X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Magic Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Ponieważ panie z kadr juz wszystkim opowiedziały ze jestem w ciąży a teraz wszyscy udają Niemca ze nic nie wiedzą, a ja sytuacji nie ułatwiam bo nie bd drugi raz latać po wszystkich pokojach i opowiadać jak wyręczyły mnie panie z kadr;). Co odważniejsi przyszli, pogadali chwile, pogratulowali, reszta po kątach sie chowa i mnie unika jakby ciąża byla zaraźliwa. Hehe.
    Hahahaha:) ale cyrk co? Musi być wesoło :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    mój mąż straszy mnie brajankiem... :P ja nie gustuję w takich imionach :P
    tez nie przepadam, w ogóle raczej na proste niewymyślne imię sie zdecydujemy. Mi np podoba sie Ula a dla mojego męża jest to juz skrzywdzenie dziecka. Ehhh. A bardzo mi sie podoba:)

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Hahahaha:) ale cyrk co? Musi być wesoło :)
    Magic zarazam drogą kropelkową :D chociaż nie mam chyba kogo bo glownie faceci i kobitki po 50;) a jednak panika jest.

Marikita lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Magic zarazam drogą kropelkową :D chociaż nie mam chyba kogo bo glownie faceci i kobitki po 50;) a jednak panika jest.

Epidemia ciąży? Chyba przy takim składzie im to nie grozi :) może nie wiedzą co powiedzieć to się chowają :P

PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Epidemia ciąży? Chyba przy takim składzie im to nie grozi :) może nie wiedzą co powiedzieć to się chowają :P
    Zaczęło się od koleżanki która jest handlowcem - ma termin na marzec:), dość długo sie starali o dzieciaczka, właśnie poszła na L4 do rozwiązania, teraz ja koniec lipca no i mamy jeszcze jedną zdatną koło trzydziestki :P. A reszta to sami faceci no i w kadrach mamy babeczki takie wiekowe;), taka branża. Ale u kolegów w pracy urodziły sie 2 dzieciaczki wiec mamy niezły przyrost naturalny w tym roku jak na tak mala firmę:D - 4 dzieciaczki w ciagu roku w ekipie poniżej. 20os.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 12:14

PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    O matko aneczka ani mi o brajankach nie mów! :) dla mnie to wydawało się zawsze ze to żarty sobie ludzie robią... Ale naprawdę tak dają!!! :D
    Terka daja daja u mojej corku w klasie jest Dzesika i wlasnie Brajan. Dzieciaki sa tak przezywane,ze o dyrekcje sie oparlo.

• terka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Zaczęło się od koleżanki która jest handlowcem - ma termin na marzec:), dość długo sie starali o dzieciaczka, właśnie poszła na L4 do rozwiązania, teraz ja koniec lipca no i mamy jeszcze jedną zdatną koło trzydziestki :P. A reszta to sami faceci no i w kadrach mamy babeczki takie wiekowe;), taka branża. Ale u kolegów w pracy urodziły sie 2 dzieciaczki wiec mamy niezły przyrost naturalny w tym roku jak na tak mala firmę:D...

To może faceci sie boja przenieść na żonę czegoś :P skoro droga kropelkową :D :P

• terka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Terka daja daja u mojej corku w klasie jest Dzesika i wlasnie Brajan. Dzieciaki sa tak przezywane,ze o dyrekcje sie oparlo.

A szkoda dzieciaczków... Bo sobie rodzice wymyślili ;) my na szczęście wybraliśmy normalne imiona przygotowani na obie płcie malucha ;)

PixiDixi, Marikita lubią tę wiadomość

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Ja robiłam to tak że strony z komentarzami dziewczyn dawałam w innych kartach. Następnie pierwszy cytowany komentarz udzielałam odpowiedzi i wszystko kopiowałam. Następnie zamykałam jedną stronę przechodziłam do drugiej znowu cytuj odpowiedź wklejałam to co było skopiowanie i znowu całość kopiuj i znowu zamykałam stronę i tak do skutku
    O dzięki sporo mi to ułatwi :))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdis Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    tez nie przepadam, w ogóle raczej na proste niewymyślne imię sie zdecydujemy. Mi np podoba sie Ula a dla mojego męża jest to juz skrzywdzenie dziecka. Ehhh. A bardzo mi sie podoba:)
    Ula jest pięknie, też mi się podoba :) My jesteśmy cała trójka na M więc myśleliśmy teraz o Michalinie albo Miłoszu, no ale to jeszcze kwestia otwarta

Loczek2018, Marikita lubią tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    A szkoda dzieciaczków... Bo sobie rodzice wymyślili ;) my na szczęście wybraliśmy normalne imiona przygotowani na obie płcie malucha ;)

Ja uwielbiam tradycyjne imiona. Do mnie ciążą jeszcze nie do końca dotarła dlatego na poważnie jeszcze o tym nie myślałam ale pewnie będzie jakiś Franek Staś Rozalia albo Antonina :)

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja zaczęłam oglądać te internetowe księgi imion to w szoku byłam:), z 3/4 z tych imion to styczności w zyciu nie miałam. Ja w roczniku w szkole to mialam jakichś Tomków, Wojtków, Michałów, Asie, Agaty, Gosie z nietypowych to mam koleżankę Kornelie i Berenike, ale generalnie imiona polskie i takie normalne. A teraz w klasie synka mojego męża to takie imiona są że hohohooo:) dzieciaki przezwiska sobie tworzą od imion... Od tych Victorii, Brajanow, Dżessik to już wole stare imiona które wracają - jakies Zosie itd. Uprzedzam, nie chce nikomu sie narażać, każdy daje imię jak chcę i to jego sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 12:31

qb3cp07w5ku95ses.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężowi się podoba Marysia mi w sumie tez tylko już Maria jest takie mocne.Ja ostatnio mam fazę na Kornelię, albo Marcysie czyli Marcjanne.Co do chłopca to w większości nic mi się nie podoba a jak już to zaczynaja się na K Kamil, Kacper, Krystian .Sama mam imię, które już tersz jest bardziej popularne, ale nie zawsze było. Mojej mamie się podba Klementysia, sle nam nie heh

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ula jest pięknie, też mi się podoba :) My jesteśmy cała trójka na M więc myśleliśmy teraz o Michalinie albo Miłoszu, no ale to jeszcze kwestia otwarta
    moj mąż od dłuższego czasu o Klarze opowiada. Ale ja teraz bojkotuje bo po Lewandowskich to Klara za rok bd najpopularniejszym imieniem w Polsce:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 12:40

qb3cp07w5ku95ses.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, właśnie wrócilismy z wizyty, dzidzia ma 31mm, serduszko bije i Okruszek nawet sie ruszał! Mąż uronił łezkę jak to zobaczył. A mnie tak ulzylo.. Krwawienie znacznie mniejsze, w zasadzie bardziej plamienie, ale na wszelki wypadek nadal leżę. Tylko już spokojniejsza

Loczek2018, muminka83, magdaaq, Magic, anecz_kaa, Urszulka89, PixiDixi, gapa25, Agniechaaaa, Duzaa, Alfa_Centauri, Lena21, Paulina.G, karolcia87, magdis, Andziula_1988, pi84, Marikita lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie klasycznie dość ;) jak dziewczynka to Laura jak chłopak to albo Andrzej albo Michał (zależy co nas natchnie jak zobaczymy chłopca :D )

• terka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Witajcie, właśnie wrócilismy z wizyty, dzidzia ma 31mm, serduszko bije i Okruszek nawet sie ruszał! Mąż uronił łezkę jak to zobaczył. A mnie tak ulzylo.. Krwawienie znacznie mniejsze, w zasadzie bardziej plamienie, ale na wszelki wypadek nadal leżę. Tylko już spokojniejsza

Cudownie! Leż sobie leż, odpoczywajcie i rośnijcie :)

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Super! :) dużo zdrówka dla Was

qb3cp07w5ku95ses.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    moj mąż od dłuższego czasu o Klarze opowiada. Ale ja teraz bojkotuje bo po Lewandowskich to Klara za rok bd najpopularniejszym imieniem w Polsce:)
    Dla syna mamy właśnie my opieramy się na kalendarzu imion i ich występowaniu tzn częstotliwości. W latach 2010 Oliwier był praktycznie nie nadawany. Judyta też jest w tej mniejszości. Teraz chcemy dla syna jak będzie nietypowe bo nie słyszałam o nikim kto w ostatnich latach nadal. Hihi Oktawian Juliusz. Wiem że dla niejednego to śmieszne imiona ale każde imię oznacza siłę itd. Córka Klara Stanisława ale tu chyba przemyśle bo Lewandowski i Barwy Szczęścia wychodzą mi bokiem Chic to imiona po naszych babciach. Najlepszych kobietach . To nasze mentorki

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Magic Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Super wieści:)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ