X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelenkaaa wrote:
    Cześć dziewczyny:) dziś dołączyłam do Waszego grona za namową przyjaciółki, aby raźniej i bezpieczniej przechodzić ten burzliwy i dość przerażający dla mnie okres. Jest to moja pierwsza ciąża, bardzo wyczekiwana, więc jak każda z Nas martwię się aby wszystko było dobrze. Termin mam na 14 lipca i czekam z utęsknieniem lata :) Niestety każdego dnia budzę się z niepokojem, ponieważ od pierwszych dni ciąży miałam silne zapalenie oskrzeli a tym samym antybiotyk, dodatkowo krwiaczek i przypisano mi luteinę, z powodu strasznych skurczy 3-4 razy dziennie lekarz kazał mi brać nospę, do tego od 7 do 10 tyg ciąży 24h mdłości a pracę mam taką, że na L4 nie moglam sobie pozwolić. Ogólnie był to bardzo trudny czas,pełen stresu i niepewności. Od paru dni wracam do normalności, bóle ustąpiły, mdłości są delikatne,krwiaczek się zagoił. Wszytsko na dobrej drodze, aby juz w lipcu zobaczyć malutkie szczęście,które rośnie w moim ciele. Troszkę się rozpisałam ale już jest mi lepiej, że mogę porozmawiać z osobami, które dokładniej niż inni zrozumieją moje obawy i rozterki. Trzymam za Was kciuki i mam nadzieję wspólnie razem dobrniemy do wakacji 2018
    Witaj. Rozgosc się.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Wracam z wieściami od drugiego lekarza a zarazem od nowego prowadzącego :) Okazało się że dzidzius nie ma 1,5 cm tylko 2,23cm i nie jest to 8+0 tylko 9+0 ;) Poza tym jak się okazało mam grzybicę pochwy i to się w ciąży leczy- dostałam globulki Pimafucin. Stosowała może któraś? Na przeziębienie powiedziała że też nie można lekceważyć - zbadała gardło i na razie dostałam Tamtum Verde, może też któraś stosowała?:) Ale zaznaczyła że jeżeli pojawi się wysoka gorączka to konieczny będzie antybiotyk który w ciąży jest całkowicie bezpieczny:) Z wizyty jestem bardzo zadowolona i postanowiłam poprosić ją o prowadzenie mojej ciąży:) Zaraz sprobuje zdjecie wstawic bo coś mi nie wychodzi.
    Miałam ten lek tyle że w maści, nie w globulkach. Bardzo dobry jest :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Miałam ten lek tyle że w maści, nie w globulkach. Bardzo dobry jest :)
    Tez stosowalam w maści :)

Ewelenka witaj :) dopijesze Cię popołudniu bo aktulalnie wiszę nad porcelaną od 6rano...

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    A tamtum może być w aerozolu? Bo takie kupiłam :) Andziula- przy badaniu ginekologicznym mówiąc kolokwialnie: wyciągnęła palca z serowatą wydzieliną ;)
    Ja np nie miałam takiej tylko swędzawkę :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tez stosowalam w maści :)

Ewelenka witaj :) dopijesze Cię popołudniu bo aktulalnie wiszę nad porcelaną od 6rano...
    Uhuhuhu....

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Jasne woda sol.kuchenna. lepiej ratowac sie domowymi sposobami. Na leki zawsze przyjdzie pora:) zdrowka kochana.
    Tez jestem tego zdania :) Ale nie powiem, ten Tamtum Verde zadziałał od razu, a psikam 2-3 razy dziennie tylko :) Przeraził mnie w składzie trochę ten alkohol ale skoro mówicie ze można i przepisał to lekarz to wszystkim wam ufam ;) W ogóle powiem Wam ze jestem bardzo zadowolona ze zmiany lekarza, czuje taka ulgę. Powiadomię jakoś o mojej decyzji poprzednia lekarkę, bo czuje do niej sporą sympatię, No ale teraz jakoś nie dogadalysmy się. Zważając na długoletnia współpracę z nią, nie chce palić za sobą mostów :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ja np nie miałam takiej tylko swędzawkę :/
    Mnie raz na jakiś czas coś swędzialo, o wydzielinie dowiedziałam się u lekarza jak ja dopiero "wyciągnęła". Może zareagowalysmy w porę :) Ja jestem po pierwszej globulce i już czuje ze działa :)
    Ewelenka, witamy! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 08:53

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Tez jestem tego zdania :) Ale nie powiem, ten Tamtum Verde zadziałał od razu, a psikam 2-3 razy dziennie tylko :) Przeraził mnie w składzie trochę ten alkohol ale skoro mówicie ze można i przepisał to lekarz to wszystkim wam ufam ;) W ogóle powiem Wam ze jestem bardzo zadowolona ze zmiany lekarza, czuje taka ulgę. Powiadomię jakoś o mojej decyzji poprzednia lekarkę, bo czuje do niej sporą sympatię, No ale teraz jakoś nie dogadalysmy się. Zważając na długoletnia współpracę z nią, nie chce palić za sobą mostów :)
    Tantum verde stosuje się nawet do malych dzieci:-)
    Dobrze ze jesteś zadowolona to jest bardzo ważne!!

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Co do płynu do higieny intymnej ja używam z białego jelenia dla kobiet w ciazy. Jestem z niego osobiście zadowolona, odpukać narazie nic mi sie nie dzieje :)
    Moja gin mówiła żeby w ciąży nie zmieniać płynu do higieny jeśli nie ma takiej potrzeby. Ja używam od lat białego jelenia - jest ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Hej ;)
    Myślałam, że tylko ja nie mogę spać o tej porze. Wczoraj padłam przed 22.
    Co do płynu do hig kiedyś jakiś gin mi powiedział, że płyny do higieny najczęściej nie mają właściwego pH i tylko podrażniają, zalecił stosować płyn dla dzieci. Ja od dawna używam żelu JOHNSON'S BABY Bedtime. I widzę poprawę. Polecam
    A co do krwi pępowinowej to muszę się więcej dowiedzieć, bo ja jestem jak najbardziej za tym, ale nie wiedziałam, że pobierają jej za mało ;( wiecie co to okropne. Płaci się za to nie małe pieniądze. Człowiek myśli, że jest zabezpieczony i może być spokojny a tu w razie w okazuje się m, że za mało?! Poczytam
    Kashanti jak coś wynajdziesz o tych zębach to pisz, może to lepsza metoda
    Właśnie niedługo kończy się mój płyn do higieny intymniej.Czytalam ostatnio, ze płyny pozdrazniaja i zastanawiałam się nad kupnem czegoś innego.Chyba spróbuje ten co Ty:) To jest ten fioletowy ?:)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj ginekolog do całego ciała jak i do higieny intymnej poleciła Allerco ;) Czy któraś z Was może stosowała? :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Mnie wczoraj ginekolog do całego ciała jak i do higieny intymnej poleciła Allerco ;) Czy któraś z Was może stosowała? :)
    Moja córka stosowała płyn do kąpieli i krem z tej firmy z racji suchej skóry ale u nas się nie sprawdziła ta firma :?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaaq wrote:
    Tantum verde stosuje się nawet do malych dzieci:-)
    Dobrze ze jesteś zadowolona to jest bardzo ważne!!
    No właśnie tak coś mi się kojarzyło i mama potwierdziła ze mi tym psikala jak byłam mała ;)
    Właśnie zdałam sobie z tego sprawę jak bardzo ważny jest komfort z osoba tak ważna podczas ciazy ;)

magdaaq lubi tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Moja córka stosowała płyn do kąpieli i krem z tej firmy z racji suchej skóry ale u nas się nie sprawdziła ta firma :?
    Uuu, a co się działo? :(

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Właśnie niedługo kończy się mój płyn do higieny intymniej.Czytalam ostatnio, ze płyny pozdrazniaja i zastanawiałam się nad kupnem czegoś innego.Chyba spróbuje ten co Ty:) To jest ten fioletowy ?:)
    Lubię serię JJ ale teraz nie moge znieść jego zapachu jest strasznie intensywny. Poza tym to plyn/zel do ciała a nie do higieny intymnej. Fajnie ze pomaga ale mimo wszystko nie zawiera kwasu mlekowegp który jest istotny.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Moja gin mówiła żeby w ciąży nie zmieniać płynu do higieny jeśli nie ma takiej potrzeby. Ja używam od lat białego jelenia - jest ok :)
    Ja go zaczełam stosować przy poprzednim transferze i juz został bo naprawdę u mnie fajnie sie sprawdza i ja jak bym zmieniła teraz płyn to zaraz bym sie zadrapała bo ja tak mam :/ wiec zostaje Jelonek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 09:06

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Ja jeszcze w łóżku mąż poszedł do pracy wezmę się potem za jakieś sprzątanie póki co odpoczywamy;) Tak czytam o tych infekcjach i chyba coraz bardziej rozumiem to o czym mowila moja gin na początku. Zalecała używanie prezerwatyw albo, żeby stosunek nie kończył się w kobiecie ze względu na zmianę pH w okolicach intymnych i możliwość infekcji. Myślałam, ze chodzi głównie o skurcze, żeby nie poronic, ale faktycznie stosujemy się do jej zaleceń nie lubimy gumek koszmar wiec radzimy sobie w inny sposób i odpukać nie mam problemu z infekcjami.Ciekawe czy to przypadek czy może coś jest na rzeczy.Milego dnia kochane.Witam nowa mamusie :) Odliczam do środy :)))

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html?m=0#

Analiza Sroki

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Dzień dobry :) Ja jeszcze w łóżku mąż poszedł do pracy wezmę się potem za jakieś sprzątanie póki co odpoczywamy;) Tak czytam o tych infekcjach i chyba coraz bardziej rozumiem to o czym mowila moja gin na początku. Zalecała używanie prezerwatyw albo, żeby stosunek nie kończył się w kobiecie ze względu na zmianę pH w okolicach intymnych i możliwość infekcji. Myślałam, ze chodzi głównie o skurcze, żeby nie poronic, ale faktycznie stosujemy się do jej zaleceń nie lubimy gumek koszmar wiec radzimy sobie w inny sposób i odpukać nie mam problemu z infekcjami.Ciekawe czy to przypadek czy może coś jest na rzeczy.Milego dnia kochane.Witam nowa mamusie :) Odliczam do środy :)))
    Przypadek:) my mamy zakaz sexu a jednak grzybek po raz 1 się przyplatal.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Uuu, a co się działo? :(
    Po prostu nadal miała suchą skórę :/ Dopiero inna firma dała radę. No ale ty masz płyn do higieny więc może jest ok - nie wiem bo nie sprawdzałam :) Zresztą każdy ma inną skórę. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ