X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelenkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny:) dziś dołączyłam do Waszego grona za namową przyjaciółki, aby raźniej i bezpieczniej przechodzić ten burzliwy i dość przerażający dla mnie okres. Jest to moja pierwsza ciąża, bardzo wyczekiwana, więc jak każda z Nas martwię się aby wszystko było dobrze. Termin mam na 14 lipca i czekam z utęsknieniem lata :) Niestety każdego dnia budzę się z niepokojem, ponieważ od pierwszych dni ciąży miałam silne zapalenie oskrzeli a tym samym antybiotyk, dodatkowo krwiaczek i przypisano mi luteinę, z powodu strasznych skurczy 3-4 razy dziennie lekarz kazał mi brać nospę, do tego od 7 do 10 tyg ciąży 24h mdłości a pracę mam taką, że na L4 nie moglam sobie pozwolić. Ogólnie był to bardzo trudny czas,pełen stresu i niepewności. Od paru dni wracam do normalności, bóle ustąpiły, mdłości są delikatne,krwiaczek się zagoił. Wszytsko na dobrej drodze, aby juz w lipcu zobaczyć malutkie szczęście,które rośnie w moim ciele. Troszkę się rozpisałam ale już jest mi lepiej, że mogę porozmawiać z osobami, które dokładniej niż inni zrozumieją moje obawy i rozterki. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję wspólnie razem dobrniemy do wakacji 2018
    Witaj. Rozgosc się.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Wracam z wieściami od drugiego lekarza a zarazem od nowego prowadzącego :) Okazało się że dzidzius nie ma 1,5 cm tylko 2,23cm i nie jest to 8+0 tylko 9+0 ;) Poza tym jak się okazało mam grzybicę pochwy i to się w ciąży leczy- dostałam globulki Pimafucin. Stosowała może któraś? Na przeziębienie powiedziała że też nie można lekceważyć - zbadała gardło i na razie dostałam Tamtum Verde, może też któraś stosowała?:) Ale zaznaczyła że jeżeli pojawi się wysoka gorączka to konieczny będzie antybiotyk który w ciąży jest całkowicie bezpieczny:) Z wizyty jestem bardzo zadowolona i postanowiłam poprosić ją o prowadzenie mojej ciąży:) Zaraz sprobuje zdjecie wstawic bo coś mi nie wychodzi.
    Miałam ten lek tyle że w maści, nie w globulkach. Bardzo dobry jest :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Miałam ten lek tyle że w maści, nie w globulkach. Bardzo dobry jest :)
    Tez stosowalam w maści :)

Ewelenka witaj :) dopijesze Cię popołudniu bo aktulalnie wiszę nad porcelaną od 6rano...

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A tamtum może być w aerozolu? Bo takie kupiłam :) Andziula- przy badaniu ginekologicznym mówiąc kolokwialnie: wyciągnęła palca z serowatą wydzieliną ;)
    Ja np nie miałam takiej tylko swędzawkę :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tez stosowalam w maści :)

Ewelenka witaj :) dopijesze Cię popołudniu bo aktulalnie wiszę nad porcelaną od 6rano...
    Uhuhuhu....

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jasne woda sol.kuchenna. lepiej ratowac sie domowymi sposobami. Na leki zawsze przyjdzie pora:) zdrowka kochana.
    Tez jestem tego zdania :) Ale nie powiem, ten Tamtum Verde zadziałał od razu, a psikam 2-3 razy dziennie tylko :) Przeraził mnie w składzie trochę ten alkohol ale skoro mówicie ze można i przepisał to lekarz to wszystkim wam ufam ;) W ogóle powiem Wam ze jestem bardzo zadowolona ze zmiany lekarza, czuje taka ulgę. Powiadomię jakoś o mojej decyzji poprzednia lekarkę, bo czuje do niej sporą sympatię, No ale teraz jakoś nie dogadalysmy się. Zważając na długoletnia współpracę z nią, nie chce palić za sobą mostów :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja np nie miałam takiej tylko swędzawkę :/
    Mnie raz na jakiś czas coś swędzialo, o wydzielinie dowiedziałam się u lekarza jak ja dopiero "wyciągnęła". Może zareagowalysmy w porę :) Ja jestem po pierwszej globulce i już czuje ze działa :)
    Ewelenka, witamy! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 08:53

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Tez jestem tego zdania :) Ale nie powiem, ten Tamtum Verde zadziałał od razu, a psikam 2-3 razy dziennie tylko :) Przeraził mnie w składzie trochę ten alkohol ale skoro mówicie ze można i przepisał to lekarz to wszystkim wam ufam ;) W ogóle powiem Wam ze jestem bardzo zadowolona ze zmiany lekarza, czuje taka ulgę. Powiadomię jakoś o mojej decyzji poprzednia lekarkę, bo czuje do niej sporą sympatię, No ale teraz jakoś nie dogadalysmy się. Zważając na długoletnia współpracę z nią, nie chce palić za sobą mostów :)
    Tantum verde stosuje się nawet do malych dzieci:-)
    Dobrze ze jesteś zadowolona to jest bardzo ważne!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Co do płynu do higieny intymnej ja używam z białego jelenia dla kobiet w ciazy. Jestem z niego osobiście zadowolona, odpukać narazie nic mi sie nie dzieje :)
    Moja gin mówiła żeby w ciąży nie zmieniać płynu do higieny jeśli nie ma takiej potrzeby. Ja używam od lat białego jelenia - jest ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Hej ;)
    Myślałam, że tylko ja nie mogę spać o tej porze. Wczoraj padłam przed 22.
    Co do płynu do hig kiedyś jakiś gin mi powiedział, że płyny do higieny najczęściej nie mają właściwego pH i tylko podrażniają, zalecił stosować płyn dla dzieci. Ja od dawna używam żelu JOHNSON'S BABY Bedtime. I widzę poprawę. Polecam
    A co do krwi pępowinowej to muszę się więcej dowiedzieć, bo ja jestem jak najbardziej za tym, ale nie wiedziałam, że pobierają jej za mało ;( wiecie co to okropne. Płaci się za to nie małe pieniądze. Człowiek myśli, że jest zabezpieczony i może być spokojny a tu w razie w okazuje się m, że za mało?! Poczytam
    Kashanti jak coś wynajdziesz o tych zębach to pisz, może to lepsza metoda
    Właśnie niedługo kończy się mój płyn do higieny intymniej.Czytalam ostatnio, ze płyny pozdrazniaja i zastanawiałam się nad kupnem czegoś innego.Chyba spróbuje ten co Ty:) To jest ten fioletowy ?:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj ginekolog do całego ciała jak i do higieny intymnej poleciła Allerco ;) Czy któraś z Was może stosowała? :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Mnie wczoraj ginekolog do całego ciała jak i do higieny intymnej poleciła Allerco ;) Czy któraś z Was może stosowała? :)
    Moja córka stosowała płyn do kąpieli i krem z tej firmy z racji suchej skóry ale u nas się nie sprawdziła ta firma :?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tantum verde stosuje się nawet do malych dzieci:-)
    Dobrze ze jesteś zadowolona to jest bardzo ważne!!
    No właśnie tak coś mi się kojarzyło i mama potwierdziła ze mi tym psikala jak byłam mała ;)
    Właśnie zdałam sobie z tego sprawę jak bardzo ważny jest komfort z osoba tak ważna podczas ciazy ;)

magdaaq lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Moja córka stosowała płyn do kąpieli i krem z tej firmy z racji suchej skóry ale u nas się nie sprawdziła ta firma :?
    Uuu, a co się działo? :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Właśnie niedługo kończy się mój płyn do higieny intymniej.Czytalam ostatnio, ze płyny pozdrazniaja i zastanawiałam się nad kupnem czegoś innego.Chyba spróbuje ten co Ty:) To jest ten fioletowy ?:)
    Lubię serię JJ ale teraz nie moge znieść jego zapachu jest strasznie intensywny. Poza tym to plyn/zel do ciała a nie do higieny intymnej. Fajnie ze pomaga ale mimo wszystko nie zawiera kwasu mlekowegp który jest istotny.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Moja gin mówiła żeby w ciąży nie zmieniać płynu do higieny jeśli nie ma takiej potrzeby. Ja używam od lat białego jelenia - jest ok :)
    Ja go zaczełam stosować przy poprzednim transferze i juz został bo naprawdę u mnie fajnie sie sprawdza i ja jak bym zmieniła teraz płyn to zaraz bym sie zadrapała bo ja tak mam :/ wiec zostaje Jelonek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 09:06

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja jeszcze w łóżku mąż poszedł do pracy wezmę się potem za jakieś sprzątanie póki co odpoczywamy;) Tak czytam o tych infekcjach i chyba coraz bardziej rozumiem to o czym mowila moja gin na początku. Zalecała używanie prezerwatyw albo, żeby stosunek nie kończył się w kobiecie ze względu na zmianę pH w okolicach intymnych i możliwość infekcji. Myślałam, ze chodzi głównie o skurcze, żeby nie poronic, ale faktycznie stosujemy się do jej zaleceń nie lubimy gumek koszmar wiec radzimy sobie w inny sposób i odpukać nie mam problemu z infekcjami.Ciekawe czy to przypadek czy może coś jest na rzeczy.Milego dnia kochane.Witam nowa mamusie :) Odliczam do środy :)))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html?m=0#

Analiza Sroki

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry :) Ja jeszcze w łóżku mąż poszedł do pracy wezmę się potem za jakieś sprzątanie póki co odpoczywamy;) Tak czytam o tych infekcjach i chyba coraz bardziej rozumiem to o czym mowila moja gin na początku. Zalecała używanie prezerwatyw albo, żeby stosunek nie kończył się w kobiecie ze względu na zmianę pH w okolicach intymnych i możliwość infekcji. Myślałam, ze chodzi głównie o skurcze, żeby nie poronic, ale faktycznie stosujemy się do jej zaleceń nie lubimy gumek koszmar wiec radzimy sobie w inny sposób i odpukać nie mam problemu z infekcjami.Ciekawe czy to przypadek czy może coś jest na rzeczy.Milego dnia kochane.Witam nowa mamusie :) Odliczam do środy :)))
    Przypadek:) my mamy zakaz sexu a jednak grzybek po raz 1 się przyplatal.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Uuu, a co się działo? :(
    Po prostu nadal miała suchą skórę :/ Dopiero inna firma dała radę. No ale ty masz płyn do higieny więc może jest ok - nie wiem bo nie sprawdzałam :) Zresztą każdy ma inną skórę. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ