ale to przy dotyku i też nie jakos szczególnie. Mam nadzieję, że tym razem wszystko będzie dobrze, i tego Tobie również życzę 

Ja czułam się rewelacyjnie w pierwszej ciąży, poza tym że przez pierwsze 3 miesiące chodziłam spać o 19
a teraz masakra jakaś...

-
Oj z chęcią oddałabym trochę moich mdłości bo już mam totalnie dość. Leżeć plackiem to jedno ale leżeć plackiem i kombinowac jak tu nie zwrócić obiadu to drugie.
Harmony robię tu gdzie mieszkam czyli w Niemczech - lekarz polecił mi najpierw to a póżniej ok 13 tygodnia usg bo podobno daje bardziej miarodajny wynik no i szybciej, na wypadek gdyby dalsza diagnostyka byla potrzebna. Koszt ok 300€ ale chrzanić to, mój spokój ważniejszy. -
I do takich lekarzy trzeba chodzićMagic wrote:Mnie jeden lekarza bardzo doświadczony i uczony jak raz badał to tylko wymagał macie i mówi "6 tydzień". I jak poszłam na ust 2 dni potem wyszło 6t3d

. Mój w poniedziałek wymacał i powiedział, że jest ok, a tutaj pani doktor raczej taka niezbyt i mówi, że mała. Myślę, że bardziej zaufam położnikowi z doświadczeniem niż doktor od antykoncepcji
.
Magic lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ced8763cc5b2.jpg
Czesc ciotki mam 11tygodni i czuje się dobrze. Mam cale 4.70 cm.
anecz_kaa, karolcia87, Paulina.G, PixiDixi, Existenz, Ineczka, Patyś, magdis, Loczek2018, muminka83, Glass, Urszulka89, Agniechaaaa, kasiuleks, cuddlemuffin, gapa25, Tinnera, Zielona1911, Ove, Lena21, Marikita, Carolline lubią tę wiadomość