LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wracam od lekarza. Powiedziała mi, że macica mała jak na 10 tydzień. Mój lekarz u którego byłam w poniedziałek nic nie mówił, powiedział, że wszystko w porządku. Doktor nie wyglądała jakby był do niej tłum ciężarnych, raczej młode dziewczyny z infekcjami i po tabletki. Od razu nie wytrzymałam i zrobiłam betę żeby się nie martwić, ale same wiecie jak to jest.
Dała mi skierowanie pilne do endokrynologa więc przynajmniej nie muszę nic płacić. -
Agniechaaaa wrote:Tez sie właśnie zadtanawiam co z nimi
.
Andziula_1988, Marikita lubią tę wiadomość
-
Glass wrote:Dziewczyny, wracam od lekarza. Powiedziała mi, że macica mała jak na 10 tydzień. Mój lekarz u którego byłam w poniedziałek nic nie mówił, powiedział, że wszystko w porządku. Doktor nie wyglądała jakby był do niej tłum ciężarnych, raczej młode dziewczyny z infekcjami i po tabletki. Od razu nie wytrzymałam i zrobiłam betę żeby się nie martwić, ale same wiecie jak to jest.
Dała mi skierowanie pilne do endokrynologa więc przynajmniej nie muszę nic płacić.
-
Biedronka89 wrote:Właśnie na stażu nie. Moja umowa wygasa w dniu zakończenia stażu. Nawet jeżeli będę wtedy na l4. Jedyny plus jest taki że na zwolnieniu mam placone 100 procent
-
Urszulka89 wrote:Kurczę trzymam w kciuki żeby było ok. A badałaś tsh? Ja mam w środę endo.
. Ja też mam wizytę w przyszłym tygodniu, chyba w czwartek.
Nie sądzę, żeby maluszkowi coś było, nie boli mnie, nie plamię, ale napewno sprawdzę jak przyrasta hcg. -
nick nieaktualnyGlass wrote:Myślę, że potrzebuje trochę czasu na pogodzenie się ze stratą i kiedyś jeszcze zobaczymy ją na forum, szczęśliwą i w ciąży. Nie sądzę, żeby obecność na forum dla ciężarówek była dla niej przyjemna
.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Glass wrote:Dziewczyny, wracam od lekarza. Powiedziała mi, że macica mała jak na 10 tydzień. Mój lekarz u którego byłam w poniedziałek nic nie mówił, powiedział, że wszystko w porządku. Doktor nie wyglądała jakby był do niej tłum ciężarnych, raczej młode dziewczyny z infekcjami i po tabletki. Od razu nie wytrzymałam i zrobiłam betę żeby się nie martwić, ale same wiecie jak to jest.
Dała mi skierowanie pilne do endokrynologa więc przynajmniej nie muszę nic płacić.Agniechaaaa, Glass, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
muminka83 wrote:To w takim razie pogadaj z nimi o przedłużeniu. Jeśli jest taka możliwość.
Existenz lubi tę wiadomość
-
Biedronka89 wrote:Właśnie na stażu nie. Moja umowa wygasa w dniu zakończenia stażu. Nawet jeżeli będę wtedy na l4. Jedyny plus jest taki że na zwolnieniu mam placone 100 procent
-
muminka83 wrote:Ale po co betę ?0Teraz przyrosty są niemiarodajne bo beta już nie rośnie tak szybko. Ostatnio kiedy miałaś USG? Pierwszy raz słyszę by palpacyjnie określać wielkość macicy do określonego tygodnia ciąży. Przecież odczucia dla każdego lekarza inne. Ryba głowa do góry. Jest dobrze.
. Następne usg za dwa tygodnie. A betę sprawdzę żeby zobaczyć czy w normie dla 10 tygodnia, dla swojego spokoju. Dzięki za wsparcie
.
-
Glass wrote:Nie będę panikować, miałam usg 3 tygodnie temu i maleństwo wyglądało dobrze, nie będę polegać na lekarzu, który nie zajmuje się ciążami
. Następne usg za dwa tygodnie. A betę sprawdzę żeby zobaczyć czy w normie dla 10 tygodnia, dla swojego spokoju. Dzięki za wsparcie
.
Glass lubi tę wiadomość
-
Glass wrote:Nie będę panikować, miałam usg 3 tygodnie temu i maleństwo wyglądało dobrze, nie będę polegać na lekarzu, który nie zajmuje się ciążami
.
-
muminka83 wrote:Kochana jest dobrze. Musi być ona tylko palpacyjnie Cię zbadała. Jeśli masz możliwość zrób wcześniej USG to bardziej cię uspokoi.
. Nawet jeśli by coś było nie tak to i tak tego nie zmienię więc myślę, że te 10 dni do usg wytrzymam.
-
Vanillaice wrote:Daj proszę znać jak będziesz miała wynik bety,, bo jestem bardzo ciekawa jej wartości. Ja robiłam tydzień temu i miałam tylko niecałe 70 tys ale na usg wszystko wyglądało dobrze, więc nie wiem czy sie martwić
. Ale przecież 70tys jest w normie. To skąd ten stres?
-
Vanillaice wrote:Daj proszę znać jak będziesz miała wynik bety,, bo jestem bardzo ciekawa jej wartości. Ja robiłam tydzień temu i miałam tylko niecałe 70 tys ale na usg wszystko wyglądało dobrze, więc nie wiem czy sie martwić
PixiDixi, Agniechaaaa lubią tę wiadomość