X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Glass Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wracam od lekarza. Powiedziała mi, że macica mała jak na 10 tydzień. Mój lekarz u którego byłam w poniedziałek nic nie mówił, powiedział, że wszystko w porządku. Doktor nie wyglądała jakby był do niej tłum ciężarnych, raczej młode dziewczyny z infekcjami i po tabletki. Od razu nie wytrzymałam i zrobiłam betę żeby się nie martwić, ale same wiecie jak to jest.
    Dała mi skierowanie pilne do endokrynologa więc przynajmniej nie muszę nic płacić.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    l4 chyba ci sie nalezy jakbys poszla to do porodu
    Na 99% nie ponieważ przy stażu nie ma zastosowania kodeks pracy. To staż z Urzedu pracy?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tez sie właśnie zadtanawiam co z nimi
    Myślę, że potrzebuje trochę czasu na pogodzenie się ze stratą i kiedyś jeszcze zobaczymy ją na forum, szczęśliwą i w ciąży. Nie sądzę, żeby obecność na forum dla ciężarówek była dla niej przyjemna :(.

Andziula_1988, Marikita lubią tę wiadomość

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Dziewczyny, wracam od lekarza. Powiedziała mi, że macica mała jak na 10 tydzień. Mój lekarz u którego byłam w poniedziałek nic nie mówił, powiedział, że wszystko w porządku. Doktor nie wyglądała jakby był do niej tłum ciężarnych, raczej młode dziewczyny z infekcjami i po tabletki. Od razu nie wytrzymałam i zrobiłam betę żeby się nie martwić, ale same wiecie jak to jest.
    Dała mi skierowanie pilne do endokrynologa więc przynajmniej nie muszę nic płacić.
    Kurczę trzymam w kciuki żeby było ok. A badałaś tsh? Ja mam w środę endo.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Właśnie na stażu nie. Moja umowa wygasa w dniu zakończenia stażu. Nawet jeżeli będę wtedy na l4. Jedyny plus jest taki że na zwolnieniu mam placone 100 procent
    To nie jest tak. Przejmuje cię ZUS po 31 dniach. Więc to czy umowa jest czy nie ma nie ma znaczenia.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    To nie jest tak. Przejmuje cię ZUS po 31 dniach. Więc to czy umowa jest czy nie ma nie ma znaczenia.
    Jeżeli to staż z up to nie

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Kurczę trzymam w kciuki żeby było ok. A badałaś tsh? Ja mam w środę endo.
    Badałam właśnie i chyba jest nadczynność, więc wolę dmuchać na zimne i się tym odpowiednio zająć :). Ja też mam wizytę w przyszłym tygodniu, chyba w czwartek.
    Nie sądzę, żeby maluszkowi coś było, nie boli mnie, nie plamię, ale napewno sprawdzę jak przyrasta hcg.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Myślę, że potrzebuje trochę czasu na pogodzenie się ze stratą i kiedyś jeszcze zobaczymy ją na forum, szczęśliwą i w ciąży. Nie sądzę, żeby obecność na forum dla ciężarówek była dla niej przyjemna :(.
    Ale pisała mam ze po kolejnej powtrorce bety jeszcze sie odezwie:(

PixiDixi lubi tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Ale po co betę ?0Teraz przyrosty są niemiarodajne bo beta już nie rośnie tak szybko. Ostatnio kiedy miałaś USG? Pierwszy raz słyszę by palpacyjnie określać wielkość macicy do określonego tygodnia ciąży. Przecież odczucia dla każdego lekarza inne. Ryba głowa do góry. Jest dobrze.

Agniechaaaa, Glass, PixiDixi lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Jeżeli to staż z up to nie
    To w takim razie pogadaj z nimi o przedłużeniu. Jeśli jest taka możliwość.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    To w takim razie pogadaj z nimi o przedłużeniu. Jeśli jest taka możliwość.
    Jak coś to mogę jeszcze zapytać, mój mąż pracuje w urzędzie pracy. U nas jest tak że po stażu pracodawca ma obowiązek zatrudnić na min 3 miesiące więc wtedy wkracza normalna umowa o pracę (na te 3 miesiące) i można wtedy lecieć na l4 aż do porodu bo umowa zostaje przedłużona do czasu porodu chyba że byłaby to umowa na zastępstwo - wtedy nie.

Existenz lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Właśnie na stażu nie. Moja umowa wygasa w dniu zakończenia stażu. Nawet jeżeli będę wtedy na l4. Jedyny plus jest taki że na zwolnieniu mam placone 100 procent
    Chyba że jest w stanie przedłużyć Ci staż. Wtedy i tak masz zwolnienie lekarskie na 100 procent.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ale po co betę ?0Teraz przyrosty są niemiarodajne bo beta już nie rośnie tak szybko. Ostatnio kiedy miałaś USG? Pierwszy raz słyszę by palpacyjnie określać wielkość macicy do określonego tygodnia ciąży. Przecież odczucia dla każdego lekarza inne. Ryba głowa do góry. Jest dobrze.
    Nie będę panikować, miałam usg 3 tygodnie temu i maleństwo wyglądało dobrze, nie będę polegać na lekarzu, który nie zajmuje się ciążami :). Następne usg za dwa tygodnie. A betę sprawdzę żeby zobaczyć czy w normie dla 10 tygodnia, dla swojego spokoju. Dzięki za wsparcie <3.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

tez mi się tak wydaje, że nalezy Ci się bo masz z zusu, kurcze zapytam kuzynkę bo ona była w takiej sytuacji a urodziła w lutym

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Nie będę panikować, miałam usg 3 tygodnie temu i maleństwo wyglądało dobrze, nie będę polegać na lekarzu, który nie zajmuje się ciążami :). Następne usg za dwa tygodnie. A betę sprawdzę żeby zobaczyć czy w normie dla 10 tygodnia, dla swojego spokoju. Dzięki za wsparcie <3.
    Kochana jest dobrze. Musi być ona tylko palpacyjnie Cię zbadała. Jeśli masz możliwość zrób wcześniej USG to bardziej cię uspokoi.

Glass lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glass wrote:
    Daj proszę znać jak będziesz miała wynik bety,, bo jestem bardzo ciekawa jej wartości. Ja robiłam tydzień temu i miałam tylko niecałe 70 tys ale na usg wszystko wyglądało dobrze, więc nie wiem czy sie martwić :/

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Kochana jest dobrze. Musi być ona tylko palpacyjnie Cię zbadała. Jeśli masz możliwość zrób wcześniej USG to bardziej cię uspokoi.
    I tak będę miała dwa w tym miesiącu. To już by była przesada :). Nawet jeśli by coś było nie tak to i tak tego nie zmienię więc myślę, że te 10 dni do usg wytrzymam.

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • Glass Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Daj proszę znać jak będziesz miała wynik bety,, bo jestem bardzo ciekawa jej wartości. Ja robiłam tydzień temu i miałam tylko niecałe 70 tys ale na usg wszystko wyglądało dobrze, więc nie wiem czy sie martwić :/
    Napewno dam znać :). Ale przecież 70tys jest w normie. To skąd ten stres?

l22ndf9h9ev1tba6.png
    2nn3vfxmbuq4kvth.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Nie martwić przy takich wartościach podwojenie bety może być nawet w ciągu tygodnia i dalej. Teraz wskaźnik to USG. Szkoda kasy

PixiDixi, Agniechaaaa lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkałam się z takim czymś, że dziewczyna miałą staż z up 6 miesięcy. Po miesiącu poszła na zwolnienie ciążowe. Nie było jej 2 miesiące i pracodawca wystąpił o rozwiązanie stażu gdyż nie była w stanie zrealizować programu stażu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ